Sign in to follow this  
Rygsvømmer

Morgenens tomme tanker

Recommended Posts

Godmorgen alle sammen.

Jeg sidder tilfældigvis og ser morgenenes tv, nærmere på Dr HD, og denne morgen står den på fyrre tommers atletik i skarpeste favør. Her sidder jeg og ser på verdensmesterskaberne i spydkast et eller andet sted i verden. Og det der slår mig er at disse kvinder som kaster alt imellem 25 og 40 meter med disse spyd (det ser vældig professionelt ud) alle sammen ligner omvandrende fugleskræmsler mere eller mindre.

Er det en forkert konklusion at en spydkaster, der har styrketrænet og er stærkere, burde kunne kaste længere? Selvfølgelig antaget at teknikken hos de to personer er den samme. Helt sikkert klart over at teknik er første trin i at kunne kaste et spyd langt og selv ikke den største abe kan kaste et spyd længere end et barn, hvis han er motorist analfabet.

Men men kort og kontant:

Subject Number One: Stærk og teknisk dygtig; burde kaste længere end Subject Number Two: middelstærk og teknisk dygtig??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunne det være kvindernes 7-kamp du har set, hvor de slutter med spydkast?

Den store spredning kunne indikere det, og jo, kvindelige spydkastere skulle gerne kaste en smule længere.

Her er lidt kast fra et Diamond League stævne hvor de kaster 60+ meter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

verdensrekorden i spyd for kvinder er 72m+ så vidt jeg husker. Den er dog et par år gammel efterhånden. Så jeg vil også hælde til den forklaring at du har set 7-kamp. Og dømme efter dine resultater er det gruppe B du har set - for gruppe A blev "vundet" med et kast på 55,79 m.

Mvh Jens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var syvkæmpere og ikke spydkastere.

Fra dr.dk:

Der er tradition for topresultater og spænding i mændenes højdespringskonkurrence atletik-VM. Indledende runde skal springes i nat, hvor vi også byder på både 1500 og 5000 meter løb. Desuden fortsætter syvkampen med yderlige tre discipliner. Kommentatorer: Henrik Liniger og Christian Munk Petersen.
Edited by tjr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this