Sign in to follow this  
Followers 0
Sven

Hyperplasi

3 posts in this topic

Jeg fandt en artikel på en svensk side, som antyder at hyperplasi måske er muligt i menneskets muskler. Til folk der ikke ved det, skal det lige siges, at hyperplasi i denne forbindelse er forøgelse af ANTALLET af muskelfibre. Dette skulle i følge artiklen kunne opnås gennem styrketræning med højt rep-antal.

Artiklen er baseret på undersøgelser og foreslår yderligere at det dermed er hovedsageligt BB'ere, der opnår hyperplasi, da træningen er baseret på høje reps. Styrkeløftere oplever hypertrofi, da træningen her er baseret primært på lave reps.

Hvis det har interesse, kan artiklen læses her : http://www.trim.no/arkiv/hyperplasia.shtml

MEN!! Hvad siger I til det??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kadi har lavet nogle glimrende studier på dette emne. Muskelceller er multinukleare enheder, hvor de cellekerner, der er indeni muskelfiberen hedder myonuclei, men det er ikke det hele. Man har ligeledes nogle cellekerner, kaldet satellit celler undenfor basal membranen. Satellit celler er en slags muskelstamceller, som altså kan dele sig og blive til nye satellitceller eller rigtige myonuclei. Der kræves en vis ratio af myonuclei/myofilament volumen, for at vedligeholde myofilamenterne og en forøgelse at fiberstørrelsen akkompagneres altså osse af flere myonuclei under hypertrofi. Men hvor kommer disse myonuclei fra? Fra differentierede satellitceller.

I de fleste ældre forsøg, hvor man forsøger at vise hyperplasi, måler man muskeltværsnittet radiologisk (tror jeg nok) og bedømmer et gennemsnitligt fibertværsnitsareal fra en biopsi og forsøger således at bedømme antallet af fibre. Men i nyere tid med fremkomsten af monoklonale antistoffer, er det blevet meget lettere at finde ting i celler. Kadi har istedet undersøgt tilstedeværelsen af relativt tynde fibre og tilstedeværelsen af nogle Myosin Heavy Chain (MyHC) isoformer, der udtrykkes under "modning" af myofibriller og har fundet at vægttræning (og AS) giver nye fibre. Hypotesen for hyperplasi er mig bekendt, at satellit cellerne smelter sammen og danner nye muskelceller, mens fiber "splitting" (modsat fibril splitting) ikke er vist at have en egentlig indflydelse på muskelvækst.

Kadi F, Thornell LE. - Histochem Cell Biol 2000 Feb;113(2):99-103

Kadi F. - Acta Physiol Scand Suppl 2000 Jan;646:1-52

Edited by incognito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0