Sign in to follow this  
Aagaard1000

Fra vandring til løb

Recommended Posts

Hej Alle.

Jeg er lige kommet hjem fra en lidt længere vandretur. Jeg har sammen med en kammerat vandret Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. En samlet distance på 4300 kilometer, som vi har tilbagelagt på lidt over 4 måneder. Vi har holdt en gennemsnitsdistance per dag på omkring 35 kilometer og har haft dage hvor vi gik omkring 65 kilometer.

Nu vil jeg gerne i gang med noget seriøst løb. Jeg kunne godt tænke mig at blive bedre til at løbe lange distancer.

Jeg har overvejet at finde mig et marathon-træningsprogram, men jeg er i tvivl om, om jeg bør tage et program for begyndere, eller et for trænede løbere. Jeg tænker at vandrebevægelsen træner de samme muskler, som man benytter under løb og man får helt sikkert også trænet led og sener.

Undervejs på turen var jeg ude at løbe nogle enkelte gange. Blandt andet en 10 kilometers terræntur på 45 minutter, hvilket normalt ville være en ret god tid for mig.

Har I nogle gode råd til, hvordan jeg kommer optimalt i gang med at løbe?

Mvh. Anders.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Anders

lyder som en rigtig fed vandrtur du har været på.

Jeg har selv vandret rigtig meget, og er som dig også lige begyndt at løbe lang distance løb. Mit bedste råd er giv dig i kast med det og lyt til din krop.

Selv løber jeg ca. 3 gange om ugen, en tur med kontinuerligt løb, en tur med tempo eller interval træning og så en lang distance tur på mellem 13-25 km. Min inspiration til programmet er kommet fra et begynder program fra Marathon sport. Det virker ret fornuftigt, men det vigtigste er at lytte til sin krop, hvis man vil undgå skader.

Det kan også være en rigtig god ide at melde sig til et løb, for motivationens skyld, jeg har selv lige meldt mig til Hammer Trail Marathon distance på Bornholm d. 13. maj 2012. Det er et super vildt ultra løb, hvor der løbes i området omkring Hammershus.

- Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this