Sign in to follow this  
jarvig13

Bedste fodboldspiller ever: Pele, Maradona, Messi eller en helt fjerde

Recommended Posts

Måske ikke Messi's bedste kamp i dag. Alligevel 1 mål og 2 assists.

Men blev provokeret af, at Schmeichel hovent fremlagde som bevis at Maradona var bedre end Messi ud fra én enkelt deltalje.

Men lad os se på en realistisk liste over kandidater til verdens bedste spiller nogensinde (og vi hiusker så at forsvarsspillere og midtbaneslidere altid er voldsomt underrepræsenteret i sådanne sammenligninger).

Pele (60'erne)

Maradone (80'ern)

Messi (00'erne)

Ronaldo (Portugal) (00'erne)

Puskas (50'erne)

De Stefano (50'erne)

Eusebio (60'erne)

Cruyff (70'erne)

Zidane (00'erne)

Best (60'erne)

Platini (80'erne)

Matthaus (80'erne)

Meazza (30'erne)

Van Basten (90'erne)

Beckenbauer (70'erne)

Garrincha (60'erne)

Charlton (60'erne)

Zico (80'erne)

Kocsis (50'erne)

Jeg har selvfølgelig min egen analyse.

Men lad mig høre jeres bud på verdens bedste spiller nogensinde....og hvorfor.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Messi - spillet foregår på et helt andet niveau idag, både højere tempo men også et langt højere teknisk niveau. Den bedste spiller i dag er også den bedste ever! Sofus krølben m.fl. ville ikke få et ben til jorden nu til dags.

Man kan måske argumentere for Xavi, Ronaldo eller tilsvarende, men mener nu Messi overskygger dem alle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jarvig - jeg synes at du mangler at opsætte nogle kriterier for listen. Er det spillerens tekniske eller taktiske kvaliteter, der gør ham til verdens bedste? Eller er det spillerens betydning for holdet/landsholdet, der rykker ham op som nummer ét - for så falder både Ronaldo og Messi væk, idet de gang på gang leverer halvsløje indsatser på deres respektive landshold. Hvor stor en rolle for bedømmelsen spiller antallet af pokaler og mesterskaber, som spilleren har været med til at vinde? I så fald forsvinder både Ronaldo og en del andre spillere fra listen.

For nylig læste jeg et par udenlandske indlæg om Ronaldinho, der var skrevet i hans storhedstid. Han blev på det tidspunkt beskrevet som verdens bedste igennem tiderne (bedre end både Maradona og Pelé), hvilket vel meget godt beskriver vanskelighederne ved at udpege den bedste, når Ronaldinho i dag nærmest er glemt og ikke engang indgår i din liste i første indlæg. Det samme gælder brasilianeren Ronaldo (ham med tænderne), der er den mest scorende spiller ved VM-slutrunder nogensinde og den første der modtog titlen som verdens bedste spiller tre gange.

Jeg synes at der mangler nogle målmænd, forsvarsspillere samt spillere fra 90'erne.

Måske ville det være mere retvisende at udpege en bedste spiller for hvert årti eller et bedste hold for hvert årti.

Forslag til listen:

Målmand: Lev Yashin (50'erne)

Angriber: Roberto Baggio (90'erne), Romario (90'erne) og Ronaldo (90-00'erne), Samuel Eto'o (00'erne)

Forsvarer: Paolo Maldini (90'erne)

Jeg mener at Peter Schmeichel bør indgå på listen. Hans betydning for både Man U. og det danske landshold var kolossal og antallet af vundne pokaler er der ikke mange der overgår. Samme kunne i og for sig gælde for Michael Laudrup, der vandt det spanske mesterskaber fem gange i træk og som en af meget, meget få spillere både med FC Barcalona og Real Madrid.

Edit: Pelé udarbejdede en liste over de 125 bedste nulevende fodboldspillere ved FIFA's 100 års jubilæum i 2004 - link til FIFA 100

Edited by KåreS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mit bud på bedste spiller...og argumentation hvorfor.

Alle spillere på min ovenstående liste er fantomspillere, der alle er værdige til at komme i betragtning til verdens bedste spiller ever. Men selv blandt de allerbedste, da er nogen lidt bedre end andre.

De tre spillere som jeg mener må kæmpe om titlen er Pele, Maradona og Messi.

Pele må tages selvstændigt. For Maradona og Messi er mere den samme type og kan derfor - lidt - meningsfyldt sammenlignes med hinanden.

Pele er uden sammenligning den mest komplette (offensive) spiller nogensinde. På mange delkompetencer overgået af enkelte spillere. men samlet set da kan ingen matche ham. Kun på ét område er han klart verden bedste. Med over 1200 mål i 1300 kampe er han den mest scorende spiller nogensinde. Sammenligning med nutidige spillere på dette område er dog svær, idet der dengang blev scoret 2-3 gange så mange mål pr. kamp end nu om dage.

