venaN Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Et studie foretaget på mus, viser det muligvis er værre at indtage monoumættet fedt frem for mættet fedt.Store mængder mættet fedt resulterede stadig i de såkaldt klassiske symptomer som forhøjet LDL-kolesterol og triglycerider, i blodet. Men indtaget af store mængder monoumættet fedt resulterede i skadeligt fedt i leveren. Deres insulinfølsomhed blev også nedsat, et tegn på forstadier til type 2-diabetes.Mens dødeligheden af hjerte-kar-sygdomme er raslet ned de senere år, så stiger forekomsten af diabetes. Og afhandlingen konkluderer, at det er værre med fedt i leveren og forstadier til sukkersyge end forhøjet kolesteroltal.http://ing.dk/artikel/126536-dtu-forsoeg-antyder-at-smoer-kan-vaere-bedre-end-planteolie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Projekt Smørhul Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Hej VenaN.Jeg har først læst dit indlæg nu.Det er utroligt, hvis det viser sig, at det også gælder for mennesker.Men indtil videre kan vi jo ikke konkludere noget.God påske.Venlig hilsenJan Hervig NielsenIdeudviklerProjekt Smørhul(og Projekt Trafiksikkerhed)Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 For mange år siden der havde jeg et projekt omkring fedtsyrer, især med fokus på monoumættet fedt ifht. diabetes. Her havde monoumættet fedt en positiv effekt. Leveren så vi dog ikke på. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venaN Posted April 24, 2012 Author Report Share Posted April 24, 2012 For mange år siden der havde jeg et projekt omkring fedtsyrer, især med fokus på monoumættet fedt ifht. diabetes. Her havde monoumættet fedt en positiv effekt. Leveren så vi dog ikke på.Også på mus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneB Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 BUMP... vil super gerne høre nogen flere kommentar her Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Et problem er at (meget) forskning på området ikke publiseres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 http://www.springerlink.com/content/1665l525j917h055/?MUD=MPSum-up:The research to date suggests that high-fat dairy overall does not have a negative impact on obesity risk, metabolic problems, diabetes risk, or cardiovascular disease. In fact, these studies offer fairly strong support to the hypothesis that high-fat dairy may protect against obesity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneB Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Tak for Info! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schroinx Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) http://www.springerl...917h055/?MUD=MPSum-up:The research to date suggests that high-fat dairy overall does not have a negative impact on obesity risk, metabolic problems, diabetes risk, or cardiovascular disease. In fact, these studies offer fairly strong support to the hypothesis that high-fat dairy may protect against obesity.Så fuldfed ymer og sødmælk Men var der noget med at fedt fra kød etc også var blevet frifundet? Førhen var det jo udråbt til det store onde for hjertekarsygdomme, der burde undgås for enhver pris. Edited July 31, 2012 by Schroinx Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Så fuldfed ymer og sødmælk Men var der noget med at fedt fra kød etc også var blevet frifundet? Førhen var det jo udråbt til det store onde for hjertekarsygdomme, der burde undgås for enhver pris.Ja, det lader til at evidensen aldrig har været til stede..En af forskerne bag undersøgelsen har en (spændende) blog på nettet hvor han kommenterer på studiet. Han skriver blandt andet - i relation til din kommentar:Dairy fat is a complex substance. There are major differences in the fatty acid composition of dairy from pasture-raised vs. conventionally raised cows, and many of these fatty acids are bioactive and could influence human health.Læs evt hele hans blogpost om eget studie her (selvom det kan virke lidt redundant er det faktisk fint at læse).http://wholehealthso...-high.html#more Edited July 31, 2012 by -Elvirus- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schroinx Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Ja, det lader til at evidensen aldrig har været til stede..En af forskerne bag undersøgelsen har en (spændende) blog på nettet hvor han kommenterer på studiet. Han skriver blandt andet - i relation til din kommentar:Dairy fat is a complex substance. There are major differences in the fatty acid composition of dairy from pasture-raised vs. conventionally raised cows, and many of these fatty acids are bioactive and could influence human health.Læs evt hele hans blogpost om eget studie her (selvom det kan virke lidt redundant er det faktisk fint at læse).http://wholehealthso...-high.html#moreDet var ellers det store der i 80'erne og 90'erne at man skulle undgå animalsk fedt for enhver pris fordi det var å-så-usundt. Men måske var det bare vegetarerne som havde overtaget sundhedsdebatten. Syntes også at de har været ude efter mælken længe.Tak for linket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts