Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 30.4

Styrke

Lille men dejligt pas inden yoga. Pull ups med underhånds greb 5 + 3. KB squats, lunges, swings

Yoga

75 super skønne minutter hos fabelagtig instruktør Nichlas. Ihhh det var hårdt men godt ligesom i de gamle ashtanga dage + at jeg lykkedes med både fritstående delfin og håndstand. Ikke længe men dog.

Dejlig summen i hele kroppen bagefter.

Søde drømme

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update :hippy:

Uhhh dagene flyver... 14 dage siden sidste post. Well har mest haft masser af dejlig yoga. Der sker virkelig noget med de gode lærere og fraværet af tonse hård cardio. Dog også enkelte løbeture bla lang tur i søndags og gode intervaller i går med 2 x 2500 m i Ae3 (4.55) henholdsvis An1 (4.15) tempo 500 m ad gangen. Også i sidste uge svøm både lørdag og mandag med overraskende god teknik. Igen formentlig yoga effekt med større bevægelig i flanker/skuldre. Oplever ikke længere, at hoved kører frem og tilbage med resten af kroppen tilsvarende slingrende bagefter. Sjovt nok noget af mit bedste løb + svøm nu hvor jeg ikke længere træner tri men bare mest yoga :blush::4jumpy:Om kroppen/formen bliver klar til at give gas over længere halvmarathon om kun 4 uger må afhænge af de næste uger. Hvis ikke, så er det bare sådan. Super yoga instruktør Nikolas har også TRX hold og jeg tror, at det kunne blive et rigtig godt supplement til de andre ting. Ellers igen på rette Matematik kur kurs ovenpå nogle lidt mere udfordrende uger med sygdom, astma og en del ekstra binyrebarkhormon. Vi er alle sammen forskellige men for mig virker det med at monitorere forholdsvist tæt og nok især det med at regulere størrelsen af aftensmåltidet i forhold til hvad mad/vægt budgettet tillader. 

Den kommende uge byder på kursus i København og så masser af family halløj + rund fødselsdag i Hillerød. Har booket mig ind til yoga klasser i Yo Studios København og vil ellers prøve at forfølge så megen søvn, afslapning og cozyness som overhovedet muligt.

Forhåbentligt lidt sol og varme til os alle. Drømte sjovt nok tidligt i morges, at jeg var på stranden med sol, hav, bølger :hippy: Følelsen af at blive gennemvarm og næsten solskoldet :blush:

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Oksen fra Århus N skrev:

Ja, jeg vil også gerne snart have varme og godt havvejr! 

Skal bare lige have mit VHF-certifikat, inden vi begynder at sejle 20-25 mil ud. 

God vind med det Okse og ja bliver da fantastisk for Jer at komme ud på havet med den nye båd :hippy:

Træning d 14.5

Styrke

Vel nærmest lidt fullbody agtigt med pull ups (underhåndsgreb) 5 + 4 +3, bænkpres, noget TRX arm/skulder, Østtysker og så en masse ben halløj med walking lunges + flere TRX ting. Lidt improviseret så ikke så mange tanker bag andet end at det var fedt med mig musikken og lidt muscle power. 

Yoga

75 skønne minutter hos Nikolas. I dag faktisk meget roligt i modsætning til de to foregående søndage. Stadig skønt og med et vidste jeg lige præcis, hvordan jeg skulle få ugen til at gå op i en højere enhed = både billigere og bedre løsning for krop og sjæl. 

Søde drømme og den gode uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Henrik S. skrev:

Sådan, totalt zen, der :hippy:

Tak super løber og ja totalt zen :hippy: 

 

12 timer siden, Bjergtrold skrev:

Lidt improviseret så ikke så mange tanker bag andet end at det var fedt med mig musikken og lidt muscle power. 

