Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
På 16/10/2017 at 10:20 , salt skrev:

Jeg håber at vi får en lang recap af turen.

:hippy: Tusind tak for interessen Salt og jo who knows .. den korte udgave, at jeg havde en fantastisk rejse og at Nepal for altid har vundet mit hjerte. Bjerge, floder, mennesker, hele mindsettet, Kathmandu. Jo og det at rejse i bjergene er og bliver noget, som jeg håber, at jeg for altid vil opsøge. Havde ingen uheld, ingen alvorlig sygdom og et fantastisk hold af medrejsefæller, sherpaer og guider. Endte med at blive i 5800 m i Mere Peak High camp, da jeg om natten havde det meget skidt med svær hovedpine og vidste, at jeg ikke skulle udfordre det yderligere. Men som sagt en fantastisk tur og det også selvom, at jeg ikke kom helt til tops. Det eneste der måske ærgrede mig lidt, at jeg både fysisk og psykisk følte mig stærk men højden er bare ikke at spøge med og jeg har vil flere lejligheder oplevet, at jeg er følsom. Måske også pga min astma og det forhold, at jeg var nødsaget til at være nærmest emballeret i dun. 

Ville have indsat et "lille" billede men kan se, at det er alt for stort. Vi havde også nogle fantastiske videoer men lige nu er de indlejret i min fb konto, som jeg har deaktiveret for at få noget ro i hovedet. I det hele taget har det haft fokus ovenpå Nepal. Hvordan prøve at skabe et liv herhjemme med den samme ro og det samme overskud, som jeg oplevede på turen. Jeg kan jo for hulen jo ikke blive ved med at "flygte" ud i bjergene, eller ud i ekstrem sport for ligesom at finde noget ro. Ja og det er også min motivation for at genoptage loggen. Elsker det her med at prøve at sætte lidt ord på processerne. 

Som led i forsøget på at gøre alt lidt mere frit og anderledes (og spare nogle monetos) har jeg på det seneste i høj grad trænet med fx løb til og fra arbejde. Hjemme yoga med YogaVivo og så har jeg indrettet mit eget lille home gym med lidt TRX strop, bold, et sæt håndvægte, en KB, lidt elastikker og en pull up barre. Både yoga og styrke hjemme kræver noget disciplin men når det lykkes, så er det faktisk rigtig fedt. Derudover, så har en vigtig del af processen på det seneste været at læse bogen "Why we sleep" af Matthew Walker. Mens begrebet binyretræthed, som jeg på et tidspunkt var optaget af, på ingen måde er videnskabeligt underbygget, så er der jo massive mængder data på, hvad søvnmangel gør ved os, ved alle vore organer, vores sind, vores evne til at træne og ja være. Så det var opbyggelig og god læsning de sidste uger, hvor jeg faktisk nu på 15.døgn er uden kaffe. Evt læsere vil videre, at det ikke er første gang, at jeg har kæmpet med det men måske (forhåbentlig) holder jeg ved denne gang. En anden god hjælper i den proces har haft været Garmins Vivosmart ur = en lille smart ting til under 1000 kroner, der kan måle søvn og alt muligt andet godt. Kan se, at jeg endnu ikke er helt i mål mht dyb søvn men sover allerede meget mere, så der er kun en vej. 

Ja så søvn, yoga, løb og lidt styrketræning. Lige nu er det målene. Ja og på et tidspunkt skal jeg tilbage til Nepal men måske først i 2019. Prøver som sagt at holde lidt gang i opdateringerne her. Har lige været syg med bihulebetændelse, så i dag meget light fullbody hjemmetræning og så knapt 3 kvarters flow yoga på Yoga Vivo. Very nice. 

Søde drømme til boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 19/2/2018 at 19:49 , Gregers TF skrev:

Heyyyyy :4jumpy:hvor dejligt at have dig blandt os igen. Jeg håber at der på et tidspunkt kommer lidt billeder at turen.

Spændende med ny træningsform og soveprojekt og ikke mindst at du vil skrive på MOL en gang i mellem.

1000 tak kære Gregers og ja jeg kan jo læse, at vi i høj grad er begyndt at prioritere søvnen højt begge to. Altid hyggeligt at følge med i din log og stærk og sej er du jo stadig (selvom at du ikke helt synes det) :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 20/2/2018 at 07:29 , Henrik S. skrev:

Velkommen tilbage. Knap 6 km lige op i luften er jo for vanvittigt. Lyder som en fantastisk tur.

Og så er det en god logtitel. Både fordi det er en god ting at holde sig for øje, og fordi det er en god anledning til at spille et nummer fra dengang, far her var ung ...

