Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 12.2

Yoga

Halvanden times fabelagtig ashtanga :hippy:

Bagefter hyggelig kaffe snak med yoga veninde D, der også underviser tirsdag + onsdag.

Svøm

2000 m

Skulle igen tage mig gevaldigt sammen inden men gled rigtig fint og vil virkelig prøve "smede mens jernet er varmt" attituden og få smidt mig selv i bassinet i løbet af ugen, så det ikke behøver at være så meget forfra hver gang.

Hvor både ankler, akillessener og højre peroneus brevis totalt har haft elsket de sidste ugers løbeoptrapning, ja så er midterste forfodsknogle på højre fod åbenbart nu blevet lidt tøsefornærmet. Mærkede ganske lidt til det torsdag og så igen i går, hvor jeg lod som ingenting. Det er slet ikke voldsomt men lige en reminder om, at intervaltræning er hård kost og at skadesrisikoen nu engang er stor. Ja og åbenbart især hos halvgamle og svagelige koner som mig. Summa summarum bakker jeg lige lidt af på løb, indtil det forhåbentligt hurtigt er på rette spor igen. Jeg har ikke tidligere haft tendens til nedsunken forfod (puuuuuh det lyder grimt), så tager det mere som udtryk for, at der lige er nogle sener/muskler bla omkring opspændet i foden, der lige skal vænne sig til mine nuværende skøre ideer. Formentlig vil flere kilometer i terræn, fx nede på stranden og i skoven med vekslende belastning på fodsålen, være godt. Ja og det især som kontrast til løbebåndets super monotone og hårde møde med de små hobbit fødder.

Forestiller mig, at cross trainer måske kunne være en mulighed men vil ellers de næste dage prøve at få mere svøm/yoga kombo til at lykkes.

Tiltrods for, at jeg normalt ikke er den store action trold, så må jeg alligevel skrive, at MI4 imho er højst anbefalelsesværdig = toplækker underholdning på mange planer. Hold op hvor er det imponerende filmet, klippet, tænkt, musikbelagt og ja faktisk også med nogle fascinerende personager.

:innocent::superman: :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 13.2

Yoga

Halvanden dejlig times ashtanga :hippy: I want more :innocent:

Inden lidt pull ups og dips henh 4 sæt a 5 + 3 a 8

Fod føles bedre men skal stadig have lidt ro så ingen intervaller i morgen eller tidlig morgentræning da jeg har vaccinations frikvarter pga astmalæges skiferie :4thumbup:

Ellers mærkelig drøm i nat, hvor jeg var højt oppe i bjergene og skulle passere nogle vanskelige passager :blush: i drømmen havde de form af små køleskabe jeg skulle kravle igennem, 3 stks i alt og de blev mindre og mindre og mere og mere tiltede rundt + fyldt med ting og sager. Allerede ved den første var jeg så panisk, at vi var nødt til at tilkalde særlige bjergguider og fra det sidste husker jeg bare den totale klaustrofobi, iltmangel og kvælningsfornemmelse, følelsen af, at være for langt ude.

Drømme kan jo betyde så meget men væsentlig tanke da jeg trillede på job i solopgangen, at jeg ikke vil lade skræk og panik holde mig fra bjergene men det er nok en proces, dels at få bearbejdet, hvad der skete i Indien og dels også at få mig selv forberedt til at være ûbercool i forhold til, hvad der kan ske i Nepal - what to do when the shit hits the fan. I går kom jeg også til at tænke på S som vi måtte sende ned i lungeødem, han klarede den og jeg var der jo officielt hverken som guide eller læge. Omvendt så kan jeg huske, at jeg sagde til god ven L, at jeg egentlig syntes, at S virkede rundt på kareten og om ikke L kunne sove i hans telt. Fik dog ikke gennemtrumfet det og næste morgen indrømmede S, at han havde haft hallucinationer og vi fik ham ned. Fra han første gang fortalte, at han ikke kunne få luft til han røg ned, fra jeg hørte hans lunger knitre med vædske til vi sendte ham ned. Ja der gik der for lang tid. Ja i bagklogskabens lys, så kunne det være gået værre. Det gjorde det heldigvis ikke men siger noget om, hvor tæt marginalerne ligger i bjergene og højt oppe, små tilfældigheder, vejromslag und so weiter, und so weiter. Hjernen fungerer bare ikke så godt som i den fede iltrige luft ved havoverfladen. Alt er meget mere skrøbeligt som fx vores camp der næsten sejlede bort i regnvejret netop i de dage.