Mht ovenstående, så er min krop i dag så dejligt øm og især mine baller må alligevel have været rørt lidt (gjorde mig også umage) - nå godt at vide, at jeg godt kan træne styrke selv, så det gør jeg igen.... skal bare lige restituere lidt. Senere i dag yoga, måske 30 minutters Hechmann jog og i bedste fald svøm. Vil virkelig prøve at få det til at lykkes. 

Dejlig solskinsdag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Bjergtrold skrev:

 Senere i dag yoga, måske 30 minutters Hechmann jog og i bedste fald svøm. Vil virkelig prøve at få det til at lykkes. 

Dejlig solskinsdag til boardet :hippy:

Well i forlængelse af ovenstående så skøn yoga 1 time på Dalgas Avenue FW. Super distræt i dag og havde glemt løbeskoene da jeg nåede derover i ellers god tid. Well i virkeligheden slet ikke så tosset med noget udstrækning/meditationsagtig venten. 

Var tilgengæld super begestret da jeg heldigvis fik snakket mig selv til at få luftet badedragten på Svømmestadion. Er så skønt når jeg får det gjort og også selvom, at jeg ofte føler stor modvilje og fryser fælt inden. Svømmede en lille halv time. Stadig med en del småpauser til at pudse googles / trække vejret men samlet set så tænker jeg, at det kan blive rigtig godt. Må virkelig huske at få det gjort. 

Nu skal jeg have gjort noget undervisning til i morgen tidlig færdig. Store dele af Bededagsferien gik med at skrive ansøgning om fondsmidler. Formår på sin vis at hygge mig med det, når jeg først lige får overvundet den indre modstand (meget ligesom med svøm) men på sigt kunne det være ret dejligt bare ind imellem at holde rigtig fri. 

Intentionen at få løbet nogle Hechmann intervaller i morgen tidlig inden job men har jo desværre måttet baile på det projekt x mange :gal::strat:

Søde drømme til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 15/5/2017 at 18:39 , Bjergtrold skrev:

 Intentionen at få løbet nogle Hechmann intervaller i morgen tidlig inden job men har jo desværre måttet baile på det projekt x mange :gal::strat:

Well allerede inden at jeg lagde mig til at sove måtte jeg erkende, at søndagens styrketræning sad TUNGT tungt i lår og baller, så koncentrerede mig bare om at sove så godt som muligt. Tirsdag således også bare 75 minutters dejlig ashtanga yoga i Yo. Onsdag tidligt op og med fly til København for kursus. Stramt program men nåede 25 minutters styrketræning inden middagen = meget meget bedre end ingenting. I går morges sov jeg også halvlænge men lykkedes med lille halvtimes jog i Amagerstrandpark i morgensolen og det ultra skønne vejr. Very nice. I gamle dage ville jeg sikkert have prioriteret 60 koncentrerede minutter på løbebåndet men kan mærke, at jeg begynder at tænke meget mere i oplevelser, lys og luft. Kursus sessioner rummede blandt andet data på kaffes mange mange gode egenskaber = helt grundlæggende et lægemiddel og desuden data motions gavnlige effekter på immunforsvar og decideret hæmning af tumorvækst. Godt nok hos motionerende mus men mon ikke, at noget af det samme gælder hos os? Ved ikke om det er muligt at få mus til at dyrke yoga?

I dag lille halv times plaske baske pas på Svømmestadion. Går bedre og bedre. Very nice. Senere yoga i Yo, Vinyesa + Yin/Yan med efterfølgende meditation. I morgen igen til Sjælland. Flybus 9.35 så måske muligt at nå lidt træning inden??

Dejlig solskinsweekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Well update

Havde fin tur til fødselsdag i Hillerød og er faktisk helt sikker på at dobbelt op på yoga pas i Yo inden = fredag eftermiddag, hjalp helt gevaldigt. Som evt læsere har bemærket så er yoga passene i det hele taget noget af det som jeg mere og mere bekender mig 100 % til og lader komme foran al anden træning. Så godt for mig. Føler mig meget afslappet med, at jeg formentlig ikke har løbet så meget når vi når til halvmarathon i juni og at det nok derfor bliver en unødigt hård belastning. Omvendt nyder jeg nu ganske meget at løbe som fx i dag 5 k, så vi får se, hvad jeg har lyst til. 

