Sign in to follow this  
hardvig

Alt hvad du skal vide om vægttab for at tabe dig!

Recommended Posts

Ja, det er jo ikke så lidt af en påstand jeg kommer med i overskriften, men ikke desto mindre tror jeg på at det er sandt!

Kort om forfatteren

Mit navn er Jonas, jeg er 25 år og har studeret ernæring og sundhed med speciale i fysisk aktivitet.

Min egen vægttabsrejse begyndte for 1 juli i år hvor vægten pludselig viste 100 kilo (hvilket ikke er decideret voldsomt når man er 191cm høj og mand, men det var nok til at jeg ikke syntes at det så pænt ud), så jeg satte mig for at reducere min vægt - jeg har ikke noget endeligt mål rent kilomæssigt, men stopper når jeg engang synes at jeg ser godt ud - indtil videre har jeg tabt 13 kilo :)

Om tråden her:

Da jeg startede med at tabe mig, satte jeg mig for, at jeg ville gøre det så simpelt som muligt, så jeg ville være i stand til at fortælle det videre på en overskuelig måde og når jeg så fortalte det til andre, skulle de også føle at det var realistisk at opnå det jeg havde nået, dvs. ikke noget med specielle stoffer af den ene eller den anden slags som hjælpemidler til vægttabet (jeg drikker dog en proteinshake efter træning, da det er hamrende utiltalende at kværne en dåse tun efter hver træning, men mere om dét senere).

Der er frygteligt mange informationer derude på internettet og i ugeblade og hvad alle mulige forskellige mennesker smider om sig med til højre og venstre - jeg vil forsøge at skille skidt fra kanel..!

Jeg vil linke til de steder jeg har fundet mine informationer i så vid udstrækning det er muligt, så vil jeg lade det være op til dig som læser at beslutte om det der er kanel for mig også er kanel for dig - men når det er sagt, så husk at det har virket for mig!

Lad os gå i gang!

For det første så husk: Det har taget dig tid at tage kiloene på og det vil tage tid at få dem af igen! Glem med det samme, alt om at smide alle de overflødige kilo på 2 uger - det kommer ikke til at ske!

Når du har accepteret ovenstående faktum, så er du klar til at læse videre!

Du har nu mulighed for, at læse hele ”guiden” igennem (hvilket jeg selvfølgelig vil anbefale – jeg har jo brugt tid på den J) eller du kan gå direkte til afsnittet ”hvad gjorde jeg” og læse hvordan jeg brugte alle grundprincipperne til at opnå mine resultater…

Grund-regler:

"Du kan leve hele dit liv i fitnesscenteret eller ude på dine løbeture, men spiser du mere end du forbrænder, så VIL du tage på!"

Husk dette! Det er fysisk umuligt at tabe sig hvis du indtager flere kalorier end du forbrænder! Det er uanset om du løber et marathon om dagen eller cykler 200 km - hvis du stopper, bare 1 kcal mere i hovedet end du forbrænder så vil den ene kalorie sætte sig på kroppen!

"Glem alt om at skulle spise 5-10-20 måltider om dagen!"

Det her var noget af en ”aha!”-oplevelse for mig – grundessensen er simpelthen, at de forskellige næringsstoffer (protein, kulhydrat og fedt) hver især kræver en vis mængde energi for at blive optaget i kroppen og så er det fuldstændigt ligegyldigt om du indtager det fordelt på 3, 7 eller 10 måltider!

Lad os sige at du indtager 2000kcal om dagen og fordelingen af næringsstoffer i dine måltider lige præcis gør, at de vil kræve 10% af energien for at blive optaget, så se de her 2 eksempler:

 1. 4 måltider af 500kcal = 4x50kcal = 200 kcal
 2. 10 mål af 200 kcal = 10x20kcal = 200 kcal

Vupti! Samme mængde forbrændt!

Der hvor det kan hjælpe, at spise mange små måltider, er for at forhindre for store udsving i blodsukkeret (mæt/sulten). Men en af de ting jeg har fundet ud af er, at en af mine udfordringer under et vægttab er, at jeg aldrig får lov at føle mig MÆT! Dertil kommer, at det kan være bøvlet at skulle spise udenfor frokostpausen når man er på arbejde (eksempelvis kl. 9 og kl. 15), så jeg holder mig til et større måltid i frokostpausen og får på den måde lov til at føle mig mæt!

