Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 6.11

Svøm

2000 m med Århus 1900 tri, kortbane.

Følte virkelig at det kørte godt i dag og fik også nogle positive kommentarer med fra træner D. Vil på den ene side virkelig ikke være i vejen men tror måske, at jeg skal prøve at udfordre mig selv med at skifte bane næste gang.

Nåede tilgengæld ikke løb da jeg var på hospitalet til kl næsten 19. Har tilgengæld fået tiltusket mig en ferie dag i morgen, så foredrag kan blive puslet helt på plads og jeg kan få pakket lille kuffert til at være klar til Hillerød ovenpå job fredag, inkl sen aften på Skejby torsdag forudgået af morgenløb, job + morgenspin fredag morgen.

Tror at planen i morgen kommer til at stå på formiddagssvøm og aftenspin.

:hippy: søde drømme

Link to comment
Share on other sites

god morgen søde :smile:

Lyder dejligt med en tiltusket feriedag :smilerock: men husk også - udover massive træningspas at give dig selv lov til at slappe af og sørge, det der er nødvendigt :heartpump:

Bord er bestilt på halmtorvet søndag, og jeg glæder mig til at se dig ( :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah: :blahblah::laugh: )

Link to comment
Share on other sites

Er der ikke klemt ret meget træning, endnu mere arbejde og en ordentlig røvfuld pligter ind i ugeprogrammet for tiden? Det er lige, så Gammelsmølf her bliver helt forpustet. :4disguise:

Husk også at dyrke zen og den kosmiske balance :cool:

Det skulle nødig gå dig lige som The Swedish Chef, hvor der kommer for meget i gryden og det hele ryger i luften til sidst :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

:hippy: :sun: :hippy: :sun: :hippy: :sun:

Havde jo aldrig nogensinde troet, at der kunne komme til at mangle zen her i hippi loggen så starter med et pragtfuldt 70'er nr. Havde ellers forestillet mig Age of Aquarius som passende men ved gennemlytning holdt den ikke.

@Vivs - tusind tak for al støtten og opbakningen og skønt at se dig forleden.

@Henrik - tak for både omtanke og et fabelagtigt musik indslag. Grinede min r.. i laser i mange omgange og i de mest desperate stunder forfaldt jeg til tanken om bare at smække kokken på i Skejby auditoriet og så bare call it a day derfra. Og jo det har været en hektisk tid men der kan også være noget zen i at få ting til at lykkes ligeså stille og træningen hjalp mig i høj grad til at holde den værste panik/nervøsitet fra døren.

Træning d 7.11

Spin

Halvanden time med Århus 1900 tri. Hårdt men super udholdenhedstræning. Havde glemt dims til pulsbælte så ingen puls

Træning d 8.11

Løb

10.65 k, gennemsnitstempo 5.10, puls 152 bpm. Vågnede helt i panik 4.19 men var mere rolig ovenpå træningen og endte med at have en god og koncentreret dag frem til foredrag på Skejby kl 21. Derefter hjem og pakke inden good søvn.

Træning d 9.11

Spin

Hjemmepas 58 min gennemsnitspuls 138 bpm, forholdsvis rolig opvarmning 15-20 min + nedrul og så derindimellem en længere periode, hvor jeg lå omkring 82-85 %

Træning d 10.11

Løb

13.69 gnsn 5.22 - lå ellers pænt omkring 5 men valgte at løbe igennem skoven i mørket de sidste 3 km og gik betydeligt ned i tempo, gnsts puls 153

Træning d 11.11

0

Træning d 12.11

Yoga

Ashtanga i Viby.. bob bob. pga en nedlagt sal flyttet op på 3. sal i et støvet lokale der lugtede af ny linoleum. Dårlige luftveje bagefter og vil i hvert fald hellere have god træning i shalaen. Måske jeg hellere skal gøre det herhjemme anyhow.