Efter løb i dag skøn yoga i FitnessDK Busgaden med masser af hovedstand til sidst. Absolut noget der er blevet meget meget lettere for mig på det seneste. I går til Strala Yoga i Yo lykkedes jeg også med fritstående håndstand. I det hele taget en skøn yoga klasse og meget anderledes end så mange andre yoga timer. 

Mandag dejlig Vinyesa yoga i Yo og så efterfølgende dejlig men hård barretræning. Faktisk har mine lægge stadigt været ømme i dag. 

Søndag let benstyrke inden dejlig Hatha yoga i FitnessDK Frisko. Lørdag nåede jeg ikke noget men var tilgengæld godt udsovet. 

I morgen er jeg booket ind til morgen yoga og derefter ballet. Håber at kunne svømme lidt bagefter. 

Dejlig Kristi Himmelfartsferie til boardet for dem der måtte have flere sammenhængende dage i det skønne vejr :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.5

Yoga

Dejlig Vinyesa yoga i Yo 1 time

Ballet

Skøn Yo time. Uhhh det er svært for mig og især når vi kommer ud på gulvet, væk fra barren og skal springe på tværs af lokalet... Stadig super super godt for mig. Kræver så meget styrke at holde balancen og samtidigt er der så noget meget feminint i bevægelserne, musikken og det er godt for mig.

Svøm

Ca 1/2 time i det store blå. Very nice. Meget mere af det. 

Ellers bare eftermiddagslur og måske senere lidt hygge i god vens have. I morgen job, så kan ligeså godt være gearet på tidligt op mv mv 

:hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.5

Yoga

Skøn Strala strong time i Yo 75 min inkl masser af varme, håndstand mv mv 

Løb

Kom til at se forkert i Hechmann bogen så blev dag 6 i uge 10 halvmarathon grundtrænings programmet

4 x 3 min i AT-AN1, startede konservativt i 4.20 og valgte også 4.20 på nr 2, derefter 4.15 og 4.10, interval pause 3 min´s jog, opvarmning 15 minutter og afjog blev til ca 8 minutter.

Well muligt, at jeg ikke har haft løbet så meget og at jeg ikke har den samme udholdenhed som tidligere men stadig meget dejligt pludselig at kunne føle mig afslappet og i kontrol i 4.10 tempo. Et super godt bevis på, at Hechmanns måde er god men nok på, at restitution, smidighed og anden træning faktisk gør en forskel. Tænker helt klart, at jeg vil fortsætte med Hechmann træning henover sommeren og frem mod Nepal. 

Træning d 26.5

Yoga

Yin / Yang + efterfølgende meditation ialt halvanden skøn time i Yo

I dag havde jeg egentlig planer om svøm men ovenpå Cava og sushi hos god veninde i går har det mere været tid til masser af søvn, nu oprydning og så tænker jeg nok mest bare noget balle styrke træning i Frisko inden eftermiddags yoga samme sted.

:hippy:

I morgen møde og middag lige efter arbejde men pønser på noget morgen jog og måske joggen hjem fra middag, så måske det alligevel kunne blive til lidt træning. Ville være SÅ godt :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 28.5

Løb

Hechmann dag 7 i uge 10, specifikt halvmarathon træningsprogram, 90 min

20 jog

25 Ae1

10 Ae2

5 jog

10 Ae2

20 jog

Måske intervaller i går, måske varmen men følte mig klart presset i de sidste 10 minutter i Ae2 hvor jeg valgte at være lige på grænsen til Ae3 i hele vejen i 4.55 min/k. Ellers rigtig fint. 

