Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Hæ hæ doc :hippy: tak for "diagnose" og tænker du virkelig, at mænd kunne finde på det?? Når jeg ligger nede i engle bugten på raceday vil jeg ikke have skrupler over at lukke lidt vand ud i våddragten og alt andet vil helt sikkert være umuligt pga kaos logistik. Agter dog ikke at tisse på min cykel og nej håber stadig, at de fleste gør som mig og går op af bassinet.

Med din faglige baggrund ved du jo nok desværre alt for meget om bakterier, der flyder rundt mærkelige steder, som vi andre slet ikke bryder os om at tænke på. Læste også om nogle yogier der var døde efter amøbeinfektion i hjernen ovenpå næseskylning :omg::omg:

:hippy:

Det må næsten være med Naegleria fowleri. Den er nasty 😮

http://www.cdc.gov/parasites/naegleria/

Link to comment
Share on other sites

Det må næsten være med Naegleria fowleri. Den er nasty

http://www.cdc.gov/parasites/naegleria/

:omg::ill: :dropjaw: :1112: Puhhhh it´s a rough world out there!!

Træning d 25.5

Løb

56 minutter

Følte mig tung og langsom - well håber, at mere normal hverdag og restitutionsuge kan rette lidt op på det. Udholdenhed er jo formmæssigt en mærkelig ting at have med sig og ikke lige til at måle på samme måde som fx en hurtig 10'er.

Nå har arbejdsmæssigt nogle ting jeg skal have styr på. Kun en vej :clown2::headphonedance:

I morgen tidlig coach H og så ellers eftermiddagen fri. Onsdag svøm + cykling, torsdag løb, fredag cykling, lørdag cykling + svøm og søndag "kort" distance løb 2 timer og 30 minutter.

34 dage :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 26.5

Morgentræning coach H

Sov ikke tungt i nat og var godt nok noget tid om at vågne men heldigvis afsted til god morgentræning ca 50 minutter. Ikke hårdt hårdt men med gode klassiske øvelser, som turkish get ups, ligge på maven og rulle med tov, østtysker, sideværs TRX mv mv. Ville dog lyve, hvis jeg påstod, at jeg var fresh fresh.

Håber at denne recovery uge, ligesom de andre, vil ende med, at jeg føler mig godt tilpas og endnu mere klar.

I morgen tidlig trisvøm og så i morgen eftermiddag halvanden times recovery cykling - whats not to like :wub:

Søde drømme :4flex: :4eat:

Link to comment
Share on other sites

Næseskylning? Er det det nye sort? Jeg hørte lige om det i går, fra en der brugte det mod høfeber og jeg undlod høfligt at kommentere på det :laugh: Men jeg kan se at man skal passe på hygiejnen :laugh:

Kan du ikke få en til at spotte dit svøm og prøve at se om der er en mere åbenlys årsag til at du ikke trækker synkront i begge sider? Er det din dominerende hånd/side der trækker hårdest?

Link to comment
Share on other sites

Næseskylning? Er det det nye sort? Jeg hørte lige om det i går, fra en der brugte det mod høfeber og jeg undlod høfligt at kommentere på det :laugh: Men jeg kan se at man skal passe på hygiejnen :laugh:

Kan du ikke få en til at spotte dit svøm og prøve at se om der er en mere åbenlys årsag til at du ikke trækker synkront i begge sider? Er det din dominerende hånd/side der trækker hårdest?

:hippy: egentlig er det mange år siden, at jeg gjorde det i næseskylning men som meget andet yoga relateret bliver det jo totalt mainstream nu. Jeg har både haft hørt en astma ekspert anbefale det pga "united airways" effekten, altså at gode forhold i øvre luftveje, forebygger problemer længere nede. Well men læste også engang, at der var en overhyppighed af bihulebetændelser hos næseskyllerne men vi ved jo så ikke, om det netop er folk med den slags problemer, der prøver alt muligt.

Og god pointe mht svøm. Nu er der 5 forskellige svømmelærere, der i tidens løb ikke rigtig har kunnet greje det, så jeg er nok ikke så optimistisk. Kan dog mærke, at mine skulderled er blevet meget stramme og det hjæper garanteret ikke. Har dog nogle ting jeg skal prøve af.

