Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

:smile: jeg glæder mig til at se dit nye hår, når vi mødes senere på måneden :smile:

Taark for alle hilsner søde og glæder mig først og fremmest til at se dig. Hår bliver nu nok ikke så anderledes end langt og måske lidt mindre vildt - som i 'troldehår kan tæmmes' ish :hippy:

Sov godt og trygt i morges så nul cardio i dag og ovenpå formiddagens allergivaccination skal jeg jo helst ikke få blodet til at rulle for tungt i de små blodårer. Ellers en udmærket dag men alligevel lidt mærket af pollenekstrakt, medicin + skybrud da jeg kom ud fra træning, så stod over på Topas aften, for et eller andet sted har jeg jo en meget god idé om hvad jeg gerne vil. Apropos stod Arcteryx skalbukser distancen fantastisk i skybruddet :wub:

Træning d 3.10

Bodyflow

1 h - fabelagtigt - mange glade flowere i den store sal - super inspirerende

I morgen aften svøm med tri klubben og ville være perfekt med noget hjemmeashtanga inden.

Søde drømme til boardet

Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.10

Svøm

Teknik træning med triklubben igen omkring 1800-1900 meter. Svømmede på bane med nogle lidt mere rutinerede folk end de foregående gange, så absolut udfordrende men også inspirerende. Da vi i dag igen svømmede øvelsen med plade mellem benene = fokus på koordination af skulder+hofte, ja så føltes det absolut mere harmonisk end i lørdags. Kan ligesom mærke mine skuldre klikke mere. Ja og banerne med sammensat svøm (arm + ben tag), dvs almindelig crawl, ja det føles pludselig som den vildeste luksus og en eksplosion af fremdrift ovenpå fx isolerede ben eller skodde øvelser.

Otte timer til jeg gerne skulle være klar på spinningcyklen.

Skal med bus mod Billund ret tidligt søndag morgen og får meget lidt fritid i Barcelona, så gælder om at få knaldet noget træning af de næste dage og så restituere først i næste uge. Kan se at solen først står op lidt i otte og tør alligevel ikke rigtig løbe rundt på stranden i mørke. Kunne selvfølgelig se om det kunne lykkes at dukke op til Mysore praksis i ashtanga yoga shala nær Vell havnen fra morgenstunden :hippy: Håbet er lysegrønt.

Søde drømme og snart god weekend til boardet

Link to comment
Share on other sites

Apropos stod Arcteryx skalbukser distancen fantastisk i skybruddet :wub:

Selvfølgelig, det ER jo Arcteryx!

Sidder selv og er ved at købe skaljakken, Alpha LT, i håbet om at når dommedag kommer, så overlever jeg, grundet den (det er kun hvad man kan forvente til den pris).

Nu er jeg lige lidt doven...

Er der mål med træningen for tiden, eller sigter du efter velvære?

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig, det ER jo Arcteryx!

Sidder selv og er ved at købe skaljakken, Alpha LT, i håbet om at når dommedag kommer, så overlever jeg, grundet den (det er kun hvad man kan forvente til den pris).

Nu er jeg lige lidt doven...

Er der mål med træningen for tiden, eller sigter du efter velvære?

Whauw det lyder fantastisk med Alpha LT og jeg er helt sikker på, at den er hver en krone værd og kommer til at følge dig overalt og ikke mindst på Elbrus. Jeg havde klart fornemmeslen af, at i hvert fald mine strømpebukseben overlevede dommedag eller rettere syndfloden ned ad Ringgaden forleden. Må vist lige over at lure noget mere i din log :4smartass:

Og jo træner da 100 % for velvære :cheer::innocent: :innocent: :hippy: og især når det er forbundet med at være stærk og let nok til at kunne lave pull-ups, L sits som i ashtanga, lige kunne løbe et halv marathon, svømme et par km eller snuppe et landevejspas. På sigt vil jeg gerne meget mere ud i bjergene som fx på Nepal trek men fx Transalpine eller Henriks yndlings marathon = Jungfrau kunne være spændende ting at kaste sig over.

