Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Tillykke med kværnen. Det er virkelig en lækker cykel du har fået fingrene i, og med det udstyr der sidder på så er det i hvert fald ikke det du kommer til at gå ned på. Har selv en Cannondale CAAD10 som vinterracer, og den er jeg virkelig begejstret for. Eneste ulempe ved den er at den er stiv som en teenagers........men Supersix er en fremragende cykel!

Ift. rullemodstand, brede og smalle dæk, så kan de vidst ikke helt blive enige om det. F.eks. mener jeg at både HED og Enve anbefaler 23-24 mm dæk til deres brede fælge, fordi den reelle profil dermed bliver brede og mere aerodynamisk. Propper man et brede dæk på som f.eks. 25 mm, så mister hjulet noget af sin aerodynamik. Jeg har selv haft et 28 mm dæk på min Hed fælge som er ret brede, og det ser helt væk ud. Jeg brød mig faktisk ikke helt om det, også fordi cyklen hele tiden føltes som om den var punkteret selvom det bare var ekstra komfort. Skal man dog ud og køre længere ture og har knap så meget fokus på intervaller så tror jeg bestemt et bredere dæk kan være ideelt da det altså giver noget ekstra komfort. 

Link to comment
Share on other sites

Tak for det, ja, jeg glæder mig også til at få den prøvet af. Diverse test af den har været meget positive.

Hvad angår dækbredde synes jeg allerede, at de 25 mm, der sidder på Cannondalen ser voldsomme ud, så 28 mm må da nærmest ligne ballondæk. Måske vil de 25 mm i virkeligheden passe mig godt med min mere motionsprægede tilgang til cyklingen. Time will tell.

Link to comment
Share on other sites

Det har været en god og alsidig træningsuge ligesom sidst.

Mandag 1,5 timer spinning, onsdag 2 timer spinning og fredag 0,5 timers solospinning med efterfølgende styrketræning.

Tirsdag og onsdag stille og rolige løbetrur på 7-9 km og lørdag morgen 5 km jogging på grund af planer resten af dagen.

Søndag - i dag - blev det ligesom sidste til omkring 62 km på landevejen i kulde og regn - det styrker karakteren :)

Sigter mod nogenlunde det samme i den kommende uge, dog gerne med en supplerende landevejstur lagt ind lørdag. Det gør fandens til forskel at komme ud at cykle 'rigtigt', selv om spinningtimerne også hjælper med at vænne de gamle ben til at cykle igen. Navnlig nu, hvor jeg kan begynde at skrue lidt op for belastningen.

Desværre fik jeg ikke sat Strava ordentligt i gang, så turen er ikke registreret, men den var nogenlunde som sidste søndag.

Link to comment
Share on other sites

31 minutter siden, Kermit skrev:

Stærkt at du kom ud i dag. Jeg kiggede ud af vinduet og tænkte at slud, sjap og andet godt bare ikke rigtig var mig. 

Det var et frygteligt vejr, men altså også lidt fedt på samme tid. Måtte køre på kattepoter ud af byen, da der var lidt sammenkørt slud og is hist og pist, men ude på landevejene var det faktisk okay, selv om det sejlede med vand mange steder. Jeg vil så hellere have, at det er vådt end glat. Jeg er en kryster, når der er glatte veje :/

Link to comment
Share on other sites

Ugen er indtil videre - næsten - gået efter planen. 3 x spinning mandag, onsdag og torsdag var lige efter bogen, og det samme var løbeturen fredag, MEN tirsdag, hvor jeg skulle have løbet lidt, nåede jeg ingen træning overhovedet :raisebrow:

Til gengæld har weekendens første landevejtur været meget god med 45 km i det hele og fire runder på Avedøre Holme. Det betød fire små tempointervaller langs Kystholmen, som er ret synlige på hastighedskurven fra Strava.

Derudover har jeg eksperimenteret med lappevæske i slangen på cyklen. Jeg skal helst mestre det, for der er tubeless-dæk på Cannondale'en, og der skal helst noget væske i. Derfor har jeg prøvet at luske det i slangerne på vintercyklen også, så nu satser jeg på at slippe for punkteringer i den nærmeste fremtid. Det virker som et fremskridt med den væske, som er komme til, siden jeg for alvor cyklede sidst. Så selv en gammel hund kan lære nye tricks ... :tongue:

Jeg kan stille og roligt mærke, at der bliver en lille smule mere at træde med i de gamle lår. 

Screenshot_20190202-152803_Strava.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ugen er rundet af med søndagsturen på lidt over 65 km med beskedne 23,6 km/t i snit. Men det var en fin tur med en god portion småbakker. Fik rundet både Hove, Søsum, Ganløse og Tyren før turen gik hjemad via Hareskovvejen. Langt mere overskud i benene end på de første ture i januar. I dag var det så også nærmest ideelt vejr, forbløffende nok uden regn og slud, som der ellers har været nok af på de tidligere ture. Senest i går med en omgang støvregn. Ikke at det betyder vildt meget, når bare man er klædt på til det. Kunne godt se, at vejret havde lokket flere ud på landevejen end sidste søndag, hvor det vitterligt var ekstraordinært surt føre og vejr.

