Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Honey: du er jo ikke helt begynder :4whistling:

:blush: :4whistling: :clown2:

Hæ hæ tusind tak søde og well well indenfor tri nej men i forhold til IronMan træning føler jeg mig grønnere end grøn og meget ydmyg.

Fik ikke trænet i går da jeg var mega træt i går morges og var jo så tilgengæld af forskellige årsager i dag max opsat på at give komplet meget gas.

Træning d 5.12

Bodyflow

1 h

Spin

1 time og 13 minutter med triklubben.

http://connect.garmi...-_SksIq1I.gmail

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.12

Svøm

2200 m

:4whistling: Dejligt at være til svøm. Stadig meget at lære men mærker fremgang. I oprindelig plan med coach T havde jeg egentlig lagt en jævn løbetur ind torsdag men går simpelthen ikke ovenpå spin i går. Ved ikke rigtig hvornår jeg skal få løbet men ja må lære ligeså langsomt. I morgen mere svøm.

Link to comment
Share on other sites

Træning d 7.12

Svøm

Ca 2500 m med Århus 1900 tri. Virkelig god fornemmelse af, at svømmetræningen nu også begynder at bidrage til noget kredsløb og dog stadig nogle gode teknik øvelser, der ramte et eller andet, der gav mening inde i knolden.

Træning d 8.12

Løb

9.91 k, average moving pace 5.33 gennemsnitspuls 147. Træt i kroppen ovenpå de to foregående dages hårde svømmepas men var alligevel glad for følelsen af efterhånden mere og mere, ligeså langsomt at få livsstilen ind under huden. Jeg hygger mig til svømmetræningen og møder folk fra klubben rundt på Frederiksbjerg. Det er en god følelse.

Svøm

Ca 2000 m med triklubben

Træt og kold fra starten og ikke rigtig følelsen af at komme ind i kampen for alvor. Well well sådan skal det også være engang imellem og absolut en grund til at lægge mig mere i selen for at få knaldet tirsdags svøm af inkl forudgået af interval løb :kiss2:

Dejlig weekend til boardet :newyear:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.12
Yoga
Ashtanga light - stående øvelser + få af de siddende - superdejligt anyhow og mere af den slags. Luftveje markant bedre på det seneste af ikke at være i shalaen så hjemme praksis er vejen

Spin
117 minutter på hjemme træner, gennemsnitspuls 79 % af max. Kunne mærke, at det mentalt var langt så bakkede lidt af på intensiteten men stadig dejligt, også mere af den slags

http://connect.garmin.com/activity/250520133



kiss2.gif:innocent:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.12
Bodyflow
1 h

Løb
Interval light.... 3 X 1000 m på løbebånd 4.45, 4.30 og 4.20 - 20 minutters opvarmning og 7 minutters afjog.
Slet ikke i stand til at presse mig selv som i foråret, hvor jeg mentalt kunne rumme følelsen af puls og vejrtrækning ude af kontrol i flere minutter. Føltes dog også mærkeligt med løbebåndet og benene langt fra friske. ANYHOW kun en vej og det er netop den her form for træning, hellere 3 x 1000 m ugentlig i halvlangsomt tempo end bare given op fordi det ikke længere hedder 4 min/k.

Droppede planerne om morgentræning da jeg igen i nat var vågen ved 2 tiden og bare vidste, at jeg ikke skulle have drukket eftermiddags Espresso, rum for forbedring men indså om ikke andet, at jeg ligeså godt kunne falde ordentligt i søvn og sove helt til kl 6. Brain synchronization app virker rigtig godt, sover helt sikkert når den kører anden gang, så gælder bare om at få den tændt. Bring it on.


Pulsmaleri:
http://connect.garmin.com/activity/251137759

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update

@Henrik :4flex: Thx superløber - absolut en mental udfordring at tro på, at løb kan blive bedre og nu har jeg jo i den grad udfordret mig selv - must keep on trying

@Henrik :4jumpy: Hæ hæ men var jo d 31.1 i år, at jeg løb 5 x 1000 m, 4 min/k så så lang tid siden er det ikke. Dog var jeg så også maksimalt presset og jeg blev jo skadet efter kort tid med intervallerne, så må gøre det mere forsigtigt nu, hvor jeg i virkeligheden nok også er mere udfordret på flere fronter.