Jeg har disse informationer fra nedenstående link:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=121703981

”Nej, det er ikke dine gener der gør dig tyk – og nej, du har ikke ’tykke knogler”

Der er helt vildt mange der bruger de ovenstående 2 argumenter som en undskyldning for at de ikke taber sig så meget som de havde håbet på – og derfor giver op.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke finde linket, men jeg fandt på et tidspunkt på wiki.answers.com, en artikel som viste at 95 % af alle mennesker ligger indenfor et interval der hedder 2-400kcal fra ”normalen”, dvs. at der er meget lille sandsynlighed for at netop DU lider af nedsat forbrænding. I LANGT de fleste tilfælde handler det om, at man simpelthen spiser for meget og laver for lidt..!

Info fundet her: http://examine.com/faq/does-metabolism-vary-between-two-people.html

Og tykke knogler?

myth-i-am-just-big-boned.jpg

”Der er ikke noget der hedder ”muren”

Det der med vægttabs-plateauer er som koncept, noget fis… Jeg oplevede selv at vægten ”gik i stå” ved omkring 92 kilo, men det handlede simpelthen om, at jeg havde reduceret min vægt med 8 kilo og jeg derfor skulle flytte rundt på 8 kilo mindre samt at der var 8 kilo fedtceller mindre som skulle ”fodres”, så jeg satte mit kalorieindtag ned, og tilføjede lidt kredsløbstræning og vupti! Så var jeg videre..!

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results”. Albert Einstein

HUSK: din krop ændrer sig – så det skal din kost og din træning også!

At spise med mindfulness vs. portionsstørrelse

Det gik op for mig forleden, at jeg helt automatisk er blevet bedre til at nyde min mad – det kommer sig simpelthen af, at jeg kun har en vis mængde mad tilgængelig foran mig til hver enkelt måltid og derfor helt automatisk ”vælger” at nyde den mere – især når jeg sidder sammen med andre som har mulighed for at spise efter ”ad libitum”-metoden (f.eks. når jeg er på arbejde og de andre spiser fra kantinen). Jeg har hørt om det der med at spise med mere ”mindfulness” og konceptet er sådan set fint nok, men jeg tænker, at det er meget lettere at gøre sådan nogle ting når det ikke er noget man tænker over..

Så efter min mening handler det ikke om at spise med mindfulness – det handler om at spise så lidt at du helt automatisk nyder maden mere!

”jeg starter på mandag”

Hvorfor vente til på mandag? Eller den første i næste måned? Det er lige NU at du er motiveret til at starte dit vægttab – hvorfor vente til den motivation ligger i fortiden?! Du er motiveret lige nu, så det er lige nu du skal tage ned og handle ind til hele den næste uge hvor du alligevel skal leve sundt! Det samme med træningen, lad være med at sætte dig til rette når du kommer hjem fra arbejde/skole og håb på at motivationen til en løbetur helt tilfældigt rammer dig i løbet af aftenen (…det gør den ikke!), så let måsen og kom afsted NU – mens motivationen er der!

Start med små skridt

NEJ NEJ NEJ! Små skridt giver små resultater – jo hårdere du går til stålet lige fra start af, jo før kan du forvente (bedre) resultater! Dvs. ikke noget med først at skære colaen fra, og så det lyse brød og så smøret og så begynder du at gå en tur og så begynder du at lunte lidt – så går der let 1 måned før der sker noget som helst og i den tid føler du ikke at du ”får noget for dine ’anstrengelser’” – drop alle de usunde vaner NU og tillæg dig nogle bedre vaner NU! Så kommer resultaterne NU og du bliver mere motiveret NU!

Jeg ville ønske at jeg kunne give dig en time med den følelse jeg render rundt med lige i øjeblikket, så ville du vide at det er det hele værd når du pludselig slipper for at trække maven ind for at yndlingsblusen skal sidde rigtigt, eller når six-pack’en ligeså stille begynder at titte frem – eller når de bukser du købte for et år siden, i håbet om at tabe dig nok til at du engang kunne passe dem, pludselig er for store!!!

