IT'S A LONG ROAD! but it's worth it.


NAVYSOLDIER
 Share

Recommended Posts

Var egentlig meningen at jeg skulle have været i centeret og kørt nogle tærskelintervaller i dag, men da der jo var et fantastisk vejr valgte jeg landevejen i stedet. :bike:

Årets første tur på landevejen blev på 100+ km. I det for årstiden jo fantastiske vejr.

Link to comment
Share on other sites

Selv om det er cyklen der er i fokus og bliver satset på for tiden, og løbeskoene kun er til ”hygge” :walking: (ligger nok aldrig løbet helt på ”hylden”) er jeg alligevel ”kommet til” at melde mig til det lokale ½ maraton her i den kommende weekend. :4oops:Himmerlandsstiens ½ Marathon.

Ja kan jo bestemt ikke sige at træningen har været optimal op til det, men vi tager det som en oplevelse. Og det går jo nok alt sammen. :icecream:

Er mere i tvivl om hvor meget det vil gå ud over min kvalitets træning på cyklen de efterfølgende dage. :unsure:

Edited by NAVYSOLDIER
Link to comment
Share on other sites

Så blev årets første motionsløb i løbesko klaret.
Løbeklubbens ”nytårsløb” Himmerlandsstiens ½ Marathon.

Det foregår på den nedlagte jernbanestrækning, hvor baneskinnerne selvfølgelig er blevet fjernet. Så det er jo en utrolig simpel rute rent navigatorisk. Følg stien… For evt. lokalkendte, så kan jeg fortælle at man løber fra Skals og til Aalestrup = 21,1 km. Der er også mulighed for at starte i Møldrup, som ligger ca. halvvejs. så er turen på 12 km.

Men jeg havde jo valgt den ”lange” Så ca. 09:40 stod jeg klar i Skals (Starten gik 10:00) Eller klar og klar var så meget sagt, for var kommet af sted med forkerte handsker. Eller rettere sagt to forskellige handsker, havde det da så bare været en højre og venstre handske, så var det jo nok gået, men nej nej. Det var selvfølgelig to højre handsker. Nå ja, det er jo ikke ligefrem verdens største katastrofe, bare lidt øv, og selvfølgelig koldt for fingrene (er meget kuldskær) Jeg startede så ud med kun en handske, og det var så meningen at kæresten skulle stå klar med den anden når jeg kom til Møldrup. (Ruten går stort set lige forbi vores hoveddør)
Nu er jeg jo ikke den hurtigste starter, men til gengæld holder jeg ca. samme tempo fra start til mål. (I hvert tilfælde op til ½ maraton distancen) Så jeg fandt ind i mit tempo, og af sted det gik. I starten bliver jeg jo så altid overhalet af en masse, men det trækker jeg nu altid bare på smilebåndet af, for erfaringen fortæller mig at jeg typisk vil overhale flere af dem igen senere. Og jooo, stille og rolig som kilometrene ”tikker” ind, så bevæger jeg mig op igennem feltet, eller det er måske nærmere dem der bevæger sig ned igennem feltet, for jeg holder jo samme tempo.

Da jeg så kom til Møldrup hvor Anette jo stod klar med den venstre handske, var jeg kommet frem til at jeg hellere vil løbe uden handsker, så i stedet for at modtage en handske, afleverede jeg en.
Mine forældre bor også i Møldrup, se de stod selvfølgelig også og heppede. Dejligt!
Jamen så var jeg jo ca. halvvejs, og så var det jo bare at fortsætte mod Aalestrup.
Syntes det går okay, når man tænker på at jeg ikke har gjort så meget ud af løbet det sidst ca. ½ år. og det kunne har været af ren ”hygge” og fordi jeg elsker at løbe, jeg har hoppet i løbeskoene, og dette har så typiske været på ”kortere” distancer op til de ca. 10 km.
Men efter ca. 14-15 km. kan jeg godt mærke at kraften og overskud så småt begynder at forlade benene. Ikke noget voldsomt, og tempoet falder heller ikke specielt, men overskuddet er bare ikke helt det samme. Det er også som om den sidevind vi med mellemrum ”løber ind i” pludselig bliver lidt mere irriterende. Men det er jo det vi kan lide, vi kan jo lide når vi kan mærke vores kroppe. Det er vel egentlig det vi alle sammen er så ”afhængige” af.

