Tilbage i sadlen - med ben lavet af glas og usselhed


Schroinx
 Share

Recommended Posts

12/2 Restitutionstur

Læggene er bedre i dag, men stadigvæk ømme. Så CF teknik her til aften blev aflyst, sammen med træning i formiddags. Mest pga lidt smerter over knæskallen ved patellasenen.

I stedet blev det til lidt restitution i mængdefutterne e.g. Vomeroerne. Det gik nu forbløffende. Så i morgen vil jeg tage et styrkepas, og så løbe en kortere tur fredag også. Hele ugen er konverteret til restitutionsuge, for i den her situation er det nok det klogeste, og så får jeg udnyttet den til noget fornuftigt.

Fod wo.

Her er lidt intro til minimalist:

http://www.movescount.com/moves/move25717472

Og god intro samt forklaring på video:

http://youtu.be/787hU5R79JY

En interessant kuriositet jeg har opdaget ved min krop, er at hvis jeg ligger på ryggen, så kan venstre ben drejes længere om sin egen akse, dvs med en akse der går gennem hælen, kan foden drejes mere ud til siden, end for højre side. Er det mon alle de gange jeg har siddet med benene korslagte? Nu forsøger jeg at gøre det lige meget til begge sider, og se om jeg kan genoprette symmetrien i mobilitet.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

13/2 Roligt løb kortere langtur :-D

Benene stadigvæk lidt mærket, men i småtingsafdelingen. Har bestemt mig for at det laveste tempo fra nu er bliver 6:30 min/km i jogop/af/roligt løb.

http://www.movescount.com/moves/move25767071

Dagens restitutionstur på 6km løbet i 6:35 med HR 150 i snit. Formen er på vej fremad, for pulsen har aldrig før været så lav. Dejligt solskin at løbe i :-)

Ugens er 20k.

+Fod wo.

Jeg fandt i øvrigt den her:

http://www.inov-8.com/New/Global/Transition-Journey.html?L=26

Det er en noget langsommere transition end jeg havde tænkt mig....

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

16/2 Bakkesprint

Tekniksøndag med trailfutterne. I følge inov8 ovenfor, burde jeg nok starte med 2x8 minutter i denne her uge. Det er lidt upraktisk sammen med træningsplanen, fordi jeg så egentlig burde løbe 8 minutter i en cirkel fra hvor at jeg bor, og så tage hjem og skifte fodtøj og så løbe træningspasset bagefter med hællandinger. Det kan jeg prøve på torsdag. I dag blev det til 6km, med bakkesprint. Så må jeg se hvordan benene har det i morgen.

http://www.movescount.com/moves/move25948857

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

17/2 Squatdag

Warmup: 6:00@1487

Chins: 2x6 2x5

Single leg squat: 4x6x20

Benchpress: 4x5x70

Military: 4x6x40

SL Goodmornings: -

Shrugs: -

Lats: -

Crunch reverse med ben: -

Første gang at jeg er afsted i en uge. Ikke helt optimalt, da jeg både følte mig svag og ikke havde ret meget tid, så droppede nogle af øvelserne. På chins er det som om at jeg ikke får et ordenligt greb i stangen, trods kalk. Det vil nok kræve lidt tilvænning. Mangler desuden stadigvæk en kasse i den rigtige højde til at lave de sædvanlige bulgarian. Fuskede lidt supersæt med at lave lidt pistols, dvs i første omgang kun den fase hvor at jeg sætter mig ned på et ben, med det løse ben ud over kanten på kassen. Højre kan lave en pistol på denne måde, men ikke venstre. Der er lidt forskel i mobilitet og styrke. En fyr snakkede om at man også i pistols skulle dreje knæet ud. Anyways, planen er at lave dem sådan, hvor at jeg bruger 6-8 sekunder på at synke ned kontrolleret. Første delmål er at lave en fuld med foden oppe på kassen, med venstre ben.

Ingen problemer med fødder, knæ eller skinneben i dag. Så gårsdagens træning ser ud til ikke at have taget for hårdt på dem. Resten af ugen bliver på hællandinger, undtaget 8 min på torsdag.

Link to comment
Share on other sites

22/2 Jack is back

Løb i Risskov med SRFF gruppen. Altid godt med kaffe og baileys bagefter og en fin start på weekenden med lidt løb og socialisering. Nu da jeg ikke har lavet en dyt hele ugen og det var i skoven tog jeg trailfutterne. Det gik fint, bortset fra at der igen sidder en muskel inde i højre læg og brokker sig og pumper sig op.

http://www.movescount.com/moves/move26308250

Gik ned med forkølelse mandag aften og har varede indtil i går.

