Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 3.7

Yoga

Dobbelttime - først Vinyesa og så hatha FW JBV

Godt nok noget træt ovenpå super slow formiddag men meget dejlige klasser og rigtig god følelse bagefter. Havde løbeskoene med men kunne godt mærke, at lidt restitution alligevel er godt ovenpå det intense pas i går. Mental og fysisk laden op til næste nøglepas = 6 x 1200 m i AT med tempo op i An1 de sidste 400 m. Ufff kan allerede mærke, at det kommer til at kræve noget. Passet planlagt til tirsdag, Hechmann specifik marathon træning uge 4, dag 2. I morgen skulle det gerne lykkes mig med 40 minutters jog-Ae1. 

Minder mig selv om, at det er fuldstændigt efter bogen, at kroppen føles noget low nu hvor den ikke længere bliver pisket af ekstra binyrebarkhormon i høje doser. Hoste/harker lidt men intet sammenlignet med de foregående uger. Må gerne blive bedre endnu :Mrs_Claus:

Den gode uge og søde drømme til boardet :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Den (for korte) periode jeg gik til yoga var jeg somme tider den eneste og andre gange var der en eller måske to mænd på holdet. Vi var nogle usmidige klumpedumper men umiddelbart var der ingen der tog sig af det - hvad der så blev tænkt inde i folks hoveder vil jeg måske ikke vide :tongue: Til gengæld var vi lidt mere kække i nogle at de mere styrkeprægede ting i forhold til de kvinder der også var nye på holdet.

Men prøv det dog du har lyst. Er du ene mand så pyt - så er du den eneste der er modig nok. Og ja, der er muligvis momenter hvor du falder igennem og hvad så?

For mig var det ret hyggeligt men kunne ikke mærke forskel (for utålmodig, måske) og valgte derfor bruge tiden anderledes.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 4. jul. 2016 at 14:33 , Devious Builder skrev:

er der nogen mænd på disse yoga hold?

Har overvejet at prøve det :)

Tak til Jer begge DB + Gregers for henholdsvis at spørge / svare :hippy: 

Nu ved jeg jo ikke, hvor du huserer Devious Builder men her i Århus er der mænd på ethvert af de hold jeg deltager på. Okay ikke mange men du skal da absolut prøve det, hvis du har lyst til det. Well og pointen er jo, at yoga netop ikke handler om at være mand/kvinde, smidig/usmidig, ung/gammel, stor/lille, stærk/mindre stærk.... :hippy: Du er hvor du er på din måtte og det er derfra din verden går/starter og der du lærer at finde accept af lige netop verden som den er. Alt andet er ligemeget. Spændt på at høre, hvad du finder ud af. Giv det anyhow nogle gange. Det er sjældent at flow indfinder sig sådan instantly men det er nok en af de ting, som jeg efterhånden virkelig håber vil blive hos mig i mit liv, så længe det varer. Ændrer ikke verden men perspektivet 100 %. 

Og som jeg husker det Gregers, så skrev du faktisk ved en anden lejlighed, at du somehow godt kunne mærke, at det havde en eller anden for god impact på dig også men måske jeg bare projicerer - sorry cykeltrold :wub:

Well skal jo update så langt tilbage, at jeg næsten ikke kan overskue det. Samlet set en del yoga og så i store træk Hechmanns program frem mod Berlin. I dag 10 uger til. På nogle måder, så tror jeg egentlig igen, at jeg er ved at løbe lidt ud af mine zoner men kan omvendt se, at der virkelig er nogle killer intervaller på vej især om tirsdagen, hvor der bliver skruet både på antal, tempo og pausen imellem. Så tænker nu, at det er meget godt at holde mig til mine nuværende zoner og så bare virkelig, virkelig sørge for at få restitueret, sovet og spist så sundt som muligt imellem pas + selvfølgelig få dyrket en masse yoga. Luftveje og jet lag er heldigvis begge blevet markant bedre og arbejdsdagene har også haft været ok og det også selvom, at vi ikke er mange hoveder på arbejde. Nå vil prøve at remse op og om ikke andet af hensyn til future records. Hvis sitet overlever :hippy:

17.7

Yoga - hjemmeashtanga tom Navasana

Løb - 95 min Hechmann Marathon specifik uge 5, tempo vekslende mellem jog, Ae1 og Ae2 og så tilbage i jog (blev nødt til at rykke ned i Ae1) for at finde rytme tilsids

16.7 

Yoga - Dejlig flow time FW - Dalgas Avenue

Løb - opvarmning + afjog 2 x 2500 m afbrudt af 5 min jog. Tempo alternerende med 500 m i Ae2 - 5.10 og så 500 i An1 4.23 osv

Perfekt til at træne "kommen sig under arbejde" som super spinning instruktør Mads altid messede

15.7

Yoga - flow 2 på FW JBV med Mariam. Meget udfordrende klasse med masser af inversions + andre balancer

Løb 30 min jog-Ae1

14.7

Yoga - flow FW Dalgas Avenue. Stod over på løb pga træthed

13.7

Løb - 20 jog 20 Ae2, 25 jog, super træt ovenpå udfordrende dag og næsten ingen søvn - don't even ask :innocent:

12.7

Løb - 5 x 1500 m AT med 500 m interval pause - 15 opv+afjog - 4.41, 4.39, 4.39, 4.36 og 4.30 tempo. Var lidt nervøs fordi at det var første gang længe, hvor jeg skulle have lidt mere fart i stængerne og havde en del astma mandag. Gik dog rigtig fint og jeg nød fornemmelsen af at være helt koncentreret og dedikeret til opgaven. Tegner godt for min sommerferie herhjemme, hvor jeg i høj grad har tænkt mig at fylde dagene med løb og yoga inkl nyden at have tid til at træne i sig selv og ikke altid ovenpå alt muligt andet. 