Dagen i dag gik lidt i fisk, da jeg først var vågen fra 2 til halv fire i nat og samtidigt havde den ondeste hovedpine da jeg endelig vågnede halv syv. Måske en blanding af koffein abstinenser og noget mere hormonelt migræne agtigt. Lettede anyhow delvist med indtagelse af kaffe men følte mig hele dagen lidt slow og ikke helt godt tilpas. Havde desuden mulighed for at komme tidligt hjem, hvorefter jeg ventede spændt på om DHL ville nå at køre min pakke med nyindkøbt sadel op fra Billund. Nå blev ikke i dag men tilgengæld god snak med bjerg ven C, der havde nogle gode pointer med at huske at nyde eventyret i Nice og tage det for oplevelsen. Sådan gør vi jo også ude i bjergene, hvor det altid er en risiko at måtte liste ned inden toppen er nået. Meget opbyggeligt og god lejlighed til i dag at få lidt Zen ind som strategi for den sidste måned inden race

Træning d 27.5

Yoga

Ashtanga tom Navasana :hippy: :hippy:

Meget dejligt. De næste dage skulle jeg så gerne tilbage på træningssporet men det kommer jeg også. Kunne bare mærke, at jeg var nødt til at finde noget ro i dag, ikke presse :devil:

I morgen tidlig coach H og så eftermiddagsløb

Søde drømme

Link to comment
Share on other sites

Træning d 28.5

Løb

59 min, roligt

Var igen i nat vågen ovenpå en rigtig ubehagelig drøm og så desuden sulten. Faldt i søvn igen men skulle så liiige snooze da ur vækkede 4.30 og endte så med at sove over mig og være nødt til at sende panik FÅRK SORRY SORRY besked til coach, der heldigvis endnu ikke var kørt hjemmefra

Stadig noget træt i eftermiddags men super glad for tri incitament til at liste ned i super smuk Marselisborgskov, regnbuer over Århus bugten og faktisk stænger, der slet ikke var så usamarbejdsvillige.

I morgen tidlig skal jeg op til morgencykling og så er håbet mere aftenyoga :wub:

Søde drømme :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Du er sgu' dedikeret. Lige nu kunne jeg godt sætte nogle penge på, at du gennemfører projektet, endda i en pæn tid. Kan man spille på det via Oddset? :laugh:

:hippy: 1000 x tak super løber Henrik. Er glad for, hvis det virker sådan, for efterhånden, som det rykker tættere og tættere på, så kan jeg godt mærke nervøsiteten stige. Tanken om hvordan jeg havde forestillet mig, at jeg ville have det og så stadig stor ydmyghed. Vil være ubertaknemmelig over at gennemføre og indenfor tidsgrænse er en pæn tid for mig.

I dag har jeg shoppet forskellige livsvigtige items, såsom vaseline, en lille foldeplastic dunk, lille mavebælte + silicone øredimser, alt sammen noget jeg skal teste i de nærmeste dage. Fandt også en skøn badedragt, som jeg dog skal have lidt større men samlet set føler jeg mig super speedy i den og også selvom, at den er indenfor våddragten. Medmindre, at det bliver stjerne varmt, så skal jeg ikke køre rundt i vådt tøj.

Sov godt i nat. Så godt, at jeg næsten overvejede bike,da ur ringede men kom heldigvis afsted for lang dag på hospitalet og ikke energi til andet end sushi og Weekendavisen da jeg først landede hjemme.

Træning d 29.5

Bike

60 minutters recovery, puls gennemsnit 76 % af max

I morgen bike, svøm og yoga pls pls pls :hippy: :heartpump:

Søde drømme

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor tror du, vandtemperaturen stiger i løbet af dagen? :rolleyes:

:omg::happy: :freaked: :newtongue:

På det her punkt vil jeg have lov til at forblive i sådan en :hippy: Alternativets naive banetro på, at voksne mænd (og kvinder) forsørger deres på toiletterne :clown2: hvad de små Haletudser og de andre svømmehold angår, må være overladt til chlorguden og andre højere magter :innocent::innocent:

Træning d 30.5

Bike

60 minutter, pulssnit 80 % af max og absolut elementer der passede godt med fartleks oplæg

Svøm

44 minutter. Øvede at kigge stabilt ned i bunden og kun rotere krop med hovedet på ganske kort i forbindelse med vejrtrækning. Gav meget rolig rytme men spjætter stadig ben ud til venstre, når jeg sætter højre arm i vandet. Noget at arbejde på.