Vægt. Den har ikke rykket sig i februar på trods af at der er gået tre uger. 97 kg. Fordelingen mellem muskel fedt og vand har heller ikke flyttet sig på de tre vejninger. Det eneste gode der er at sige om det, er at jeg heller ikke har taget på. Utilfredsstillende. Men det viser med al tydelighed hvordan at vores appetit snyder os i mit lille forsøg her. Jeg syntes jo at jeg har spist lidt mindre end jeg plejer. Men tydeligvis er det ikke tilfældet. Jeg må revurdere indsatsen, eller overveje at begynde at veje maden.

Link to comment
Share on other sites

23/2 En søndag i skoven

Jeg har langt om længe fået renset og justeret gear på mtb'en. Det er jo ikke noget særligt, bortset fra at det er første gang nogen sinde at jeg har gjort det. Længe leve youtube. Så på jernhesten i denne dejlige søndag forårsdag. Det er længe siden, og det kunne mærkes. Lækker tur. Jeg var i jorden en enkel gang, kun med mindre knubs til følge, og jeg undgik at lande i den mudderpøl jeg kørte igennem, da jeg landede ved siden af sporet, så ret heldig. Man lærer at sætte pris på beskyttelsesudstyret.

Mine nye vintertøfler har vist sig at være rigtig fine, Northwave Celsius GLX. Desværre har de også vist at det jeg troede skyldes for små sommerfutter, er et problem med klikpedalerne/systemet. Som om at det irriterer min faciia i fødderne på en eller anden måde at de er spændt fast. Jeg vil prøve at justere vinklen på cleatsne og se om det hjælper at få hælene længere ind mod cyklen. Trælst.

Ny cykelvask nede ved Statoil, men vandslangen var desværre i stykker :-P

Og for lige at runde denne succes af, så blev min upload fra uret spist af Movescount...

Det ændrer ikke på at det var en dejlig tur.

Link to comment
Share on other sites

24/2 Deadlift Day

Warmup: 1500@6:06

Chin-ups: 6654

Deadlift: 4x6x90

Single leg calf raises: -

Barbell bent over rows: 4x6x60

Dynamic Barbell Overhead Lounges 3x8x20

Narrow bench: 4x6x60

Dips: 4x6xbw

Mave/hofte: 3x8

Svag dag, men stærk i DL. Lidt dårlig bag på venstre skulder, men jeg har jo ikke lavet noget? :-) Højre øvre skinneben og nedre knæ et blåt efter styrtet i går, men mærkede ikke noget til det. Fint med det nye rack i ÅCF. Trænede samtidig ned et par tøser der lavede rope climb i deres wod. Der var der ikke mange tøser i FW der kunne have gjort dem efter og det er noget at det som er fedt ved CF. Jeg fik lavet tre x tre pistols med højre ben på et boks. Yay! Venstre er svagere, så koncentrerede mig om at synke ned langsomt under kontrol. Det skal nok komme.

God træning. Det har jeg savnet.

Link to comment
Share on other sites

26/2 Squatdag

Warmup: 6:00@1456

Chins: 4x6 tilbage på formen!

Single leg squat: 4x6x20

Benchpress: 4x6x70

Military: 4x6x40

SL Goodmornings: 12x20 2x10x30

Crunch reverse med hoftebøjere: -

Fuskede lidt med pistols igen, men efter single leg var der ikke noget juice i beneren. Næste gang bliver det efter chins...

Link to comment
Share on other sites

28/2 Deadlift Day

Warmup: 6:00@1450

Chin-ups: 6666

Deadlift: 3x6x90 6x100

Single leg calf raises: -

Barbell bent over rows: 4x6x60

Dynamic Barbell Lounges: -

Narrow bench: -

Dips: 4x9 PR

45 deg side bend: -

Incline stomach:

3x3 pistols på boks med 5 kg, begge sider. Ganske okay.

Chins blev lavet i god stil. Næste mål er 4x7.

Dips bare kom og kom, så 4x10 næste gang.

DL var en drøj omgang i dag. Svært at holde de 100 kg. Men der er kun en vej frem.

God træning.

Link to comment
Share on other sites

28/2 2 Interval med RW

6x800m. Lidt træt og højre læg blev lidt stiv de sidste par omgange. Tempoet rimeligt.

http://www.movescount.com/moves/move26696812

Lavede en shake med en banan, vanillevalle og en kold dobbelt espresso og isterninger. Kan anbefales.

Og så lavede jeg lige et impulskøb. Et stk startnummer til warrior dash i Århus. 5km med forhindringer og mudder. Skal nok blive spas :-) Skriv hvis du vil med!

https://www.sportstiming.dk/ViewEvent.aspx?Id=783&Referral=true

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Vægtstats. Der har været lidt stilstand den sidste måned på vægtfronten.