11.7

Yoga - 1 dejlig time FW Nørrebrogade med instruktør Louise, der spiller noget helt fantastisk fed musik. Meget DJ agtig og velkomponeret i forhold til timen

Løb - 40 minutter jog/Ae1 og som nævnt en del astma. Ved ikke om indeklimaet i det ret gamle center måske er lidt ringere end de andre steder? Under alle omstændigheder ren stormflow på vejen hjem. Arcteryx vejr :heartpump:

10.7 

Løb 85 min

9.7 

Yoga hot event FW NBG halvanden time

Løb opv/afjog + 2 x 2000 m som i går med Ae2 (5.12) vekslende med An1 (4.23) 500 ad gangen, 5 min jog indimellem

8.7

Yoga Chakra event FW Nørrebrogade halvanden time

Løb 30 min jog-Ae1

7.7 

Yoga 1 time FW JBV

6.7

Løb - 20 jog 20 Ae2 20 jog

5.7 

Yoga FW JBV stod over på dræberintervaller - 

4.7

Yoga

1 time FW Nørrebrogade, 40 minutters løb bagefter

Well guess that´s all. I næste uge specifik marathon træning uge 6 + yoga. Tirsdagens intervaller 8 x 1000 m i AT hvilket burde være ok men pause bliver skåret ned til 400 m jog. Må se hvordan det går...

Søde drømme og god ferie til dem på boardet, der er ramt af det 

:hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

55 minutter siden, Devious Builder skrev:

er det i år du skal løbe berlin marathon? Synes i så fald ikke at du løber ret mange timer?

 

:sorry:   :smile:

Jamen det skal du da ikke undskylde, at du synes!!! Normalt ville jeg skrive en hel masse men det gider jeg ikke. Måske du har ret? Måske det ikke duer? Måske jeg ikke kan gennemføre...:clown2: who knows?

Som det fremgår af loggen så følger jeg Hechmanns program idet jeg var meget begejstret for halvmarathon træningen - vejen er målet! Men igen så vil jeg ikke forklare/forsvare udover hvad jeg tidligere har skrevet om fx Hechmanns træning.

Løb faktisk mit bedste Marathon ever på 3.24 ovenpå en periode, hvor jeg mest havde trænet små daglige 5 K ture inkl med bakker og tempo. Mange andre gange fx i Berlin(3.33) løb jeg lige over ovenpå mange uger omkring 80-90 k i ugen. Da jeg sidste år trænede til IM var jeg jo oppe og løbe over 35 k ad gangen og det sled virkelig på kroppen. Omvendt så ved jeg, at jeg kunne løbe langt, var udholdende og formen er ikke blevet dårligere. 

Træning 18.7

0

Var på hospitalet til over 8 så fuld restitution 

Træning 19.7

Yoga

1 h meget dejligt

Løb

Hechmann specifik Marathon træning uge 6 dag 2

Opvarmning 15 min

8 x 1000 m i 4.36

400 m pause ind imellem i 6.40

Slet ikke hårdt hårdt og kortere end sidst (1500 m) stadig bare lige så stille enerverende og mentalt kræver sådant et pas bare selvdiciplin og sætten mig selv op inkl holden kæden stram all the way. Langt mere kvalitet i sådant et pas end mange af de lange diesel motor, tærske pas, som jeg altid trænede før i tiden. Men igen, kan jeg vide, at de virker? Er det den bedste måde at gøre det på? Nobody knows men jeg nyder det (især bagefter).

En god ven prøver at lokke mig med til Nepal og topbestigning af Island Peak >6000 moh. Well fristende men trænger bare mere til ro og regelmæssighed hjemme. Kedeligt men sandt... Omvendt elsker jeg jo bjergene og eventyret i det. Tænke tænke. 

I morgen et Yin yoga event og så Hechmann pas der kunne være skønt at nå fra morgenstunden.

Søde drømme :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 19. jul. 2016 at 23:33 , Devious Builder skrev:

ah, ok. Vidste ikke at du har erfaring med at løbe marathon tidligere.

Det er lidt urealistisk for mig så længe jeg får ondt i mit skinneben af at løbe :hmmm:

Well heller ikke let at vide men har 10 eller 11 marathons i bagagen omend long time ago. Plus som nævnt en hel del lange ture op til Ironman i Nice.  Er dog aldrig holdt op med at have respekt for distancen og tror faktisk, at det udfordrende element nu bliver, at mit grund tempo har løftet sig lidt. I gamle dage løb jeg altid totalt traktor slow agtigt og overhalede en masse sidst på løbet. 