Som jeg har truet med det nogle gange vil jeg nok på et tidspunkt poste lidt flere billeder og topnats beretning fra Indien, hvor jeg tumlede rundt med min isøkse og steigeisen alt for højdesyg og alt for højt oppe.

Positivt i aften, at jeg opdagede, at KIWI har åbent til kl 23 og at mine gear kabler alligevel ikke er knækket men åbenbart bare har haft været frosset. Troede det første da de ikke fungerede ovenpå varm nat i kælderen for lille cykel men har nok bare været for koldt at komme ud. Anyways praktisk i lille bakke by aka Århus at kunne træde med lidt forskellig udveksling.

Søde drømme til boardet og forhåbentlig lidt mindre panik fyldte til mig :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Sæt i gang :smile:

:smile: jeg syns nu at trolden skal vente med det, og så opdatere os alle på det, så jeg har lidt at læse, når jeg ikke stor-træner i Florida's varme lige om snart :smile:

@ trold: pas nu på med ikke at overgøre det træning der.. ingen skader nu, vel ? :wink: Hvor'n går'd med søvnen ?

Link to comment
Share on other sites

x2 :smile:

Vivsen, du kan jo bare vente med at læse det hvis senere passer dig bedre end nu. :tongue:

Ih nej, søde Spinderella (og hilsen fra smuglæser af din log :innocent: ) - det kan man sandelig ikke! jeg er hardly i kontakt med bjergtrolden, så jeg blir absolut nødt til at holde øje med træningen her på kanalen..... :laugh:

:sun: oh yes.. 26 grader celcius :smile: :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ih nej, søde Spinderella (og hilsen fra smuglæser af din log :innocent: ) - det kan man sandelig ikke! jeg er hardly i kontakt med bjergtrolden, så jeg blir absolut nødt til at holde øje med træningen her på kanalen..... :laugh:

:blush::innocent: :hippy:

Tak I 3 gæve læsere og ja will be back med bjerg nyt når tiden tillader det. Inspireret af Jer kom jeg faktisk til at kigge en masse Indiens billeder igennem og havde straks lyst til at tage afsted igen i morgen, så bjergdrømmene lever i hvert fald :superman:

Ellers tid for en uge update. Positivt, at jeg har haft fået dyrket en masse yoga og at det er fantastisk god træning. Det er også positivt, at overbelastningsskade er i bedring. Jeg har en nogenlunde idé om, hvad det drejer sig om og har haft eksperimenteret lidt med pause, versus lidt aktivitet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at problemet starter tilbage i min gamle skade og peroneus brevis muskel + sene. I sidste ende mine stramme hofter, der forplanter sig hele vejen ned i foden, især den højre og endnu et godt argument for mere yoga, for nogensinde at komme til at løbe mere stabilt. Da jeg var bedst løbende sommeren 2009 inden alting gik af lave, ja så var det jo også netop resultatet af en smidig og let krop, masser af yoga kombineret med svøm, løb og lidt cykling.

Har fundet et lille billede til at illustrere mit nuværende Waterloo post-53826-013226900 1329669994_thumb.jp

Den lille røde pil viser lige præcis, hvor sene åbenbart har haft trukket for hårdt i knogle og hvor der nu er en lille irriteret slimsæk, som tydeligvis knitrer, er rød, irriteret og øm. Et lille dumt sted men håber stadig på bedring ligeså langsomt.

Træning d 14.2

Cross trainer

40 minutter - stille og roligt

Yoga

Halvanden times dejlig ashtanga

Træning d 15.2

Yoga

Halvanden times dejlig ashtanga

Træning d 16.2

Løb

30 minutters dejlig jog. Kunne mærke fod lidt men ok

Cross trainer

20 minutter - stille og roligt

Træning d 17.2

Svøm

2000 m

Træning d 18.2

Løb

20 minutters jog

Yoga

2 timers utrolig dejlig Iengar yoga. Hvor jeg tidligere har været meget hooked alene på ashtanga, ser jeg nu meget mere potentiale i denne mere stille men meget dybdegående form. Instruktøren er et utroligt rart menneske og stemningen på holdet derefter. En lille oase i fitness junglen.