Træning d 12.12

Bodyflow

1 h

Trispin

1 time og 14 minutter, gennemsnitspuls 81 %

Lige inden dagens pas suveræn feedback fra coach T, hvor han netop pointerer, at min vej til at gennemføre en IM er ikke at smadre mig selv i overtræning. Det skal nok blive hårdt og det kender jeg udmærket coach T´s programmer til at vide men der skal også indimellem være flow og overskud. Superfed melding at få på et tidspunkt, hvor jeg faktisk indrømmet har haft været lidt bekymret over de mange pas og trætheden der sniger sig ind i kroppen.

Træning d 13.12

Svøm

2000 m med triklubben, superfed teknik serie med 10 X 100 meter af klassiske teknikøvelser, superfedt flow men flere af de hurtige svømmere blendede ind, så gik også lidt friskt for sig. Endte med krampe i venstre læg.

Havde ellers været i tvivl om jeg var regelret svømmeblokeret eller bare trængte til lidt aLoneliness på en løbetur men fik heldigvis smidt mig selv til svøm og faldt i snak med super sej pige og kollega der faktisk foreslog mig at bygge raceren om til vintercykel istedet for en regelret mountain bike. Kommer selvfølgelig til at koste noget nyt gear sæt og måske jeg alligevel pønser på noget ny racer... Anyhow super inspirerende :4trumpet:

Træning d 14.12

Svøm

1900 m med triklub

Virkelig uoplagt og ingen trænere dukkede op så listede bare afsted i vandet for mig selv indtil krampe igen meldte sig og jeg træt gik til weekend

Træning d 15.12

Yoga

Hjemmeashtanga tom Navasanna - very nice

Træning d 16.12

Løb

10 k, Andelskassens nytårscup 45.26, gennemsnitspuls 93 % + lidt opvarmning og afjog

Målene 1) overhovedet at komme til start for allerede i går aftes var jeg ved at trække i land

2) safety first, ruten lagt om pga meget is og sne fortsat og visse steder superglat

3) nr på maven mentaltræning - gøre det familiært

4) ikke kaste op men have det godt og iagttage pulsen - stadig 165/166 pulsslag der giver mig følelsen af ikke helt at kunne hænge på mens 162 føles ok.

Havde et dejligt løb selvom det selvfølgelig er hårdt at arbejde så intenst. Mave bliver lidt kold så overvejer gammel Blovstrød løve trick med plastic pose på maven.

Svøm

3000 m med sip af elektrolyt drik for hver 1000 m. Coach T vil gerne en gang om ugen se mig svømme lidt længere og det gik faktisk fint i dag. Tog omkring en time så dejlig afslutning på dagen og weekenden.

That´s it & that´s that

:kiss2: :kiss2:

Link to comment
Share on other sites

Lige inden dagens pas suveræn feedback fra coach T, hvor han netop pointerer, at min vej til at gennemføre en IM er ikke at smadre mig selv i overtræning.

Skal jeg nævne én ting, der er den vigtigste værktøj til at komme igennem et træningsprogram, så er det nok tålmodighed :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Skal jeg nævne én ting, der er den vigtigste værktøj til at komme igennem et træningsprogram, så er det nok tålmodighed :4disguise:

:4whistling: :innocent: Exactly og der formår coach T lige at formulere sig på en måde, så det giver god mening for mig. Jeg var jo optaget af om jeg trænede for lidt, eller ikke trænede intenst nok men ved jo ligepræcis godt, at det gælder om at give tid, finde flooooow og overskud (glæder mig til hippie smiley kommer tilbage)

Link to comment
Share on other sites

:cold::ill: :ill: :rudolph:

@Niels - thx superløber og håber, at det går fremad med knæet.

@Henrik - hæ hæ ja bluffer bare og puster lidt mere luft i svømmevingerne.

Siden sidst 0 træning.Følte mig træt og mat mandag og sov ekstremt dårligt natten til tirsdag pga tiltagende hoste og snot og de sidste to aftener har jeg ligget komplet brak i sofaen. Kosten har primært bestået af varm Ribena med Echinamin dråber og Vicks + store doser dameblade. Har været nødt til at være på job og i går til farvel med en fantastisk person, som jeg kendte alt for kort men som lærte mig væsentlige ting om livet.

Nu er nu !!!!!

Til aften lidt friskere, så håber på jul uden at være mega syg og ville være dejligt at kunne være til spin i morgen :-))

:kiss2:

Link to comment
Share on other sites

Badass Bjergtrold :4boxing:

God bedring. Der er godt nok mange, der går og skranter lige for tiden ...