…Alt sammen ting jeg har oplevet indenfor den sidste måned – det er en ubeskrivelig følelse og SÅÅÅÅÅÅÅÅ motiverende!!!

Motivation

Motivation er jo i sig selv et KÆMPE emne der er skrevet tykke bøger om og som folk bruger halve og hele liv på at forstå i dybden… Det er forskelligt fra person til person, hvad der motiverer os, men ens for os alle er, at det er noget man skal have på plads FØR man går i gang med det her projekt, ellers vil du fejle ligeså hurtigt som du er gået i gang…

”If you stand for nothing, you will fall for anything”

Alexander Hamilton

Ovenstående er et af mine yndlingscitater for det beskriver meget godt hvad motivation handler om! Du VIL blive fristet! Du VIL blive udfordret! Det er hvordan du håndterer de fristelser og udfordringer der afgør om dit vægttab i sidste ende bliver en succes eller ej!

Jeg står op kl. 4.55 hver morgen, bruger 5-7 minutter på lige at gå på toilettet og bagefter at børste tænder, så er det på med løbetøjet og så traver jeg ellers afsted på løbebåndet i 60 minutter – det er en udfordring HVER morgen! Ligesom det er en udfordring som 25-årig, at gå seng kl. 21.30 når alt det fede tv begynder dér, men det er bare nødvendigt for at få søvn nok til at være i stand til at stå op før kl. 5 og gøre det jeg gør…

Dertil kommer, at jeg arbejder i en afdeling hvor der er meget kage og vi er del af en rigtig lækker frugtordning hvor der altid er frugt, nødder og andet lækkert tilgængeligt, det kræver bare en 5 sekunders gåtur ud i vores lille te-køkken og vupti så er der noget at stoppe i hovedet – og det er endda sundt! Men jeg ved med mig selv, at selvom det er sundt, så er det kalorier jeg ikke har brug for!

..Og når jeg kigger mig i spejlet er jeg ikke i tvivl om hvad jeg helst vil!

Se det nyeste afsnit af top-gear, eller få søvn nok til at træne dagen efter?

Spise en banan, en håndfuld mandler, eller score 200-300 kalorier lavere på kalorieregnskabet?

Jeg ved ikke med dig, men for mig er det et let valg!

Det handler hele tiden om at sætte tingene i perspektiv!

Vil jeg virkelig gerne have den her småkage, eller vil jeg hellere være ét skridt tættere på at nå mit mål?”

…Jeg kan med stolthed i skriften sige, at jeg ikke gået nogen skridt tilbage endnu! (…og det er IKKE fordi jeg ikke er blevet fristet!)

Eksterne motivationsfaktorer

Jeg har været så heldig at ramme et punkt hvor motivationen er forankret i mig selv, så jeg har ikke på nuværende tidspunkt brug for at der er nogen der sparker mig bagi for at jeg kommer op om morgenen og får trænet, eller at jeg får losset mig selv op i træningscenteret efter arbejde, men sådan har det ikke været hele tiden, så nu får du lige et par tips til hvordan du også kan nå hertil J

 1. Kig på http://www.bodybuilding.com/fun/bbmainmind/transformations.html og find en historie der minder om dig, se hvad personen har gjort for at nå dertil og sæt dig så for, at det kan du også! For mig var det denne (http://www.bodybuilding.com/fun/body-transformation-body-fat-meltdown.html) historie der gjorde det for mig. Jeg kan se, at gutten her, har slugt så mange piller i forløbet, at flere misbrugere må have kigget forundret til, så dét aspekt afviger jeg på, men især dette afsnit gjorde et stort indtryk på mig:

 

The aspect that challenged me most during my three-month transformation was waking up at 6 a.m. every day for cardio (I hate cardio!), but I had lots of fat to lose and it was necessary to reach my goals.