Yoga

75 skønne minutter med Nikolas Hatha = intense stræk men ikke så meget dynamik, hvilket jeg var taknemmelig for ovenpå lang løbetur

:hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej og halløj,

Hvordan står det til? Savner opdatering ;-)

Lyder spændende med Nepaltur til efteråret! Hvem skal du afsted med? Hvor længe? (beklager hvis du har uddybet det tidligere i loggen-har ikke nået at læse alt bagud)

Har du været der før?

 

Jeg var der på "Annapurna rundt" med Topas tilbage i 1998 - en drømmetur - og har mange gange tænkt på at "vende tilbage" - men desværre ikke nået det endnu... så følger gerne med "på sidelinien"

Knus og hilsner

Tina

Link to comment
Share on other sites

På 6/6/2017 at 22:55 , Tinapigen skrev:

Hej og halløj,

Hvordan står det til? Savner opdatering ;-)

Lyder spændende med Nepaltur til efteråret! Hvem skal du afsted med? Hvor længe? (beklager hvis du har uddybet det tidligere i loggen-har ikke nået at læse alt bagud)

Har du været der før?

 

Jeg var der på "Annapurna rundt" med Topas tilbage i 1998 - en drømmetur - og har mange gange tænkt på at "vende tilbage" - men desværre ikke nået det endnu... så følger gerne med "på sidelinien"

Knus og hilsner

Tina

Tusind tak for hilsen kære TIna og skønt at følge med i dine opdateringer. Var vildt imponeret af dit slange kejsersnit. Slange ville have været det eneste dyr jeg kunne tåle i din butik men ville i den grad have været rædselsslagen. Tror at noget af det uhyggeligste jeg læste om slanger var nogle der havde været på rehab efter at være blevet Metamfetamin afhængige ved at bevogte sådan et "Breaking Bad" agtigt laboratorie. Forestil Jer en slange aggressiv og utilregnelig på abstinenser. Scary stuff :gal:

Og lyder skønt med Jeres Annapurna tur for "lidt" siden. Jeg har aldrig været i Nepal men var for nogle år siden i Leh, Ladahk i Nordindien som nogle kalder lille Tibet. Jeg rejser med en god ven og kollega som jeg har kendt i mange år og så en yoga veninde som jeg lærte at kende for et par år siden og var i Portugal med sidste forår. Det er Kipling rejser der står for ekspeditionen og jeg kan kun forestille mig, at gruppen kommer til at indbefatte flere skøre og skønne sjæle :-) Alt i alt er vi afsted i næsten 4 uger = ret fantastisk og langt væk fra alting. Meget mærkeligt. 

Stort knus og følger med hos dig, så keep it up!

Og ja mht opdatering så er denne formiddag jo lidt skelsættende fordi at jeg egentlig var tilmeldt halvmarathon men somehow bare havde meget mere lyst til at fortsætte den gode yoga udvikling som krop (og sind) er i i øjeblikket. Sidste lørdag løb jeg 1000 m med magelig følelse i 4.15 og derefter 10 x 400 m i 4 min/k med 50 sekunders pause ind imellem. Ligeledes forholdsvist mageligt og dvs kredsløbsmæssigt noget af den bedste form jeg har befundet mig i. Dog lidt smadret svt led bagefter for mangler nok noget styrke/udholdenhed i forhold til at flytte stængerne så hurtigt. Og i øjeblikket oplever jeg til yoga at glide ind i tidligere udfordrende stillinger med stor lethed. En lethed, smidighed og balance fornemmelse, som jeg tænker vil være god ude i bjergene og som selvfølgelig skal suppleres med noget mere råstyrke og udholdenhed. Det vigtigste ovenpå i dag derfor at kunne fortsætte yoga og så også have en krop der kan være med til mere god udholdenheds/kredsløbstræning i form af løb. Og det uden at jeg bliver tung og træt. Kan se, at Hehcmanns 10 k programmer tempomæssigt ryger højt op og marathon træningen oplevede jeg jo i sensommeren sidste år og der var passene meget lange. Har derfor besluttet mig for at snuppe et 12 ugers halvmarathon program forfra frem mod Nepal men har ikke besluttet om det skal være grundtræning eller specifikt. 