Træning d 13.11

Svøm

Ca 1800 m med triklubben. Tæt på ikke at komme afsted pga sen dag på kontoret men blev selvfølgelig en fantastisk dejlig træning omend med vandfølingen lidt væk

Ovenpå sidste uges intense pres og så weekendens forløsning med masser af søde mennesker men selvfølgelig også yderst sørgelig senden reservefar afsted på en lang rejse, ja der følte jeg mig bare ekstremt træt og malplaceret, frit svævende i går. Men allerede i dag betydeligt bedre tilpas og hjemme i mig selv.

Jeg har prøvet at bakse lidt med at få Garmin output flyttet herover men har hidtil kun kunnet linke ved at maile til mig selv. Fx Arcus har jo smukke tabeller flyttet over i sin log. Nå bakser videre men evt gode tips er velkomne.

Fortsat god uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 14.11

Bodyflow

1 super dejlig time med super instruktør S

Spin

1 time + 13 minutter med Århus 1900 tri med fabelagtigt dygtig instruktør H. Hold da op - var næsten som i de gode gamle Scandinavian center dage Gnsn puls 148

http://connect.garmin.com/activity/243385397#.UKQgJaqLgGE.email

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.11

0

Somehow et godt eksempel på en dag fyldt med ikke helt optimale valg. I bund og grund ok med en restitutionsdag men drak stærk kaffe ved 16 tiden, kom sent fra hospitalet, spiste for meget og magtede ikke svøm, hvorfor jeg i stedet gik i seng ved 22 tiden og vågnede pling vågen kl halv to, formentlig pga stærk eftermiddagskaffe og hvor jeg så tulrede et par timer indtil jeg omsider faldt i søvn. Dog uden at have indset, at op til spin 4.40 ikke var realistisk. Læs mere afbrudt søvn istedet for med det samme at have sat uret til kl 6.30.

Skriver det ikke for at slå mig selv oven i hovedet men for at LÆRE at være mere realistisk og værne mere om søvn, mad, timing for ellers kan jeg ligeså godt droppe IM planerne med det samme. Hvis jeg havde fået svømmet i går ville mit hoved have været mindre stresset, søvnen mere rolig = bedre restitution. Ja og det er jo derfor at IM træningen er den perfekte kontrast til min omtumlede liv på hospitalet. I bund og grund en god lejlighed til ikke at lade alting sejle men tage noget ansvar... host host det gør jeg selvfølgelig også på rigtig mange måder men søvn skal der til af mange gode grunde og det vil være en af de ting coach T straks fanger når vi begynder at tale sammen om træning i næste uge.

Træning d 16.11

Svøm

2100 m med Århus 1900 tri. Havde egentlig overskud til mere men var fuldstændig blå af kulde. Hoved teknik serien bestod af 1000 m i alt med fins på og selvom at det var rigtig god balance træning, ja så blev kroppen alligevel brugt lidt mindre og derefter blev jeg bare koldere og koldere.

Fik dog ellers af træner C at vide, at det så betydeligt pænere ud med min crawl stil, så jeg må huske, at jeg har flyttet mig vigtige skridt alene ved at troppe op til svømmetræningen og øve mig i diverse mærkelige øvelser.

Det gode ved restitutionsdagen i går, at jeg pusler med tanken om en 10 k test på bane for ligesom at se, hvor niveauet ligger når jeg giver den lidt mere gas. Selvom at jeg har været meget optaget af tanken om fælles træning tirsdag, så ved jeg også, at coach T´s gamle programmer var ekstremt systematiske og godt opbyggede i forhold til at forbedre min 10 kilometer tid og kan mærke, at det er et af de klare fokusområder lige nu, nemlig at blive lidt hurtigere. Simpelthen for at have noget mere at falde tilbage fra når der skal løbes langt og langsomt på Promenade des Anglais

post-53826-0-99349400-1353098006.jpg

Nå snart sove og sove længe

:hippy: søde drømme

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Spejdede efter dig på svst, da jeg fra baljen kunne se tri-folket samle sig.... Men var ikke helt sikker på om det var dig jeg så - kunne have været hyggeligt lige at hilse på! Nu varer det ikke længe før jeg (forhåbentligt!) har overskud til at foreslå fællestræning (eller i tri-tilfældene synkron-træning med mulighed for efterfølgende kagle/kaffe/cava pas (eller en bid mad)). :-)