 :strat:

 

:hippy: Tak kære super løber (og skabsyogi) og ja det er også et af mine all time yndlingsnumre, så er helt som det skal være:strat:

Link to comment
Share on other sites

På 20/2/2018 at 09:51 , vestjyden skrev:

Godt at høre at du kom ned igen.

Jeg følger lige med på sidelinjen, det er interessant det du skriver.

Jeg får altid sådan en lyst, til at gå en Laaang tur, i en bjergrig egn, når jeg læser din log.

:hippy: Du er meget velkommen kære Vestjyde. Altid hyggeligt med folk, der har lyst til at skrive her på boardet og jeg kan jo se, at du også flirter med yogaen oveni al den anden træning RESPEKT :hippy:

Link to comment
Share on other sites

23 timer siden, mugge skrev:

Velkommen tilbage. Glæder mig til selv at komme op i nogle bjerge, selv om det kun bliver i alperne.

:hippy: Mange tak kære Mugge og alperne lyder da også superfint. Det er også noget af det som jeg selv har haft gjort mig tanker om for at holde the mountain blues lidt fra døren. Det må du skrive noget mere om (mangler nogle mountain emojiis)

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.2

Løb

Hechmann grundtræning uge 1 dag 3, 10 min jog vekslende med 10 min i Ae2. 50 minutter i alt. Well og selvom, at alt skulle være hjemmegjort, udendørs, med rygsæk osv osv. Så overgav jeg mig altså i dag til indendørs løb i FW. Må bare erkende, at det nogle gange er sådan det skal være. Og har også meget mere energi om eftermiddagen, aftenen, nu hvor jeg pludselig sover om natten. Har haft så mange gode oplevelser med Hechmann programmerne, så det får lige et go i en periode.

Styrke

Pull ups med underhåndsgreb og BW 6 stk x 3

Håndstandstræning i forbindelse med udstrækning 

Ovenpå meget krævende job dag i går, var jeg ellers lige klar til at hoppe på kaffe vognen i morges. Lå i min seng og kunne næsten smage de særlige Starbucks espresso bønner, som jeg har placeret i fryseren. Læste i øvrigt i et fittnessblad, at der i 250 ml  espresso er mellem 700 og 800 mg koffein. Meget mere end i al anden kaffe og det var jo sådan et stort fyldt glas med måske 400-500 ml i som jeg tidligere kickstartede dagen med. Well må bare erkende, at det er bedre for mig at lade være. Men sådan er det jo med addicitions. De bliver ved med at pusle os. Opfinde gode argumenter, udtænke grunde, selvsabotage etc etc. Og der er desuden også koffein i den såkaldte "koffein fri" kaffe og bare en kop af det for nogle uger siden, ja det var nok til igen at påvirke min søvn :4jumpy::sleepy::cry3:- så der er bare ingen vej uden om at fortsætte med de gode theer.

I Nepal var det i øvrigt sådan en rigtig the hus ting fra morgen stunden at få serveret ingefær the inkl med frisk skåret ingefær. En virkelig dejlig måde at få indtaget en masse god væske fra dagens start til at hjælpe med akklimatiseringen. Og det har jeg faktisk prøvet at tage med hjem og fx forberede fra morgenstunden. I løbet af dagen bliver den rigtig god og stærk. 

Nå lidt mere træningstøj der skal vaskes. 

Søde drømme herfra 

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 22.2

Løb

Hechmann grundtræning uge 1 dag 4 i light udgave

Jog 10 min, 15 min i Ae2-3, så jog 10 min og var jeg godt i gang med næste blok af 15 min i Ae2-3 men stoppede efter samlet 43 min. Følte ikke at det var hverken ben eller vejrtrækning, som var problemet men var bare træt ovenpå monster lang arbejdsdag uden frokost etc etc. Men som altid super dejligt at få rørt mig. 

Udstrækning med håndstandstræning

Træning d 23.2

Løb

Hechmann grundtræning uge 1 dag 5 

30 min i jog-Ae1

Derefter nogle pullups 6 stks x 3 med BW og så 12 stks squat med 32 kg´s KB gentaget x 3. Også et sæt dips med BW og et enkelt sæt KB swings med 14 kg. 

Udstrækning

Dejlig weekend til boardet :hippy:

I dag har jeg faktisk haft en god følelse af, at livet kan blive ok uden kaffe og at fordele klart opvejer ulemper. Så tydeligt, at jeg føler mig mere glad og afslappet af al den gode søvn. Det er dejligt. Har også opdaget, at jeg vist skal sørge for at holde mit soveværelse koldt helt fra aftentide. Ofte er det først i forbindelse med, at jeg vågner om natten, at jeg får åbnet altandøren.