Men Pele var hyper målfarlig. Han havde næsen for mål, havde et brilliant skud, var meget hovedstødsstærk og var en eminent dibler. Lægges dertil at han ligesåvel udfyldte rollen som midtbanegeneral (10'eren på midtbanen) og kunne fordele spillet med præcise afleveringer og omvendt "bagfra" nemt kunne skære sig gennem forsvaret og komme til afslutninger, så har man en spiller som er uhyggelig. At være blandt de allerbedste på tre forskellige kompetencer er uhyggeligt, altså:

1. Ægte forward (ala f.eks. van Basten), der som modtager af en assist høvlede mål i kassen i feltet.

2. Gennembrudsspiller bagfra (ala f.eks. Maradona), der med et forsvar på plads alene mand kunne bryde igennem forsvarsmuren og komme til afslutning

3. Midtbanegeneral (ala f.eks. Platini), der kunne fordele spillet udenfor straffesparksfeltet + havde skuddet til selv at score udefra

Maradona og Messi er ikke så komplette som Pele. Så når jeg slutteligt skal lave en sammenligning mellem Messi/Maradona og Pele, så skal vi altså afveje om Messi/Maradona's (mange) afsindige spidskompetencer (som er vildere end Peles) er stærke nok til at slå Peles komplette kompetencer.

Inden vi kaster os videre i analysen af de enkelte spillere, så må vi lige medtage, at spillet naturligvis har ændret sig fra først Pele til Maradona og derefter fra Maradona til Messi. Det er et helt legitimt argument at sige, at fodbold nu om dage er så langt mere krævende for spillerne end før i tiden, at gode spillere nu om dage er bedre end tidligere tiders spillere. Det er helt legitimt. Sæt Pele i en moderne kamp og han ville være passet op af tre mand, der konstant pressede ham, med langt bedre organiserede hold, med langt stærkere og hurtigere spillere og med et tempo i spillet der er langt højere. Ville Pele kunne være Pele som dengang, nu om dage? Nej, naturligvis ikke. Han ville være tvunget til at tilpasse sit spil tidens dynamik, og dermed ville han ikke kunne brilliere så meget nu om dage. Men hans kvaliteter ville stadig være de samme, og derfor ville han - oplært og tilpasset moderne fodbold - stadig vise alle sine kvaliteter....bare på en langt mere presset og mindre "overlegen" måde en dengang da han var kongen.

Sammen analyse gælder for Maradona kontra Messi.

Lad os se lidt på Messi konra Maradona. Det sjove er, at de i selve deres spilletype er meget ens spillere, og dog er der også store forskelle på dem, både i stil og i de roller de udfylder i hver deres epoke.

Begge spillere er i den helt absurde tekniske klasse af små spillere med lavt tyngdepunkt, der via geniale driblinger, lynhurtigt fodskifte og kropsfinter kan skære sig igennem bittesmå områder med masser af modstandere. I denne klasse er selv Brian Laudrup ikke i spil og det er vel kun Messi, Maradona, Best og Garrincha der kan være med her.

Hverken Messi eller Maradona er på nogen måde rigtige forwards. Selvom Messi i Barcelona vel egentlig spiller rollen som forward, så udfylder han ikke rollen overhovedet som man forventer det af en egentlig forward. Igen af dem er gode til hovedstød. Ingen af dem har fysikken til "at skabe eget rum i det lille felt" til at være egentlig target for en medspillers indlæg. Vel, Messi scorer masser af mål på at stå det rigtige sted (som en forward skal). Men det er helt typisk i situationer, hvor Barcelona har spillet et forsvar helt tyndt via lynhurtigt pasningspil og hvor såvel Messi som hans medspillere "ved" at spilles bolden ca. et sted hen i feltet, så vil Messi sikkert stå (eller rettere have løbet sig) ret fri. Men forward der rigtig target ala f.eks. Muller, Klinsman, van Basten eller selv Pele, det er Messi ikke......og Maradona slet ikke.

Nej, deres styrke ligger i gennembrud og midtbanegeneraler.

Den største forskel - spillemæssigt - mellem Maradona og Messi er at Maradona var en egentlig midtbanegeneral. Angående deres evne til at gennembryde et forsvar alene og enten selv komme til afslutning eller spille en anden helt fri, da minder de ekstremt meget om hinanden. Hverken Best eller Garrincha kan helt måle sig med dem i evnen til at stå foran en forsvarskæde der er nogenlunde på plads og så selv bryde igennem og score. Nej, det er rollen som midtbanegeneral hvor tingene skiller.

Maradona var en mand der mente han var guds gave til fodboldspillet (hvilket han også var) og som krævede at han var kongen på banen. Både i spil og i indstilling/attitude, da var Maradona lederen. På samtlige hold han spillere som vokson (liga eller landshold) da var han anføre. Han var spilleren som hele tiden skulle have bolden og ham som bestemte, som hvad der så skulle ske med den i det aktuelle angreb. I en position som ægte 10'er (altså hverken forward (f.eks. van Basten) eller semi-forward/hængende angriber (f.eks. Messi)) var det ham som styrede midtbanen. Tog ansvaret. Førte bolden frem, fordelte den til medspillere eller tog tingen i egen hånd (herunder eventuelt at skyde med hans vidunderlige skydeevner).