Udklip.JPG

Link to comment
Share on other sites

Nå, i nat blev det så min tur. Efter at været til en del møder de sidste par uger, hvor halvdelen har manglet pga. influenza, har jeg nu for en gangs skyld selv fanget mig en ordentlig omgang manflu. Jeg lægger mig til at dø lige så langsomt på sofaen. Uden en lyd, højst en sagte piven fra de hårdt angrebne luftveje. Jeg håber bare, at sygdommen er mig nådig, så det bliver hurtigt og smertefrit :crazy: :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Lige nu, mugge skrev:

God bedring. 

Tak for det. Det går heldigvis fremad efter et par dage med feber. Den var på 39,5 i går, og der var jeg sgu godt nok til rotterne. Der er ikke noget som feber, der kan få mig ned med nakken, og jeg priser mig lykkelig over, at jeg har det så sjældent. I dag er den vist stort set væk, og der er kun hoste og en øm hals tilbage. Jeg sidder og kigger ud af vinduet og overvejer en løbetur, så det tager jeg som et positivt tegn (selv om jeg ikke kunne drømme om at gøre alvor af det).

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, status quo herfra. Nu er feberen næsten væk, men jeg døjer med at komme helt ovenpå igen. Stadig øm hals og ømme luftveje og absolut ingen træning. Det er virkelig træls, når det trækker ud på den her måde. Tålmodighed har aldrig været min stærke side, og det har sygdom heller ikke, så når de to ting kolliderer, går det da helt galt. Og så er det altid irriterende at mærke en fornuftig grundform sive mellem fingrene på en, men det kan ikke rigtig være anderledes. Nu er fokus trods alt på bare at blive sådan helt almindelig og frisk igen. Så må træningen blive indhentet sidenhen.

Satser dog på, at jeg om små to uger er frisk nok til at løbe Henrik Jørgensens Mindeløb i Fælledparken, som jeg nu har tilmeldt mig kvit og frit:

https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=4486&fbclid=IwAR1Rc9d1wnWPrelY8WBw9eVCMVNn1Xnrn0l6tXb_wO6ZXALvPqjZt2_ZqaY

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det blev til en 'ambitiøs' løbetur hele vejen rundt om Damhussøen i går, og i dag blev det til solospinning og styrketræning i den lokale FW, begge dele uden at hoste lungerne op. Selv om jeg er lidt slap, er det usigeligt rart at komme ud at røre sig igen. Langt om længe var morgentemperaturen også nede på normale 37,1 grader i morges, så jeg tror endelig, at den forbandede influenza er ved at slippe taget i mig. Traditionen tro er luftvejene det sidste, der lige skal på plads. Det er altid dér, min sløjhed sætter sig først og forlader mig sidst.

Jeg har heldigvis ikke smidt ekstra vægt på, selv om der har været en del dage uden aktivitet. Før influenzaen havde jeg fået arbejdet mig ned under de 77 kg, og i dag sagde den knap 76 kg, så det er helt perfekt. Jeg vil bestræbe mig på at holde den dernede.

PS: Hvis nogen mangler et sæt gode, allround 10-speed hjul, så er det her sgu et godt tilbud på et let sæt. De kan desværre ikke ændres til 11-speed, ellers kunn ejeg godt have hoppet på dem. Jeg ved ikke, hvor meget fidus jeg har til de plastichjul, der sidder på Cannondalen :)

https://www.facebook.com/marketplace/item/292362558131589/

 

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Fortsætter den stille og rolige opadgående trend. Efter en løbetur i forgårs, samt spinning og styrke i går, kastede jeg mig i dag ud i en lille tur på landevejen, bare ned på Avedøre Holme og to runder, ikke noget voldsomt. Men hold nu op, hvor var det skønt at være af sted udendørs igen. Kæmpe befrielse. Også selv om der godt nok er noget mere trafik på Holmen sådan en fredag eftermiddag i forhold til lørdag eftermiddag. I øvrigt fantastisk vejr i dag, det var da lige til at få forårskuller af :)

Screenshot_20190215-154106_Strava (1).jpg

Link to comment
Share on other sites

I dag rundede jeg af med samme tur som for 14 dage siden for ligesom at komme tilbage til status quo. Det gik fint, blev holdt i et OK tempo på 23,9 i gennemsnit, og på trods af, at jeg var ved at gå lidt sukkerkold til sidst, kom jeg helskindet igennem. Ikke mindst godt hjulpet af forårsvejret, som har været helt fantastisk i går og i dag. Havde jeg været lidt friskere, var det blevet udnyttet til en længere tur, men selv en tur som i dag var på den ambitiøse side efter en uges tid med manflu.

I morgen bliver det kun til en kort morgenløbetur på grund af sociale arrangementer, men det er nok også meget godt med lige at give kroppen en pause, trods alt. Derefter regner jeg med nogle runder med spinning i løbet af ugen, der kommer.

Screenshot_2019-02-16-15-41-32-085_com.strava.png

Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, Gregers TF skrev:

Det gjorde rigtigt nederdrægtig ondt i øjnene, at sidde inde i futteren og se folk lufte cykler og cykelklude, uden de var pakket ind i 8 lag. En enkelt i knickers og dertil et par løbere i korte bukser.

Det er sgu en dårligt timet arbejdsweekend, denne her :4slap:

Ja, jeg føler med dig. Der var sgu optræk til forår! Du kunne endda føre futtog med åbent vindue :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share