Pinstripe Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 I en gruppe på Linkedin faldt jeg i weekenden over en youtube-video, en forelæsning om en af hovedårsagerne til fedmeepidemien i USA.Jeg kan se, at der er tidligere indlæg omhandlende netop HFCS, men de er lidt mere end et par dage gamle.Det kunne være interessant at forske lidt i, hvad det er for fødevarer, der her i Danmark og EU i det hele taget indeholder denne ingrediens.Coca Cola og sportsdrikke i USA indeholder store mængder af HFCS. Men er det også tilfældet her i Danmark eller andre steder i EU?Er der allerede restriktioner på denne billige men skadelige sukkerform? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heikichi Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 spændende! har set det meste, noget af det vidste jeg i frovejen, andet gjorde jeg ikke. Det er lidt teknisk, så folk der ikke kender så meget til biologi kan nok komme lidt på arbejde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Det er som sådan ikke HFCS der er særligt spændende biokemisk, men fruktosen.Alm. bordsukker og HFCS har samme indhold af fruktose (eller meget tæt på, frit fra hukommelsen).I Danmark/EU bruger vi ikke særligt meget HCFS sammenlignet med USA, da vores sukkerforsyning stammer fra roer. HFCS dannes - som nanvnet antyder - ved spaltning og isomerisering af majsstivelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaMotta Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Desuden er et af de største problemer i denne kontext, at HCFS er en kæmpe industri i USA, dvs at producenterne har en mega interesse i at det bliver tilsat nærmest alle fødevarer. Derfor er det så svært at dæmme op for, da de påvirker kongressen mm. for at der netop ikke kommer forbud mod dette produkt, eller ihf bliver fundet en substitut. Jeg mener der er lavet en ganske udemærket dokumentar omkring det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heikichi Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 jep, det virker som om almindeligt bordsukker også er sukrose. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doggie Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 http://www.alanaragonblog.com/2010/01/29/the-bitter-truth-about-fructose-alarmism/En kommentar til det linkede foredrag (foredragsholderen deltager også i kommentarene 'under' artiklen). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Jeg kiggede en del af de review der ligger på emnet for et halvt år siden. Der var der ikke den store evidens for at støtte hans model op. Jan fremtoning er ensidig og selv om hans ideer er spændende virker han alt for frelst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schroinx Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 http://www.bodyrecomposition.com/research-review/straight-talk-about-high-fructose-corn-syrup-what-it-is-and-what-it-aint-research-review.htmlSund skepsis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinstripe Posted December 9, 2012 Author Report Share Posted December 9, 2012 (edited) Nu har jeg så igen været på jagt på internettet efter mere info. Og så fandt jeg en side, der virker til at være en ganske officiel side i EU-regi. Noget med nogle ernæringsmæssige anbefalinger. De er ikke så skarpe i udmeldingerne, men synes alligevel at være enige på nogle punkter. Overdreven indtagelse af fructose kan for inaktive personer give et forhøjet niveau af triglycerider i blodet og andre slemme sager. For særdeles aktive personer og atleter kan fructose i større mængder være til gavn.Tager jeg fejl i min forståelse af teksterne, eller er der nogen, der er af anden mening.http://www.eufic.org...tion-necessary/ Edited December 9, 2012 by Pinstripe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Nu har jeg så igen været på jagt på internettet efter mere info. Og så fandt jeg en side, der virker til at være en ganske officiel side i EU-regi. Noget med nogle ernæringsmæssige anbefalinger. De er ikke så skarpe i udmeldingerne, men synes alligevel at være enige på nogle punkter. Overdreven indtagelse af fructose kan for inaktive personer give et forhøjet niveau af triglycerider i blodet og andre slemme sager. For særdeles aktive personer og atleter kan fructose i større mængder være til gavn.Tager jeg fejl i min forståelse af teksterne, eller er der nogen, der er af anden mening.http://www.eufic.org...tion-necessary/Although some studies hint towards some potential adverse effects of excessive fructose consumption especially when combined with excess energy intake, the results from clinical trials do not support a significant detrimental effect of fructose on metabolic health when consumed as part of a weight-maintaining diet in amounts consistent with the average-estimated fructose consumption in Western countries. However, definitive studies are missing.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22617566 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.