Som evt læsere vil bemærke, så flirter jeg jo også lidt med tri i tiden men ved stadig ikke om det skal ende i en full blown Ironman træningsrelation, eller om det mere bliver lidt uforpligtende S ilkeborg Triathlon fx 1/2 Ironman. Det vil kun tiden og de næste måneder vise og afhænger nok grundlæggende mest af om jeg kan få disponeret tid i forhold til, hvad både job og IM træning kræver. Jeg er ydmyg men også optaget af, at det skal give mening for er jo i høj grad motionist.

I morges var jeg i hvert fald for træt til spin men sov, bortset fra det, knaldgodt ovenpå aftenens svømmepas. Det er jo i hvert fald al mulig grund til at fortsætte = den gode og dybe søvn.

Træning d 5.10

Svøm

2700 m - klub svøm med Århus 1900 - blandet fokus dvs både gode teknik øvelser og udholdenhed. Good fornemmelse og fik af træner at vide, at det gik bedre med at holde mit hoved i ro og sådan føles det også. Giver virkelig godt og er sjovt og hyggeligt samtidigt. Som afslutning god mad på café Glad med triveninde, der er optaget af at lokke mig med til klubfest :4band:

I morgen bodyflow + spin og svøm hvis jeg orker midt i pakkesjovet..

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.10

Bodyflow

1 h

Spin

2 h med super inspirerende instruktør Daniel

Helt klart lidt træt i kroppen ovenpå intenst svømmepas med triklubben i går, så kørte første time lidt laid back aka restitutions mode, hvor intensiteten ikke røg over en 83-86 % og havde samme plan for nr 2 time, hvor jeg så dog endte med at få selskab af centerchef T, der på bedste og inspirerende vis kørte sig fuldstændig i hegnet og så måtte jeg jo prøve at fange lidt baghjul dér. Frisko pusler vist iøvrigt med noget MTB træning på flere niveauer og selvom jeg egentlig synes, at jeg har nok at gøre, så ville det måske være en god måde at komme ud i naturen på her i vinter.

Rigeligt busted nu og ganske meget at nå på for kort tid, så lader svøm være svøm og glæder mig i stedet til næste pas på torsdag.

Fortsat dejlig weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Uge update:

Håber stadig på lille pas sidst på eftermiddagen men vil bruge ventetid i lufthavn på at summere ugens aktiviteter.

Svøm - 2 h, mindre end planlagt men høj kvalitet og synes, at det er sjovt + flytter mig.

Spin - 3 h

Bodyflow - 4 h

Mangler noget løb på kontoen men er fortrøstningsfuld nu hvor fx svømningen fremover ikke vil være helt så nyt og energikrævende.

Vil også til at have mere regelrette styrkepas og mere hjemme ashtanga. Har foreløbig DVD'r og yoga måtte med i kufferten blandt en masse andet huttelihut. Lidt skørt, at jeg kan være på 16 dages trek i Indien med mindre bagage end ved to dage i Barcelona.

Fortsat dejlig weekend til boardet

Link to comment
Share on other sites

post-53826-0-18490500-1350067532.jpg

Update

Er ikke blevet til så forfærdelig meget træning de sidste dage men store, overraskende og fabelagtige oplevelser i vidunderlige Barcelona..... nogle gange nok meget sundt bare at være tilstede i nuet og leve/lege med... dermed ikke være sagt, at jeg ikke også i høj grad nyder hverdagens trummerum med, i hvert fald til tider, mere ro og regelmæssighed.