Læg dertil at Maradona er en af verdens bedste frisparksskytter ever. Her kan hverken Pele (der var god her, men ikke Maradonas klasse) eller Messi (der er god her, men end ikke så god som Pele) være med.

Lad os så se på deres karriere. Maradona spillede næsten altid på medium til ret gode hold. Argentino Juniors var en mindre klub i Argentina. Men som 15-20 årig i en mindre klub, da blev han fire år i træk stadig topscorer i ligaen og fik klubben helt frem til en sølvmedlaje. Derefter skiftede han til Boca Juniors. Den største klub i Argentina, men i denne periode noget fra fordums og senere styrke. Dette hold første han til mesterskabet.

Skiftede til Barcelona i en kort periode. Barcelona var selvfølgelig også dengang et tophold. Men slet, slet ikke noget der minder om nutidens styrke. Trods skader og ragen uklar med præsidenten fik han vundet pokaltitlen.

Skiftede til Napoli. Dengang verdens stærkeste liga helt uden sammenligning. Napoli et lille hold uden stjerner og som hverken før eller efter Maradona har gjort væsen af sig. Vandt nærmest ene mand titlen to år for klubben og sølv to andre år.

Det samme kan siges om landsholdet. OK, ikke helt ueffent, så var det Argentinske landshold - udover Maradona - dog ikke det store. Ene mand vinder han VM i 1986. I VM 1990 er han halvskadet hele turneringen og alligevel får han bragt Argentina til finalen, hvor de taber til Vesttyskland.

Messi har omvendt kun spillet for Barcelona. Og i den tid han spillede for dem klart en af klodens 2-3 bedste hold og de seneste år vel nok klodens bedste hold. Et hold der spækket med gudespillere. Tag Messi ud, og Barcelona vil stadig være ca. så gode som de er. Tag samtidig La Liga. Der er kun to hold i ligaen pt, Barcelona og Real Madrid. Aller andre hold er milevidt fra at kunne true dem.

Ser vi på landsholdet, så skuffer Messi vildt. Underligt. For på papiret har Argentina et ret godt hold....plus så Messi. Men det funker bare ikke (endnu).

Og Messi er ingen leder. En stille person, der meget sjældent hunser rundt med sine medspillere. I Barcelona er han "bare" en del (men selvfølgelig mest vigtige del) af den samlede maskine FC Barcelona.

Alt ovenstående kunne lyde som om, at jeg klart har Maradona foran Messi. Det er dog ikke tilfældet. Ovenstående er blot skrevet for bedre at kunne sætte tingen i perspektiv.

Man kan sige at Messis problem (hvis det giver mening at sige dette om en kandidat til verdens bedste spiller nogensinde) er, at han kun kender fodbold som semi-forward i FC Barcelona. Han er ikke midtbanegeneral. En sådan findes slet ikke hos Barcelona. Her er 5-6 spillere nærmest flydende, skiftende konstant midtbanespillere, wings og forwards på samme tid. Og alle er så gode, at de næsten alle gør det lige godt, hvadenten de får bolden midt udenfor straffesparksfeltet, er ude på fløjen, er igang med et sologennembrud, er i gang med lynhurtig ping-pong at spille igennem forsvaret eller som afslutter.

Messi skal kort sagt omskoles, hvis hans fulde potentiale skal udnyttes på et andet hold end Barcelona. Ingen andre hold på kloden spiller som Barcelona.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at hvis Messi en dag spiller for et andet hold, så vil han også kunne omskoles til at være "generalen" på et hold, hvor det er ham som skal styre spillet. Men indtil den dag, så tror jeg han i lang tid vil skuffe på landsholdet. Selvfølgelig vil han altid kunne lave solo-genialiteter i masser af kampe. Men så længe hans fodboldhjerne kun ser ham selv som en juvel i en ellers vild kollektiv fodboldmaskine (Barcelona), så vil han ikke blive frelseren for det Argentinske landshold.

Så sammenligningen Messi vs. Maradona er i grunden uforløst. Messi kan "ikke gøre for", at han har fantom-succes som juvel i en kollektiv Barcelona-maskine og selvfølgelig bruger dette til at nyde sit fodboldliv og al den hæder som følger med.

Men i sammenligningen Messi-Maradona, da (han er jo stadig meget ung og har mindst 10 gode år forud) har han bare aldrig været presset til at udfylde en rolle, der ville kunne løfte et andet (og dermed ikke-maskine-Barcelona-hold) til skyerne og vise at han kongen som var årsagen til det.

Så lad os koge det ned til:

Pele: Mest komplette spiller ever. Af de tre er hans spidskompetencer, forward, hovedspil og scorer sygt mange mål. Handicap. Angående gennembrudsfarlighed stadig blandt de bedste ever, men dog lige lidt efter Messi og Maradona. Et andet handicap i sammenligningen er at han spillede i en tid, hvor fodbolden var langsommere, mindre organiseret, med mere tid og mindre fitte spillere.