Ellers masser af dejlig yoga, skøn barre træning i mandags og svøm søndag. Også enkelte løbepas hvor det som sagt sidste lørdag gik overordentligt stærkt og hvor jeg nok allervigtigst faktisk er blevet rigtig glad for at løbe intervaller. Nyder det og kan glæde mig til det. 

I går var jeg på tur med en sød yoga veninde T helt tilbage fra de gamle Scandinavian dage og fabelagtigt at gå langs vandet i solen og sidde på en sten med bølgeskvulp i ørene og masser af sol i hovedet. 

Dejlig søndag + uge til boardet. Barre og skøn Nikolas yoga coming up senere og så har jeg pakket badedragten i tasken. Sidst jeg var i var forrige torsdag ovenpå ballet og yoga og der vandet 8.5 grader = meget meget koldt. Havde det dog rigtig rigtig godt bagefter. 

Og så er denne sang bare helt forrygende ! The war on drugs - "Thinking of a place"

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.6

Barre

1 dejlig time

Yoga blev tilgengæld aflyst da jeg var den eneste der var mødt frem i Frisko. Well var faktisk også lidt øm i skroget så ok

I dag blev det omvendt da jeg stod over på barre ovenpå yoga

Træning d 12.6

Yoga

75 skønne minutter i Yo

Nu har jeg så forhåbentligt lidt energi til morgenintervaller. We´ll see!!!

Søde drømme til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Well lille update fra ugen. Løbe mæssigt så blev det faktisk kun til jog i går hvor jeg joggede ned til Ballehage for at bade = super super lækkert. Skal huske at gøre meget mere af den slags og nyde mine skønne omgivelser. Ellers masser af dejlig yoga, som jeg får så meget mere ud af når jeg ikke hele tiden presser citronen med hård cardio. En del af mig kunne have lyst til at glemme alt om Nepal og bare være en lille yoga / danse alf. Skal jo dog afsted og løb i går mindede mig jo også om, at jeg elsker at løbe. Skal bare kombineres rigtigt med det andet. Vil i hvert fald give det et go de næste mdr inden Nepal for det er også dumt at tage afsted og ikke have lidt råstyrke. Somehow føler jeg mig nu også rigtig kernestærk, smidig og godt tilpas når jeg dyrker yoga, så er ikke ingenting. I går til Strala Strong timen stod vi fx rigtig meget på hænder og det var super skønt at mærke de små forbedringer. 

I dag cyklede jeg ud til IKEA for at få nyt møbel sæt til altanen, hvor jeg i går fjernede noget nær et ton algetæppe. Det er blevet rigtig fint og fik også hvid lille skål til at drikke morgenkaffe fra på fransk vis. I bedste fald ude på altanen i morgen tidlig. 

Fra i morgen tunet ind på Hechmanns grundtræning til marathon/halvmarathon uge 1. Og så yoga + barre mv mv :hippy:

Søde midsommer drømme til boardet 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning 19.6

Yoga

75 skønne minutter i Yo

Barre

60 meget svedige minutter. Ligeledes i Yo

En dag der startede med at jeg sov over mig. Havde mareridt og drømte, at jeg var alvorligt syg. Hele dagen følte jeg mig super sensitiv for lyde, lugte og ukoncentreret :-( følelsen af vand i kroppen. De to timers træning hjalp dog super godt. Fik drukket vædske, svedt og bevæget mig. Sluttede dagen med havdyp i godt selskab og kan mærke, at jeg kommer til at sove godt i nat. 

Nu glæder jeg mig til morgenens hjemmebryggede Espresso og mere god træning i morgen. 

