Sign in to follow this  
Gregers TF

Kan "bundtræk" overføres til fart?

Recommended Posts

Igen, så det kan ikke være helt tilfældigt, har jeg kunnet konstatere at jeg på cyklen relativt laver flere watt end så mange andre ved lav kadance. En helt ubrugelig egenskab.

Kunne man lave nogle øvelser, så jeg kunne få fat i poweren ved en højere og mere brugbar kadance - der mangler jeg den nemlig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har lidt svært ved at forstå hvad du reelt spørger til.

Handler det om at du producere flere watt ved et lavt antal pedalomdrejninger, end et højt ved samme belastning (relativ=puls)? Som jeg husker det burde 60 være optimalt udfra forsøg/teori, mens de fleste ryttere ligger 80-90 i praksis. Der er selvfølgelig undtagelser herfra, men mon ikke dit kendskab til div. topryttere er større end mit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøver at tydeliggøre det :blush:

Hvis jeg kører sammen med nogen jeg er på linie med, sådan generelt når vi cykler, så kører jeg fra dem i øvelser med lav kadance.

Acceleration fungerer fint - topfart halter. I en spurt, trækker jeg typisk fra i starten mens min topfart flader ud alt for tidligt. Det må næsten være samme problemstilling, altså at jeg er relativt dårligt til at frembringe power når muskulaturen skal trække sig hurtigt sammen mens det går fornuftigt ved langsomme kontraktioner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this