Træning d 19.2

Yoga

Halvanden times dejlig ashtanga

Løb

30 minutter hvor størstedelen af kroppen opførte sig som en hoppe på en grøn sommer eng og endorfinerne eksploderede i knolden på mig mens mit lille hot spot holdt sig nogenlunde i ro :wub: meeen kun nogenlunde :blink::blink:

Svøm

2000 m

Var ellers lidt træt og uoplagt men læste så Super Mottas totalt inspirerende "last man standing" indlæg i Friskos omklædningsrum og besluttede mig for at tage mig lidt sammen. Efter 1200 m følte jeg mig faktisk lidt træt men kom så til at tænke 6 år tilbage på dengang jeg lærte at svømme crawl. Jeg kunne slet ikke få luft, jeg forstod ikke teknikken og fra jeg nåede 1200 m til de 2 k var det virkelig en laang hård kamp. Meen jeg tog den og i dag, hvor mit udgangspunkt er så meget bedre, ja der begynder jeg så at falde af på den :nonono::nonono: gotta shape up. Er åbenbart blevet lidt blødsøden på mine gamle dage.

Det var vist det hele. Dejlig uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Nå der forsvandt min længere update lige, så nu bliver det telegram stilen. Efter at have haft besindet mig og ikke forceret løb eller anden træning hele ugen, ja så går det meget bedre med fod. Joggede 25 minutter i dag uden problemer. Ellers ashtanga halvanden time mandag og onsdag, Iyengar 2 timer både torsdag og i dag, 2000 m svøm i top form i går og endnu en god grund til at være obs på, at jeg ikke overtræner, sådan som jeg tidligere har haft været slem til. Ugens deload i hvert fald god for mig men skal selvfølgelig ikke fortsætte med så megen lediggang. Håber at kunne løbe mere men under ingen omstændigheder kan jeg genoptage intervaller x 2 ugentligt. Det var for hårdt men gik jo forrygende, lige så længe det varede i hvert fald.

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Update

Uha så forsvandt endnu en uge og en sindssygt travl en af slagsen, desværre dog ikke på træningsfronten men tog bare et enkelt flowfyldt svømmepas på stadion i går aftes at overbevise mig selv om, at træningen gør så ekstremt meget godt for mig og de næste uger bør simpelthen ikke blive så vilde, som den netop overståede. Positivt, at jeg faktisk er kommet i gang med et vigtigt samarbejde indenfor mit område, plus har knyttet kontakter til noget weekend job halløj, der på sigt vil hjælpe mig til at realisere bjergdrømmene, desuden intet at mærke fra 3. højre tå, så forhåbentlig meget mere løb på vej.

Træning d 26.2

Spin

60 minutters hjemmetræning stille og roligt ovenpå spændende akut medicinsk dag

Træning d 27.2

Løb

30 minutters jog

Yoga

Halvanden times dejlig ashtanga

Træning d 28.29.1.

Nul, nul, nul - knoklede med foredrag til onsdag morgen meget af natten til onsdag og fik kun halvanden times søvn, torsdag var jeg på hospitalet til kl over 21, tilgengæld styr på en hel del ting, som så ikke længere lurer og stresser unødigt.

Træning d 2.3

Svøm

Fabelagtige 2000 m og måske på samme bane som Stine og Spinderella men det kom jeg først til at tænke på inde i omklædningsrummet og da jeg efterfølgende læste de to svømmesilds opdateringer :hippy:

Idag Iyengar yoga og noget cardio, som jeg tror bliver bagefter yogaen og udendørs :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.3

Svøm

Fabelagtige 2000 m og måske på samme bane som Stine og Spinderella men det kom jeg først til at tænke på inde i omklædningsrummet og da jeg efterfølgende læste de to svømmesilds opdateringer :hippy:

Idag Iyengar yoga og noget cardio, som jeg tror bliver bagefter yogaen og udendørs :hippy:

Med mindre du er en midaldrende mand med vigende hårgrænse, tiltagende vom og røde badebukser, så delte du ikke bane med os. :laugh:

Kunne ellers være rigtig hyggeligt at hilse på en dag! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Med mindre du er en midaldrende mand med vigende hårgrænse, tiltagende vom og røde badebukser, så delte du ikke bane med os. :laugh:

Kunne ellers være rigtig hyggeligt at hilse på en dag! :bigsmile:

:w00t::laugh:

Hæ hæ ja bortset fra, at det var sådan jeg følte mig ovenpå 3 dage uden træning, så var det vist alligevel ikke mig.

Og ja klart vi må arbejde på noget svømme / bjerg hygge en dag :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

:laugh: :laugh:

Ja lyder jo i hvert fald til, at vi skal til at holde øje med dig på svømme stadion :hippy:

Hårbolde eller ej, så er det nu stadig et fabelagtigt sted at svømme, så glæd dig :bubblebath:

Lige pt har jeg mest fokus på styrketræning, hvor jeg har valgt nogle rimelige lette startbetingelser, hvilket betyder jeg stiger og stiger med mega positive psykiske resultater - og nogle fysiske, har allerede fået et par bemærkninger!