Efter løbet, bliver der så serveret en øl eller vand, og dejlig varm suppe.

Sluttid.: 01:34:11.

Er ovenud tilfreds med den tid. Ikke nogen PR. men som sagt, eftersom at jeg jo ikke har gjort noget specielt ved løbet det sidste stykke tid, havde jeg slet ikke sat næsen op efter sådan en tid.

post-53630-0-82507900-1358194654_thumb.j

Ja! Så er året ligesom i gang. :banana:

Edited by NAVYSOLDIER
Link to comment
Share on other sites

HOV! Nu postede jeg et halvhjertet svar på min egen log vedr. det med at tage udsnit af skærmbilledet og sætte det ind i et indlæg. Siden er jeg faldet over løsningen til pc: Det hedder Snipping Tool:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/features/snipping-tool

Jeg tænkte nok, at der måtte være en enkel løsning på det :happy:

EDIT: Og det hedder så 'Klippeværktøj' på min pc, kan jeg se nu, hvor jeg har startet den gamle dampmaskine op ... Prøver lige at 'klippe' noget ud og sætte ind ...

post-52761-0-23024800-1357893088_thumb.p

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Det har jeg heller ikke. Men jeg har hentet at at de mange gratis fotoredigeringsprogrammer (PaintNet).

Så en PrtScn, åbne PaintNet, Ctrl + V og så bruge klippeværktøjet + evt resize, så kører det ganske nemt.

Som tilføjelse, så skal man, når man har klippet sit billede ud og gemt det på sin harddisk, vælge "More reply options". Så kan man attache en fil/billede til sin post, og til sidst er der så et link til højre der hedder "Add to post", hvis man vil sætte sit billede ind midt i teksten, og ikke bare til sidst.

(Jeg skriver dette, fordi jeg ikke kunne huske hvordan man gjorde igår, og det tog noget tid at finde ud af, selv om jeg har gjort det før, så det er ikke specielt intuitivt imo.)

Link to comment
Share on other sites

I morgen står den på Intern uddannelsesdag for SpinningInstruktører i ”dit Studie” i Viborg.

Det bliver så lige krydret / peppet lidt op med et foredrag med Michael Rasmussen og derefter kommer han ind og kører en Masterclass med os, hvor han selvfølgelig sidder på instruktørcykel. Gad vide om vi skal køre en del ”bjergkørsel”??? :hehe:
Glæder mig i hvert tilfælde :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Member of “Audax Randonneurs Denmark”

Da jeg jo pt. satse på distancen, har jeg valgt at melde mig ind i Audax Randonneurs Danmark.

Hvad er der at fortælle om denne ”klub”… Hmmm. Ja det er en klub for folk der kører langt.
Det er måske ikke lige min stil / koncept for kørsel, men nu giver vi det en chance. Hvem ved, det kan måske gå hen og blive meget sjov og hyggeligt, og ikke mindst udfordrende teknisk. :unsure:

post-53630-0-79278800-1359144892.png

Link to comment
Share on other sites

I forbindelse med vores interne instruktør uddannelsesdag havde de fået Michael Rasmussen ind og give et foredrag, og derefter køre en MasterClass med os i spinningsalen, selvfølgelig med ham på instruktørcyklen.


Foredraget var nu så som så.
Det var Michaels ”livshistorie” fra da han var 5 år, og startede med at cykle,, og arrangere cykelløb for de andre børn i kvarteret, hen over hans MTB karriere (Denne del af hans liv var jeg slet ikke klar over) Hans år op igennem de prof rækker inden for landevejscyklingen, og selvfølgelig det skæbnesvangre Tour de France 2007 og så de sidste års op og nedture og opstart af ”Christina Watches Onefone”.
Og så, tak for det. Ingen mulighed for spørgsmål. :nonono:

Havde måske håbet på lidt noget andet, måske noget mere træningsorinteret frem for ”bare” en livshistorie. Om ikke andet, så i hvert tilfælde mulighed for at stille nogle spørgsmål. :baaa:

Nå men så til MasterClassen på cyklerne, dette var straks noget andet. Vi havde forinden gået og joket lidt med at det sikkert ville blive en ordentlig gang ”bjergkørsel” Og JA!!! Skal da lige love får at belastningsskruen blev strammet.