Søde drømme til boardet ;-) 

Link to comment
Share on other sites

På 18/6/2017 at 19:12 , Bjergtrold skrev:

Well lille update fra ugen. Løbe mæssigt så blev det faktisk kun til jog i går hvor jeg joggede ned til Ballehage for at bade = super super lækkert. Skal huske at gøre meget mere af den slags og nyde mine skønne omgivelser. Ellers masser af dejlig yoga, som jeg får så meget mere ud af når jeg ikke hele tiden presser citronen med hård cardio. En del af mig kunne have lyst til at glemme alt om Nepal og bare være en lille yoga / danse alf. Skal jo dog afsted og løb i går mindede mig jo også om, at jeg elsker at løbe. Skal bare kombineres rigtigt med det andet. Vil i hvert fald give det et go de næste mdr inden Nepal for det er også dumt at tage afsted og ikke have lidt råstyrke. Somehow føler jeg mig nu også rigtig kernestærk, smidig og godt tilpas når jeg dyrker yoga, så er ikke ingenting. I går til Strala Strong timen stod vi fx rigtig meget på hænder og det var super skønt at mærke de små forbedringer. 

 

 

Det er dejligt at lave noget, der bare giver ren nydelse!  -og samtidig lidt ekstra til kroppen - også selvom det ikke er "det allermest effektive".

Har du overvejet "bare" at gå nogle lange ture? Det er vel det, I mest skal i Nepal? - og så ligger det hårdhedsmæssigt i "midten" mellem træning og "nydelse" - samt er lige det du skal...og så kan det være hårdt "bare at gå", hvis man ikke går til daglig...

Det lyder ellers skønt med badeture og vellykket yoga

Knus fra Tina

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Bjergtrold skrev:

Træning 19.6

Yoga

75 skønne minutter i Yo

Barre

60 meget svedige minutter. Ligeledes i Yo

En dag der startede med at jeg sov over mig. Havde mareridt og drømte, at jeg var alvorligt syg. Hele dagen følte jeg mig super sensitiv for lyde, lugte og ukoncentreret :-( følelsen af vand i kroppen. De to timers træning hjalp dog super godt. Fik drukket vædske, svedt og bevæget mig. Sluttede dagen med havdyp i godt selskab og kan mærke, at jeg kommer til at sove godt i nat. 

Nu glæder jeg mig til morgenens hjemmebryggede Espresso og mere god træning i morgen. 

Søde drømme til boardet ;-) 

Mareridt kan virkelig være noget pis! Kender alt for godt til det der med at vågne op og være i trist humør, fordi man lige tror, at der er sket noget slemt. Og så er det først, når man ser at klokken er 3 om natten, at man får ræsonneret sig frem til, at når man har ligget i sengen siden kl. 22.30, så kan den og den ulykke ikke være sket for et øjeblik siden. Især dengang, min mor lå på det yderste, var jeg plaget af mareridt, som omhandlede grusomheder og vulgariteter så frygtelige, at de gik langt over min forstand. Det var godt nok scary!

Link to comment
Share on other sites

På 20/6/2017 at 08:21 , Oksen fra Århus N skrev:

Mareridt kan virkelig være noget pis! Kender alt for godt til det der med at vågne op og være i trist humør, fordi man lige tror, at der er sket noget slemt. Og så er det først, når man ser at klokken er 3 om natten, at man får ræsonneret sig frem til, at når man har ligget i sengen siden kl. 22.30, så kan den og den ulykke ikke være sket for et øjeblik siden. Især dengang, min mor lå på det yderste, var jeg plaget af mareridt, som omhandlede grusomheder og vulgariteter så frygtelige, at de gik langt over min forstand. Det var godt nok scary!

Tak kære Okse og lyder helt forfærdeligt med dine mareridt i forbindelse med din mors hårde forløb :sleepy::cry3:

Link to comment
Share on other sites

På 19/6/2017 at 22:16 , Tinapigen skrev:

Det er dejligt at lave noget, der bare giver ren nydelse!  -og samtidig lidt ekstra til kroppen - også selvom det ikke er "det allermest effektive".