Søndag fløj vi forsinket ud af Billund og var dermed i risiko for at miste fly videre til Barcelona, så allerede der en god portion spænding/adrenalin + lufthavnsspurt i højhælede sko ned af de selvkørende fortove. Nåede flyet og vi kunne dermed samles på hotellet, hvor vores vært havde håbet på, at kunne lokke os til at se El clasico kamp på tapas bar. Havde dog ikke regnet med, at en af mine kolleger i den grad er FC Barcelona fan og forholdsvis hurtigt havde vi fået tiltusket os billetter til verdensklasse opgøret og drog af sted i taxa mod skummel bar, hvor de skulle hentes. Undervejs måtte vi gå/løbe blandt tusindvis af glade fans med bannere, flag i den smukke og lune aften med solen på vej nedover bjergene. Nåede selv lige at få købt et smukt support tørklæde inden vi røg ind i beton trappe ting, ret stille og fredeligt indtil øjeblikket, hvor jeg kiggede op og ud over stadion og 95000 Catalanere med røde og gule papirer i hænderne, så alle tribunerne ligesom blev forvandlet til et stort flag. Ligegyldigt hvad diverse fodboldspillere påstår, så handler det jo om meget andet end fodbold og det er jo med til at gøre det hele endnu mere meningsfuldt og værdiladet. Catalanerne sang, udfoldede flag, klappede og tav nervøst i fuldstændig god ro og orden. Ingen ekstremt fulde eller vrede mennesker, masser af bedstemødre og børn på lægterne. Selv mig der ikke har spor forstand på fodbold kunne se, hvordan der var tale om ren ekvilibrisme, bolden klistet til fødderne og de mest utrolige driblinger, afleveringer og ialt 4 mål af verdens nok 2 bedste fodboldspillere Messi og Ronaldo. Pludselig var det slut og jeg følte mig fuldstændig euforisk og begejstret + imponeret over, at så mange mennesker kan forlade et stadion, så fredeligt. Var dog glad for at have min kollega bag mig i menneskemylderet. Aftenen endte på lille lokal Tapas bar med masser af tapas og Cava, sjældent har noget smagt så godt og sådan en super stemning sænket sig over os 3 ret forskellige kolleger = perfekt start på 2 lange men spændende kursusdage fra tidlig morgen til over 18 hver aften.

Eneste pas på turen derfor løbetur tirsdag på ca 17 km, fra hotellet i Carrer de Balmes gaden ned på Avenida Diagonal ud til konferencecenter og derfra hjem ad Barcelonettaen, Vell havnen, Ramblaen, over Catalunya pladsen i det smukkeste og dejligste sensommervejr. Fra Diagonal gaden kig til La Sagrada Familia og mandag aften gik vi en lang tur i byen og endte inde i det fascinerende men også lidt skræmmende gotiske kvarter. Er kun blevet endnu mere vild med byen og er næsegrus misundelig (på den gode måde) på miss Sterup, der får lov at tilbringe længere tid med at bo og leve i byen.

Onsdag fly på fly med fly på + ventetid og masser af bil, bus, bil - så magtede ingenting da jeg landede hjemme i Århus.

Træning d 11.10

Spin

1 h

Bodyflow

1 h

Træning d 12.10

Yoga

Primary series tom skildpadde + afsluttende øvelser. Kan virkelig mærke, at jeg trænger til meget meget mere yoga og også mere løb. Ved bare, at det vil føre gode ting med sig. Er lidt træt af, at det nogle gange kan føles lidt starte forfra agtig fx med svøm, når jeg nu for en uge siden følte mig godt inde i det men kan nok også blive lidt bedre til at acceptere, hvordan det nu er og så bare værdsætte, hvad jeg når.

Planen for i morgen er bodyflow og spin og så er lørdags svømmetræningen flyttet til søndag - must go.

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Fed fed beskrivelse af din tur og bliver da helt misundelig på din fodbold-oplevelse (på trods af, at sporten egentlig ikke siger mig så meget).

Åh, kan sagtens følge dig i, at du gerne vil have mere af det hele, jeg savner også mere tid til at fordybe mig i alle de ting, som jeg holder af. Men, man kan jo heller ikke spise alt på menukortet, når man er på restaurant (desværre :4mewantfood: ), så det gælder vel om at vælge hhvad man virkelig har lyst til, og så nyde det i fulde drag :biggrin:

Nå, det blev en lommefilosofisk start på lørdagen. Nyd weekenden søde :hippy: :slut:

Link to comment
Share on other sites

Fed fed beskrivelse af din tur og bliver da helt misundelig på din fodbold-oplevelse (på trods af, at sporten egentlig ikke siger mig så meget).