Link to comment
Share on other sites

Spejdede efter dig på svst, da jeg fra baljen kunne se tri-folket samle sig.... Men var ikke helt sikker på om det var dig jeg så - kunne have været hyggeligt lige at hilse på! Nu varer det ikke længe før jeg (forhåbentligt!) har overskud til at foreslå fællestræning (eller i tri-tilfældene synkron-træning med mulighed for efterfølgende kagle/kaffe/cava pas (eller en bid mad)). :-)

Ihhhhh søde du. Det skulle jeg lige have vidst. Så var vi på svømmestadion samtidig :hippy: Jeg var faktisk i rigtig god tid ude i hallen 17.45 men i min nye badedragt og formummet i mit håndklæde fordi jeg både var træt og kold :cold: (ny camouflage/badedragt nedenfor)

http://i1.ztat.net/large/1S/P4/1B/00/L5/53/[email protected]

Og det bliver så hyggeligt når vi kan fællespasse og hygge for fuld skrue. Jeg må indrømme, at jeg er blevet ret hooked på træningen med klubben og stort set fravær af folk der fylder hele banen/bassinkanten og bliver sure fordi du svømmer crawl men jeg er helt sikker på, at vi finder en måde at både træne og kagle på. Masser af rigtig god arbejdslyst og kram fortsat :hippy:

Træning d 17.11

Løb

10 k test på NRGI stadion - 45.33 Gnsn puls 162 max 166, opvarmning 6.54 k, afjog 2.58

http://connect.garmin.com/activity/244014462#.UKeODX6bm2k.gmail

Uden at det skal lyde som en dårlig undskyldning, så drillede astma og luftveje noget allerede under opvarmningen og alligevel så er ovenstående nok meget repræsentativt for mit nuværende løbeniveau. Vidste godt, at jeg ikke er så godt løbende som da jeg løb 41.07 men havde måske alligevel troet, at det var lidt bedre. De første kilometer gik i 4.15 og 4.22 og da jeg så ved 4 kilometer kunne se, at tempoet var røget helt ned på 4.27 blev jeg somehow så barnligt skuffet, at jeg kortvarigt stoppede og overvejede at løbe hjem igen = give op - beklager at loggen sådan forfalder til bekendelsesdrama men skriver det fordi, at det var et centralt og vigtigt øjeblik for mig, der jo åbenbart er god når tingene kører, men nok godt kan være lidt forkælet i modvind. MEN MEN besindede mig heldigvis og overbeviste mig selv om, at jeg f.. aldrig bliver en Iron Woman af at give op. Må og skal lære at være ude af komfortzonen og stå ved - how things are - med et realistisk og åbent sind. Vil godt nok gerne op i tempo men så må jeg arbejde på de ting der skal til, optimere astmaen, træne intervaller, smide noget fedt, plyometrisk træning, yoga + styrke, sund kost og nok søvn. Ja og selvom jeg måske var lidt skuffet over tempoet, så var det et totalt mentalt boost at smide mig selv rundt på de planlagte 25 runder messende "I´m NOT a fucking quitter"

Kunne iøvrigt se, at Garmin undervurderede distance med ca 30 m pr 1000 m men havde jo så antallet af omgange til at sikre, at det var nøjagtig 10000 m. Stod over på svøm og vil tilgengæld i morgen svømme en 1000 m test, igen for at have et realistisk billede af tingene når samarbejdet med coach T starter på tirsdag.

Fortsat dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 18.11

Svøm

1000 m test 21.27 - 300 opvarming, 200 afsvøm

http://connect.garmin.com/activity/244387916#.UKjYAsNaCGA.gmail

Ikke så længe siden, at det tog omkring 25 minutter at svømme 1 kilometer, så har klart en fornemmelse af, at jeg har rykket mig og super sjovt at se Garmin output fra turen - også selvom, at jeg ikke helt forstår det hele med SWOGs mv mv. Ser dog tydeligt, at jeg faktisk svømmer ret fint og regelmæssigt og kunne tydeligt mærke, at det er rigtig vigtigt engang imellem at svømme lidt længere distancer i træk og ikke kun teknik.