Maradona: Knap så komplet som Pele, men af de tre er hans spidskompetence klart at være midtbanegeneralen over alle midtbanegeneraler (teknik, farlighed og indstilling). Angående gennembrudsfarlighed er han sammen med Messi det farligeste vi har set på kloden. Af de tre er han den klart bedste frisparksskytte og blandt de bedste ever. Spillede meget af sin tid for mediumhold, men gjorde ene mand dem til mestre mange gange. Handicap. Selvom han scorer mange mål, så er han slet ikke i samme liga som Messi og Pele. Ligeledes er hans forwardsevner ikke i samme klasse. Hans hovedstyrke er lav.

Messi: Knap så komplet som Pele. Spiller i en tid, hvor individualisten aldrig har haft sværere arbejdsforhold angående super organiserede modstandere, sygt højt tempo, mandsopdækning, toptrimmede forsvarspillere og konstant pres på boldholder. Spidskompetence er kombinationen af at være mest gennembrudsfarlig ever sammen med Maradona og mest målfarlig ever sammen med Pele. Ikke en ægte forward, men har en eminent fornemmelse for at finde en måde at score på. Teknisk (driblinger, kropsfinter, boldbehandling, fodskifte) er han sammen med Maradona, Best og Garrincha det bedste kloden har set. Handicap. Har kun og kan kun med succes spille for monster-maskinen FC Barcelona. Angående midtbanegeneral har han evnerne, men har bare ikke fået muligheden for/opdyrke det, til at være i samme klasse som Pele og Maradona. Hovedstyrke lav. Har modsat Pele og Maradona endnu ikke gjort den store forskel på sit landshold.

Samlet

Set her og nu, så er Messi 3'er på bedste fodbolspiller ever. Men Maradona og Pele må deles om titlen. Der er simpelthen for forskellige spillere til at en direkte sammenligning kan afgøre, hvem som er bedst.

Men Messi er ikke langt bagefter. Til hans klare fordel taler, at med tanke på spillets tempo, taktiske snilde, fysiske styrke og konstante pres over hele banen og på boldholder, så er det vildt at begribe, hvor godt Messi spiller nu om dage. Dertil skal lægges, at Messi meget vel kan videreudvikle sig...i en anden klub. Den målmaskine han er i Barcelona kan næppe lade sig gøre på noget andet hold. Men på mange andre områder er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han vil kunne "omskoles" med succes til at blive det bestemmende omdrejningspunkt på et andet hold via dette være den som har og tager ansvaret for at føre et andet hold til succes.....herunder landsholdet.

Men eftersom Messi ikke har fået chancen endnu/endnu selv har krævet at få rollen til at være generalen på et hold, så mangler han at vise sine evner her. Og dermed mangler han millimeter i at komme på niveau med Maradona og Pele. Hvis det en dag skulle ske, så ser jeg det ikke umuligt, at Messi bliver større (bedre) end Pele og Maradona.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jarvig - jeg synes at du mangler at opsætte nogle kriterier for listen. Er det spillerens tekniske eller taktiske kvaliteter, der gør ham til verdens bedste? Eller er det spillerens betydning for holdet/landsholdet, der rykker ham op som nummer ét - for så falder både Ronaldo og Messi væk, idet de gang på gang leverer halvsløje indsatser på deres respektive landshold. Hvor stor en rolle for bedømmelsen spiller antallet af pokaler og mesterskaber, som spilleren har været med til at vinde? I så fald forsvinder både Ronaldo og en del andre spillere fra listen.

For nylig læste jeg et par udenlandske indlæg om Ronaldinho, der var skrevet i hans storhedstid. Han blev på det tidspunkt beskrevet som verdens bedste igennem tiderne (bedre end både Maradona og Pelé), hvilket vel meget godt beskriver vanskelighederne ved at udpege den bedste, når Ronaldinho i dag nærmest er glemt og ikke engang indgår i din liste i første indlæg. Det samme gælder brasilianeren Ronaldo (ham med tænderne), der er den mest scorende spiller ved VM-slutrunder nogensinde og den første der modtog titlen som verdens bedste spiller tre gange.

Jeg synes at der mangler nogle målmænd, forsvarsspillere samt spillere fra 90'erne.

Måske ville det være mere retvisende at udpege en bedste spiller for hvert årti eller et bedste hold for hvert årti.

Forslag til listen:

Målmand: Lev Yashin (50'erne)

Angriber: Roberto Baggio (90'erne), Romario (90'erne) og Ronaldo (90-00'erne), Samuel Eto'o (00'erne)

Forsvarer: Paolo Maldini (90'erne)

Jeg mener at Peter Schmeichel bør indgå på listen. Hans betydning for både Man U. og det danske landshold var kolossal og antallet af vundne pokaler er der ikke mange der overgår. Samme kunne i og for sig gælde for Michael Laudrup, der vandt det spanske mesterskaber fem gange i træk og som en af meget, meget få spillere både med FC Barcalona og Real Madrid.

Edit: Pelé udarbejdede en liste over de 125 bedste nulevende fodboldspillere ved FIFA's 100 års jubilæum i 2004 - link til FIFA 100

Well, taktiske kvaliteter er lidt sværere at identificere.