:4sport:Thx super løber og rigtig glædelig jul til dig og dine :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

Træning d 21.12

Spin

1 h hos superinstruktør D i Busgaden featuring kollega og god ven L, der iøvrigt 3 minutter efter at have set mig i træningsgear, udnævnte mig til flyttetrold når han flytter i hus i januar :blush: Rører jo ingen håndvægte i tiden men blev faktisk selv lidt chokeret over at se min svømmeoverkrop da jeg sad på spinningcyklen. Ja og egentlig er det ikke store muskler jeg har behov for at slæbe rundt på Promenade d'anglais men åbenbart det jeg har talent for. Anyhow en fin time uden for meget snot og med nogle gode pulstoppe på friske ben.

Fik ikke nulstillet garmin uret og selv efter at have slettet al historik prøver bærbar stadig at hente information om passet. Very strange.

Træning d 22.12

Spin

55 min´s hjemmetræning, gennemsnitspuls 77% af max. Følte mig virkelig snottet i går formiddags og nærmest med fornemmelse af mellemørebetændelse, så var ultra laid back og startede med at høre Stacey Kents fremragende "The boy next door" - album - efterhånden gik det så meget bedre så fin træning.

Træning d 23.12

Løb

11.54 gennemsnitspuls 83 % af max

Trængte sådan til at komme ud og har jo før løbet i snevejr.... efter lidt tid løb jeg hjem og hentede balaclava for det bed og stak i kinderne. Da jeg ramte Dalgas Avenue med retning Tangkrogen fik jeg så kulingen med små fine snekorn lige i snotten og det tog næsten pippet og synet fra mig. Derefter listede jeg så op langs Strandvejen og ned mod skoven og det var helt sindssygt, stod næsten stille og var i den grad forblæst og øjnene hærgede af stormen. I skoven blev der så dejligt læ og som forventet en skøn oplevelse at løbe der i al sneen og kigge ud over det oprørte hav. Lille mig i elementernes/naturens vold som jeg godt kan lide det.

Skulle ellers være fløjet til Sjælland og have været på besøg på Magretheholmen, inden videre rejse til Hillerød senere i aften, men opgav pga uvejret og fly endte da også med at være forsinket 3 1/2 time (edit blev aflyst). Magtede ikke at skulle vente og rumstere rundt i kulden ovenpå en uge med sygdom - løb i skoven godt pakket ind er jo noget helt andet :blush:

Har haft goood tid til at tænke mere over sommerens udfordring.... aner mere og mere hvordan jeg bliver nødt til på så mange fronter at være den bedste og mest effektive udgave af mig selv for at det skal lykkes, ikke kun med job og træning men også med mad, planlægning, vitaminer, oprydning og rengøring.. søvn.. de sidste 2 dage har jeg presset juice med appelsiner, ingefær og rødbede, vitaminer... energi... Well og samtidig så er det jo bare endnu et super argument for at fortsætte træningsterapien :4jumpy:

six mois....& I´ll do my f... best :kiss2: - faldt over over et fantastisk nr "Walking on a dream"

:kiss2: :kiss2: :newyear:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.12

0

Lykkedes mig at sove over mig og fra mit tog og var dejligt ristet i stængerne ovenpå adventure race i snestormen forleden.

Træning d 25.12

Løb

Ca 15 k Langgarvernes karrussel tur i Hillerød. Løb uden puls ur men følte mig faktisk overraskende frisk ovenpå endnu en dejlig nats søvn.

Fik en super dejlig løbetop som Garmin senderen kan klikkes på og vil forære mig selv en Tanita ting så jeg kan komme godt i gang med Fitgeralds inspirerende principper fra "Racing Weight" - ja og ved godt, at det er omdiskuteret med nøjagtigheden af kropskompositions målingerne men som Fitzgeralds også argumenterer for det, så skærper det utvivlsomt fokus overhovedet at måle og det var i hvert fald også min egen oplevelse med Madlog programmet i sommer.

Fortsat dejlig og glædelig jul til boardet herfra

Link to comment
Share on other sites

:hippy: :hippy: :hippy: :hippy: :hippy: :hippy:

Træning d 26.12

Løb

10.43 k, gennemsnitspuls 83 % af max, average moving pace 5.19, træt ovenpå jul og hjemtransport men fin træning

Træning d 27.12

Spin

45 min, gennemsnitspuls 76 % af max, meget laid back og stadig lidt snot men fint at være lidt i gang

Træning d 28.12

Spin

50 min, fik ikke startet pulsuret men følelsen af mere power i benene og lå pulsmæssigt højere, udfra fornemmelsen nok 82-85 %

Træning d 29.12

Løb

10.43 uden pulsur men med en god følelse af lette ben og overskud - sparede dog på kræfterne et fint pas - bright lights big city aftenløb i Århus

Træning d 30.12

0

Dog masser af husalfeaktiviteter og forberedelser til at få Racing Weight implementeret, bliver så godt og er allerede godt i gang med nogle af de gode vaner fra i sommer.

