Tilbage i sadlen - med ben lavet af glas og usselhed


Schroinx
 Share

Recommended Posts

Angående nipples, så løber jeg selv altid med tape. Alt over 7 km, så er der risiko for at det bliver slemt. Jeg synes, den tape du køber i Sportsmaster, sidder bedst fast :smile:

Jeg skulle hilse og sige at sveden til dagens styrkepas gjorde det til en sviende oplevelse ;-) Godt at høre at det ikke bare er mig som er noget piv. Jeg plejer dog ikke at have problemer før over 12k, så det var lidt overraskende. Der er dog stor forskel på tøjet. Jeg har bla en tritop fra fusion der sidder tæt som jeg aldrig har haft problemer med, mens at andre kan give det ret hurtigt som i går. Så de bliver sorteret fra løbetøjet. Jeg sveder en del når jeg løber, men Leukoplast plaster/tape virker for mig. Jeg har også hørt at NB løbetøj skulke være bedre på det her punkt, men har ikke prøvet det af endnu.

Link to comment
Share on other sites

7/3 Squatdag

Warmup: 6:00@1434

Chins: 7776

Pistols: 4x2

Single leg squat: 4x6x20

Benchpress: 4x6x70

Military: 4x7x40

SL Goodmornings: 3x10x40

Crunch reverse med ben: 4x8

Stærk i chins. Pistols lidt sørgeligt. I bænk kom jeg til at tage de forkerte skiver, så lå og fægtede med 90kg, og det virkede lidt tungt. 1RM yay, og så de rigtige kiks på :-)

God træning!

Link to comment
Share on other sites

10/3 Styrt

Jeg ville ud i foråret og da jeg bøvlede lidt med kroppen pga et styrt under løbetræningen i lørdags, valgte jeg at tage mtb i skoven, for det er jo så let ved kroppen. Det var en dejlig tur. Meget hurtig pga underlaget. Desværre lagde jeg mig ned på vejen hjem, omkring 1:30. Jeg kan ikke huske hvordan jeg kom hjem, kun i glimt. Jeg kan ikke huske hvad der skete, men hjelmen har fået nogen knubs og det har jeg også. Ud fra gps uret, ser det ikke ud til at jeg har været bevidstløs, men at jeg var i bevægelse lige kort efter og har alle dele med hjem etc. Tidligere i det pas sad jeg og nød solen ude ved Moesgaard Strand, og der sidder jeg næsten helt stille og det ser ikke ens ud med det der sker ved 1:30. Jeg kom hjem, dog af cykelstien og ikke mtb ruten, og vågnede op igen. Så var det frem med sæbespåner og neglebørsten. Det er frisk på kinderne skulle jeg hilse at sige. Let hovedpine, og ud over hukommelsestabet, ingen andre symptomer på hjernerystelse.

http://www.movescount.com/moves/move27310056

Vagtlægen siger at det er et kardinalpunkt at kaste op, så ryger nok ikke ind til obs, medmindre at det bliver værre. Så nu sidder jeg her og keder mig, for jeg skal holde mig i ro...

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

14/3 5km roligt løb

Det eneste der var at sige om dages tur, er at den blev gennemført og at skaderne ikke er værre end tilfældet er. De generede mig ikke det store mens at jeg løb. Af en eller anden grund var det mest foran på højre skinneben at jeg kunne mærke noget træk. Min krop var helt klart ikke som den burde være efter tre dages fuld restitution.

Ville ikke presse systemet for meget, både kroppen og hovedet.

http://www.movescount.com/moves/move27543951

Højre knæ, håndled og skulder har fået en tur, sammen med venstre lår, og den ene side af ansigtet, sammen med en mindre hjernerystelse og knubs. Jeg kan stadigvæk ikke huske hvad der er sket. I mandags overnattede jeg hos en veninde, så hun kunne tjekke mig hver time. Det var efter aftale med vagtlægen, som ellers ville have indlagt mig. Lidt skræmmende egentlig. Hjelmen har helt sikkert sparet mit hoved, så nu må jeg på jagt efter en ny. Det er helt sikkert ikke her at man skal gå på kompromis.

Alt i alt er jeg sluppet ret heldigt fra det. Styrketræningen må jeg i gang med på mandag. Dejligt at komme ud i solen :-)

Link to comment
Share on other sites

Det var da ubehageligt med det styrt!