Det kunne være verdens mest komplette spiller over all, dvs. både offensivt, defensivt og taktisk. Men den liste er bare lidt svær. For det er rimeligvis kun de sidste 20 år, at det har været - delvist - krævet at en offensiv spiller også skal kunne noget bagud og en defensiv spiller også skulle kunne noget fremad.

Så den liste ville i mit tilfælde nok bestå af kun Xavi, Matthaus og Meazza. Og her falder Meazza fra, da hans "defensive" kvaliteter i 30'erne ikke helt giver mening i dag og Matthaus falder fra fordi han trods alt ikke var stærk nok fremad banen. Så i bund og grund, så er jeg tilbøjelig til at mene at Xavi er den mest komplette spiller nogensinde. Helt ekstrem defensiv flittig, stor spilforståelse og tekniske kvaliteter blandt de få.

Og som jeg skrev, så er forsvarspillere og midtbaneslidere kriminelt underrepræsenteret på en sådan liste. Helt utroligt vigtige for mange holds succes, men til tider svære at udpege. Og målmænd er helt særskilte. Kan gøre hele forskellen. Danmark ville naturligvis ikke havde været i nærheden af EM 92 hvis Schmeichel ikke havde stået på mål som han gjorde. Schmeichel kunne havde været på listen ligesom Tashin, men som målmænd er de ikke rigtigt sammenlignelige med de andre spillere.

Maldini kunne godt være nævnt på listen, mens at jeg anser Baggio, Romario og Ronaldo lige udenfor listen (marginalt)....ligesom jeg også Michael Laudrup der.

Et hold fra hvert årti. Jeg kan da komme med en provokerende én for 50'erne....bedste landshold:

1. Ungarn

2. Brasilien

3. Danmark !!!! (hypotetisk)

Peles liste er ok, men heller ikke mere. Der underlige spillere med fra små nationer, og spillere før 1950 er voldsomt fraværende. F.eks. er det kriminelt, at Meazza og Sofus "Krølben" Nielsen ikke er med. De skal være med på enhver top 100.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er underligt, at hvis bare DBU havde været lidt normale i hovedet, så ville Danmark til VM 1950 og 1954 havde haft et hold som ville havde spillet med om VM-skabet som en af favoritterne. Og marginalt under dette formentlig også i 1958 og 1962. Og endnu et vildt dansk hold ville også havde selvskrevet som et af de gode hold i 1970, hvis ikke DBU var gale i hovedet. Og på papiret havde vi også et super hold i 70'erne. Men her var årsagen en anden for at det ikke blev til noget.

Og 1900-15 var vi næstbedste hold i verden.

Så fraskåret 1915-45, så har Danmark i tiden 1900-15 og 1945-92 havde været en stormagt i fodbold (hvis DBU havde været normale i hovedet) og selv nutiden 1992-2011 er det jo ikke ligefrem fordi vi har ligget i 3. division internationalt med adskillige VM og EM i bagagen.

Et begavet spørgsmål ville være: Var det bedste danske landshold ever holdet fra

OL 1912

OL 1948

EM 84 og VM 86

EM 92 (som jo rent faktisk vandt et EM)

Det er ligefør, at jeg vil vælge landsholdet fra 1948.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kunne være verdens mest komplette spiller over all, dvs. både offensivt, defensivt og taktisk. Men den liste er bare lidt svær. For det er rimeligvis kun de sidste 20 år, at det har været - delvist - krævet at en offensiv spiller også skal kunne noget bagud og en defensiv spiller også skulle kunne noget fremad.

Så den liste ville i mit tilfælde nok bestå af kun Xavi, Matthaus og Meazza. Og her falder Meazza fra, da hans "defensive" kvaliteter i 30'erne ikke helt giver mening i dag og Matthaus falder fra fordi han trods alt ikke var stærk nok fremad banen. Så i bund og grund, så er jeg tilbøjelig til at mene at Xavi er den mest komplette spiller nogensinde. Helt ekstrem defensiv flittig, stor spilforståelse og tekniske kvaliteter blandt de få.

Undskyld. Glemte én....di Stefano. Måske han marginalt faktisk er den bedste over all målt på alle kompetencer, da han udover at være blandt de allerbedste spillere fremad banen nogensinde også - for den tid - var utroligt meget med i defensive arbejde.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Slettet_04042015

Angrebsspillere flyder lidt sammen for mig i en grød (mere eller mindre).

Nogen forsvarsspillere fremstår nemmere som exceptionelle. Min er helt klart Andreas Brehme (Tyskland).

Sikre og hurtige defensive kvaliteter. Men dertil ekstemt spændende fremadrettet med disse ekstreeemt lange "luftbolde" af præcisionsafleveringer. En knaldhård skudteknik på dødbolde der altid sad i eller lige omkring målrammen uanset hvor han skød fra på banen. Kunne stort set ikke lave skæverter på hans skud. Skudspecialiseret med to sparkeben et til at tage fri-straffe-sparkene og et til hjørnesparkene. Var god i kombination med andre medspillere for hans tid.

Edited by Mike75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samlet

Set her og nu, så er Messi 3'er på bedste fodbolspiller ever. Men Maradona og Pele må deles om titlen. Der er simpelthen for forskellige spillere til at en direkte sammenligning kan afgøre, hvem som er bedst.