Han kørte nogle af de intervaller og træning han selv bruger i vintertræningen, og ja det var selvfølgelig tung træning bla. 4-5 min. Intervaller med 50 rpm. TUNGT!!!! :4flex:
Så benerne var godt ”fyldt op” med syre da timen var over.


Hans musikvalg var nu også ret ok, det var bare helt ”almindelig” godt musik, af den slags man ligesom kan fordybe sig i, og gå ”ind i sig selv” og koncentrere sig om det TUNGE tråd.
Simpel men god time. :thumb:

Stod så og små sludrede lidt med ham i bruseren bagefter. De år han kørte Race på højeste plan, der lå han på ca. 35-38.000 km. om året. :w00t: Nu blev det ikke til så meget, selvfølgelig grundet at han ikke kører på helt samme niveau, men også grundet mange andre opgaver og administrative ting ved at ”køre” sådan et cykelhold (CVO) Så nu kørte han bare sådan lidt på rutinen, så det blev vel til omkring de 28-30.000 km. :omg::cool:

post-53630-0-37534900-1359276258.jpg

post-53630-0-67640500-1359276286.jpg

Link to comment
Share on other sites

50rpm er godt nok langsomt. Men det lyder sjovt :devil:

Og så giver det måske alligevel mening når "da coach" beordrer bakkekørsel i maxgear; så ligger man også og roder dernede.

Det var også det han forklarede.

Det skulle være som om man kørte op af bjerget, op til "pandekagehuset" (Ved ikke lige hvor det er) :blush:

Nå men op til "pandekagehuset" i højeste gear, og nok også i modvind :elvis::tongue:

Link to comment
Share on other sites

Pandekagehust ligger på toppen af Col de Peyresourde i Pyrenæerne. Da jeg for nogle år tilbage var på en coast to coast-tur, var Peyresourde turens suverænt værste opkørsel, selv om den hverken var den højeste eller stejleste. Men den lå på tredjedage, hvor man var blevet fuldstændig mørbanket, og før man lige som 'kom op igen'. På fjerde- og femtedagen begyndte det at gå langt bedre :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Pandekagehust ligger på toppen af Col de Peyresourde i Pyrenæerne. Da jeg for nogle år tilbage var på en coast to coast-tur, var Peyresourde turens suverænt værste opkørsel, selv om den hverken var den højeste eller stejleste. Men den lå på tredjedage, hvor man var blevet fuldstændig mørbanket, og før man lige som 'kom op igen'. På fjerde- og femtedagen begyndte det at gå langt bedre :bigsmile:

Oki. Takker :smile:

Link to comment
Share on other sites

Så er der købt startnummer til Rad am Ring 2013 (RaR)

Det skulle efter sigende være et af de hårde af slagsene, med en del højdemeter.

”ikke bare et almindeligt 24 timers løb. Den skrappe 26 km lange rute på Nürburgring og Nordsløjfen med sine 500 højdemetre, gør hver omgang til en fysisk udfordring. Bl.a. den skrappe fire km lange stigning op til ”Hohe Acht” med op til 17% stigning.”

Så det bliver nok noget af en debut jeg får inden for denne type af løb.
Men glæder mig helt vildt, og ser frem til udfordringen, og ikke mindst træningen der til. :pumpin:
Skal så lige finde ud af hvordan jeg skal gribe denne an.


Men mit medlemskab ARD og ikke mindst planen om at deltage i diverse ”Breveter” skal jo nok give nogle kilometerture i benene i løbet af foråret og sommeren. :smilerock:

IT'S A LONG ROAD! but it's worth it.

post-53630-0-30881700-1359488473.png

Link to comment
Share on other sites

Lige nu strømmer løbene så bare ind. :crazy:


Er det så løb denne gang eller cykling???
Hvorfor ikke begge dele… DUATHLON :yo:

Viborg Velgørenheds Duathlon løber af staben i Løvel (10 km. nord for Viborg) d. 11. Maj.
Der står jeg på listen til den ”Lange”


For info, så køres der faktisk også DM i duathlon samme sted om søndagen d. 12. Maj.
Men dette kræver jo DTriF licens.

Der ud over køres der jo også Grejsdalsløbet om søndagen. Har godt nok overvejet det, men… Tror jeg melder pas.
(Kunne nu egentlig godt have tænkt mig at prøve deres enkeltstart)

post-53630-0-63906300-1359533862.jpg

post-53630-0-04984800-1359533876.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share