Godt at høre, at du er på benene igen, på trods af lidt "minder".

Håber, at du hurtigt bliver helt ok igen! Det er fair nok lige at tage den på vedligeholdelsesblus lidt endnu

;-)

God bedring fortsat samt de bedste tanker herfra.

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

Det var da ubehageligt med det styrt!

Godt at høre, at du er på benene igen, på trods af lidt "minder".

Håber, at du hurtigt bliver helt ok igen! Det er fair nok lige at tage den på vedligeholdelsesblus lidt endnu

;-)

God bedring fortsat samt de bedste tanker herfra.

Ja, det var lidt et wake-up call. Lidt skræmmende hvor tæt man er få den forkerte side. Det er nogle få centimeter og 10 sekunder. Heldigvis er det kun småting :-) Tak, jeg tager den lidt med ro :-)

Link to comment
Share on other sites

16/3 Kort roligt løb i trail 6,5k

Benene er fine igen, kun det sædvanlige brokkeri over at løbe i trailsko. Så løberiet kan godt gå tilbage på fuldt blus. Hovedet burde være ok efter syv dage, tænker jeg. Har ikke haft symptomer siden i tirsdags.

http://www.movescount.com/moves/move27720530

Status er at højre håndled og skulder stadigvæk er øm, men jeg vil prøve at træne i morgen. Så må jeg stoppe hvis det gør ondt.

Vaskede solbrillerne i dag. Stellet er ridset tæt på øjet. Det er ikke for sjov at man beskytter øjne, hænder og hoved. En hjelm kan kun klare et styrt, så skal ud og have en ny. Jeg vil desuden op på cyklen igen, gerne i den kommende uge.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

17/3 Squatdag

Warmup: 6:00@1420

Chins: 7764

Pistols: 4x2

Single leg squat: 4x6x25 yay!

Benchpress: - ondt i skulder

Military: 4x4x40 skulder

SL Goodmornings: 2x10x40

Crunch reverse med ben: -

Bænk gav smerter i skulderen, så droppede det. Sparede desuden military lidt af samme årsag. Syntes at jeg lavede noget forkert i goodmornings, som ikke føltes rigtigt, så droppede det sidste sæt og gik hjem. Ingen probs med håndleddet eller knæ. Så alt i alt en god træning :-)

Link to comment
Share on other sites

19/3 tempotur

Jeg var ikke lige til interval i dag, og jeg har længer gerne ville etablere en baseline tid på 5km, så valget i dag faldt på en tempotur. 1,5k varmop og afsted på en ikke helt flad rute, og så 1,5k varmaf. Det ser ud til at jeg har løbet den på 28 minutter med en snitpuls på 180 (hvile 46, maks 196) og jeg røg over syretærsklen indimellem. Jeg følte ikke at det var flat out, og havde lidt tilbage. Ingen probs med det mekaniske. Løb i vomeroerne.

http://www.movescount.com/moves/move27870403

Dejligt træningspas.

post-7536-0-87377800-1395243685_thumb.jp

Lidt vejning blev det også til. Der er en outlier den anden dag med 98 kg. Vægten afspejler at jeg ikke har fået trænet så meget som i januar, og har været i byen lidt oftere. Men ingen katastrofe.

Link to comment
Share on other sites

20/3 Deadlift Day

Warmup: 6:00@1450

Chin-ups: 7764

Pistols boks: 4x2

Deadlift: 6x80 6x90 6x100 6x110

Single leg calf raises: 2x8x15

Barbell bent over rows: 4x6x50 ml

Dynamic Barbell Lounges: -

Dips: 4x8

Side: -

Jeg plejer at køre DL med at i toppositionen køre skuldrene tilbage og frem igen, inden at jeg sænker vægten. Noget var galt, endda med 80kg, så droppede det og lavede konventionelt, og så kunne den få noget mere vægt. 110 kg er PR. Tog 10 kg mindre vægt i BOR for at fokusere på teknik og øve lockout i toppositionen. Der er ikke meget styrke deroppe at gøre med. Pistols lidt bedre. Som man kan se i et andet indlæg herinde, har jeg dem mistænkt for at give mig lidt ømhed omkring patellasenen. Prøvede at "låse" knæet og dreje det lidt ud. Det er kun/mest på højre, mit stærke ben. Dips kunne jeg lave men lid forsigtigt. Skulderen er ikke ok. Træningen gik ellers fint, men har fået mere ondt i højre håndled.