Så var jeg bare så dejligt brugt, at jeg sov middagslur :innocent: Samlet set, så føles det dog stadig meget meget mere overkommeligt, sammenlignet med for nogle måneder siden, så der er sket noget :headphonedance:

Skal have gjort noget yoga inden jeg sover men bliver måske Yin

Den fortsat gode weekend herfra :heartpump:

+ god vind med i morgen Niels :headphonedance:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 31.5

Løb

Distance 2 timer og 30 minutter, knapt 26 k. Vand i 250 ml pose fra Salomon og geler i mavebælte, som jeg fandt i Matas forleden. Mærkede slet ikke mavebælte og det var let at løsne/stramme mens jeg løb. Vand fidus meget lettere at løbe med end Camelbag, men lå lidt dårligere i hånden end gel. Stadig ok og overvejer det faktisk til raceday, idet der er mange fordele ved at kunne drikke lidt hyppigere og især på en varm dag på Promenade d'anglais. Igen gel sip hvert 20. minut og vand sip hvert 10. + lidt ekstra. Var obs på, at det stadig skulle føles nemt og roligt og også selvom, at det var kortere end for 2 uger siden. Fin fin tur med god energi hele vejen og mentalt god "You've come a long baby" fornemmelse. Er stadig ekstremt ydmyg fordi så meget uforudset er på spil men alligevel glad for at have øvet mig i at indtage både energi og vædske. Ja og selvom, at det var på den hårde måde, at jeg lærte det, så gør det en kæmpe forskel, at jeg tydeligt mærkede, hvordan de negative tanker og håbløshedsfølelsen helt klart var relateret til dehydrering og en krop, der var tæt på at lukke ned. Dvs, at jeg hjælper mig selv rigtig rigtig godt på vej, ved virkelig at gøre noget ud af at få næring og vædske.

Nå senere yoga men lige nu arbejde frem mod svær deadline i morgen eftermiddag.

:hippy: peace out herfra

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

:cheer::kickass::bowdown:

Jeg kan se, at du ikke behøver nogen spade med til Nice - men skulle du få brug for den - så skal du vide at jeg på dagen sidder og hepper i Hillerød BIG TIME! :strat:

:wub: :hippy: Mange tak søde og jeg får vist brug for det hele og vil være ekstremt taknemmelig for good fsk karma all the way :heartpump:

Træning d 1.6

Bike

1 time 10 minutter. Ok og ikke specielt ristet ovenpå løb søndag

Træning d 2.6

Morgentræning coach H

Masser af gode rotations/overkropsøvelser. Jeg havde vist nok pippet op, at benene alligevel godt kunne mærke turen søndag.

Træning d 3.6

Svøm

52 minutter. Oplægget 1 time og 15 minutters openwater, hvilket bare ikke duer i tiden. Var dog meget stolt af at få smidt mig selv i bassinet for havde virkelig lyst til at baile. Havde også lidt et gennembrud, hvor jeg egentlig opdagede, at jeg i virkeligheden nok roterer for meget til den venstre side og derfor mister balancen, spjætter benene ud til venstre. Selv når jeg havde fornemmelsen af at ligge rigtig fladt, så var jeg jo stadig tydeligt lidt på siden. Blev dog meget bedre da jeg begyndte at være opmærksom og svømningen føltes mere let og glidende. Very nice men havde bare nok på et tidspunkt. I morgen tidlig coach H og så 4 timers bike + 1 time og 15 løb efter job. Tror bare, at det bliver indendørs og også selvom, at det ikke er optimalt. Tror simpelthen ikke, at jeg har disciplinen til at komme 4 timer ud i travl Århus rush hour ovenpå tidlig morgen og job.

Nu snart sove. Søde drømme :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.6

Bike

4 timer, pulssnit 74 % af max. Fik drukket 4 flasker vand med energi + elektrolytter + indtaget noget ekstra. Mentalt skulle det gerne føles nemt og det gjorde det forsåvidt også. Lidt bagud på vædske/energi på et tidspunkt og der blev det lidt tungt. Godt at huske.

Løb

1 time og 15 minutter lige ovenpå cykling (løbebånd). Pulssnit igen 74 % af max med et meget forsigtigt udlæg og så lidt mere fart i stængerne henad vejen. Igen god fornemmelse af flow og af at tiden gik hurtigt. Manglede naturlgvis meget både på svøm, cykel og løb sammenlignet med IM men omvendt kommer jeg på raceday ikke til at have været cyklet til og fra + knoklet hele dagen på job.