Åh, kan sagtens følge dig i, at du gerne vil have mere af det hele, jeg savner også mere tid til at fordybe mig i alle de ting, som jeg holder af. Men, man kan jo heller ikke spise alt på menukortet, når man er på restaurant (desværre :4mewantfood: ), så det gælder vel om at vælge hhvad man virkelig har lyst til, og så nyde det i fulde drag :biggrin:

Nå, det blev en lommefilosofisk start på lørdagen. Nyd weekenden søde :hippy: :slut:

Ihhh tusind tak søde Stine - filosofiske indslag (og indslag i det hele taget) er altid velkomne og jeg har som tidligere nævnt den største respekt for din evne til at få puttet kvalitetspas ind i den nye hverdag med lille Julie prinsessen.

Og god pointe med at prioritere de pas der for alvor giver mening.... her kunne jeg skrive en hel masse reflektioner jeg pusler med vedr motivation, tilgængelighed, udbytte, mindset.... meeen vil gemme det til en anden dag da jeg har nogle ting jeg vil have gjort her på hospitalet.

Træning d 13.10

Styrke

Pull ups BW 6 + 5 + 4 + 5 - pænere end længe med god fornemmelse af at komme op og kigge ned over stang..

Dips BW 9 + 8 + 8

Sumo squat - KB 32 kg 3 x 12 gentagelser

Bænkpres - max vægt lige under 50 kg, 3 gentagelser opbygning med start nede ved 12 gentagelser nede omkring 32 kg - ok i betragtning af hvor lidt jeg styrketræner

Dødløft, frivend, squat med færdigpakket technogym ting på 15 kg.. mange gentagelser, let for bare lige at øve bevægemønstret nu, hvor jeg ikke har trænet længe. Prøvede også lunges men måtte indse, at det ikke gik i klip klapper,

Leg swipes fra 300 challenge ting hvor jeg lå på bænkpres bænken med vægtstang i strakt arm, først uden vægt derefter med 10 kg oveni

Spin

1 h

Oprindelig var planen jo bodyflow fra morgenstunden men da uret ringede kl 7 kunne jeg bare mærke, at det ville tage tid at vågne og trængte også til at rydde bulen ovenpå den sidste hektiske uge. Havde så regnet med at nå dobbeltspin startende 9.30 og brugte skørt nok tid på at koge havregrød, indse, at jeg ikke kunne nå at spise den, for så alligevel at komme 2 minutter for sent til at få billet til første spinning time. Nå var nu også fint at få styrketrænet lidt + kørt lidt let spinning.

Mens jeg sad på cyklen puslede jeg med tanker om hellere at ville gå ned med stil på mit drømmemål frem for med en eller anden sandsynlighed at gennemføre noget jeg ikke rigtig brænder for. Dvs stadig med stor risiko ikke få trænet nok, ikke være i form eller have defekt. Tænker således stadig på IM i Nice og hvor der jo faktisk også vil være fordele som fx det varme vand = mindre risiko for ekstrem afkøling, kramper og kvalme, det forhold, at jeg faktisk er god til at køre op ad bakke, plus at jeg bare har lyst til at forfølge eventyret, bjergene, havet, det internationale aspekt... Hvis jeg ikke fuldfører vil pengene alligevel være godt givet ud som personlig træner tid, idet bare tanken om drømmemålet uværgeligt lige får mig til at tage mig lidt mere sammen. August er faktisk den måned, hvor min astma og allergi har det med at genere mig allermest, også selvom at det er blevet meget bedre med vaccinationerne.