 

 1. Jeg har købt mig et armbånd hvorpå der står; “du har mere styrke end du tror” – Jeg ELSKER citater og det her har jeg på hele tiden, så når jeg står på løbebåndet og det begynder at stramme til, så kigger på lige på det her armbånd og så får jeg lige en lile smule mere energi!
 2. Tag før-billeder! Jeg tog et par ret så uimponerende billeder af mig selv i bar overkrop for 2 måneder siden og det er VILDT så meget der er sket siden! Jeg GLÆDER mig helt vildt (og det er også motiverende!) til, at tage nogle billeder når jeg har nået mit ”mål” og kan sammenligne de 2! J

Hvad gjorde jeg?

Hvis du har læst guiden igennem vil der være nogle gengangere, men sådan er livet nu engang ;)

Kost

Som nævnt tidligere, så er kosten det absolut vigtigste i forhold til et vægttab – for mange kalorier og vægten står stille, sådan er det bare, så det er man jo nødt til at forholde sig til.

Det jeg gjorde var:

 1. Fandt mit kaloriebehov – typisk vil det være omkring 2000kcal for en mand og 1500 kcal for en kvinde – så skærer man 500kcal af (det i sig selv giver et vægttab på 0,5 kilo om ugen) og så ender man med en kostplan der hedder, at jeg (som mand) skal have 1500 kalorier.
 2. Lavede en kostplan – og til dét har jeg nogle noter!
  1. Brug det her skema: http://www.bestrong.dk/filosofi/gratis-kostberegnings-program/ - det er genialt og kan super let printes ud og hænges op
  2. Jeg har lavet nogle observationer.
   1. Kyllingebrystkød uden skind og magert, hakket oksekød er for mig det samme rent kaloriemæssigt og jeg kan derfor skifte imellem de 2 uden at tænke over at skifte vægt – jeg ved godt at det ikke er helt sådan det forholder sig i virkeligheden, men det fungerer i min verden
   2. Grøntsager er grøntsager rent kaloriemæssigt – men kartofler hører ikke med i ”grøntsager”! (selvom de jo selvfølgelig er det…)
   3. Pasta, ris, kartofler og brød er simpelthen ikke kalorierne værd! De smager godt, men bidrager med alt for mange kalorier i forhold til hvad de vejer..! Jeg putter 20g havregryn på min skyr/yoghurt om morgenen, men det er så dét. Da min vægt gik i stå ved 92 kilo og jeg skulle skære yderligere i min kostplan, fik jeg sved på panden, for hvad skulle jeg skære væk? Det viste sig hurtigt at de 110g ris jeg fik om dagen, uden problemer og vupti så begyndte vægten at falde igen!
   4. Pas på med frugt! Frugt er ikke bare frugt og noget frugt indeholder faktisk rigtig mange kalorier! F.eks. kan du spise ca. 2,5 æble for hver banan! Så jeg er skiftet over til æbler – vindruer og også små sukkerbomber!
   5. Der findes mange rigtig gode (og nødvendige) sukkerfrie alternativer til de ting du normalt ville spise! Jeg bliver trængende efter søde ting, ligesom alle andre og her er sukkerfrit saftevand og sukkerfrie tyggegummier virkelig noget der kan hjæpe!! Pepsi max har også reddet min bagdel mere end én gang! J Vil ikke gå ind i debatten om hvorvidt kunstige sødemidler er kræftfremkaldende og skadelige, det kan sgu godt være at de er det, men det farligste ved livet er, at man kan dø af det ;)
   6. Krydderier er din ven!!! Det er helt ufatteligt hvor forskelligt man kan få kylling til at smage, alt efter om man putter karry eller paprika på det – du lærer hurtigt at blive venner med din krydderi-pusher – du får brug for ham! J
   7. Når du skal lave din kostplan, så lav den ud fra følgende ideologi – 2g protein pr. kilo kropsvægt du har. Derefter skal fedten udgøre ca. 10% af kalorierne du har til rådighed (tjek nederst til højre i skemaet), og så fylder du bare på med kulhydrater til det passer med dit kaloriebudget J

Helt grundlæggende når du skal lave din kostplan så kan det være en rigtig god idé at have et par ting for øje, allerede før du går i gang:

For det første så planlæg at lave retter hvor du kan skille grøntsager fra kød og så blande det senere, det vil gøre kalorietællingen SÅ meget lettere!

Frosne- og dåsegrøntsager er din ven! Det er SÅ let at have dåser stående og poser liggende i fryseren så når du skal bruge grøntsager, BUM så kan du lave mad på ingen tid!

