Rau

Ondt i lænden ved hårdere aktivitet

Recommended Posts

Hej,

Jeg spiller fodbold, træner to gange om ugen + to kampe (da jeg spiller på to hold i min klub).

I foråret spillede jeg RIGTIG meget fodbold, for da havde vi tre hold og der var spillermangel på alle tre hold. Efter noget tid, begyndte jeg at få ondt i lænden, når jeg gik ind i nærkampssituationer samt når jeg skød hårdt til bolden. Men så kom sommerferien og jeg tænkte, at det kunne lægge en dæmper på det og min ryg kunne blive "normal" igen.

Men efter at være startet op igen, mærker jeg det samme med min lænd, og det er VILDT frustrerende, da der i fodbold er mange gange, hvor man er i nærkampe + at man også til tider skyder hårdt til bolden.

De sidste par gange, jeg har spillet fodbold, har jeg lavet nr. 5 fra oven, der er vist i skemaet her, for at varme min ryg lidt op: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/undgaa_ondt_i_ryggen/

Jeg har læst nogle indlæg herinde før, og har set at nogle herinde er fysioterapeuter, så der kunne være god chance for noget kvalificeret hjælp - folk der ikke er fysioterapeuter er selvfølgelig også velkomne til at svare! :-)

Det jeg er ude efter er, om jeg på nogen måde kan gøre/lave noget, så jeg ikke har behov for at gøre min ryg klar, inden jeg spiller fodbold? Altså noget der helbreder min lænd! Er det min ryg der ikke er stærk nok? Skal jeg til en fysioterapeut, kan det "fixes" med nogle øvelser, som jeg laver over en periode?

Hvis ikke, er der så nogle øvelser I vil anbefale, som kan "varme" min ryg op inden fodbold?

Mvh.

Rau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har mange fodboldspillere på forskelligt niveau i min klinik. Fælles for de fleste er lændeproblemer. Det kommer ofte efter at have spillet på hårdt underlag om vinteren.

Udover den behandling jeg giver i klinikken vejleder jeg dem i udstrækning. Det er nemlig rigtigt tit at det er stramhed i muskler og sener der giver problemerne. Jeg vil anbefale dig at begynde at være omhyggelig med at strække baller og baglår ud morgen og aften. Du behøver ikke bruge mange minutter på det, men bare du får det gjort jævnligt vil jeg tro du kan mærke en forskel.

Fodboldspillere er desværre ikke kendt for at være gode til at strække ud:)

Vh Rasmus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rau, du har ret. Udstrækning af haserne har umiddelbart ikke nogen effekt på lændesmerter.

Gregers TF, forskellig benlængde er ikke en faktor for lændesmerter, medmindre der er en virkelig markant forskel.

 

Hvis du er interesseret, så har jeg skrevet en guide til hvad det kan betyde at have ondt i ryggen, hvad det ikke betyder, samt hvad man kan gøre ved det.

http://fhecht.dk/ondt-i-laenden/

Du er velkomment til at tage kontakt til mig for ekstra råd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now