Løb på den lange bane - DM 100 km i lightudgave.


Lars mikkelsen
 Share

Recommended Posts

Træning de seneste dage har stået på kortere ture, men gode ture, hvor jeg har haft fokus på at få sat farten lidt ned. Nu står jeg med en krop der er helt klar til at grundtræne frem til 10. marts, hvor grundtræningen skal rundes af med et 6 timers løb i Randers.

Det har været mit første hele år med løb - og overordnet har mit mål været at komme igang med træning og finde ud af, hvor meget jeg kan holde til samt ikke mindst, hvad siger kroppen lige inden, at den siger fra og bliver skadet. Jeg synes, at jeg er blevet ok god til balancere træningsmængden samt genkende den slags smerter som kræver, at jeg trapper ned i en periode. Der findes også den slags smerte som bare høre med til gamet; at blive god til en sport. Så næste år vil mine hensigter og prioriteringer være distance forud for hastighed - uden at gå helt i stå ;o) Men men jeg er jo en dieselmotor :4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Så godt nytår til de som kigger med her og tak for kommentarer og sympatitilkendegivelser :4thumbup: :4thumbup: :4thumbup:

Træning de seneste dag:

Ialt ca. 15 km med middelintensitet. :4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Så fik jeg klaret årets 2 første træninger.

Igår 01-01-12 med 5 km på løbebånd - det stinker fuck en kedelig disciplin.

Idag 21 km rundt om mit lille sted her i vest.

Jeg har tænkt lidt over nogle ting omkring min træning, hvad jeg kunne gøre bedre. Da mit lange mål er noget med at kunne løbe kontinuerligt i plus 24 timer, så vil jeg i tiden have lidt mere fokus på dette. Det betyder, at jeg vil være lidt mere disciplineret omkring tempoet på mine langture samt kadencen. Året i år er først og fremmest et år, hvor jeg gerne vil lykkedes med nogle lange løb - at jeg kan lykkes med at have en plan for det enkelte løb og så lykkedes med denne.

I år er også året, hvor jeg i perioder vil stramme lidt op på intensiteten således jeg i perioder vil træne efter lidt kortere løb, hvor det er ok at lukke op for tempoet. Lige ledes vil jeg på mine korte ture forsøge mig med en noget højere intensitet end sidste år.

Jeg tænker også lidt over at forsøge om 12 dage med hård progressiv træning og 5 dage med moderat restitution vil passe til min fysik - vægt og alder. Endelig så vil jeg i en periode planlægge intensiteten i min træning ud fra: Kadence.

Idag var en langtur og således et af de træningspas, hvor jeg skal forsøge at holde mig i 24 timers-mode.

Dagens træning så sådan her ud:

Distance: 21 km

Kadence: 166 - 170 skridt pr. min.

Tid: 2 timer.

Intensitet: 70% af pulsreserven.

Udstrækning ca. 2,5 min. pr. 10 km. Et forsøg på at bygge mit løbeknæ op til at kunne holde i de lange løb.

En fed fed træningmed så meget sol at solbrillerne måtte frem :cool: :cool: :cool: :cool:

Efter løb udstrækning og lidt bevægelighedstræning.

Link to comment
Share on other sites

Det er velsagtens helt overflødigt at spørge om, hvor vidt det er den lange distance, du har tilmeldt dig :laugh:

Jeg er tilmeldt på den lange distance og bruger det som den lange langturstræning for den pågældende uge.Tænker, at jeg vil tage et kamera med i rygsækken og lave en anderledes marathonoplevelse. Det er iøvrigt mit første marathon, så året første pr. venter forude :superman: :superman: :superman:

Dagens træning blev lidt af en oplevelse. Her blæser på en meget speciel måde. Normalt oplever vi, at blæsten her ovre har lige som en grundtone og så kommer der masser af vindstød. Dagens vind er bare helt konstant, og jeg kunne næsten læne mig helt frem i skoene uden at få overbalance.

Der var ikke så meget jeg kunne bruge dagens træning til, vejret er bare for specielt idag, men det giver moral at tage ud, når vejret er som idag.

Til min store tilfredshed kan jeg dog konstatere, at min kadence er ens både i med- og modvind.

Dagens træning:

Distance 5,6 km

Tid: 31 min.

Intensitet: omk. 60% af pulsreserven.

Kadence: 167 - 170

Et ok restitutionspas :4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Jamen så fik jeg da lige løbet en lille tur idag. Aftentræning i mørke er godt for psyken - stærk vind og ellers fine veje og lyde fra fodsåler og asfalt.

Dagen idag skulle være en rolig tur og det blev det. Jeg har ellers ofte haft svært ved at holde farten nede i mørke, men idag ramte jeg 24 timers pace helt præcis.

Dagens træning:

Distance: 8 km

Tid: 42 min.

Kadence: 166 - 172 pr. min.