Her er et par eksempler på mad jeg har spist de sidste par måneder:

Wok hvor kyllingen steges først og tages af wok’en, derefter svitses (frosne) grøntsager med krydderier. Derefter kan man let veje kylling (protein) og grøntsager (kulhydrat) op, separat og så kan man let overholde sin kostplan

Kødsovs hvor man svitser hakket oksekød og laver tomatsaucen ved siden af. Derefter opbevares de 2 ting separat og kan blandes i det forhold der skal til for at du overholder din kostplan

Kyllingebryst og grønne bønner – absolut ikke det mest interessante at stoppe i hovedet, men det er billigt og MEGET let at lave! Og så kan man blære sig lidt med dressingen, jeg fandt f.eks. en bearnaise-dressing som jeg faldt pladask for J

Kylling med tomatsauce – en blanding af opskrift 2 og 3 – bare uden dressingen :/

Grundregler behandling af maden

 • Kylling laves i ovnen og der bruges IKKE fedtstof
 • Hakket oksekød svitses i en gryde UDEN fedstof – hvis du ikke kan det i din gryde, så køb en ny, det SKAL kunne lade sig gøre!
 • Husk at du SKAL have lidt fedstof!

Her kan du se hvordan min kostplan ser ud på nuværende tidspunkt:

2cq0300.png

Noter til ovenstående:

1. Jeg spiser æblet kl. 9 og ikke sent sent på aftenen som det måske kunne se ud...

2. Jeg udelader måltid 2+3 på dage hvor jeg ikke styrketræner

Supplementer

Jeg ved godt at jeg i starten sagde, at jeg havde gjort det her så naturligt som muligt, og det vil jeg påstå at jeg har overholdet – så naturligt SOM MULIGT!

Jeg har nemlig været nødt til at supplere med nogle enkelte ting som du ikke lige finder nede i køledisken i dit lokale supermarked, men stadig ting som er super lette at komme til!

 1. Fiskeolie-piller (2 stk. før morgentræningen) – Jeg skal ikke kunne udtale mig om de her er så mirakuløse som man påstår, men jeg kan fortælle at mine albuer er stoppet med at ”knoske” når jeg styrketræner – og det er jo dejligt J
 2. Koffeinpiller (2 stk. før morgentræningen) – de her er ikke decideret nødvendige og hvis du føler at det ikke er noget du bryder dig om, så lad være med at tage dem! Jeg tager 2 fordi jeg har hørt at koffein kan hjælpe med forbrændingen af fedt, og så fordi 2 stk tilfører ca. 200mg koffein, hvilket er ca. 1,5 kop kaffe, hvilket jeg alligevel ville have drukket i løbet af min morgen…
 3. Multivitamintablet (1 stk. sammen med morgenmaden) – Når ens diæt er så ensformig som min, så tænker jeg at det ikke kan skade at få et tilskud af vitaminer og jeg kan da ikke fornægte at min hud har haft gevaldigt godt af det!
 4. Protein-pulver (20g før styrketræning og 20g efter). Jeg styrketræner 3 gange om ugen. Før jeg træner, laver jeg en proteinshake af 40g proteinpulver og 300ml. vand. Så drikker jeg halvdelen før og halvdelen efter træning. Jeg har læst et sted, at proteinoptaget kan være op til 250% bedre hvis man indtager proteinen FØR træning – det er MEGET og noget jeg ikke kunne lade være med at have i baghovedet, så nu har jeg indført det – og ifølge den seneste fedtmåling jeg har fået lavet, havde jeg da også kun tabt 100g muskelmasse hvilket er virkelig lidt, når man tænker på det samlede vægttab!
 5. Amino-syrer (1 ske i drikkedunken før styrketræning) – Den her er nok den jeg får sværest ved at overtale dig til at indtage – især fordi jeg ikke ved 110% hvad det gør – bare at det virker! Det er noget pulver man blander i sit vand før man går ind til styrketræning og så tilfører det kroppen nogle aminosyrer som den ikke kan danne selv og det hjælper med at sørge for at man ikke er øm og at man taber mere fedt frem for muskler – så det er jo bare win/win/win J

Det var dét – det var da ikke så slemt – vel? J

Træning

Jeg kan ligeså godt indrømme at jeg længe har været bidt af en gal vægtstang – jeg ELSKER at styrketræne!