God træning, her på jævndøgn, og i aften er det Go Go Berlin på Train :-)

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

22/3 Rolig trail

Jeg var først hjemme kl lort, så dagens tur var præget af tømmermænd og solskin. Stille og rolig tur i mine roclites, uden morgenmad. 6,75k på 48 minutter med gns puls 148. Bemærkelsesværdigt fravær af gener, og ingen lægge der er ved at eksplodere og ingen problemer med venstre forfod. Kroppen må være ved at vænne sig til forfodsløb. Men jeg løber stadigvæk med alt for lav kadence.

Jeg har generelt ikke haft problemer med forfoden i det hele taget, på trods af at jeg ikke har lavet min fod wo i noget tid. Underligt men dejligt.

Mere bekymrende er det at jeg havde smerter i højre underarm og håndled i går, og det havde jeg også en dag i sidste uge. Linket til mit styrt. I dag er der ingenting, men styrketrænede heller ikke i går. Gad vide om der er en sammenhæng? Som man kan se i mine logs, så har jeg ikke mærket noget til det under de her træningspas. Det er først dagen efter at det er kommet. Jeg må være lidt obs på det.

Data ikke uploadet endnu.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

25/3 Squatdag

Warmup: 6:00@1381

Chins: -

Pistols: 2x3 2x2

Single leg squat: 4x6x25

Benchpress: -

Military: 4x6x40

SL Goodmornings: 3x10x40

Crunch reverse med ben: -

Havde problemer med håndleddet i chins så droppede en del øvelser. Maveøv har jeg skippet lidt på det sidste :-/ Fuskede desuden med front squat 4x6x40.

Link to comment
Share on other sites

Krydsgreb i frontsquat?, ellers er den da led ved håndledene

Jeg stod og snagede på exrx for lige at få basis og der er vist med krydsgreb. Så det blev det. Så godt det andet greb med at bøje armene helt bagover, og det duer mit håndled ikke til. Jeg kom ikke engang til at løfte vægtstangen. Er det andet greb bedre?

Link to comment
Share on other sites

26/3 Langturscrosstrail

Planen var at løbe en rolig trail langtur i mængdefutterne, uden at kigge på uret, men bare nyde skoven og turen. Det blev til 13,5 km. Løb ud på stierne, og så var planen at løbe på stranden hjem. Det blev oppe i skoven i stedet. Løb turen efter at vælge den mindste sti det cirka førte i den rigtige retning. Og nogen gange uden for stierne. Hårdere men også sjovere.

Ingen problemer med forfoden trods den lange tur. Efter omkring 2 km havde jeg lidt patella probs, men de gik væk meget hurtigt og så mærkede ikke mere til det. Højre læg lidt presset pga pistols i går.

Træt og udmattet til sidst, men god tur.

http://www.movescount.com/moves/move28298822

Link to comment
Share on other sites

Gregers, tak, det er meget rart at vide at det tvinger en fornuftig kropsstilling, for det er første gang, og jeg har ingen spejle til at tjekke udførelsen, og ikke erfaring med hvordan det skal føles. Jeg kom dog langt ned under vandret med lårene, da jeg er vant til at gå så langt ned i bulgarsk split som jeg kan.

http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBFrontSquat.html

Jebrra, det vil jeg lige prøve næste gang og se om det giver en anden placering af vægten end jeg havde med kryds. Tak for tippet.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

27/3 Restitutionstur 5k

Marts har været ramt af sygdom, trailsko og hjernerystelse og nu håndleddet. Så har skæret et styrkepas væk i den her uge, og da jeg er helt nede på 87km over de sidste 30 dage og ingen svømning, må der kompenseres lidt med løbetræningen. På trods af de 13,5k i skoven i går, gik det over forventning i dag. Jeg løber sjældent to dage i træk, men alene det at jeg kan, er en fremgang for mig. 5,5k i pace 6,32 m/k er ikke imponerende og det var også kun målet at løbe restitution, men med gns hr på 145/66% af hhr er jeg fint tilfreds. Formen bliver bedre og det er jo rart.

Løb i NB. Var lidt øm foran på begge sider af skinnebenene, hvor der sidder noget tibialis posterior og anterior, tror jeg.

Det var vel næsten maffetoneløb :-)

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share