Uge stats:

Svøm - 3 pas

Løb - 1 pas

Spin 1 pas

Bodyflow 1 pas

Yoga 1 pas

En uge der meget tydeligt bar præg af, at jeg var stort set aLone på job og helt kvæstet ovenpå sidste uges kombo af foredrag/afsked inkl alt for lidt søvn.

Håber virkelig, at denne weekends soven igennem vil hjælpe mig til en noget friskere uge. I morgen vaccination, tirsdag møde med coach T og så forhåbentlig tilpasse mængder arbejde på hospitalet og nogle gode pas. I dag Aros med triveninde J og masser af dejlig mad med undertegnede som chefkok :4eat:

God uge og søde drømme til boardet :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

....... men skriver det fordi, at det var et centralt og vigtigt øjeblik for mig, der jo åbenbart er god når tingene kører, men nok godt kan være lidt forkælet i modvind. MEN MEN besindede mig heldigvis og overbeviste mig selv om, at jeg f.. aldrig bliver en Iron Woman af at give op. Må og skal lære at være ude af komfortzonen og stå ved - how things are - med et realistisk og åbent sind

Er ikke sikkert, at det fremgik så tydeligt men AHA oplevelsen for mig forleden, var altså NETOP at være mindre forkælet og mere tilfreds med tingenes tilstand, istedet for at slå mig selv oveni hovedet, så tusind tak for Jeres søde kommentarer alle 3 :hippy: Må dog indrømme, at jeg har haft følt mig lidt nervøs og usikker over at skulle svare coach T på en masse spørgsmål vedr IM og vel at bemærke, et af de hårdere stævner i verden med en masse højdemeter og en berygtet svømmestart. Føler en stor ydmyghed men også en parathed til, en dag ad gangen, at blive lidt bedre og er faktisk meget tilfreds med, så hurtigt at være blevet glad for triklubben og svømmetræningen + fx arbejdet med puls/GPS fætter. Om ikke andet må jeg da komme i en hulens bedre form :yahoo::shades:

Fandt iøvrigt en super handy beregner i dag og kan fx tydeligt se, at jeg typisk har haft løbet mine intervaller med alt for høj intensitet og at det måske er derfor, at skadesrisikoen har været så høj.

http://www.loebesiden.dk/beregn_tid.php

Nb og vedr svømmeteknik JernHenrik så tror jeg faktisk, at noget af det der har haft gjort den største forskel har været at begynde at bøje i albuen og skubbe bagud med hele underarmen i stedet for udelukkende at række mod bunden, som du også rigtigt så det :bubblebath: NBB og hvornår får vi lov til at læse om dine pas igen??

Træning d 19.11

Bodyflow

1 h

Blev vaccineret i dag så bare rolig træning. Vil i en periode holde mig fra at planlægge morgenpas for virkelig at få sovet noget mere.

:4winkkiss: Søde drømme

Link to comment
Share on other sites

God idé at prioritere din søvn. Du får/har brug for det. Og dejligt at se at du har ja-hatten på i stedet for at dunke dig selv oven i nødden ;o)

Tusind tak søde du og ja way to go. Vender også lige tilbage med besked og tænker meget på, hvordan I har det I Jeres lille familie, inkl smukke prinsesse Julie. Kram

Link to comment
Share on other sites

Nb og vedr svømmeteknik JernHenrik så tror jeg faktisk, at noget af det der har haft gjort den største forskel har været at begynde at bøje i albuen og skubbe bagud med hele underarmen i stedet for udelukkende at række mod bunden, som du også rigtigt så det :bubblebath: NBB og hvornår får vi lov til at læse om dine pas igen??

Der er klart mere kraftoverførelse til vandet med bøjet albue, armføring ind under kroppen og ned langs med låret. Næste fokus punkt er en klar mere løftet albue, men den er sikkert allerede i orden med al det teknik træning, du har haft.

Personligt kunne jeg ønske, du havde en mere aggresiv isætning af hånden i fremførelsen, og dermed fik løftet skulderen en lille smule mere, men det koster dyrbar energi, som jeg dog vil mene vil blive belønnet med et bedre flow.

hvad med

- rullevendinger?