Måske du løber for hurtigt siden at du får ondt i skinnebenene?? Kan kun igen rose Hechmann program for, at det er som om, at jeg har løbet mine skavanker væk.

Well ellers super trætte og hårde dage jobmæssigt. Vi er ikke mange og nok at rive i. Onsdag var jeg bare helt grounded og tog direkte hjem og faldt i søvn på sofaen. Sikkert også udmattet af alle overvejelserne vedr om jeg skulle bjergeventyre eller ej. Endte med at træffe det fornuftige og mere kedelige valg om at blive hjemme. Ja og omvendt så glæder jeg mig virkelig til bare at kunne være i zen de 3 uger i august. Få sovet ud. Få drukket morgenkaffe længe, masser af yoga og så løb på et tidspunkt, hvor jeg er udhvilet. Det bliver dejligt og så bliver kunsten at undlade at tænde for mailboks. 

I dag igen helt kvæstet men nåede til dejlig udendørs yoga og så hjem. De næste dage kan yoga blive lidt mere krævende, idet det næppe bliver muligt for mig at nå hold. Well men vil prøve at nå det. 

Søde drømme herfra :hippy:

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Bjergtrold skrev:

Well heller ikke let at vide men har 10 eller 11 marathons i bagagen omend long time ago. Plus som nævnt en hel del lange ture op til Ironman i Nice.  Er dog aldrig holdt op med at have respekt for distancen og tror faktisk, at det udfordrende element nu bliver, at mit grund tempo har løftet sig lidt. I gamle dage løb jeg altid totalt traktor slow agtigt og overhalede en masse sidst på løbet. 

Måske du løber for hurtigt siden at du får ondt i skinnebenene?? Kan kun igen rose Hechmann program for, at det er som om, at jeg har løbet mine skavanker væk.

Well ellers super trætte og hårde dage jobmæssigt. Vi er ikke mange og nok at rive i. Onsdag var jeg bare helt grounded og tog direkte hjem og faldt i søvn på sofaen. Sikkert også udmattet af alle overvejelserne vedr om jeg skulle bjergeventyre eller ej. Endte med at træffe det fornuftige og mere kedelige valg om at blive hjemme. Ja og omvendt så glæder jeg mig virkelig til bare at kunne være i zen de 3 uger i august. Få sovet ud. Få drukket morgenkaffe længe, masser af yoga og så løb på et tidspunkt, hvor jeg er udhvilet. Det bliver dejligt og så bliver kunsten at undlade at tænde for mailboks. 

I dag igen helt kvæstet men nåede til dejlig udendørs yoga og så hjem. De næste dage kan yoga blive lidt mere krævende, idet det næppe bliver muligt for mig at nå hold. Well men vil prøve at nå det. 

Søde drømme herfra :hippy:

jeg har aldrig før haft de skinnebensproblemer i forbindelse med løb. Har ikke tid til at lave supplerende styrketræning lige nu for at styrke skinnebenene. Er gået over til racercykling igen for at skåne mine skinneben, og så må det blive et vinterprojekt at forbedre mine muligheder for løb uden smerter :smile:

Link to comment
Share on other sites

På 22. jul. 2016 at 14:08 , Devious Builder skrev:

jeg har aldrig før haft de skinnebensproblemer i forbindelse med løb. Har ikke tid til at lave supplerende styrketræning lige nu for at styrke skinnebenene. Er gået over til racercykling igen for at skåne mine skinneben, og så må det blive et vinterprojekt at forbedre mine muligheder for løb uden smerter :smile:

Sommercykling er da også superfedt. Ville helt sikkert gøre det mere i det, hvis døgnet havde flere timer + hvis der var flere sommer solskins dage som disse :wub:

Fredag var jeg super super træt men fik skubbet mig selv ud på helt uforglemmelig jog ned til Ballehage med havdyp og så jog tilbage igen. Århus når det er allerbedst og sommermagisk og god reminder om at huske at bruge egne paradisiske omgivelser og ikke nødvendigvis behøve at rejse verden rundt for eventyr. Dagens Hechmann pas var 30 min i jog-Ae1 og det passede nok meget godt med turen ned til vandet og hjem igen

I går lørdag vagt og en masse akut arbejde men nåede lige præcis ned til halvanden times yoga heat wave flow event i 41 graders opvarmet sal. Vi var kun 4 men super dygtig instruktør og var helt færdig bagefter, så stod over på løb og gik istedet hjem og sov skøn eftermiddagslur.

I dag Hechmann specifik marathon uge 6, dag 7 105 minutters løb. Stod dog over på alt det med diverse zoner, der ikke rigtig giver mening på de stejle skrænter og knudrede små stier og løb bare roligt ud igennem Marselisborgskoven, forbi Moesgaard og brugte bare Garmin til at bestemme vendepunkt. Gode minder om IM træningen sidste forår. Havde igen badedragten og håndklæde i løberygsækken og drikkedunk med vand men kunne mærke, at det var en nem dag at dehydrere, gå sukkerkold, så prioriterede bare at komme godt hjem. 