Sluttede passet kl kvart i 10 i går aftes så hoppede svedig i almindeligt tøj og fik så halvsent købt ind i Netto + spist aftenfoder. Sov meget godt i nat.

I dag 45 minutters svøm på programmet og ville have været i Gellerupbadet da svømmestadion er lukket hele weekenden. Kom dog sent fra hospitalet, så i dag blev fridag i stedet for i morgen, hvor jeg så tilgengæld overvejer at teste åbentvand.

Nå søde drømme og den gode weekend til boardet :wub:

Link to comment
Share on other sites

Du er jo en kardio-maskine

Helt sikkert en petite og fin maskine (det er min erfaring at ord som fx maskine, tætbygget og robust ikke klinger så smukt i kvinders ører), men ikke desto mindre en maskine!

:innocent::sun: :hippy:

Mange tak super doc og smukt klingende eller ej, så er robust og tætbygget måske ikke helt langt fra virkeligheden i tiden og det også selvom, at jeg gerne så mig selv som en lille yoga alf. Der skal jo nogle muskler til at trække det hele :devil: og lidt kurver :blush:

Anyhow dejligt at opleve, at der er noget power, inkl til at finde flow og mentalt overskud under flere timers arbejde. Jeg får brug for det ....

Syntes, at det blæste for meget til, at jeg rigtig havde lyst til havsvøm og havde det også godt med at være tro mod programsat fridag. Den har et formål her i på vej ind i nedtrapningsfasen og jeg har i stedet fået styr på flere praktiske ting frem mod raceday. Investerede også i Torbjørn Sindballes bog "Tri" med masser af gode pointer, sådan lidt "den sidste olie" agtigt. Fik også hentet Brooks sko i helt perfekt størrelse til test i morgen på "kort" to timers distanceløb og så forhåbentligt officiel racesko.

Hele ugen har jeg haft arbejdet med kun at indtage morgenkaffe og så øvet mig i at gøre noget andet når psykisk kaffetrang meldte sig. Planen er, om en uge at holde 2 ugers kaffepause, så jeg kan få fuld benefit af morgenkaffe på raceday. Syntes, at en uge er for lidt men ingen tvivl om, at det kommer til at hjælpe med at holde fokus og bliver hårdt. Vil tilgengæld hjælpe mig med at få sovet og restitueret godt, formentlig være bedre hydreret og have en meget robust mave.

Nå nu flere husalfeprojekter. Havde en drøm om yoga men fik i stedet sovet dejlig eftermiddagslur og det er svært at nå alting :hippy:

Solhilsner og gode drømme til boardet :wub:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 7.6

Løb

Distance 2 timer

Vand og gel - business as usual. Da jeg først var i gang var det jo mærkbart kortere og lettere end længe men mentalt skulle jeg alligevel lige sætte mig op til det.

Masser af god inspiration i Sindballes bog og især omkring det mentale, hvilket jeg godt kan mærke, at jeg får mere og mere brug for.... huhhh det er et sindssygt projekt. Er medlem af en facebook gruppe, hvor både tidligere og kommende IM France deltagere skriver spørgsmål og kommentarer. Ifølge gruppens ophavsmand der er bosiddende i Nice, så tegner vejret allerede meget varmt. Derfor kan det jo godt blive uvejr alligevel. Mentalt fungerer jeg bedre i godt vejr men fysiologisk kan det selvfølgelig være langt mere udfordrende end en mere tempereret dag. Kan huske, at jeg løb mit bedste marathon en dag, hvor fx min familie var iført huer og halstørklæder.

Tre uger i dag :wub:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 8.6

Bike

54 morgenminutter, gennemsnitspuls 75 % af max

Svøm

43 minutter

Langsomt og meget teknik præget svøm med fokus på gode tips fra Sindballes bog og helt overordnet bedre og rolig balance i vandet. Så meget at arbejde videre med og stor lyst til det på den anden side. For nu ved jeg godt, at jeg må rocke igennem med det jeg har d 28.6.

Meget tunet ind på kaffe i lille bistro i morges men faldt så i med lidt eftermiddagskaffe. Well tænker, at det bliver svært pga abstinenser i weekenden men måske også lettere når kaffe bare bliver no go.

I morgen skulle ny racer omsider ankomme... noget kamikaze men igen de kort jeg har på hånden og så må jeg få det bedste ud af det. Meget andet har været lykkedes overmåde godt.