Men Messi er ikke langt bagefter. Til hans klare fordel taler, at med tanke på spillets tempo, taktiske snilde, fysiske styrke og konstante pres over hele banen og på boldholder, så er det vildt at begribe, hvor godt Messi spiller nu om dage. Dertil skal lægges, at Messi meget vel kan videreudvikle sig...i en anden klub. Den målmaskine han er i Barcelona kan næppe lade sig gøre på noget andet hold. Men på mange andre områder er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han vil kunne "omskoles" med succes til at blive det bestemmende omdrejningspunkt på et andet hold via dette være den som har og tager ansvaret for at føre et andet hold til succes.....herunder landsholdet.

Men eftersom Messi ikke har fået chancen endnu/endnu selv har krævet at få rollen til at være generalen på et hold, så mangler han at vise sine evner her. Og dermed mangler han millimeter i at komme på niveau med Maradona og Pele. Hvis det en dag skulle ske, så ser jeg det ikke umuligt, at Messi bliver større (bedre) end Pele og Maradona.

Jeg kan følge dig med Pele og Maradona, men Messi ... come on!

Jeg skrev lidt længere oppe om Ronaldinho, der meget lig Messi blev udskreget til verdens bedste ever og sammenlignet med de største gennem tiderne, blandt andet Maradona og Pelé. I dag er han væk og folk kan knapt nok huske ham. Sådan har også været med en lang række andre spillere igennem tiderne, der præsterer på et fantastisk niveau i nogle år. Men det gør dem ikke til verdens bedste gennem tiderne.

Jeg afviser ikke at Messi har potentialet til at nå samme eller højere niveau, men dér er han efter min mening slet ikke endnu. Han er begyndt at bevæge sig op i top 30 over de bedste spillere gennem tiderne, men heller ikke mere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kan følge dig med Pele og Maradona, men Messi ... come on!

Jeg skrev lidt længere oppe om Ronaldinho, der meget lig Messi blev udskreget til verdens bedste ever og sammenlignet med de største gennem tiderne, blandt andet Maradona og Pelé. I dag er han væk og folk kan knapt nok huske ham. Sådan har også været med en lang række andre spillere igennem tiderne, der præsterer på et fantastisk niveau i nogle år. Men det gør dem ikke til verdens bedste gennem tiderne.

Jeg afviser ikke at Messi har potentialet til at nå samme eller højere niveau, men dér er han efter min mening slet ikke endnu. Han er begyndt at bevæge sig op i top 30 over de bedste spillere gennem tiderne, men heller ikke mere.

Hej, hvad i alverden snakker du om?

Ronaldinho har aldrig i den gængse persons opfattelse været noget nær Maradona/Pele, trods hvad aviser har skrevet.

Den rigtige Ronaldo har derimod været deroppe af.

Messi derimod er klart en af de bedste nogensinde, ser du overhovedet fodbold?

Mvh

Argumentationsfar

Edited by MamboMads

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mads -> Kåre har selvfølgelig en delvis pointe. Men kun delvis (synes jeg).

Pointen er, at hvis Messi ligesom f.eks. Ronaldo (Brasilien) eller Ronaldinho pludselig "mister lysten" til at spille fodbold og vi f.eks. siger, at Messi begynder at spille alibifodbold om to år, så vil han aldrig komme ind i historien som en af de ti bedste. Dette af to grunde. Den ene oplagt. En del af ens legacy er selvfølgelig den samlede mængde af titler, hæder, scoringer, kampantal osv man opnår i sin karriere.....jo længere karriere (for en god spiller) jo mere hæder og flere titler vil man typisk samle sammen. Den anden er lidt mere subtil. For det er, at teknisk (mål, hurtighed, farlighed osv) peaker en spiller typisk mellem 23-27 år. Herefter falder en spillers "farlighed" typisk. Men så overtager andre elementer af spillet. Man er mere erfaren. Man bliver helt naturligt en større leder på banen. Ens taktiske forståelse stiger. Man laver kloge beslutninger. Kort sagt, man bliver en mere komplet spiller og en større leder. Når man ser over hele karrieren så vil man kort sagt viser et større potentiale af sin kunnen og man vil (gennemsnitligt) også mere og mere blive hædret og husket for at være den store leder der var krumtappen på sit hold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan ikke argumentere mod fakta med selv alverdens ævl. Fodbold handler om mål og dem har fede-Ronaldo lavet flest af på den største scene. At udelade ham er ignorant.

Jeg er lidt nysgerrig omkring din tilsyneladende store ekspertise udi pre-WW fodbold. Hvor meget video har du set med feks Sofus Krølben, siden du skråsikkert kan vurdere at han er blandt de bedste i verden nogensinde?

Hele diskussionen er for øvrigt lettere fjollet uden klart definerede kriterier. Hvordan vil du sammenligne en målmand med en back? En stopper med en wing?

Det ender med at være en meget imponerende måde at nævne en masse navne på ligegyldige mennesker på.

Edited by Fame Boy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, hvad i alverden snakker du om?