Samlet set ikke så meget løb i denne uge, hvor jeg har haft følt mig noget træt og trænger til ferie agtig. Dog super stolt af at gennemføre 1000 m intervallerne tirsdag og af at få sparket mig selv afsted fredag for en skøn aftentur + dagens super dejlige pas = fantastisk måde at være ude i naturen på. Føler mig ret fortrøstningsfuld omkring at få træningen til at køre når jeg lige om lidt bare skal bruge dagene på det + får mulighed for at sove igennem. 

Allerede på tirsdag nogle killerintervaller i sigte igen med 6 X 1200 m i AT inkl de sidste 400 m i An1 og kun 400 m's joggepause ind imellem :headphonedance: Om ikke andet er det en af de gode ting ved Hechmann træningen, at jeg faktisk for første gang i mit liv kan glæde mig til interval pas og det helt sikkert fordi, at jeg løber i et mere tilpast tempo. Stadig hårdt og krævende men ikke mutilerende :hippy: We will see...

Dejlig solskinssøndag til boardet :heartpump:

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.7

Yoga

1 skøn (og hård) times Vinyesa flow med instruktør Mariam FW JBV

1 dejlig times hatha ligeledes med Mariam FW JBV

Den første time bragte mig så meget i afslappet flow, at jeg virkelig måtte kæmpe mig igennem time nr 2, der syntes laaang.

Omsider kom så også tordenen og skybruddet over Århus og efterfølgende måtte jeg nærmest svømme cykle på Daubjergvej mod Silvan, der også var ramt af en ekstrem vandskade.

Sko, sokker og regnbukser direkte i vaskemaskinen idet, at det formentlig var kloakkerne der var gået over deres bredder :gal:

Som led i min declutter strategi vil jeg i øvrigt til at sælge lidt ud af lidt forskelligt bla bøger. Laver nok et opslag i "Køb salg tråd" men evt interesserede kan lige PM'e

Torbjørn Sindballe "Tri"

Gale Bernhardt & Nick Hansen "Swim Workouts for triathletes"

Joe Friel "The Triathletes training Bible"

Clyde Soles "Climbing: Training for Peak Performance" 

Matt Fitzgerald  "Racing Weight"

Mark Hyman "10 day Detox Diet"

Martin Ingvar + Gunilla Eldh "Hjernen styrer vægten - Sådan styrer du hjernen"

Philip Maffetone "The Maffetone Method"

Shane Alton Eversfield "Zendurance"

Mark F Twight - "Extreme Alpinism - climbing light, fast & high"

Den sidste bog fremstår lidt brugt de andre stort set som nye, jeg forestiller mig 50, - bog - kan afhentes i Århus, eller sendes på din regning

Skriv endelig, hvis det var noget. Det er alle skønne bøger, som jeg har haft megen glæde af

Dejlig mandag aften til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update 

Træning tirsdag d 26.7

Yoga

En dejlig flow time hos instruktør Morten FW JBV

Løb

6 x 1200 m i  initialt AT 4.36 med uptempo til An1 4.22 de sidste 400 m, 400 m jog ind imellem

Opvarmning jog-Ae1 15 min, afjog (gang på bånd) 15 min

Faktisk lå det ikke i kortene, at løbe pas skulle lykkes. Dumt skinnebens sår gav sig til at pis bløde i omklædningen, kunne ikke finde sokker, så måtte købe nye og havde mandag fjernet negl på venstre 3. tå pga vabel/tryk på søndagsturen. Bare at have sko på gjorde ondt men da jeg begyndte at små jogge på båndet og mærkede, at det var muligt, ja så blev jeg opsat på at gennemføre. Om det så var det helt optimale kan diskuteres for tå (uden negl) var virkelig molestreret og smertede/dunkede hele natten. I det hele taget, så føles det lidt rough med killerintervaller på 2. dagen efter lang tur men bliver vel reddet af, at 4.36 tempoet efterhånden føles ret behageligt, som en godt udtrådt sutsko og så var det først de sidste 400 m, at der skulle graves lidt dybere...

Allerede på tirsdag 6 x 1500 m med de sidste 300 i An1, så der bliver skruen strammet igen.

Onsdag således bare ro til fødder og sjælen ovenpå lang hård dag. 

Træning torsdag d 28.7

Yoga

Ca en times egenpraksis FW JBV ashtanga tom Navasana featuring skøn yoga veninde A. 

Så direkte hjem til bage boller projekt, som endte med at vare til halvsent med færdiggøren dej osv osv. Op 4.30 for at lege Meyersk stenovsbageri. Samlet set meget tilfredsstillende og del af min nuværende declutter, simple living strategi. 

Spin

Bike fit power time med all time super instruktør UBC = min gamle indpisker og træningskammerat her fra MOL's første tid :hippy:

Ville ønske, at jeg kunne skrive, at jeg var en lille flowprinsesse lost i det simple men stadigt geniale program og som altid totalt fede musik.

Well men dertil var det simpelthen for hårdt nu, hvor jeg ikke havde siddet på en cykel længe :innocent::gal: yffer pyffer men masser af super inspirerende folk in tha house. Så hårdt, at jeg næsten var helt stum bagefter men 100 % indstillet på, at det i sin tid var med til at hjælpe mig i mit livs form at have adgang til så inspirerende og velkomponeret cykeltræning. Nåede endda i et split sekund at spørge mig selv, om jeg igen kunne blive så meget spinningsild, at jeg skulle lade tri/IM drømmen leve men må blive i et andet liv. Holder så meget af yogaen og er også meget mere bundet op jobmæssigt nu. Stadigt more to come og skønt element i ferien.