Well nothing´s settled yet but pretty damn close - appetizer :

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Havde så regnet med at nå dobbeltspin startende 9.30 og brugte skørt nok tid på at koge havregrød, indse, at jeg ikke kunne nå at spise den, for så alligevel at komme 2 minutter for sent til at få billet til første spinning time.

Åh Gud, hvor befriene at læse at det ikke kun er mig der kan floppe logistikken så fælt. Uha, hvor har jeg mange gange lavet noget som ligner.

Og der er ikke :hippy: men :devil: i hovedet bagefter.

Hav en dejlig søndag :bigsmile:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jamen, du er altså me :pumpin: ga-sej. Og stærk!!!

Mht. dit fremtidige mål vil mit råd være, med verdens største kliché og endnu større megahit (tæt på kvalmegrænsen, men alligevel rigtige ord:

(Kunne ikke nære mig he he :4trumpet::happy: )

Taark søde :wub::strat::innocent: point taken og Roxette har nu lavet masser af gode sange :headphonedance:

Link to comment
Share on other sites

Mens jeg sad på cyklen puslede jeg med tanker om hellere at ville gå ned med stil på mit drømmemål frem for med en eller anden sandsynlighed at gennemføre noget jeg ikke rigtig brænder for. Dvs stadig med stor risiko ikke få trænet nok, ikke være i form eller have defekt. Tænker således stadig på IM i Nice ...

Ooh, nice. Eller rettere Nice. Lyder spændende :headphonedance:

Link to comment
Share on other sites

Åh Gud, hvor befriene at læse at det ikke kun er mig der kan floppe logistikken så fælt. Uha, hvor har jeg mange gange lavet noget som ligner.

Og der er ikke :hippy: men :devil: i hovedet bagefter.

Hav en dejlig søndag :bigsmile:

:rolleyes::shades::blush: Ja det er rart for mig at vide, at jeg ikke er den eneste der kan snylre sådan rundt - tiden der nogle gange bare forsvinder som sand mellem hænderne på en. Når jeg tænker på mine patienter, så ved jeg, at livet er for kort og farligt til, at jeg kan tillade mig at bitche over et spinning pas, der blev til et styrke pas - men på den lange bane, så tænker jeg helt klart, at jeg måske ville være bedre til at holde stress fra døren, hvis jeg var lidt mere effektiv.... hrmmmm og andre gange ser jeg nu også min evne til bare at være, være stille og langsom, som en styrke, en ro der forplanter sig til dagen når jeg fx vågner langsomt og klamrer mig til min morgenkaffe i mine dyner. Er dog absolut træt af af lægge planer fx for ugens træning og så gennemføre halvdelen fordi jeg liiiiiige whatever.... bliver i hvert fald for svært at gennemføre IM træning på de vilkår. Mit vigtigste våben i den kamp er så yogaen, fordi den ligesom er med til at strømline tankerne + sortere en masse støj fra, inkl hjælpe mig til at træffe kloge beslutninger for mig selv, hvadenten det så er at springe over på de søde fristelser i Føtex, eller sige pænt nej tak til deadend kaffe dates.

Træning d 14.10

Yoga

Halvanden times fabelagtig ashtanga i Frisko. Simpelthen så skønt.

Svøm

Ca 1600 m med triklub. Fik en hel masse råd af træner og fik filmet min svømmestil og vending. Problemet stadig, at min booty kæntrer som en færge i havsnød og gør hele fremdriften ahem knapt så fremadrettet. C beskrev det som lidt for meget salsa :slut: men havde tilgæld gode og brugbare forslag til mig, som jeg glæder mig til at prøve af. I sidste ende er jeg meget stram i side og rygmuskulatur og hvis jeg får armene for langt frem eller ind mod midten, så trækker jeg ligesom bækkenet med. Skal således prøve at have armene længere ud fra midten når jeg sætter dem i og ikke bevidst strække mig enormt langt. Glæder mig til næste session og min vending blev faktisk beskrevet som fin, selvom det føltes lidt rustent.