Har du overvejet "bare" at gå nogle lange ture? Det er vel det, I mest skal i Nepal? - og så ligger det hårdhedsmæssigt i "midten" mellem træning og "nydelse" - samt er lige det du skal...og så kan det være hårdt "bare at gå", hvis man ikke går til daglig...

Det lyder ellers skønt med badeture og vellykket yoga

Knus fra Tina

Mange tak for indspark kære Tina og god pointe mht lange gåture... fik mig ud i spændende reflektion omkring hvad effektiv træning egentlig vil sige - både i forhold til Nepal, hvad får jeg brug for og i det hele taget. Reflektioner som jeg slet ikke er færdige med. Kom dog også til at tænke på, at jeg jo i virkeligheden i høj grad nyder at løbe, eller i hvert fald når det ikke ligger lige efter yoga og når tid + restitution tillader det. 

Så onsdag, torsdag, lørdag, søndag gode Hechmann pas i Halvmarathon/marathon grundtræningsprogrammets uge 1. Mit bud, at mine zoner har flyttet sig, således at tidligere Ae1 bør være nyt jogge tempo, Ae3 ny zone 2, tidligere An1, ny AT. Så prøver at ramme det. Det gode ved Hechmann jo, at fx en times træning ofte vil føles easy peasy, fordi at så meget af tiden foregår i roligt tempo. I lørdags var intervallerne 2 x 4 min i AT/An1. Valgte 4.15 tempo der føltes tilpas men alligevel udfordrende = god mentaltræning i at blive ved selvom, at der var pres på kroppen. Ingen tvivl om at jeg får brug for det i Nepal. Torsdag dejlig yoga, fredag dejlig Vinyes + Yin/Yan, lørdag skøn ashtanga inden intervallerne, søndag Vinyesa + Yin, mandag dejlig armbalance time i Busgaden og i går et af yndlingsholdene i Frisko med fokus på skulderåbning. Very Nice. I dag skulle der gerne igen komme noget løb ind over og dejlig yoga i Busgaden også gerne. 

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 1.7

Core & Flex

60 Dejlige minutter fra morgenstunden i Yo

Yoga

75 minutters Vinyesa marathon i Yo med altid veloplagte instruktør L i Yo

Løb

Hechmann grundtræning til halvmarathon/marathon uge 2, dag 6 

Nøgle interval 2 x 5 min i AT-An1. I sidste uge syntes jeg jo, at 4 min i 4.15 var krævende, så startede konservativt i 4.15 der dog så i dag føltes easy peasy og snuppede så nr 2 i 4.10, der ligeledes føltes fint og ikke slemt. 15 minutters opvarmning og 15 minutters cool down. 5 minutters jog ind imellem

I går fredag nul træning da jeg var på hospitalet til sent. 

Både onsdag og torsdag lidt presset på tid, så bare begge dage 25 minutters roligt løb inden yoga. Onsdag med masser af håndstandstræning, torsdag faktisk også masser af hovedstandsteknik, armbalance og i det hele taget indføring i at få anvendt alle kroppens små muskler til at stabilisere, være om ikke vægtløs, så dog let. Noget af det jeg er optaget af i øjeblikket.. hvad er vigtigt, hvad er effektiv træning, hvad er det for ting vi skal kunne håndtere med krop/sind, hvadenten det er i køkkenet, ved skrivebordet, eller i 6000 m's højde, hvad gør os godt? Hvad har vi brug for? Hælder nok mere og mere til de velsmurte, smidige led, muskler stærke nok til at løfte det der skal løftes = så lille krop som muligt i virkeligheden. Ja og så selvfølgelig hjerte kraft til at pumpe blod rundt inkl masser af ilt via velfungerende lunger. Men sidstnævnte er jo også det rolige dybe åndedræt, ligegyldigt hvor pressede vi er, og balance = afslapning resten af kroppen i en given stilling, kan være ligeså vigtigt som at være bomstærk men superanspændt, som jeg nok ofte har haft været det. I hvert fald anspændt. Er begyndt at gribe mig selv i pr automatik at have skuldrene helt oppe om ørene og især i forbindelse med bagudbøjninger. Gør en kæmpe forskel når jeg øver mig i at slappe af i hele nakke/skulderbæltet. Så mange ting i min crazy hjerne og udfordrede sind, som jeg ikke kan ændre på og så gør det alligevel sådan en kæmpe forskel når jeg øver mig i at bruge kroppen på en ny måde. Way to go!!!!!