Træning d 30.7

Yoga

Skøn skøn hatha yoga hos superinstruktør Mariam. Var virkelig virkelig dejligt i dag. Meget tæt på at komme til at græde. Ikke som ked af det men bare som sådan en forløsningsting. Very nice.

Løb

3 x 2000 m vekslende mellem 500 m Ae2 og 500 m i An1. På de to første henholdsvis 5.10 og 4.22 og på den sidste 5 rent og 4.22. Knapt 5 minutters jog ind imellem. 15 minutters jog-Ae1 som opvarmning og så 10 minutters gang som afjog. 

Havde planer om at tage på hospitalet for at arbejde men gammel bycykel var punkteret, så blev nødt til at trække hjem og hente nyere bycykel, som jeg mandag glemte ved Menu. 

Har så puslet med husalfe projekter og sætten racer cykel til salg. Se opslag i Køb og salg. Cyklen er fabelagtig og jeg får formentlig aldrig så fin en racer igen men håber, at den kan komme mere til sin ret hos en anden. Jeg får bare ikke fundet tiden til det efterhånden og vil aldrig mere miste min (næsten) daglige yoga praksis igen + vil gerne rykke mig på løbet og genoptage svømning og skal jo også passe arbejde på, nok alligevel, noget mere end fuldtid.

Den gode weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 31.7

0

Lutter restitution idet jeg var på hospitalet i mange timer og bare trængte til at komme hjem til mig selv bagefter. Havde rygsækken med men kroppen var også træt ovenpå intervaller lørdag og uvant hård spinning fredag.

Træning d 1.8

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 8 dag 1. Oplægget 40 minutter i jog-Ae1. Startede dog i gå tempo og var først efter et kvarter oppe i jog. Derefter listede jeg lige så langsomt, således at jeg endte i de 5.27 og med en krop der føltes lidt mere løsnet op.

Yoga

Heat wave hatha med skøn instruktør Simone. Very nice men var virkelig done bagefter og ikke fristet af time nr 2.

Træning d 2.8

Yoga

1 times hård yoga flow, FW JBV

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 8, dag 2

15 minutters opvarmning, 10 minutters "afjog" = gang på løbebånd

6 x 1500 m i AT 4.36 med de sidste 300 dog i 4.22, Ca 400 m jog indimellem. Hvor jeg så lige stoppede med fødderne på siden af båndet og fik pusten + stod klar nogle sekunder på startstregen.

Well samlet set gik det godt. På en eller anden måde på intet tidspunkt hårdt/hårdt men bare alligevel et pas, der kræver et ekstremt fokus. AT føles fint men bare alligevel ikke afslappet nok til flow følelse og ikke så syret, at tankerne slet ikke kan flytte sig. Jeg har haft tidspunkter i mit liv, hvor jeg trænede til marathon ved dagligt at løbe 15-17 km men alligevel er den her form for ugentlige interval pas x flere, noget af det mest intense, som jeg har haft foretaget mig. Også fordi, at det er uge efter uge. Jeg har ganske få andre gange prøvet at løbe intervaller men er så altid blevet skadet i løbet af kort tid og så var det det. Som jeg også skev for nogen tid siden, så ved jeg ikke, hvordan det vil virke for mig når jeg rammer Berlin men vejen dertil er god. 

I dag bare for lidt søvn, for intenst arbejde og bare behovet for at komme hjem til aftensmad i rimelig tid. Ja så stod over på løb og har i stedet til aften fået kogt Basmati ris + bagt boller. Nu snart sove.

Søde drømme :-) :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

På 4. aug. 2016 at 15:05 , mikaelchristiansen skrev:

der skal hård træning til gode resultater , jeg synes også lyder til en hård gang træning 

1000 x tak alle mand, hvor er I søde og ja det er meget spændende, hvor den nuværende og anderledes træning bringer mig hen. Forud for IM start i Nice havde jeg max udholdenhed men ingen fart i stængerne. Nu har tempo absolut løftet sig men jeg ved ikke helt mht udholdenheden. I nogle uger har jeg jo primært fået afviklet de lidt hurtigere nøglepas og ikke så meget de langsommere og mange ugentlige løbepas. Nu har jeg jo så i forbindelse med ferien mulighed for ligesom at teste, hvad kroppen kan holde til, når jeg ikke har alt arbejdet som undskyldning.... Ville egentlig ønske, at jeg havde muligheden for at blive Hechmann testet slut august for at få en fornemmelse af niveau og måske lidt Berlin pejling. I gamle dage løb jeg jo bare altid så tilpas langsomt på marathon, at det føltes som om, at jeg kunne blive ved i det uendelige og tænker egentlig, at jeg ofte ramte det meget godt. Tænke tænke.. :innocent:

Træning d 3.8

0

Super hektisk dag arbejdsmæssigt. Havde træningstøj med mhp onsdagens aerobe træning men trængte bare til at komme hjem og få aftensmad i god tid + fik bagt boller og forberedt dagen efter. 