Yoga har jo også tidligere haft hjulpet mig til at være mere smidig i overgangen mellem torso og lænd/bækken, så endnu et godt argument for, at det er det perfekte støtte element til min tri træning. Har så meget lyst til meget mere yoga, at jeg vil prøve at give shalaen et go. Godt at vide, at jeg kan træne selv men ved, at det vil være godt at have noget skemalagt ashtanga i løbet af ugen.

Målet for denne uge vil være at nå klubbens 4 svømmepas, plus noget løb og yoga og spin med det første pas i morgen tidlig... i morgen aften introduktion til tritræningsplanlægning.

Og apropos syldre gnyldre tid, så ville jeg ligenu ønske, at jeg straks havde kastet mig over trappevasken da jeg kom hjem fra svøm i stedet for at se Voice talentshow. Nu er det mørkt but a womans gotta do.

Dejlig uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

http://www.ashtangayoga.dk/shalaen.html

De sidste dage har haft budt på et forrygende dejligt gensyn med Ashtanga yoga shalaen her i Århus og hvad MaxPower i sin tid beskrev som verdens venligste mennesker Miles og Tanja. Til trods for, at jeg har haft været der on off siden 2006 (mest off) så husker Miles nøjagtig hvem du er og byder dig varmt velkommen. Han spurgte også interesseret til MaxPower og det var jo immervæk en kort periode for mange år siden, at Jesper huserede med sin håndstand og vilde yogi tricks i Århus.

Træning d 15.10

Yoga

Ashtanga guidet klasse tom Navasana

Træning d 16.10

Yoga

Ashtanga mysore 1. serie men sprang nogle af de sidste asanas over inden de afsluttende øvelser

masser af super rettelser og moderat tryk i nogle af stillingerne ved super dygtige Tanja

Træning d 17.10

Yoga

Ashtanga guidet klasse ligesom mandag.

Ligesom tidligere med yoga har jeg haft sovet som en lille baby de sidste nætter og har i løbet af dagen bare været glad, laid back og rolig inde i knolden. Kroppen er samtidig blevet godt og grundigt strakt og brugt, også på muskelfronten. Begynder alligevel at trænge til noget cardio men med fast kvalitetsyoga tror jeg helt klart, at kroppen vil have lettere ved at absorbere mere tonse træning + få det gjort. Kontrasten mellem mandagens Ooom´s, sunge sanskrit mantraer inkl shala røgelse og så tri planlægning på institut for idræt var så omtrent lige til at skære sig på men klubbens nye løbetræner virker nu super kompetent og vil fortsat satse på at komme i gang med tirsdags og lørdags løbepas. Med adgang til kvalitetsyoga næsten dagligt kan jeg skippe bodyflow og så fastholde tri spin onsdag + spin med Jan fredag morgen. Løb med klubben tirsdag/lørdag, svøm tirsdag, torsdag, fredag, lørdag.... Altså dvs i den optimale verden for er jo tilsyneladende stadig i indkøringsfase... vejen er målet. Talte dog med en rigtig sej pige fra klubben i mandags, der for nylig løb 3.02 på marathon i Varde og hun var super glad for intervallerne.Beskrivelsen af morgenløbeturen lørdag på klubbens hjemmeside lød også god.

Nå er fantastisk dejligt træt :hippy:

Og et lille gensyn med uptempo slideshow af 1. serie

Link to comment
Share on other sites

Yrk, hvis det er bare en lille bitte smule tæt på normen, kan jeg godt se at mine overvejelser om at hoppe på et yogahold for at "tvinge" mig til lidt smidighedstræning er fuldstændigt urealistisk. Dog imponerende at se på.

No stress kære Gregers. Det vigtige i yoga (og vel også mange andre sammenhænge) er jo netop, at du er hvor du er og udfordrer dig selv lige netop dér. Det gælder ikke om straks at kunne stå på hænder eller folde sig selv sammen på midten men snarere om accept af lige netop, hvad kroppen vil den dag, ikke godt eller dårligt, bare hele tiden med fokus på at strække sig måske bare en mm længere, give slip, samtidig med, at du vover dig ud af komfortzonen.