Og som anbefaling til alle løbere, eller sportsfolk i det hele taget kan jeg varmt anbefale Haruki Murakamis lille bog "Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe" - ekstremt inspirerende både hvad angår træning og eksistens :-) 

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Bjergtrold skrev:

Og som anbefaling til alle løbere, eller sportsfolk i det hele taget kan jeg varmt anbefale Haruki Murakamis lille bog "Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe" - ekstremt inspirerende både hvad angår træning og eksistens :-) 

Ja, det er faktisk en fin, lille bog. Han er - som jeg husker det - heller ikke imponeret over løbeturen fra Marathon til Athen :)

I øvrigt er der forbløffende mange af de skrivende folk, der er glade for at løbe. Måske fordid er er noget meditativt over det. Det er The Atlantic inde på i denne artikel, hvor Murakami også er nævnt:

https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2015/11/why-writers-run/415146/

 

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Henrik S. skrev:

Ja, det er faktisk en fin, lille bog. Han er - som jeg husker det - heller ikke imponeret over løbeturen fra Marathon til Athen :)

I øvrigt er der forbløffende mange af de skrivende folk, der er glade for at løbe. Måske fordid er er noget meditativt over det. Det er The Atlantic inde på i denne artikel, hvor Murakami også er nævnt:

https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2015/11/why-writers-run/415146/

 

Thx superløber :hippy: og super link. Og ja helt sindssyg (og medrivende) beskrivelse af M's første marathon helt alene på den klassiske distance og spændende artikel. Ja og både noget meditativt og så også et eller andet uforudsigeligt vekslende mellem flow og så andre gange følelsen af at skulle i den grad kæmpe for det :sleepy: (eller sådan kan jeg have det i hvert fald)

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, vestjyden skrev:

Lige et spørgsmål, hvis jeg må. Du skriver

"12 stks squat med 32 kg´s KB gentaget x 3."

Hvordan holder du KB'en. Vender du den bare op, og lægger den tilrette på skulderen?

 

Spørg endelig kære Vestjyde :hippy: og tak for tilliden mht overhovedet at kunne få de 32 kg op over hovedet men er altså bare squat med fat om håndtaget med begge hænder og så løfter jeg den op fra gulvet og sætter mig ned igen i squat.

Er vist ikke så god til at forklare.. En af de øvelser som jeg lavede rigtig meget da jeg havde personlig træning

Dagens træning har vist bare været skrivebordsmarathon og så har jeg været på bytur med mine dejlige vandrestøvler, dunparka og fiberbukser. Very nice og nærmest yoga værdigt at få alt mountain gearet af og på i lille prøverum da jeg undervejs prøvede nogle fine små kjoler. Har i ført mig gym out fit nu men tror snarere, at det bliver lidt husalfe pas inden besøg hos god veninde :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.2

Bodyfit

1 h i FW Scandinavian Center. Dejlig nem måde at komme kroppen igennem på og lige nu behøver det ikke atvære tungt tungt. Føles allerede dejligt godt brændt af.

Yoga

Ca halvandens time dejlig Hatha. Super fin instruktør som jeg sludrede lidt med bagefter. 

Nu endnu engang undervisning som jeg skal have styr på. Føles mere som trang til eftermiddagslur :hippy:

Søde drømme til boardet. Når I når så langt :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.2

Løb ca 5 k

Havde taget grej med til indendørs intervaller men da kl var blevet næsten halvseks inden at jeg var færdig på hospitalet og da jeg desuden var totalt waisted, ja der havde jeg på fornemmelsen, at det ville blive svært for mig at få fedtet mig på løbebåndet. Så i stedet improviserede jeg løb hjem i snevejret = mega fed og opfriskende fornemmelse. Nogle gange er det så lidt der skal til for at ryste dagen af sig og få klaret hovedet. Havde heldigvis haft Arcteryx merino uld tshirt inden under kjole i dag og så havde jeg haft en warmwool trøje på fra Aclima da jeg cyklede på job og så mine strømpebukser inden under tights, elefanthue og varme luffer. Var nok (igen) et lidt sjovt syn men who f. cares, hvis bare jeg får en god oplevelse. Samtidigt så er der dømt morgen løb på vej til job i morgen tidlig = noget som jeg havde ekstremt gode erfaringer med inden kaffe stop. 

Havde apropos godt nok meget lyst til en kop kaffe inden vores eftermiddagsundervisning fra 15-16. Jo men det er jo noget psykologisk og det gik fint uden. 

Søde drømme til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share