Jeg styrketræner 3 gange om ugen (tirsdag, torsdag og én gang i weekenden) hvor alle kropsdele bliver tæsket igennem!

Jeg har alt min viden om styrketræning fra min ven, Casper Jelstrup og det mest fornuftige han har sagt til mig i forhold til styrketræning var, husk, du skal ikke stille op i verdens stærkeste mand, du skal se markeret ud! For der er nemlig KÆMPESTOR forskel på hvordan man skal træne alt efter hvad man gerne vil opnå – og jeg har ingen intentioner om at komme til at ligne sådan en michellin-mand som så til gengæld kan løfte 500+kg, jeg vil hellere ligne en undertøjsmodel, hvilket vil sige, at jeg ikke skal løft vildt tunge vægte, jeg skal bare fokusere 110% på at løft dem korrekt!

Der er hamrende svært at forklare alt hvad der indgår i min træningsfilosofi, men hvis jeg skal koge det ned, så må det være noget me at korrekt teknik er det absolut vigtigste – hellere en lidt for let vægt, og så gøre det rigtigt, end en for tung vægt, gøre det forkert OG få en skade..! og så husk piger – I bliver ALDRIG pumpede – så tag lige og løft nogle lidt tungere vægte!

squats-no-squats.jpg

Konditionstræning er også blevet en stor del af min hverdag – læg mærke til ordet ”blevet”, for det har det absolut ikke altid været! I starten af mit vægttabsforløb undgik jeg det som pesten fordi jeg troede at det ville rive alt min hårdt optrænede muskelmasse af kroppen på mig – sådan var det bare ikke… Så da jeg syntes at det hele gik lidt sløvt på et tidspunkt, besluttede jeg mig for at løbe nogle korte ture – bare 15-20 minutter, men da jeg kunne se hvilken effekt det havde på min krop, satte jeg mængden op og begyndte at løbe længere.

I sidste ende endte jeg med spørgsmålet: ”skal jeg løbe hurtigt, eller skal jeg løbe langt?” – du kan selv søge på internettet – der er 1000 forskellige bud på hvad man skal vælge, men nu var min motivation jo gutten med historien fra bodybuilding.com og hvis han kunne smide 19% kropsfedt på 84 dag ved at trave 60 minutter om dagen på et løbebånd med stigning på – så kunne jeg også! Så det begyndte jeg også på og jeg har ikke kigget mig tilbage – og kiloerne er raslet af mig lige siden! (jeg går med 6-6,5 km/t med stigning på – jeg kender ikke den præcise stigning, men kan sige at min puls ligger på 150 slag/min. Til at starte med og stiger op til omkring 170 hen mod slutningen af timen, så må du selv finde ud af hvad der skal til for at du havner dér).

…Men du kan lige vove på at holde fast på løbebåndet når du går!!!!!!

Jeg tror sådan set at det var dét jeg havde at fortælle om mit vægttab – hvis der er noget du synes der mangler, så sig endelig til, så må jeg sørge for at uddybe det – ambitionen er at hjælpe folk og det gør man nu altså bedst når de forstår det man siger ;)

Held og lykke med projektet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sikke en lang tung smøre. Det virker lidt rodet og vrøvlet, jeg har sgu svært ved at læse det.

Er den korte version ikke bare: Spis sundt, træn hårdt, lev sundt og motivationen må vel være et langt, sundt og værdigt liv?

PS. Fin numse du har fundet der, hun squatter helt sikkert, ja nemlig ja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syntes faktisk det er et rigtigt fint indlæg, hvor der beskrives en vej til vægttab der virker for denne person.

De praktiske eksempler på fx kostplan og træning er jo nogle af de ting mange nyankomne til forummet spørger om.

Man kan selvfølgeligt ikke ophæve personlig erfaring til sandheder, men det er sgu et fint partsindlæg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PS. Fin numse du har fundet der, hun squatter helt sikkert, ja nemlig ja!