- vejrtrækning hver 3. armtag? (er selv stor tilhænger at vejrtrækning ved 2. eller 4. armtag, men det er pgra at mit eget voldsomme temperament med i sætning af højre hånd, med tilhørende asymetriske stil)

- energiøkonomisk benspark?

- fremadrettet og let løftet hovedstilling?

Her er 4 minutter mere at hente :bigsmile:

Selvom jeg ikke skriver på loggen, passer jeg skam min træning. Men at føre log er faktisk et stressmoment for mig, i en lidt stresset hverdag, derfor ingen skriv her i min log. Men måske kunne jeg notere lidt engang imellem, men så er det jo ikke en daglig træningslog!!

Link to comment
Share on other sites

Der er klart mere kraftoverførelse til vandet med bøjet albue, armføring ind under kroppen og ned langs med låret. Næste fokus punkt er en klar mere løftet albue, men den er sikkert allerede i orden med al det teknik træning, du har haft.

Personligt kunne jeg ønske, du havde en mere aggresiv isætning af hånden i fremførelsen, og dermed fik løftet skulderen en lille smule mere, men det koster dyrbar energi, som jeg dog vil mene vil blive belønnet med et bedre flow.

hvad med

- rullevendinger?

- vejrtrækning hver 3. armtag? (er selv stor tilhænger at vejrtrækning ved 2. eller 4. armtag, men det er pgra at mit eget voldsomme temperament med i sætning af højre hånd, med tilhørende asymetriske stil)

- energiøkonomisk benspark?

- fremadrettet og let løftet hovedstilling?

Her er 4 minutter mere at hente :bigsmile:

Selvom jeg ikke skriver på loggen, passer jeg skam min træning. Men at føre log er faktisk et stressmoment for mig, i en lidt stresset hverdag, derfor ingen skriv her i min log. Men måske kunne jeg notere lidt engang imellem, men så er det jo ikke en daglig træningslog!!

:hippy: Ihhhh tusind tak for input super svømme coach H. Glæder mig meget til at afprøve dine super forslag og har faktisk til teknik træning oplevet, at jeg nok reelt godt kunne begynde at trække vejret på hvert 3. armtag men det var bare så indgroet fra start af, at det var rigeligt svært at trække vejret på hvert andet og nok først og fremmest få pustet tilstrækkeligt med luft ud undervejs.

Og ja ved jo, at du i den grad får brændt igennem træningsmæssigt og loggen skal jo virke som et afstressende og hyggeligt + opbyggeligt element. Personligt syntes jeg nu, at dine logføringer var gode og inspirerende så overvej det nu alligevel lidt :4trumpet:

Træning d 20.11

Løb

Ca 10 k gennemsnitspuls 145 temp 5.22. sjældent tabt så meget momentum men begik fejlen at løbe lige ovenpå aftensmaden og var, for at sige det lige ud, ved at knække mig fra knapt halvvejs til hjem.. så opgav også svøm

Well well men selv lidt utilpashed kan ikke fratage mig glæden ved dagens optur nemlig besøget hos coach T der var nøjagtig ligeså skarp og oppe på beatet som jeg huskede det. Dvs ingen mulighed for at skøjte rundt på overfladen men lige til benet og rigtig god snak om hvorfor, hvordan, hvor meget, motivation, tidsforbrug, særlige behov i forhold til IM mv mv mv. Super inspirerende og føler mig glad og fortrøstningsfuld i forhold til at fucking forsøge. Vejen er målet og sky is the limit :flowers:

Som forventet SKAL jeg bare pinedød sove mere, spise bedre og så ellers restituere en hel masse... hæ hæ.. vi har dog også talt om helvedes uger og fryse r.. i laser på landevejen, så trænet skal der nok også blive men ikke som et straffe kroppen kamikaze projekt men mere som en øvelse i nærvær, nænsomhed og zen :hippy: :hippy:

Fod i hippi hose :hippy:

Prøvede lige at uploade "kontrakt" fra i dag men filen er for stor så må blive på et andet tidspunkt og er iøvrigt rigtig glad for "auto saved content" knappen

Søde drømme til boardet, hvor jeg også snart skal ligge i min seng for 8 timers baby søvn :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

:hippy: Ihhhh tusind tak for input super svømme coach H. Glæder mig meget til at afprøve dine super forslag og har faktisk til teknik træning oplevet, at jeg nok reelt godt kunne begynde at trække vejret på hvert 3. armtag men det var bare så indgroet fra start af, at det var rigeligt svært at trække vejret på hvert andet og nok først og fremmest få pustet tilstrækkeligt med luft ud undervejs.

Og ja ved jo, at du i den grad får brændt igennem træningsmæssigt og loggen skal jo virke som et afstressende og hyggeligt + opbyggeligt element. Personligt syntes jeg nu, at dine logføringer var gode og inspirerende så overvej det nu alligevel lidt :4trumpet:

De råd er der vist ikke noget super over. Jeg vil tro at alle motionister vil have gavn af disse råd incl mig selv :laugh:

Måske starter jeg log pr 1/12 når jeg bliver arbejdsfri igen

Link to comment
Share on other sites

:hippy: :cheer::blush: Dejligt med liv i loggen fra hele 3 cykel eksperter og 1 svømme ditto...THX

I Jeres terminologi nok snarere

post-53826-0-75418700-1353617252_thumb.j

Aj købte i 2005 en udmærket kun lidt brugt racercykel bestående af en Focus Culebro aluminiums ramme, Carbon forgaffel, monteret med Shimano Ultegra og så et hjulsæt + styrpind fra Ritchey (DS Pro) og ikke mindst små fine magnesium pedaler. I tri sammenhæng er det jo helt outdated og også selvom, at jeg monterer en tribøjle på den. Ja og når jeg så alligevel tænker på både Silkeborg tri for nogle år siden og Hillerød i sommer, ja så er jeg ikke sikker på, at det for nuværende er cykel/udstyr, der er den begrænsende faktor når jeg triller derudaf men snarere et spørgsmål om rugbrødsmotoren, teknikken og også modet til at turde at give gas fx nedad - hvilket så også vil være en fordel i Nice i lyset af de mange højdemeter op/ned. Slog mig faktisk gang på gang i sommer, at cykel kørte aldeles fremragende og måske bare en opgradering af hjulsættet ville gøre en forskel. Pusler dog også lige pt med nogle tanker om, hvordan jeg skal komme ud i vinter inkl ombygning / indkøb .. anyhow så er jeg forberedt og indstillet på, at det bliver på Focus, at jeg tager turen og hvis der åbner sig andre muligheder, så vil det bare være lækkert. Skal jo have så lille en ramme, at der måske er nogle børne cykelryttere, der vokser ud af deres. Ved så ikke hvor mange børn, der har enkeltstartscykler??

Træning d 21.11

Bodyflow

1 h

Spin

1.17 med triklubben Gennemsnitspuls 85 % af max med nogle super kontrollerede og benhårde toppe undervejs. Coach T har udover søvn og mad bedt mig om at være 100 % tilstede i at løse en opgave i ethvert pas og i kombination med instruktør Henriks superfysiologiske program og geniale musik, ja så var det bare helt fabelagtig træning men var også brugt bagefter og samtidig høj.

http://connect.garmi...6VDnQLDsc.gmail

Træning d 22.11

Svøm

2200 m med Århus 1900 tri

Skal altså virkelig lære det her med næsten ikke at spise inden og så skal jeg jo alligevel have noget mad indenbords. Føltes lidt hårdt i starten men fik også at vide, at jeg vist satte et lidt hårdt pace for banen :blush: stadig i en god ånd og med store smil dog. Måske jeg er klar til et baneskift men er også svært at sige, når det hele tiden føles som forskellige folk der tropper op. Bedre svømmer jeg dog helt sikkert og igen tak supersvømmer Henrik for gode råd og glæder mig til at læse i din log igen.

Nå skal snart skynde mig for at nå baby søvn :heartpump:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share