Træning d 31.12

Løb

10 k, Nytårscup 44.27, gennemsnitspuls 94 %, average moving pace 4.26

http://connect.garmin.com/activity/256123607

I går glædede jeg mig ligefrem og i udgangspunktet var jeg meget opsat på et løb med kontrol og overskud og ja omkring 5 måtte jeg alligevel erkende, at jeg følte mig noget mat, fristet af at stoppe men MEN så mindede jeg mig selv om, at det jo ikke er vejen til at blive en Ironwoman :hippy: og ovenpå den stejle stigning omkring 6 k, ja så begyndte det også at gå bedre og bedre, fløj forbi mange og ja nød det virkelig. Ledsaget af Lana Del Reys fabelagtige "Videogames" - ja så var det totalt en flow oplevelse, hvor det hele ligesom var lidt i slow motion og jeg bare flød afsted. Kan nok ikke blive ved med at pille et minut af tiden men har klart en fornemmelse af at adaptere til at arbejde ved højere intensitet.

Synes at der er en næsten overjordisk skønhed i harpelyden og hele den supersmukke melankolske stemning. Meget passende når jeg tænker tilbage på et år, hvor gode mennesker alt for tidligt måtte drage videre til Nangijala, eller hvor de nu befinder sig. Livet er kort og i 2013 vil jeg blive endnu bedre til at koncentrere mig om de nok i virkeligheden ret få ting der for alvor betyder noget nemlig de nære relationer + prøven dag for dag at være en taknemmelig og ydmyg trold inkl at udfylde min plads i verden så godt som muligt, NU ER NU :hippy: :hippy: Godt nytår folks !!!!!!!

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Godt løbet smukke, og fedt med rigtig zen på turen :wub:

Kom aldrig afsted til Nytårscuppen i dag, da vi valgte at køre tidligt, så lillepigen kunne få sin middagslur på vej til farmor og farfar og nytår.

Men, men, men!!! Jeg håber meget at vi får tid til at se mere til hinanden i '13.

Rigtig godt nytår smukke :heartpump::cheer: :hippy:

Link to comment
Share on other sites

:hippy: :hippy: :hippy:

@Stine - tusind tak søde og lød nu som en god plan at få lille pigen til at sove og der var også ekstremt mange mennesker til nytårscuppen. Du kan tro, at jeg glæder mig til at se meget mere til dig, Julie prinsessen og miss Spinderella her i 2013 - ja til lands, til vands og i luften eller noget. Godt nytår og på gensyn.

@Henrik - Thx super løber og masser af god løbevind til dig i det nye år også

@LaMotta - Mange tak og i lige måde + tak for det gode Lasse Traff citat på din blog om, at tvivlen var det gode udtryk for, at ens mål var tilstrækkeligt ambitiøse :blush: Masser af god vind til dig med Phd og tri også

Og tak til SIMON HP for at hjælpe mig til at opdage skønne "Sweet nothing" der i går fik mig ud over den mørke vintermorgen og en træt cykeltur til hospitalet til mere arbejde.

Træning d 1.1

Spin

60 min gennemsnitspuls 78 % af max. En god start på det nye år omgivet af både nye og gamle træningskammerater. Lidt mat ovenpå ikke så tung søvn. Fik også en del dejlig champagne men havde helt klart heller ikke fået tanket vædske og saltdepoterne ordentligt op ovenpå Nytårscuppens jo ret svedige kilometer i det varme vejr. Var ellers i et meget interessant danse tæt og tættere projekt med outdoorman i årets første time, indtil jeg måtte resignere og tulre småsvimmel hjem i seng - nå så kan jeg lære det - at få vædske og salt nok :w00t::4jumpy: Anyhow ikke mere alkohol førend efter Nice. Slider simpelthen så meget, inkl på mit sind og tilbragte tirsdagen meget stilfærdigt omend med masser af lakrids :4nope:

Træning d 2.1

Bodyflow

1 h super nice

Spin

1 h 17 min gennemsnitspuls 81 % med Århus 1900 tri. Suuuuper fed træning hvor suuuper instruktør havde lavet nyt program med lige en tand mere udfordring end baseline program fra inden jul. Lover fantastisk godt og omsider en god følelse af at være lidt på vej til at blive lidt en rigtig triathlet...