Oprindelige mave/bæltemål er fra 2. Januar. Dengang var vægten omkring 103.

Det ser da ret godt ud. At holde vægten og reducere livvidde er da super.

Og det er jo også det din fedt- og muskelprocent siger. Samme vægt, men mindre fedt. Det er sådan vi ka' li' det :)

Link to comment
Share on other sites

Det ser da ret godt ud. At holde vægten og reducere livvidde er da super.

Og det er jo også det din fedt- og muskelprocent siger. Samme vægt, men mindre fedt. Det er sådan vi ka' li' det :)

Mavemålet er desværre fra 1/1, og jeg fik først impedansvægten 1/2. Men helt sikkert en positiv tendens og det er jo ikke så ringe :-)

Link to comment
Share on other sites

Og så er vægten (altså instrumentet) alligevel stabil nok til at give dig stabile målinger.

I det store og hele. Jeg vejer mig normalt lidt tid efter at jeg er stået op. Efter dit råd. Jeg laver normalt tre målinger, og tager så de to som er tættest på hinanden. Vægten er helt stabil, men der kan være lidt forskel i procenterne på plus/minus 0,5 cirka. Jeg havde en outlier på 98 kg med meget vand, som jeg helt droppede. Jeg tror at den er rimelig pålidelig på den måde, men også lidt modtagelig for at jeg bestemmer hvilken måling jeg bruger. Så jeg er lidt forsigtig med at konkludere.

Link to comment
Share on other sites

1/3 Trail med RW ved Ørnereden 4,5k

Kunne ikke følge med og måtte slippe efter 3km. Ben ikke gode. Men det var en fantastisk formiddag i skoven, så da jeg kom ned på stranden på vej tilbage, satte jeg mig midt i smukheden og nød solens stråler igennem disen og bare at være til, at være ude sådan en dag. Fantastisk. :-)

Nu er det weekend!

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

3/3 Squatdag

Warmup: 6:00@1472

Pistols: 4x2

Chins: 4x6

Single leg squat: 4x6x20

Benchpress: 4x6x70

Military: 4x7x40

SL Goodmornings: 3x12x20

Crunch reverse med ben: 4x8

Har lagt pistols op foran. Venstre ben kan jeg vride to gentagelser ud af, af gangen, så tempoet bliver efter det ben. Stilen og timing er ikke så pæn, men det må komme senere. Her i starten handler det nok bare om at få lavet nogle, så kroppen lærer øvelsen. Jeg fuskede desuden med lidt statisk hold af ben. Det virker ikke som om at der er meget smidighed at gøre godt med, når det ene ben er strakt i vandret. Men alene det at kunne lave noget er et fremskridt, så fedt.

Har probs med tendonitis i skuldrene igen når at jeg sover, men ikke når at jeg træner. Må lige se om det kom af min overivrighed med dips i sidste uge.

Military var hård, men det er ny rekord :-)

Chins skal også op på 7 gentagelser.

God træning men for meget pause.

Link to comment
Share on other sites

5/3 Deadlift Day

Warmup: 6:00@1430

Chin-ups: 7754

Pistols boks: 4x2

Deadlift: 4x6x90

Single leg calf raises: 2x7x15

Barbell bent over rows: 4x6x60

Dynamic Barbell Lounges: -

Dips: 4x9

Har bøvlet lidt med højre knæ i går og i dag. Ikke noget at mærke mens at jeg trænede, men undgik dog lounges. Jeg løb heller ikke i går. Stadigvæk snotnæse og hoste. Det er tredie uge den her :-P

Stærk i chins, men kom til at lave dem med for smalt greb og så gik det galt i 3 og 4 sæt. DL var hårdt, dips lige i skabet. Vil prøve med 4x10 næste gang.

God træning.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

6/2 trailtempo

Tog trailfutterne med i skoven til lidt temposjov. Det blev en meget mixet tur med underlag som mudder, stier og strand og varierende gradienter. 5 km tempo ca og 3 km jogopogaf. Tempoblev meget varierende, men forsøgte at holde pulsen i på 178-9. Sjovt nok går det okay for mit venstre ben, som er det svageste, men jeg har probs med højre læg, neden for den store lægmuskel, og lidt med achillessenen. Jeg mærkede ikke noget til knæ, selvom højre er lidt ømt når jeg trykker på det. På observationslisten. Ny løbetrøje, og det straffede sig med blødende brystvorter på bare 8 km. Så den bliver ikke brugt til det igen.

http://www.movescount.com/moves/move27066589

Og lidt vægt.

post-7536-0-79443000-1394144422_thumb.jp

Jeg har været heldig de første gange. Nu kommer der større udsving. Det havde nu også været mærkeligt andet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share