Intet med gener eller tyve års mindre påvirkning af tyngdekraften, nix, nej ;-) Men samtidig sagt at tung squat er godt for kvinder, uanset :-)

Fornuftigt indlæg i det store og hele. Er lidt uenig i at vores vægt ikke er genetisk bestemt. Det er meget lettere for nogen at holde vægten end andre, men dermed ikke sagt at det er umuligt eller skal være en undskyldning. Det skal det ikke.

Jeg er heller ikke enig i dine kosttilskud. Jeg men at hvis man spiser groft, grønt og varieret og får noget fisk, og fornuftig fordeling af protein, kulhydrater og fedt, så er det ingen grund til at tage kosttilskud. Det er lidt som at sælge vand på flaske. Det i vandhanen er lige så godt og gratis. Det eneste de i bedste fald tager er dine penge, og i værste fald, kan for stort indtag af fx vitaminer give leverskader. Overdreven sundhed, hvor det bliver skadeligt, er i dag defineret som en sygdom.

Jeg vejer også tæt på 100 kg og er 190. Men har ingen planer om at tabe mig. Men det afhænger måske også af hvordan at de sidder :-)

Vh Troels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fin historie og sundt for et forum som dette at få nye og engagerede brugere.

Dog må jeg bemærke at genetikken spiller en altoverskyggende rolle hvad angår energistofskiftet og alle dets facetter. Så der er ingen one-size-fits all løsning når det kommer til vægttabsstrategier (læs: man skal selvfølgelig inducere et energiunderskud men måden hvorpå dette gøres, samt måden hvorpå kroppen vil reagere på interventionen er meget individuel). Desværre er faktum også at livsstilsinterventioner ikke "virker" på sigt, men det er en anden snak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej fint indlæg og fint at du gerne vil hjælpe folk med at tabe sig der er dog flere ting jeg er mere eller mindre uenig i. Det virker for dig og derfor tror du at du har fundet den gyldne vej for alle der gerne vil tabe sig dertil kan man sige at så simpelt bliver det desværre aldrig da det er forskelligt hvad der virker for folk, vi er selvfølgelig enige om at kalorieunderskuddet skal være til stede uanset.

Genetikken betyder en del for hvor let du har ved at tabe dig. dog er det rigtigt som du siger at hvilestofskiftet sjældent er forklaringen.

Der er blevet lavet undersøgelser der viser at hvis folk skal ændre flere ting ad gange daler deres succesrate drastisk i forhold til hvis de kun havde ændret en ting af gangen. så det med at gå fra en ekstrem "dårlig" kost til lige pludselig at spise lidt og sundt er ikke en god strategi for alle, men du har selvfølgelig ret i at små ændringer giver små resultater.

Alt tyder på at høj intensitets intervaltræning er det bedste i forhold til vægttab.

Korrekt teknik er vigtig i forhold til styrketræning men der mange andre ting der også er rigtige vigtige.

kører jeg fx 25 reps med 30 rm kan jeg køre dem nok så pænt men det vil aldrig være optimalt for muskelopbygning som videnskaben er nu. det vil faktisk formentlig være mere muskel opbyggende at lave 8 "dårlige" gentagelser med 10 rm.

Aminosyrer er både i dit proteinpulver og i alle andre proteinkilder så at tage dem selvstændigt ved siden af er måske ikke anbefalelsesværdigt for den almindelige vægttabsklient der kan dog argumenteres for og imod,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nok muligt at højintensiv intervaltræning er effektivt til vægttab. Men det er ikke for begyndere og indeholder et betydeligt skadespotentiale. I forhold til et vægttab er det mest effektive på sigt, den motionsform personen, der vil tabe sig på længere sigt kan holde fast i. Hvis det er at gå 60 minutter på løbebåndet, så er det helt fint-eller cykling eller spinning, cross-trainer eller hvad ved jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er umiddelbart uening i at højere intensitet er lig højere skadepotentiale, jeg kan godt se at det fx vil være tilfældet på løbebånd. men på en crosstrainer er skadespotentialet ikke stort uanset intensitet vil jeg påstå. modsat har du en god pointe i at den cardio træning man vælger skal være en man er glad for at lave, for at det er sandsynligt at man vil blive ved med det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this