Ronaldinho har aldrig i den gængse persons opfattelse været noget nær Maradona/Pele, trods hvad aviser har skrevet.

Den rigtige Ronaldo har derimod været deroppe af.

Messi derimod er klart en af de bedste nogensinde, ser du overhovedet fodbold?

Mvh

Argumentationsfar

Den gængse person, du nævner, er det en random studerende på KU? :smile:

Messi er klart en fantastisk spiller, men at vurdere ham ud fra tre-fire sæsoner og derefter udpege ham til en af verdens bedste EVER, der er sgu et stykke. Særligt når en del af de præstationer, han vurderes på, ikke er mere end en-to-tre uger gamle, hvilket gør at vurderingen mere baseres på følelser og korttidshukommelse end en bare nogenlunde reel vurdering. Messi er ikke en bærende spiller på sit hold og landshold som Zidane, Maradona, Beckenbauer, Pelé, Ronaldo eller en lang række andre spillere har været det. Messi lever i meget høj grad af nogle medspillere (f.eks. Xavi og Iniesta), der er på et lige så højt niveau som ham selv. Han kan afgøre kampe på egen hånd, ja, men det har hundredevis af andre spillere også kunnet. Ronaldo (portugiseren) laver lige så spektakulære ting som Messi, men er ikke omgivet af spillere og en træner, der i samme grad får det hele til at gå op i en højere enhed.

I øvrigt er det, som jeg skrev længere oppe, en umulig øvelse at vurdere hvilken spiller der er bedst, når både spillet, træningsmetoderne, taktikken og økonomien omkring spillet har bevæget sig adskillige lysår over de sidste 40-50 år.

Edited by KåreS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan ikke argumentere mod fakta med selv alverdens ævl. Fodbold handler om mål og dem har fede-Ronaldo lavet flest af på den største scene. At udelade ham er ignorant.

Jeg er lidt nysgerrig omkring din tilsyneladende store ekspertise udi pre-WW fodbold. Hvor meget video har du set med feks Sofus Krølben, siden du skråsikkert kan vurdere at han er blandt de bedste i verden nogensinde?

Hele diskussionen er for øvrigt lettere fjollet uden klart definerede kriterier. Hvordan vil du sammenligne en målmand med en back? En stopper med en wing?

Det ender med at være en meget imponerende måde at nævne en masse navne på ligegyldige mennesker på.

Slap af frede. Jeg har ikke patent på sandheden. Jeg fremlægger bare min argumentation for, hvorfor jeg mener, at den og den er de bedste.

Du er velkommen til at mene noget andet og hvis du endog kan argumentere for dine påstande, så er det jo bare fedt.

Pre-WW fodbold. Er ikke sikker på om du mener pre WW1 eller WW2? Egentlig underordnet. For før WW2 er det småt med fyldige klip (i hvert fald offentlige tilgængelige) af tidens kampe og jo længere bagud vi kommer i tiden, da bliver der længerer og længere mellem klippene der bliver kortere og kortere.

Det du spørger om er kort sagt om jeg enten IRL eller via billedmateriale har erfaret hvor gode f.eks. Meazza eller Sofus Nielsen er. Og det er klart, at jeg her ikke kan bygge det på egne erfaringer, men derimod på, hvad fodboldeksperter gennem tiderne har analyseret sig frem til.....og derudfra dannet mig min egen analyse af tingene.

Hvis du rent faktisk læste mine indlæg, så ville du se, at jeg jo netop lægger op til, at folk kan komme med deres bud på kriterier for og udvælgelse af spillere. Men eftersom der ikke har været mange som er kommet med sådanne kriterier eller argumenter, så er det jo oplagt, at jeg argumenterer ud fra de indlæg jeg selv har skrevet.

Men du er velkommen til at komme med dine kriterier og dine argumenter for, hvad du finder er den bedste spiller ever.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pointen er, at hvis Messi ligesom f.eks. Ronaldo (Brasilien) eller Ronaldinho pludselig "mister lysten" til at spille fodbold og vi f.eks. siger, at Messi begynder at spille alibifodbold om to år, så vil han aldrig komme ind i historien som en af de ti bedste. Dette af to grunde. Den ene oplagt. En del af ens legacy er selvfølgelig den samlede mængde af titler, hæder, scoringer, kampantal osv man opnår i sin karriere.....jo længere karriere (for en god spiller) jo mere hæder og flere titler vil man typisk samle sammen. Den anden er lidt mere subtil. For det er, at teknisk (mål, hurtighed, farlighed osv) peaker en spiller typisk mellem 23-27 år. Herefter falder en spillers "farlighed" typisk. Men så overtager andre elementer af spillet. Man er mere erfaren. Man bliver helt naturligt en større leder på banen. Ens taktiske forståelse stiger. Man laver kloge beslutninger. Kort sagt, man bliver en mere komplet spiller og en større leder. Når man ser over hele karrieren så vil man kort sagt viser et større potentiale af sin kunnen og man vil (gennemsnitligt) også mere og mere blive hædret og husket for at være den store leder der var krumtappen på sit hold.