Snart tid til at sove for tidlig træning i morgen med coach H :hippy:

Søde drømme til boardet :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.6

Morgentræning

Lidt TRX og så ellers en masse foamroling af stængerne, som jeg egentlig troede, at søndagsløb var gået let henover.

😩😳😬😫 yffer pyffer

Yoga

5 solhilsen A + 5 solhilsen B

Overvejede at tillægge forskelligt men havde også bare brug for at få det gjort og kunne gøre det igen snart.

Ellers hviledag i dag.... Enough said ❤️🐬

Link to comment
Share on other sites

Update

Træning d 10.6

Løb

58 minutter

Tidlig morgen med et vigtigt oplæg indenfor et af mine fokusområder, så var godt nok træt da jeg kom hjem fra job men ud skulle jeg.

Træning d 11.6

Morgentræning coach H

En del TRX arbejde inkl core

Bike

60 minutter

Måtte baile på dagens oplæg med 3 en halv times cykel tur men skulle så tilgengæld hjem og tage imod min nye racer :wub: Meget meget fin og en masse hyggesnak om bjerge og træning.

Træning d 12.6

Yoga

5 solhilsen A + 5 solhilsen B

Havde svømmetøjet i tasken men det rev selvfølgelig for at komme ud på cykel men kunne hurtigt konstatere, at vi havde været lidt for optimistiske mht hvad mine ben kunne nå, så fik saddelrøret kortet lidt af i går aftes.

Fik også ryddet en masse op og kunne godt mærke, at det igen havde været en nat med lidt lidt søvn.

Træning d 13.6

Landevej

Lille trilletur omkring en halvanden - to timer men MEGA optur, gearskifte, pedaler, cykel alt er meget lettere end jeg er vant til. Var selvfølgelig lidt forsigtig i starten og skal vænne mig til at sidde nede i racerbøjle (ikke tri) fordi jeg ligesom lige skal bruge nogle sekunder på at fange bremse men samlet set gik det rigtig godt.

Overvejer at svømme lidt i dag også for ikke helt at miste følingen med det.

I dag er jo så dag 1 i anti kaffe projektet og ja den var svær i morges 4.30 da jeg vågnede men på Panodil+Ipren + morgenmad fik jeg klaret akut krise og sovet noget mere. Lige nu har jeg også bare lyst til at sove. Ovenpå en uge, hvor jeg har haft sovet alt for lidt bliver det måske ikke så skidt med nogle uger, hvor jeg sover lidt igennem.

Hver gang, at abstinenserne og trangen melder sig vil jeg prøve at tænke på, at jeg er i gang med at optimere chancen for mentalt overskud og power på raceday. Am definately gonna need it :wub:

Forhåbentlig bliver det bedre i løbet af nogle dage og jeg har haft drukket meget mindre kaffe de sidste uger.

Den gode weekend til boardet :wub:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 14.6

Løb

1 time og 30 nice & easy men når ikke at blive helt så flowfyldt som de lange ture. Omvendt dejligt at kroppen ikke bliver så slidt.

Her på dag 2 i koffein detox har jeg ikke haft taget noget smertestillende endnu. Har nok stadig lidt mundtørhed og føler mig lidt mere sløv, hvilket egentlig bare var en fordel da jeg i morges igen lige nappede nogle ekstra timers søvn.

Nå nu noget frokost. Fortsat dejlig søndag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.6

Bike

45 minutter, gennemsnitspuls 74 % af max. Ret quick and dirty og lidt mindre end oplægget på en time men trængte bare til ikke selv at skulle sidde og hjulre og havde jo ikke helt restitution i benene fra i lørdags, så tænker, at det var et godt kompromis.

I morgen morgentræning med coach H og så hviledag. Skal finde ud af om onsdag morgen skal være forsøg på åbent vands pas, eller klubsvøm. Vandet er bare så koldt men jeg har selvfølgelig en del udstyr at gøre godt med.

3. koffeindetox dag gået ret nemt. Måske jeg slet ikke er så afhængig længere :rolleyes: Nå håber stadig på et saligt fix d 28.6 og mon ikke, at det indfinder sig. Skal jo heller ikke glemme, at jeg lørdag sov fra 11-13 og i går fra 18-21 og alligevel også i nat, så lidt sløv padde er der da over det :wub:

Søde drømme :hippy:

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share