Men har besluttet at svømning 2 gange om ugen, skal der være plads til. Så må jeg se om det ender med at blive til kanalsvømning eller bare badning.

Du har ellers fokus på yoga kan jeg se her i loggen. Det må være rart, at du har fundet noget der giver så meget positiv energi.

Link to comment
Share on other sites

Lige pt har jeg mest fokus på styrketræning, hvor jeg har valgt nogle rimelige lette startbetingelser, hvilket betyder jeg stiger og stiger med mega positive psykiske resultater - og nogle fysiske, har allerede fået et par bemærkninger!

:superman: :4thumbup: :innocent:

Lyder da totalt win win agtigt - keep it up

Men har besluttet at svømning 2 gange om ugen, skal der være plads til. Så må jeg se om det ender med at blive til kanalsvømning eller bare badning.

:bubblebath: :bubblebath:

Du har ellers fokus på yoga kan jeg se her i loggen. Det må være rart, at du har fundet noget der giver så meget positiv energi.

:hippy: Ja er 100 % fantastisk igen at have luft til yogaen og opleve, hvilken helt unik træningsform det er og det også understøttende til både løb, svømning og hvad jeg ellers godt kunne tænke mig. Især nu hvor min efterhånden gamle krop ikke længere bare accepterer, hvad jeg finder på af udskejelser men i stedet knager og brager. Må dog desværre også indrømme, at det ikke ligefrem er planlægning eller focus der styrer træningen i øjeblikket men snarere det ultimative - muliges kunst i en kaotisk hverdag. Dog er der ikke noget som yogaen der hjælper mig til at sove super godt om natten, poppe frisk ud af sengen om morgenen og grundlæggende være mere effektiv og tilfreds, ligegyldigt om jeg har alvorlige samtaler på job, eller ordner husalfe projekter hjemme.

Iyengar lærer Lasse taler meget inspirerende om at "tæmme" vores flakkende sind, som et af de vigtigste mål med yogaen og ja det er meget overbevisende og fascinerende som arbejdet med stillingerne, vejrtrækningen efterhånden får knolden til at blive mere stille - mere "just do it" agtigt, bevidst handlen i stedet for hele tiden at tænke på om lidt at skulle gøre dit eller dat.

Nå forstår godt, hvis det bliver langhåret læsning for de fleste men godt for mig :hippy:

Træning d 3.3

Yoga

Mere end 2 timers fabelagtig Iyengar yoga og var helt færdig bagefter.

Træning d 4.3

Yoga

Halvanden times ashtanga - dejligt men stadig lidt træt ovenpå i går

Svøm

1500 m

De første 1000 gik forrygende godt men havde så åbenbart brugt så mange af kræfterne, at jeg stoppede efter de næste 500 m

Tanken ellers at teste stængerne og nye Sennheiser høre telefoner på lille jog men blev mest til eftermiddags lur i sofaen. Pønser på om jeg måske kunne komme ud på noget morgenjog men vi får se.

God uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 5.3

Løb

9 k, dejligt city løb. Var super moody inden ved tanken om, hvor og hvordan kroppen nu ville brokke sig og så gik det simpelthen 7-9-13 bare fint. Løb så også udendørs og vil 100 % forfølge den stil inkl i en periode frigøre mig fra tanker om tempo osv. Ja og så i stedet bare løbe på følelsen. Noget jeg tidligere har haft super gode erfaringer med i forhold til at holde mig skadesfri. At tempoet måske så ikke ligefrem eksploderer af den form for træning må så i en periode være underordnet. Trænger så meget til bare at kunne træne, træne, træne inkl kl 5 om morgenen eller 22 om aftenen uden at være afhængig af løbebånd ell. Har åbenbart udviklet totalt kuller hvad fitness centre angår - nature calls :hippy:

Træning d 6.3

Nul

Restitution ovenpå allergivaccination som jeg hutler mig igennem. Bliver godt nok rart at slippe for at pille et par døgn ud af ugen og være oversløv på antihistaminer.

Træning d 7.3

Løb

9 k i forskrækkeligt vejr, der naturligvis slet ikke føltes så slemt da jeg først fik løbeskoene på. Fik desuden købt ind til dejlig aftensmad med laks + ingredienser til morgen yndlingsgrød (dadler, hasselnødder, soyamælk, banan, ingefær - blendet og kogt op med havregryn)

Træning d 8.3

Yoga

Knapt to timers fascinerende Iyengar yoga inkl spændende snak om fuldmånen og dens virkning på os og vore indre Kundalinier...