Træning d 4.8

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 8, dag 4

Opvarmning 15 minutter

2 x 15 minutter i zone Ae2-Ae3. 5 minutters jog indimellem. Startede i 5.10 på den første og bevægede mig så ned på 4.41 og på den anden gik jeg nærmest direkte på zone 3 med 4.55 og nedefter. Det er jo så fordelen ved de mange/lange intervaller i AT/An1 tempo. Lige pludseligt føles det betydeligt lettere at løbe i Ae3. Igen noget der giver mig fornemmelsen af, at programmet virkelig har hjulpet mig til at rykke mig. Var meget tidligt vågen og præget af tankerne om alt det jeg skulle nå inden ferien, så endte med at stå op og morgentræne. Afjog derfor ned i brusebadet og cyklen på job til endnu en hektisk dag.

Yoga

Dejlig time FW Dalgas Avenue

Træning d 4.8

Yoga

Flow yoga 2 med fantastisk instruktør Mariam FW JBV. 

Spin

Endnu en fabelagtig powertime med superinstruktør UBC. Denne gang var jeg ikke fuldstændigt granatchokket men kunne (næsten) nyde de benhårde blokke og så fx fantastisk Depeche Mode mix opdateret anno 2016. Kunne jo kun fremkalde de helt store troldesmil hos mig. 

Bagefter tog jeg så på hospitalet for oprydning og gøren diverse projekter færdige. Ganske tilfreds med mig selv i stedet for, at det skulle have hængt over mig hele weekenden. Mangler dog så stadig en lille smule, som jeg dog kan gøre hjemmefra. Trak cyklen noget af vejen pga meget tungt læssede rygsække og igen var jeg lidt stolt af mig selv i forhold til projekt "større økonomisk ansvarlighed" - for havde været så nemt bare at tage en taxa. Well I didn't :innocent:

Træning d 5.8

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 8, dag 6 Tempskift + teknik

15 minutters opvarmning og derefter 3 x 2500 m med 500 m i henholdsvis Ae2/An1/Ae2/An1/Ae2

Skiftede imellem 5 min/k og 4.22 tempo på de 2 første og så 4.55 og 4.22 på den sidste, 5 minutters jog indimellem

Strøg afjog og gik istedet direkte til

Spin

Burn featuring UBC og masser af godt muskelarbejde og god musik. 

Yoga

Hatha med super sød instruktør Mathilde omend kroppen på dette tidspunkt var noget gusten og brugt. Fik således krampe i især det højre inderlår i flere omgange. 

Direkte hjem til halvsen frokost og så en god og tiltrængt eftermiddagslur inden sushi hos sød veninde A

Træning d 6.8

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 8, dag 7, lang tur

25 min jog

25 min An1

20 min An2

5 min jog

15 min An2

20 min jog

I alt 1 time og 50 minutter og gik egentlig fint. Vel hjemme faldt jeg imidlertid igen i søvn på sofaen. Så mon ikke, at jeg alligevel var noget smadret :gal::wub:

I dag er der dømt dejlig yoga, Hechmann specifik marathon træning uge 9, dag 1 = 40 minutters jog/Ae1 og så mere Bikefit power :headphonedance:

Dejlig uge til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

:hippy::cheer::wub: Uha efterhånden ved vi vel aldrig helt om vores forum får lov at overleve eller ej. Måske jeg er MOL afhængig men syntes virkelig, at i går var en træls dag, da meget tydede på, at vi bare var udraderede... Nå i dag er det muligt at opdatere, så det vil jeg gøre. 

Træning d 8.8

Yoga

Skøn flow + skøn hatha med fabelagtig instruktør Mariam i FW JBV

Løb

Hechmann specifik marathon uge 9, dag 1 

40 minutter jog-Ae1, "løb" faktisk langsommere end jog de første 15 minutter, så sparede lidt på kræfterne pga spin udskejelse

Styrke

Havde lidt tid til overs så dyrkede lidt pull ups med underhåndsgreb 5 + 4 + 4 x bodyweight, alterneret med dips 6 + 6 + 6

+ noget kabel triceps + biceps og nogle lateral + front raise med nogle små håndvægte

Spin

Endnu en vild og skøn power time med UBC, FW Scandinavian center, som jeg dog kørte ret kontrolleret pga tirsdagens løbepas men svært ikke at lade sig rive med af skønne Halifax intervaller mv mv, masser af god energi og stemning som i de gode gamle spinning dage.

Træning d 9.8

Yoga

Skøn flow time FW Dalgas Avenue

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 9, dag 2

8 x 1000 m i AT, 4.36 skruet op til An1 4.22 de sidste 400 m, 400 m jog indimellem

15 minutters opvarmning og så gang på løbebånd ca 8 min til sidst.

Blev endnu engang reddet af, at 4.36 efterhånden føles ret afslappet og 4.22 er heller ikke slemt men det er stadig mange! og virker meget uoverskueligt fra start. Selv når du er halvvejs, så er der stadig en god bid tilbage og bagefter kunne jeg tydeligt mærke syren og trætheden i stængerne. Kunne også nærmest spørge mig selv om jeg kunne have løbet hurtigere endnu men det skal nok akkumuleres med alle de andre løbepas og jeg er i toppen af mine zoner. 

