Sign in to follow this  
Scareface

Jeg sveder aldrig

Recommended Posts

Hej

Jeg sveder normalt aldrig, når jeg dyrker motion. Ved indendørs aktiviteter som fodbold bliver jeg ret varm i kroppen og mine hænder bliver total røde. Det gør at jeg tit skal holde pause for at køle kroppen ned.

Kan man gøre noget ved det ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har du ikke svedkirtler eller anstrenger du dig ikke nok?

Det lyder meget mærkeligt hvis du ikke er i stand til at svede... og potentielt også ret farligt. Når kroppen sveder er det jo en slags 'forsvarsmekanisme' der gør at man kan komme af med varme og på den måde blive ved med at arbejde i længere tid.

Hvis du ikke er i stand til at svede vil din krop ret hurtigt nå til et punkt hvor den 'koger over' og siger stop for den pågældende aktivitet såfremt den relativt set er hård.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg træner hårdt, når jeg spiller fodbold. Jeg bliver også nødt til at gå ret meget ned i tempoet efter et stykke tid på grund af varmen.

Har alle ikke svedkirtler ?

Jeg har også læst at der er mange der ikke sveder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kender det faktisk godt... Jeg har heller ikke den store svedproduktion men oplever at jeg nærmest brænder op i de situationer du beskriver... Der er ikke så meget at gøre ved det ud over at tage de givne pauser og drikke rigeligt med vand... Jeg kan bare fortælle at jeg ikke har det ligeså slemt ved udendørs træning...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er genetisk. Nogen siger at man sveder mere når man er i bedre form, men jeg har ikke set noget evidens til at bakke det op, så det er en ammestuehistorie. At det skulle have en sammehæng med vægt er også svært at tro.

Jeg er selv i kategorien middelsvær sveder, og er aldrig holdt op med sport eller andre aktiviteter pga at jeg har fået det for varmt.

Sveder man ikke eller meget lidt, kan kroppen få problemer med at komme af med varmen, da fordampningen af sveden har en stor afkølende effekt. Den øges hvis der også er lidt vind, som udenfor.

Så det virker logisk hvis at jer som kun sveder lidt eller slet ikke kan få problemer med varmen. Men der er mig bekendt ikke noget at man kan gøre ved det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

et lyder meget mærkeligt hvis du ikke er i stand til at svede... og potentielt også ret farligt. Når kroppen sveder er det jo en slags 'forsvarsmekanisme' der gør at man kan komme af

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hav en sprayer (som dem man bruger når man pudser vinduer) til at spraye vand ud over din krop. Det er ikke nok til at det drypper, men er nok til at afhjælpe dit varmeproblem lidt.

Det er dog symptombehandling snarere end årsagsbehandling :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this