Kan godt se, at det kan lyde lidt paradoksalt men i min egen praksis er det bare vildt at opleve ting ske, som jeg for 4 år siden ville have forsvoret nogle sinde kunne lykkes. Husker også tydeligt yoga lærer Mikes udlægning af, hvordan netop den oplevelse hjælper til at generere rigtig meget frihed og tiltro inde i knolden.

Ja for hvor meget andet kunne i princippet ikke ligeså godt lykkes for os, hvis vi bare giver det 1 mm ad gangen ligeså stille :hippy:

Træning d 18.10

Yoga

Mysore i Ashtanga yoga shalaen med endnu flere tankevækkende anvisninger og korrektioner fra Tanja. Sjovt nok samler det sig alt sammen om mine hofter/mit bækken, som jo også er det jeg arbejder med til svøm, så på forunderlig vis hænger tingene rigtig godt sammen. Var dårligt kommet ud af shalaen inden en træls jobmailkorrespondance tikkede ind på iPhonen, men super god gavn af det her mere iagttagende, stilfærdige, holden følelserne ude i armslænge mindset, som yogaen hjælpen mig til at have. Tog ligeså stille til god svømning, altså var ikke upåvirket men trak vejret dybt og i går formiddags løste tingene sig så på bedste vis. Vil nu stadig overveje at slukke Exchange konto når jeg forlader hospitalet.

Svøm

Ca 1600 m teknik svøm med Århus 1900. Absolut lidt rusten i det og svært når vi er så mange på banerne men synes egentlig, at jeg overrasker mig selv positivt ved faktisk hvergang at teame op med nogle svømmere på banen og så arbejde os igennem programmet, som vi så typisk ikke bliver færdige med. Kunne dog også godt lide, at en af trænerne netop fremhævede kvalitet frem for kvantitet sålænge, at vi er i gang med at lære + optimere crawl. Føler absolut fremgang. En af klubbens søde og seje piger blev så overfuset verbalt på banen af en ung brushane og ja det er squ desværre et vilkår, at trisporten (blandt andet) tiltrækker nogle mega egoister, der i den grad ikke er teamplayers og det var også lige præcis den slags, der fik mig til at forlade klubben i 2006. Selv er jeg jo også en enspænder men nok en ret stilfærdig en af slagsen der ikke overfalder andre mennesker og som nævnt ovenfor, er jeg egentlig dejligt overrasket over, hvor berigende det også kan være at træne med andre på ens niveau. Sådan var det jo også i Sparta i sin tid og nu hvor jeg efterhånden arbejder fast i Århus og typisk holder (mere eller mindre) fri om aftenen + i weekender, så kunne der faktisk ligefrem være basis for noget steady klub liv ovenpå mange år på job landevej inkl med masser af weekend og døgnvagter :sleepy:

Blev så ikke i dag, at jeg fik afprøvet lørdags morgentræningen da jeg sov utrolig godt ovenpå halvsent i seng + antihistamin ovenpå besøg hos veninde der passede hund i går aftes. Havde dog ikke astma men kun super kløende øjne.

Om lidt mere svøm selvom kroppen godt nok føles gennembanket ovenpå gårsdagens pas, som jeg også hellere lige må logge.

Træning d 19.10

Svøm

2000 m med Århus 1900 tri - stadig med en god portion tid brugt på teknikdel, idet udholdenhedsdelen primært udspillede sig i de passager jeg ikke nåede men som tilgengæld gik op imod en samlet svømmemængde på de 4000-6000 m :w00t: someday

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 20.10

Svøm

1600 m med triklubben, mest teknik, god plads på banen og gode brugbare kommentarer fra 2 stks trænere. Fik sludret en del med nogle af de andre nye i saunaen, hvor i hvert fald en pige havde det fuldstændig som mig med den sene tirsdags træning. Omvendt kan jeg også bare se, hvor godt det er med mere mere svøm, inkl at det hele bliver lidt mere rutine, så der også bliver lidt overskud til fx at få fyret et par løbepas af.