Har meldt mig ind i fitness world for bedre at kunne kombinere noget træning og nåede at lave nogle pull ups med kropsvægt, underhåndsgreb og havde dejlig følelse af næsten at flyve godt op 6 + 6 + 1 men også godt udsolgt derefter. Var nede og kigge i frivægtsafdelingen og følte mig stærkt motiveret for at komme i gang med nogle af de gode ben tri øvelser.

Ellers mangler jeg nu bare at hente Tanita ting og er begyndt at registrere i Madlog programmet igen. Ligesom i sommer kan jeg se, at der egentlig er plads til fint med god mad, sålænge, at du styrer uden om de værste kaloriebomber. Kan også se, at jeg bliver for sulten, hvis jeg ikke får tanket op med de gode kulhydrater, lige nøjagtig som "Racing Weight" også foreskriver det.

I følge tabellen skal jeg have 3.25 g kulhydrat pr engelsk pund af min konkurrencevægt. Uden endnu at have et estimat af nuværende fedtprocent og realistisk ændring, ja så kan jeg ikke fastsætte konkurrencevægten præcist men regner lige pt med 50 kg og altså 110 engelske pund dvs 325 g kulhydrat. Synes at det lyder af meget i forhold til hvad Kermit og Gregers skrev men alt i alt tror jeg, at det passer meget godt. Min største udfordring helt klart at spise for lidt i løbet af dagen, træne til sent, være for sulten og få for meget mad lige inden søvnen, ikke være så sulten fra morgenstunden = dårlig cirkel men nu kender jeg mønstret og har forudsætningerne for at bryde det.

I dag følte jeg mig bare træt og helt klart ikke helt udsovet. Havde planer om alt fra yoga, til løb, til svøm og dobbeltpas men endte med bare at få noget gode mad og så slappe af her i sofaen. Grundlæggende kan jeg mærke, at det gør utrolig godt at få differentieret intensiteterne på passene mere og ja begynder klart at have en større forståelse for, at der skal slappes af for at kunne fyre den af engang imellem.

post-53826-0-09262200-1357240489_thumb.p

I sommer pressede jeg jo virkelig kroppen med diæt og bevægede mig jo også fra 57 til under 54 kg men var svært at holde og på masser af mad og masser af træning de sidste måneder, har jeg så kunnet slippe afsted med ikke for alvor at tage på, men heller ikke at komme længere ned. Netop pga disse oplevelser har jeg klart en fornemmelse af at Fitzgerald har fat i den lange ende. Ja og også at kosten og approachet til den gode form via samme, i høj grad er værd at tage med. Jeg kan intet gøre ved min alder og der er også grænser for hvor meget jeg kan rokke ved min astma og mine stive led men ligepræcis kosten har jeg altså en fantastisk mulighed for at gøre mig umage med og det er værd at gøre. Især efter at det i mange år bare har været et punkt jeg har haft givet meget op på. Sandsynligvis fordi ethvert forsøg ofte har haft indebåret alt for lidt energi og kulhydrater. Time for a change og så får vi se, hvad det ender med.

Søde drømme og thank God it´s friday i morgen :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Anyhow ikke mere alkohol førend efter Nice. Slider simpelthen så meget, inkl på mit sind og tilbragte tirsdagen meget stilfærdigt omend med masser af lakrids :4nope:

Ej! :sneaky2: Vi har jo en aftale om bobler!

Men alright, de kan vel også godt vente til efter Nice, hvis det skal være på den måde. Fedt at se at du stadig giver den rigtig meget gas - og hey, velkommen i FW, så er der jo potentiale for flere fællestræninger! :4winkkiss:

PS: Skal vist lige høre nærmere om nytårsaften. :headphonedance:

Link to comment
Share on other sites

Min største udfordring helt klart at spise for lidt i løbet af dagen, træne til sent, være for sulten og få for meget mad lige inden søvnen, ikke være så sulten fra morgenstunden = dårlig cirkel

Æv, ja. Den kender jeg alt for godt. Lige akkurat på det punkt, er det faktisk helt befriende at træne på egen hånd og ikke være afhængige af fælles - og sene - træningstider omend arbejdet stadigvæk gør sit en gang i mellem.

Er du egentlig i behandling for astmaen og har du checket om den kan optimeres?

Afslutningsvis bigtime respekt for at du bare sådan lige vader ind og river pull ups i stor stil.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share