Intensitet: 70% af pulsreserven.

:4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Og 36 km km i 2012 er det nu blevet til. :laugh: :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Jamen træning igår og træning idag.

Igår:

5 km opvarmning med indlagte styrkeøvelser uden måleinstrumenter.

Idag:

35 km i regn og rusk.

På dagens træning oplevede jeg den sjove hændelse, at jeg glemte at starte mit ur da træningen startede. Det var så nok også det eneste sjove der skete på dagens træning. En led led vind med regn der til tider lignede sne fulgte med på hele turen, så er 35 km sgu et godt stykke piv piv.

Men en ok cool træning idag, som rent fysisk viste, at jeg egentlig er et ok sted mht. at løbe langt.

Jeg har jo en gammel brækket ryg som til tider eller ret ofte har givet mig trælse oplevelser med symptomer på løbeknæ. Nu har jeg indledt et samarbejde med en som mener, at han kan hjælpe mig med dette for mig store problem. Idag var første langtur efter at det er blevet pillet ved min ryg, og jeg løb da 35 km uden problemer, så langt så godt. :bigsmile:

Dagens tal:

Distance: 35 km

Intensitet: 70 - 85% af pulsreserven.

Kadence: Gennemsnit 161. det er lige til den lave side, men jeg har løbet meget af turen i fri natur.

Tid: 3 timer 27min.

:4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Efter en aften med masser af kartoffelmos og en super nattesøvn, så kunne jeg lige stå op og nå 10 km inden arbejde.

Vejret var ret fantastisk og hundene livlige, så vi støvede Bork Mærsk rundt på en lille time og fik lidt aktiv restitution, styrkeøvelser og udstræk. Mine ben fungerede ret ok og uden en lammende træthed fra træningspasset igår.

Dagens Træning:

Distance: 10 km

Intensitet: 70 - 75 % af pulsreserven.

Kadence: Ingen måling.

Ugen ender vist ud med ca. 90 km i træningsmængde det er ok på nuværende tidspunkt.

:4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Træning i meget behersket vind og med solen lige i masken på det halve af turen - dejligt hip hip for global opvarmning :4disguise: :4disguise:

Dagens mission gik ud på 13 km tærskeltræning, hvilket vil sige op og ligge omkring 90 % af pulsreserven, hvilket for mit vedkommende betyder en puls på ca 170. Det gik rigtig godt med at ligge oppe i høj intensitet samt at holde den. Jeg har masser af kræfter i benene kan jeg mærke, og mine intentioner om høj kadence og et mere afslappet bækkenparti har en ret positiv indflydelse på mit løbeknæ.

Dagens indsats:

Distance: 13 km

Intensitet: Ca. 90 % af pulsreserven.

Kadence: 185 - 190 pr. min.

Tid: 57 min. 45 sek.

:4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise: :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Dagen idag stod på et mellem langt træningspas. Jeg havde lige lidt svært ved at finde ind i min rytme på de første 5 - 7 km, men derefter, så løb jeg godt - afslappet, på mellemfoden og i et ok tempo.

Dagens træning så således ud:

- Distance: 15 km.

- Intensitet: 80 %.

- Kadence: 170 sk. pr. min.

I forrige uge skulle jeg ha ramt en høj mængde, men mange arbejdsopgaver har ramt mit bord og tak for det, men tog min uge med restitution og ca 55 km. I denne uge begynder jeg så at køre mængden op og håber, at jeg kan ramme en høj mængde de kommende 2 uger.

Link to comment
Share on other sites

En stille og rolig restitutionstur som dog noget af vejen var lidt kold da jeg befandt mig i en skøn blanding af: Tipperne, lidt kraft blæst og iskold regn. Men det er jo noget af det jeg elsker ved ultraløb, de mange timer i naturen og al slags vejr.

Har haft en stor opmærksomhed på min løbestil og meget langsomt tempo er en god lejlighed for at lave et løbestilstjek, det brugte jeg også dagens træning til.

Dagens træning:

10 km restituion, tid: 53 min.

Link to comment
Share on other sites

45 km træningstur med rygsæk, godt humør og masser af regn, hagl og blæst.

Turen brugte jeg til at fornemme lidt om, hvordan jeg bedst kan løbe igennem de 160 km til sep. i år. Jeg fik lidt erfaring med hjem og gode erfaringer. Egentlig kan jeg ikke sige noget var negativt på turen alt virkede også de ben som har lavet en del i denne uge.

Så fed fed træning og nu kommer en uge, hvor jeg skal samle så mange km som muligt.

Intensiteten har på hele træningen været på 67,5% hvilket er rigtig fint til den her slags træning og tiden 4 timer 34 min. Alt mad og drikke fungerede perfekt. Det løbeknæ jeg har været meget plaget af mærkede jeg intet til idag, dog er der jo heller ikke så meget tryk på i sådan en træning her.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share