saucen til maden


Mbrammer
 Share

Recommended Posts

hey,

jeg har lige et par spørgsmål jeg håber i kan hjælpe med.

jeg er kok og holder meget af at lave mine egne fonder og saucer, så mit spørgsmål lyder.

hvordan kan jeg finde ud af hvor mange protein/kylhydrat/fedt og kcal der i en sauce.

hvis vi tager højde for at den bliver skummet godt af for fedt, og koger den ned, så det kun er proteinerne-

man bruger til at jævne den med?

det samme med hjemmelavet brød, hvis opskriften nu lyder sådan her:

500 gr. ølandsmel

500 gr. ølandsmel grov

9 del. vand

1 dl. surdej

½ pk. gær

hvordan regner jeg det ud*?

hilsen Mbrammer

Link to comment
Share on other sites

okay så brødet er lige til tak =)

men med saucen der, har jeg hørt at man skal undgå saucen, hvis man skal tabe sig. jeg elsker bare sauce, og jeg tænker måske at hvis man lavede den fra bunden af,

så kunne bedre kontrolellere at der ikke kom smør i osv. kunne bare rigtig godt tænke mig at finde ud af hvor meget fks. 1 del. glace af kalv er ?

i kcal

Edited by Mbrammer
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke kunne sige det, men jeg er ret sikker på, at tallet er ret højt.

De fleste saucer jævnes med kulhydrater af stivelsestypen, og får en del smag fra sukker. Der er ikke mange proteiner i en sauce. Derfor smager den jo stadig godt. Sammenlign med knorrs varianter og regn med cirka det samme. Måske lidt mindre, hvis du gør dig meget umage med at gøre det fedtfattigt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share