I næste uge starter onsdagsspin - bliver spændende.

Fortsat dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.10

Løb

10 k

Super dejlig skov/strand jog blandt de smukke efterårsfarver og sol på eftermiddagshimlen

Uden at belaste evt læsere med detaljer, gjorde god ven og dygtig kollega mig i går opmærksom på, at mine maveproblemer, som jeg nok bare har vænnet mig til, var fuldstændigt forenelige med gluten allergi. Og ja jeg skal vel være den første til at vide, at en endelig diagnose kræver diverse undersøgelser, såsom tarmbiopsi :freaked: ligenu har jeg dog rigtig meget lyst til bare at prøve at undersøge, hvordan jeg får det af i en periode at undlade gluten i kosten. P.. besværligt + dyrt men værd at gå efter, hvis det kunne skabe ro i mave, give mere energi og gavne helbredet.

Uge status :heartpump:

Løb - 10 k - 1 pas

Svøm - 5200 m - 3 pas

Yoga - 4 pas

Håber i den næste uge, at få fyret lidt op under både løbe og spinningkedlerne, hvilket også burde være muligt nu, hvor både svøm og yoga er lidt mere familiært. Optimalt kunne ugen se således ud:

Mandag - morgenspin + aftenyoga

Tirsdag - Morgeninterval løb + aftenyoga

Onsdag - Bodyflow + spin med triklubben (skal nå frisør 16.30 så ikke yoga)

Torsdag -Morgenløb - Yoga + aftensvøm

Fredag - Morgenspin + aftensvøm

Lørdag Bodyflow + svøm

Søndag - Aftenløb

Ialt 3 af hver af diciplinerne ... nu bare at gøre det :4whistling:

Sweet dreams til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Har også problemer med maven ved løb, og har også været inde på tankerne omkring gluten allergi eller i hvert tilfælde at gluten kunne være delvis skyld i det. Efter at have undersøgt det lidt nærmere så kom jeg frem til det samme som dig. Dyrt og besværligt. Specielt i danmark. Glutenfri kost er ikke så meget "fremme" her hjemme som Bl.a. i Sverige og Tyskland. Har hørt om flere der bestiller deres glutenfri varer via nettet i Sverige.

Nå men bøvlet og prisen er jo hvad det er, man må og vil jo gerne ofre lidt for at blive problemet kvit, når man nu går så meget op i sin træning / sport. :alright:

Der hvor jeg ligesom meldte pas var, at der kan gå over et år før "giften" er helt ude af kroppen, og man kan finde ud af om det var dette (Gluten) der var problemet.

Det kunne jeg slet ikke overskue. :w00t:

Havde det så måske eks. været 1 måned. så kunne man da overskue det. Man kunne jo så også være virkelig omhyggelig med at man IKKE fik noget med gluten i. Men i løbet af et år... Man låser sig jo ikke inde og KUN spiser det man selv køber og tilbereder. Man bliver jo "udsat" for madvarer alle mulige steder fra. Og hvis man så får noget med gluten i, hvor langt er man så sat "tilbage" i sin test af OM DET ER gluten der er problemet?

Selvfølgelig kan det lade sig gøre at leve glutenfri i over et år. :smile:

Jeg kan / kunne bare ikke overskue det. :blush:

Link to comment
Share on other sites

Et år virker som virkelig lang tid. De steder jeg har læst om det, har det været en måned man skulle være foruden gluten, for at se om det har nogen effekt.

Spændende med dit tri og yoga, må følge med herinde lidt oftere! :smile:

+1

Nu har jeg ikke læst så meget om gluten, men jeg har dog lidt kendskab til kroppen og jeg har meget svært ved at se hvordan gluten der er indtages i dag skulle kunne påvirke vores krop (og være til stede) ét år senere. Med det turnover kroppen har, specielt for en triatlet, burde tingene vi indtager komme relativt hurtigt gennem systemet.

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share