Trænger virkelig til at komme i gang med at træne mere men prøver at nyde, hvad der lykkes og i morgen er så sidste dag i sidste og 3. uge, hvor jeg er helt aLone i mit team og forhåbentlig skulle det i næste uge være muligt at komme lidt tidligere fra job. Planen i morgen eftermidddag er svøm. Kun en vej :superman:

Søde drømme og snart god weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.3

Svøm

2000 m

:bubblebath: :bubblebath:

Ved ikke om det er fordi jeg træner så lidt i tiden men super lækkert at svømme. Selvom jeg generelt tænker, at mine benspark stinker, så må der alligevel være lidt fremdrift i dem, eftersom forbigående kramper i fødderne i hvert fald totalt bremsede op.

Dagens bedste oplevelse dog at få hilst på de fabelagtigt søde svømmesild aka Spinderella og Stinelykke :cheer: :cheer: glæder mig allerede til åbenvandspas og flere gode kaglepas med de livskloge og inspirerende tøser

Senere i dag et forhåbentlig godt gensyn med svømmehallen i Viborg inkl boblebad ovenpå lidt plaske baske aktivitet men først :1112: :yo:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.3

Svøm

2000 m

:bubblebath: :bubblebath:

Ved ikke om det er fordi jeg træner så lidt i tiden men super lækkert at svømme. Selvom jeg generelt tænker, at mine benspark stinker, så må der alligevel være lidt fremdrift i dem, eftersom forbigående kramper i fødderne i hvert fald totalt bremsede op.

Dagens bedste oplevelse dog at få hilst på de fabelagtigt søde svømmesild aka Spinderella og Stinelykke :cheer: :cheer: glæder mig allerede til åbenvandspas og flere gode kaglepas med de livskloge og inspirerende tøser

Senere i dag et forhåbentlig godt gensyn med svømmehallen i Viborg inkl boblebad ovenpå lidt plaske baske aktivitet men først :1112: :yo:

He he, ja det var rigtig skønt at få sladret i omklædningen og få hilst på :smile: Sjovt, som man bare af og til møder mennesker, hvor snakken bare flyder (og kunne blive ved i timevis).

Ser også frem til flere træningspas og andet spas.

Og så må du nyde den smukke svømmehal i Viborg. Håber det bliver fantastisk vejr der, så du rigtig får glæde af alle de kæmpe store ruder i hallen :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

He he, ja det var rigtig skønt at få sladret i omklædningen og få hilst på :smile: Sjovt, som man bare af og til møder mennesker, hvor snakken bare flyder (og kunne blive ved i timevis).

Ser også frem til flere træningspas og andet spas.

Tak kære Stine og ja jeg følte også, at jeg kunne have snakket videre med Jer resten af aftenen og ligesom søde Spinderella skrev, så var det lige sådan en oplevelse at blive glad af.

Og så må du nyde den smukke svømmehal i Viborg. Håber det bliver fantastisk vejr der, så du rigtig får glæde af alle de kæmpe store ruder i hallen :4thumbup:

Og det gjorde jeg i hvert fald også og især i de øjeblikke, hvor aftensolen væltede ind af de store ruder. Glæder mig allerede til næste gang jeg er i Viborg :-)

Træning d 10.3

Svøm

2000 super fede meter

Bagefter faldt jeg i snak med en af livredderne, der havde haft dyrket tri på top plan i USA inkl IM på Hawai men nu i stedet havde kastet sig over mountain bike inkl i Nepal.

Indtil jeg faldt i søvn på sofaen spændende aften med DR 2 tema om "Svindlerne". Tror at jeg skal få set resten online. Meget opbyggeligt fjernsyn af mange årsager.

Træning d 11.3

Løb

10 k Blommehaven t/rt

Yoga var aflyst, så havde set frem til at sove længe men vågnede selvfølgelig 6.00. Var nok alligevel lidt for træt til at løbe for efter få hundrede meter lykkedes det mig at falde over en flise og knalde hage + knæ i asfalten. Havde heldigvis små strik vanter på som så, istedet for mine håndflader, blev godt hullede. Gennemførte alligevel træningen men kunne godt se, at folk gloede lidt på min hage og nu føler jeg mig honestly lidt sølle med huller diverse steder, gul grønne mærker på armene efter vaccinationer, øgle hud på hænderne pga al astma/allergimedicinen. Ja og hopper i hvert fald ikke i bassinnet på stadion i dag. Ibuprofen + panodiler har dog gjort underværker og ja gik heldigvis ikke værre :4thumbup: :innocent:

Lige inden jeg faldt havde jeg faktisk netop tænkt, at diverse led, sener mv faktisk føltes gode og det er jo også et godt tegn :hippy:

Fortsat dejlig dag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share