Syntes, at min højre hæl brokkede sig lidt og det er nok desværre cykel relateret, da alle skadestendenser nærmest har været væk på Hechmanns program i de sidste måneder. Nå må mærke efter for spin er samtidigt super fedt og også lidt mere socialt og party agtigt, end meget af min anden træning.

God dag til boardet her fra. I dag mere - surprise - yoga og løb :hippy:

En flot musikvideo her fra pop tøse overdrevet

Link to comment
Share on other sites

Træning d 10.8

Yoga

Flow FW JBV

Hatha FW JBV

Begge fabelagtigt gode timer med super instruktør Mariam. Til sidst i den første time talte Mariam om, at det var i rygsøjlen, at vores ungdom ligesom sad og på det tidspunkt havde både jeg og med yogi A netop følt os ensartet gamle i nogle bagudbøjninger og som jeg også tidligere har prøvet det, så udløste bemærkningen et totalt grineflip hos mig, hvor jeg bare slet ikke kunne stoppe igen. Der er bare noget ved yoga, der kan få mig til at både grine og græde på en ekstremt befriende måde :hippy::wub::heartpump: 

Havde løbeskoene med op i salen og nåede også at snøre dem men kunne bare mærke, hvordan at yoga roen trængte til at få lov til at blive hos mig og ikke blive kastet bort af 75 minutter på et løbebånd. Ja og heller ikke selvom, at det havde været i roligt jog/Ae2 tempo. Det er muligt, at jeg jogger ned til vandet for at bade senere i aften, eller også bliver det bare husalfeprojekter. 

Læste i Hechmanns bog i går aftes og hvor forslaget om AT tempo på halvmarathon faktisk passer ret godt på mit løb sidst i juni, så er det jo et ret bredt begreb, at marathon kan tilbagelægges i Ae2-Ae3, dvs for mit vedkommende i spandet fra 5.27-4.41 min/k. Nå mon ikke sådan ca midt imellem omkring d 5 min/k ikke er helt galt... we will see. Har jo booket mig ind til Århus halvmarathon først i september = meget mere low key end løbet i juni og måske det vil kunne give mig en fornemmelse af niveau. 

Dejlig aften med måske sol til resten af boardet :cheer:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.8

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 9, dag 4, Aerob tempo træning

20 minutters opvarmning jog-Ae1

2 x 20 minutter i zone Ae2-Ae3. Det med Ae2 holdt dog ikke rigtigt, for løb den første med 10 minutter i 4.55 og så ned mod 4.41 kontinuerligt de næste 10 og  nr 2 med 10 minutter i 4.50, 5 i 4.45 og så 5 i 4.41. Føltes ikke vildt anstrengende eller hårdt og var jo ren zone Ae3, 5 minutters jog indimellem.

Afjog blev afløst af yoga

Yoga

1 times Vinyesa flow FW Dalgas Avenue - very nice 

Dagens pas et godt eksempel på, at jeg virkelig føler, at der er sket noget. Først på året var torsdagens pas i Ae2-Ae3 ofte ret intenst og krævende og der var det endda ofte kun 2 x 10 minutter. Endnu en god grund til, at det kunne være fedt at blive testet igen. 

Nå ellers endnu en fredelig og dejlig dag med en masse husalfeaktivitet ovenpå soven længe, bagen boller og hjemmebrygget Espresso fra morgenstunden :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, Bjergtrold skrev:

Dagens pas et godt eksempel på, at jeg virkelig føler, at der er sket noget. Først på året var torsdagens pas i Ae2-Ae3 ofte ret intenst og krævende og der var det endda ofte kun 2 x 10 minutter. Endnu en god grund til, at det kunne være fedt at blive testet igen. 

Det er da ved at blive lidt af en cliffhanger med maraton i Berlin. Bliver spændende at se, hvordan den målrettede træning udmønter sig på dagen.

Keep up the good work :)

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Henrik S. skrev:

Det er da ved at blive lidt af en cliffhanger med maraton i Berlin. Bliver spændende at se, hvordan den målrettede træning udmønter sig på dagen.

Keep up the good work :)

Hæ hæ tak for tilliden superløber :hippy: well ja og det er ikke for at ditche programmet, for jeg har aldrig haft den form for succesoplevelser med at træne efter program tidligere. Eller jo da min svømme tri træner i en kort periode lagde program for mig, der virkede det også. Men overvejer lidt at omdøbe loggen, for det at programmet løfter mit niveau, er nok stadig ikke garanti for et godt løb i Berlin. Tværtimod så føler jeg mig langt mere i risiko for at komme til at løbe for hurtigt i starten og så gå tju bang ned med et brag. Nå won't let that happen men vil selvfølgelig også være ked af at løbe under niveau. 

