Ned i fedt, op i muskelmasse?


xristus
 Share

Recommended Posts

Sandheden er at det kan du ikke..

Begynd dog styrketræning og så spis ca. Ligevægt kalorie indtag. Nogle dage ligger du over andre dage under.

Svært at hjælpe uden information. Højde alder vægt, billede Evt. Mål også.

Hvis dit mål er store muskler så skal du ikke tænke på fedtet men spise mere og tag på i vægten samtidig med styrketræning selvfølgelig.

Er dit mål fit at se på med mindre muskler, sådan fodbold spiller udseende. Så spis mindre.. Du kan ikke få større muskler og tabe dig samtidig. Kun med begynder gain.

Link to comment
Share on other sites

Det er sandt hvad Mark siger. Hvis du føler dig meget tyk, så start med at tabe fedtet og "bulk" (du kan Google det) bagefter. Hvis du er forholdsvis lean, så start med at spise mere end du forbrænder i et godt stykke tid for at få større muskler, og cut så fedtet af bagefter. En ting af gangen.

Link to comment
Share on other sites

Du kan ikke få større muskler og blive større og samtidig mindre overvægtig på en gang. 93 kg lyder af alt for meget til en dreng på 16 år, der er 183 cm høj. jeg vil anbefale, at du taber dig mindst 10 kg og indtil det er sket, glemmer alt om at få større muskler. Kom på en fornuftig diæt og begynd at cykle eller løbe eller spille håndbold eller fodbold eller hvad du ellers synes er sjovt.

Link to comment
Share on other sites

Haha. Sikke mange interneteksperter.

Sandheden er netop at du som en begynder på kun 16 år har de bedste forudsætninger i verden for at byge masse og tabe fedt samtidig. Altså lige med undtagelse af folk der krudter.

Hvis nogen kan, så er det en overvægtig begynder på 16.

Træn hårdt (squat, dødløft, pres, bænkpres, rows), spis masser af grønt og kød og sørg for at få din hvile.

Med hård træning 3-4 gange om ugen og en stram diæt på omkring 2000-2500 kcal kan du i løbet af 6-12 måneder transformere din fysik radikalt. Det kræver dog at du enten får en træner (til 500+ pr gang) eller sætter dig GRUNDIGT ind i træning og kost.

Link to comment
Share on other sites

Xristus, hvis du er forvirret, så er det helt forståeligt.

Problemet opstår når teori møder praksis. Hvis man kigger på det teoretiske materiale omkring hypertrofi (muskelvækst), så kan det kun finde sted, når kroppen har overskud af energi, hvilket betyder, at spise mere end du forbrænder i løbet af en dag. Du vil altså tage på. Derfor er rigtig mange overbevist om, at hvis man spiser mindre end man forbrænder i løbet af en dag, så kan man umuligt opnå en superkompensation.

Men kroppen er i praksis en del mere kompliceret end sort/hvid. Spiser du f.eks. et stort måltid, har kroppen logisk nok overskud af energi de næste par timer, selv om du er i underskud set over de næste 24-48 timer (blot én forklaring blandt mange). Så det er ganske normalt i praksis, at overvægtige får større muskler set over længere tid, selv om de har tabt sig x kilo de sidste par måneder. Træn hårdt og spis fornuftigt, så skal du nok komme rigtig langt!

Link to comment
Share on other sites

Proteinpulver vil hjælpe i den forstand at det kan være svært at indtage den potentielt høje mængde protein igennem din daglige kost.

Proteinpulver kan således bruges som supplement til at opnå den ønskede mængde.

Det vil ikke have en negativ effekt på andet end din konto.

Link to comment
Share on other sites

500g kød = 100g

1L mælk = 35g

100g havregryn: 15g

Tilføj lidt ost og du har dit daglige behov. Proteinpulver er ikke "nødvendigt" eller "bedre" end anden protein. Dit fokus ligger det forkerte sted hvis du spekulerer over det.

Tænk i stedet over hvordan du kan forbedre samtlige af dine madvalg. Samtlige.

Proteinpulver har desuden den egenskab at det ikke mætter på linje med fx kylling.

Link to comment
Share on other sites

Ja du skal spise nogenlund normalt og træne formålstjenligt. Jeg vil også sige at indenfor et fornuftigt interval kan man godt tabe sig og samtidig opbygge muskelmasse, som VenaN skriver er kroppen og energiomsætningen mere kompliceret end et simplet +/- regnestykke.

Det anbefales at man ikke indtager mere end 2g protein/kg kropsvægt og optimum for folk der træner meget styrke ligger på 1,5 til 1,8g/kg kropsvægt. Man har ingen positiv effekt af at indtage mere og for stort indtag kan også være skadeligt så spar du pengene og spis fornuftigt.

Mvh Søren

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share