Nu bare husalfe sysler.

Købte også i dag samtale bog med udveksling mellem Peter Bastian og Tor Nørretranders fra kort før Bastians alt for tidlige død. Minder mig om en yngre meget nysgerrig, idealistisk og måske lykkeligt uvidende udgave af mig. Altsammen fra en tid, hvor jeg ikke havde overvejelser vedrørende fx Aspergers, sådan som jeg har det i dag. Prøver nogle gange at tænke på om det ville have haft gjort de mange foregående år lettere, eller sværere, hvis jeg havde vidst hvad jeg ved i dag, kunne jeg have handlet anderledes, passet bedre på mig selv, været tydeligere over for omverdenen omkring mine udfordringer? - well og ja ligesom med leddene så er kunsten nok at lade det gå, give slip :hippy:  It is what it is :hippy: lige i det her nu NU. Was what it was & så i øvrigt huske at være taknemmelig for at være, i hvert fald fysisk rask og i live. Tage den derfra og få det bedste ud af det der er og også selvom, at det er noget andet end hvad jeg forestillede mig da jeg var ung. Stay strong derude!!!

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Meget kort update. Søndag blev det til mega skønt hjemme Ashtanga pas og så hav dyp med god ven. Var friskt og lækkert men blev nok efterfølgende lidt for kold på cykeltur og havde måske også noget der lå og lurede lidt i kroppen :-( Således allerede søndag aften mega ondt i halsen og var mandag virkelig utilpas. Så lige siden totalt grounded med, hvad der føles som dræber influenza. Ved ikke om det i dag lykkes mig at få gjort lidt hjemme yoga men ellers er det 100 % tilbage fra scratch mht at komme lidt i form igen. Om ikke andet en god reminder om at huske at være taknemmelig for hvor meget jeg trods alt til daglig futter rundt og har mulighed for at gøre. 

Fortsat dejlig sommer til boardet herfra :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Henrik S. skrev:

God bedring.

Hvis det er noget, der minder om min sommerforkølelse, så har den et pudsigt forløb: Det værste er hurtigt overstået, men så havde jeg en lang efterbrænder på et par uger, hvor jeg ikke kørte på alle seks cylindre.

Krydser fingre for fast recovery.

Mange tak kære Henrik :hippy: Synes at sygdom har været hård i forholdsvist mange dage, hvor jeg har været lagt helt ned men føler bedring nu, så håber bare, at det kan fortsætte sådan. Utroligt så dejligt det pludselig kan føles bare at kunne være lidt i gang.

I går blev det Ashtanga t.o.m Navasana guidet af John Scott, Primary series DVD. Kunne jo ikke rigtig trække vejret men alligevel blev det bare så dejligt og jeg havde det så meget bedre bagefter.

I dag Ashtanga hele Primary hjemme og igen med John Scott, dvs så godt som jeg nu kunne. Masser af ting, som stadig er udfordrende for mig men også meget, som jeg egentlig aldrig havde troet, at jeg ville nå til. I dag bla hovedstand med tillæg af "leg raises", der egentlig er lowerings, hvor benene går fra lodret ned til vandret, 90 grader mens du står på hovedet og så op igen. Udfordrer både core og balance og ja i dag føltes det bare forholdsvist nemt. 

Overvejer om jeg skulle udfordre krop med lille bitte jog men ellers bliver det en af de næste dage. 

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share