Nyder det anyhow + håber, at der snart kommer styr på din akillessene - vi har vist ikke lægesmileyen mere :hippy:

Træning d 12.8

Yoga

Skøn hatha time efterfulgt af flow 2 med fabelagtig instruktør Mariam. Den anden time er lige en tand mere yoga. Vi er ikke så mange, vi chantede ved timens start og der var masser af tid til at lege med inversions og også nogle armbalance øvelser. Fik hjælp til at prøve at arbejde mig ind i skorpionen og ughhhh det var krævende men kan mærke, at jeg flytter mig lidt hele tiden. Dagens grineflip da Mariam (mens jeg stod i hovedstand) gav sig til at tale om, at det var godt til at modvirke de grå hår. Ikke helt nemt at stå på hovedet og have grineflip :clown2:

Spin

Power time med også fabelagtig instruktør UBC :strat:

Var totalt flow oplevelse i dag med magisk musik, benhårde programmer, masser af sved og begejstrede medlemmer. Very nice. Får helt lyst til alligevel at træne lidt ahem ahem mere multidiciplinært.

Skorpion yoga stilling

Prøvede at lede efter den fantastiske 2016 house - dance udgave af "In the air tonight", som vi hørte sidst på timen i dag. Fantastisk lyd af elektroniske trommer og dengang i 1981 (ja så gammel er jeg) havde ingen vist kunnet forudse den musik vi lytter til i dag. 

Nå nu 3. pas med vask af træningstøj. I morgen kører træningsbussen igen. God aften til boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, Bjergtrold skrev:

 

Nå nu 3. pas med vask af træningstøj. I morgen kører træningsbussen igen. God aften til boardet :hippy:

 

Well well og det gjorde den så alligevel ikke rigtig. Var vågen i nat ved 3 tiden og faldt så i tung søvn med vækkeuret slået fra og mens, at jeg var ved at framelde mig spinning. Fra morgenstunden tung, træt og migræneagtig i knolden og selvom, at jeg var til den skønneste Hatha yoga time med Mariam, så fik jeg det bare dårligere og dårligere, så at jeg til sidst frygtede, at jeg skulle kaste op i centret. Well har en mistanke om, at både hovedpine og søvnproblemer i virkeligheden meget handler om sukker, hvor jeg i går "inhalerede" både masser af Ribena og Matador Dark mix. Well bare endnu en grund til, at jeg for 27. gang pinedød skal ændre på det sukkerindtag. Må dog erkende, at det er en af de sværeste vaner at ændre på. Highly addictive. Nå måske at erindringen om  dagens trælse hovedpine og søvnprobs kunne hjælpe mig. Stod anyhow over på løb, så der burde være lidt at skyde med på morgendagens lange tur. 

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Tid for en lille update. Havde ellers tænkt at vente til efter løb, for føler mig lidt små moody og mudret i knolden ovenpå en begivenhedsrig uge. Men altså nu står det ned i stænger med håb om lidt bedre vejr senere og ja så kan jeg jo ligeså godt udnytte tiden.

Mandag/tirsdag var jeg på udflugt med en god ven, så der blev det bare til lidt "efter varmen" yoga i FW Nørrebrogade 1 time mandag aften og så en ca halvtimes morgen jog tirsdag meget tidligt. Havde ellers forberedt interval program på telefon passende til 6 x 1000 på bane men alle låger på stadion var låst - well nok fordi, at kl kun var 5 om morgenen :4jumpy::clown2: men var tidligt vågen. Nå blev så inviteret til at deltage i et super fint arrangement med http://seierfitness.dk i forbindelse med DHL stafetten onsdag. Masser af søde mennesker, grill hygge og en magisk sommeraften inkl næsten fuldmåne. Inden løb 2 timers dejlig yoga på FW JBV med Mariam.

Havde sagt ja til at løbe 4. og 5. tur og selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med 10 km´s gadeløb, plus at jeg nok ikke gav mig helt så meget og skulle ind og ud af løbezone mv mv mv EXCUSES EXCUSES - the bottomline stadig, at egen Garmin tid for 10.24 k var 48.36. Jeg er på den ene side lidt overrasket over, at jeg ikke løb hurtigere og omvendt rigtig træt af, at jeg ikke ligesom alle andre bare kan nyde aftenen. Jeg er bare motionist og burde bare nyde at kunne deltage. Nyde at jeg overhovedet har ben der kan løbe og luft til at trække vejret. Well i hvert fald et fingerpeg om, at jeg ikke skal tro, at formen er ved at sprænge alle rammer og at udgangstempo i Berlin skal være super moderat. Bare alligevel mærkeligt med omgangstider langsommere end på halvmarathon. 

Torsdag bare en times yoga og ellers en masse husalfehalløj inden middag med familie. Fredag ca 30 minutters jog og så to timers skøn yoga med Mariam FW JBV, hvor jeg dog måtte konstatere, at min venstre albue sene virker lidt overanstrengt med alle plankerne.  Derefter mere familie middag i Musikhuset inden 3 timers operaforestilling = meget stor oplevelse men har virkelig virkelig haft følt mig træt i dag ovenpå alle hændelserne.

Dagens Hechmannprogram i dag temposkift men tror bare, at jeg løber helt gadget fri tur i skoven for ligesom at få rystet alting lidt på plads indeni.

Dejlig weekend til boardet :hippy:

edit: søndag d 14.8 var med 100 minutters Hechmann løb. Skippede de sidste 20 jog pga tidspres men ellers fint løb. Om eftermiddagen halvanden times mindfulness event inkl endel Yin. Havde dog ikke fået helt nok tøj med til at ligge så meget stille. 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share