Cardio


Instinkt
 Share

Recommended Posts

Ja det kan man godt. Man kan også holde samme vægt. Og man kan faktisk også godt tage på af at lave 15 minutters sindssygt kardiovaskulært arbejde - det kommer an på hvor meget man spiser.

Om man taber sig eller ej, kommer an på hvor meget energi man indtager (mad) sammenlignet med hvor meget man forbruger (fx. fysisk aktivitet).

Hvis målet er vægttab kan motionen ikke stå alene, men den skal kombineres med en ændring af kosten og kostvanerne.

Det nytter ikke noget at sulte sig selv. Sult og appetit er meget kraftige styringsmekanismer i kroppen. Indtag af næring er med til at sikre kroppens overlevelse og Marslow har derfor også puttet den nederst i behovspyramiden. Evnen til at underkende sultsignaler er faktisk karakteriseret som en psykisk sygdom, nemlig anoreksi.

Hvad gør man så? Det gælder om at få så meget "mæthed" per kalorie og her er det vigtigt at vælge de rigtige ting i supermarkedet. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at grønsager mætter bedre end slik. Protein mætter bedre end kulhydrat (stivelse, sukker, pasta, ris, brød) og er med til at øge forbrændingen. Derudover er et øget proteinindtag med til at øge muskelmassen, hvilket for det første koster en masse energi at konstruere, og derudover er muskelmasse dyrere i drift end fedtmasse. Fuldkorn mætter bedre end raffinerede stivelseskilder og fuldkorn har en lang række sundhedsfremmende egenskaber. Grønsager indeholder meget lidt energi i form at kalorier, men meget næring i form af vitaminer, mineraler og fibre.

Hvis ens tilgang til at mindske mængden af indtaget energi består i at sulte sig selv, skal der ikke ret meget til at friste én når sulten gnaver og blodsukkeret er lav. Springer man fx. morgenmaden over ender man til gengæld med at overkompensere senere på dagen når der er kage til kaffen. Det samme gælder åndsfraværende indtag af snacks foran fjernsynet senere på aftenen.

Man gør således sig selv en bjørnetjeneste ved at springe måltider over og man ville nå længere ved at spise rigtig mad, godt med protein og grønsager, supplere op med fuldkorn og sørge for at få rørt sig, som f.eks. de 15 minutters cardio.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share