Hvordan bør jeg træne?


Ceciliesørensen
 Share

Recommended Posts

Hej jeg er lidt ny i træningsmiljøet, jeg har trænet meget siden jeg var helt lille men det har mest været cardio træning.

Nu har jeg været syg i et års tid og der er sneget sig et par ekstra kilo på ;).

Jeg er kommet i gang med at træne igen og har smidt ca 7 kg siden jeg startede, både med sundere kost og mere træning. Men jeg er kommet lidt i tvivl om jeg gør det rigtigt, jeg vejer ca. 85kg nu og er 175cm høj. Hvor mange kalorier bør jeg spise?? Er styrketræning eller cardio træning bedst, når jeg ønsker at tabe mig, selvom jeg også gerne vil øge min muskelmasse?

Jeg er ret lost angående hvor meget jeg skal træne men også hvor meget jeg skal spise. Jeg har søgt lidt rundt på nettet men det synes jeg bare jeg bliver endnu mere forvirret af.

Håber på lidt hjælp fra nogen der forhåbentlig ved lidt mere om det end mig ;)

Hilsen den forvirrede18 årige pige.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har smidt 7 kg, har du jo gjort det rigtig godt, så du kunne jo fortsætte på samme måde.

I princippet er vægttab enkelt (i princippet altså; i praksis well!). Du skal blot indtage færre kalorier, end din krop forbruger. Der er en funktion her på MOL, hvor du kan udregne din krops behov for kalorier dagligt (ligevægtsindtag). Så gælder det om at indtage færre kalorier dagligt end dit ligevægtsindtag. Når du har tabt 7 kg allerede, må du have gjort det. Et underskud på 500 kcl pr. dag er passende. Er underskuddet for stort mister du for meget muskelmasse. Du kan se på den aktuelle tråd om makronutrienter, hvor dan fordeling i din kost mellem kulhydrat, protein og fedt bør være.

Træning; kredsløbstræning eller konditionstræning øger din forbrænding. For eksempel vil en times løb forbrænde en 800 kcl. Derfor er konditionstræning godt at have med i et vægttab. Find den træningsform, der passer dig bedst. Det er i princippet ikke afgørende, om det er løb, spinning, udendørscyckling, crossetræner eller gang. Oveni får du forbedret din kondition, og det er godt for dit generelle helbred.

Styrketræning hjælper dig med at bevare din muskelmasse, mens du taber dig. Derfor er det rigtig godt at have styrketræning med i et vægttab. Så efter min mening er både kredsløbstræning og styrketræning vigtigt i et vægttab. Du skal dog ikke forvente, at du kan øge din muskelmasse i en periode, hvor du taber dig. Det forudsætter nemlig, at man er i kalorieoverskud dvs indtager flere kalorier end kroppen forbruger. Det kan lade sig gøre, at zig-zagge mellem at være i kalorieoverskud og kalorieunderskud og derigennem øge muskelmassen mens man taber sig, men det er vanskeligt og ineffektivt for de fleste.

Men held og lykke med projektet

Edited by mugge
Link to comment
Share on other sites

Ser ikke nogen grund til at protein pulver skal blandes ind i billedet.

lidt skriverrier om det famøse protein pulver(som bare er proteinener som så meget andet, og ikke magisk)

http://www.kropblog.dk/hvad-er-det-med-det-proteinpulver/

http://theblogoffame.com/nutritional-supplements/

http://supertraining.dk/jeg-erklaerer-christian-bitz/

http://supertraining.dk/99-mythbusting-eat-more-meat/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share