Præcist formuleret :smile:

"Problemet" med Messi er netop at man ikke kan vurdere hans karriere endnu. Vi kan ikke forudsætte at han bliver ved med at præstere på samme niveau de næste fire-fem år. Det er meget, meget få spillere, der holder et stabilt niveau igennem hele karrieren. Desuden kan han blive jordet i morgen og ligge med et smadret knæ, der holder ham ude det næste år og som gør at han aldrig kommer tilbage på samme niveau.

Ronaldo (ham med tænderne) nåede et fantastisk niveau og kunne med sin teknik og overblik for den sags skyld have været en fabelagtig spilfordeler den dag i dag. Han fik smadret både en del af sin karriere og toppen af sit niveau på grund af nogle modbydelige skader.

Det samme kan ske for Messi i morgen, eller han kan som du siger, Jarvig, miste motivationen på grund af private problemer eller uoverensstemmelser med klub eller træner.

Edited by KåreS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg fatter simpelthen ikke, at folk så skråsikkert kan kategorisere Messi som verdens bedste uden at nævne Cristiano Ronaldo. Jeg har haft den her diskussion MANGE gange og jeg mener stadig, at C. Ronaldo er verdens mest komplette fodboldspiller. Er han den bedste nogensinde? No fucking idea, jeg har aldrig set en hel kamp med Pelé (eller Maradona for den sags skyld), så den diskussion gider jeg ikke tage. Jeg vil dog gerne argumentere for, hvorfor C. Ronaldo i mine øjne er bedre end Messi.

For det første er der fysikken. I mine øjne (og flere eksperters) er C. Ronaldos fysik noget nær det perfekte for en offensiv fodboldspiller (se evt. Cristiano Ronaldo Tested To The Limit). Hans benstyrke, springkraft, acceleration, hurtighed er alle noget af det bedste i fodbold. Nogle fodboldspillere er bedre på de enkelte skills, men ingen har den samme sammensætning. Her er han helt unik.

Hans skud er muligvis også verdens bedste lige nu. Han har udviklet en frisparksteknik, der vel nærmest ikke er set før og har gjort sig til verdens mest effektive med den teknik. Han udvikler sig hele tiden og at kunne sparke frispark så godt gør, at han altid er farlig. Vi ser det i kampen mod Danmark - en skidt kamp fra Portugal (og C. Ronaldo), men alligevel scorer han et fuldstændigt eminemt frisparsmål mod slutningen af kampen. Han er ALTID farlig - og her kan Messi selvsagt ikke være med. På nogen måde.

En tredje ting, der taler for at C. Ronaldo i mine øjne bør kategoriseres som verdens bedste er, at han har bevist sig både i Premier League og La Liga. Hvorimod Messi er vokset op med Barcelona og deres spillestil, og derved har fået mulighed for igennem hele sin opvækst at tilpasse sit spil til lige præcis den stil, har C. Ronaldo bevist, at han kan begå sig under forskellige forhold. Messi har uden tvivl haft de bedst mulige forudsætninger for succes. Selvfølgelig er han en af de store brikker der gør, at det nuværende Barcelona hold er et af de bedste igennem tiderne, men det er ikke kun ham.

Sætter du Messi ind på et hold i Premier League, mener jeg ikke, at han vil opleve i nærheden af den succes C. Ronaldo havde i Manchester United. Han er perfekt til Barcelona og er uden tvivl en af de bedste i verden, men jeg mener, at billedet er meget skævvredet af, at han kun har spillet der. C. Ronaldo er derimod verdens bedste, uanset hvilket hold, du sætter ham på. Han er altid farlig. Den eneste der i mine øjne i nyere tid kommer tæt på ham i ren talent er den rigtige Ronaldo (nr. 9). Ikke at nævne ham i sådan en diskussion her er hovedløst. Han havde så meget naturligt talent, at det var fuldstændig latterligt. Hans karriere blev desværre ødelagt af skader, men bare det, at han gang på gang kom tilbage og var blandt de bedste og mest målfarlige igen og igen gør ham i mine øjne til en af de største igennem tiderne. Hvem siger, at Messi ikke får en knæskade lignende den Ronaldo fik? Vil man så om 10 år overhovedet overveje ham som den bedste nogensinde? Mit bud er nej. Ligesom folk (Jarvig) har glemt Ronaldo, vil man også glemme Messi.

Hvis jeg skal overbevises om, at Messi er den bedste i verden, så skal han simpelthen bevise sig andre steder end i Barcelona, hvor han er omgivet af nogle af de aller, aller bedste på deres respektive positioner (her især Xavi og Iniesta). Så længe det ikke er sket, er der simpelthen for mange punkter, hvor C. Ronaldo udmatcher ham til, at jeg er overbevist. Misforstå mig ret, som han spiller lige nu for Barcelona er han højst sandsynligt den, der spiller bedst i verden, men det gør ham i mine øjne ikke nødvendigvis til den bedste fodboldspiller i verden. Der en forskel. C. Ronaldo ville efter min mening være den bedste på holdet og lede det om han så spillede for Real Madrid, Barcelona, United, Chelsea, Milan, Bayern, City eller enhver anden klub i verden. Det tror jeg på ingen måder Messi ville.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this