Sign in to follow this  
Tina Jensen Horn

motion og kost

Recommended Posts

Jeg er en moden kvinde, med alt for mange kg på sidebenene :D

Jeg har de sidste 3 år trænet on-off i fitness.

Jeg har idag fx taget 60 min på løbebåndet, skiftevis løb og gang, dog mest gang. Jeg sætter så stigning på og øger hastigheden for at få pulsen op.

Nå men efter 60 min hvor sveden hagler af, så laver jeg lidt styrke, og så 10 min på cykel til at slutte af med.

Men efter sådan et træningspas, har jeg brug for mad, og det er her mit store problem er.

Jeg kan sagtens sammensætte en kostplan på x antal kcal, men uanset hvor mange kcal så giver det ikke "ro"

Jeg har eksperimenteret med at drikke proteinshake efter træningen, det hjælper noget, men 1½ time efter så skriger kroppen bare på mere mad. Jeg spiser så noget sundt, groft rugbrød med fedtfattig ost, eller omelet med grøntsager. Men alligevel bliver kroppen bare ved at skrige på mad, ikke så meget maven, men mere hovedet der forlanger og forlanger.

Hvad pokker skal man spise efter træningen for at komme ud over den der trang til at fylde i sig efter træningen?

Mine ben er meget brugte idag, musklerne er trætte på den gode måde. Jeg har efter træning indtaget bodylab whey jordbær 1 shake, og 1 skive rugbrød med buko 8% kalkun smøre ost. Men alligevel bliver tankerne ved at dreje sig om mad, og jeg får ikke ro før jeg bæller en cola og æder ½ pose chips.

Hvordan pokker kommer man ud over det punkt, for uanset hvor meget man træner hjælper det ikke en hujende fis, hvis ikke kosten bliver ændret, men det kan jeg ikke, fordi kroppen bliver ved at forlange mere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan være rigtigt svært at styre sine lyster til kylhydrater, hvis man er i kraftigt kalorieunderskud. Det kan faktisk være en rigtig god ide at spise for at undgå at tage på. Det er bl.a. derfor at mange tager de tabte kg på igen, efter endt slankekur. Det er ikke rart at være sulten dagen lang.

Nu ved jeg ikke hvad dit ligevægtsindtag er eller præcis hvor meget du forbrænder, så tag det som et tænkt eksempel.

Jeg gætter på at dit ligevægtsindtag uden motion er 2000 kcal. Du vil gerne tabe dig og skærer derfor ned til 1500 kcal. Nu er du i underskud med 500 kcal. Men så smider et yderligere underskud ind med 500 kcal. motion. Det var så 1000 kcal. dagligt i underskud og så forstår jeg godt at du har lyst til at spise mere mad.

Jeg vil anbefale at spise mere mad på dage hvor du dyrker motion. Og spis evt. noget frugt efter træning. Melon, æble, appelsin elle hvad du nu godt kan lide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men alligevel bliver kroppen bare ved at skrige på mad, ikke så meget maven, men mere hovedet der forlanger og forlanger.

Det er sandsynligvis her problemet ligger. Jeg går ud fra, du gennem længere tid har indtaget chips og cola på regelmæssig basis? Det er mental svært at ændre sådan en vane gennem flere år.

Prøv at se om du ikke kan erstatte chips med forskellige variationer af nødder, og drikke cola zero istedet. Det virker også til, du prøver at undgå alt der hedder fedt. Det gode ved fedt, er dog at det hjælper ofte gevaldigt på mæthedsfornemmelsen. Skru evt. op for indtaget af advokado og fed fisk. Mættet fedt er heller ikke farligt at indtage, så længe det er i moderate mængder.

Indtag generelt mad løbende gennem hele dagen. Du kan meget vel være en af de personer der reagere kraftigt(sukkertrang) hvis blodsukkeret begynder at falde. Spis gerne et stykke frugt hver 3-4 time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan prøve at spike din shake med frugt og mælk. En banan og en håndfuld frosne bær og letmælk. De indeholder noget frugtsukker/mælkesukker, plus lidt fedt og vil derfor spike blodsukkeret lidt og det kunne tage din trang til at spise noget andet.

Sagen at hvis vi forsøger at leve for asketisk, så er reglerne måske så stramme at viljenstyrken ikke er stærk nok. Det er bedre at indtage 4 dl mælk og 100g frugt end cola og chips.

Sæt ikke amibitionsniveauet højere end du kan opfylde det: At spise efter et moderat kalorieunderskud og holde det, er bedre end ikke at spise efter en plan om et stort kalorieunderskud. Forstå at det her ikke er et hurtigt fix, men noget som vil tage tid og kræfter. På linie om at holde op med at ryge.

Få så et ordenligt måltid og vær ikke hysterisk med fedtet, som det skrives herover.

Edited by Schroinx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for jeres svar :)

Ifølge kalorieberegneren herinde ligger mit ligevægtsindtag på 1675 kcal. Det er ikke meget hvis man skal trække 500 fra

Men jeg tænker lige lidt her efter jeres gode råd, kan det have noget at gøre med jeg altid træner på tom mave? jeg træner tidlig morgen, og spiser så først bagefter.

Måske jeg skulle prøve og spise noget inden træning?

Jeg prøver lige og kopiere min madlogs beregning for idag ind, måske der er noget jeg bør ændre??

Der er 1221 kcal, det er 454 kcal i underskud, uden motionen. Jeg har allerede spist mere end det idag, da jeg som sagt ikke kan styre det, men for at få nogle råd til hvad jeg måske skal ændre.

Jeg kan ikke tåle mælk, så det skal være uden mælk :)

Træning:

60 min løbebånd, mest gang

efter træning: 1 bodylab whey jordbær

Morgenmad: 172 kcal

1 skovmand

30 g buko 8% Kalkun

skrabet smør

Mellem: 142 kcal

2 wasa knækbrød delikatess

30 g buko 8% Kalkun

skrabet smør

Frokost: 274 kcal

Skovmand rugbrød 1 skive

½ ds tun

10 gram mayo

skravet smør

Mellem: 142 kcal

2 wasa knækbrød delikatess

30 g buko 8% Kalkun

skrabet smør

Aftensmad: 360 kcal

200 g kartofler

300 g grøntsager (idag blomkålsblanding)

75 g Kyllingestykker

I alt: 1221 kcal

Ligevægtsindtag: 1675 kcal

minus 1221 kcal

= underskud på 454 kcal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville slippe den meget stramme fokus på mad og sigte på flere timer hver dag, hvor du er i bevægelse.Enhver vil da blive madfikseret, hvis han eller hun skulle være så optaget af ikke at spise for meget.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeps, så hvis ligevægt er 1700 og du forbrænder 600 ekstra på motion, er det 2300 ligevægt og så skal du 500 ned, dvs 1800 i indtag på den dag. 1200 på dage uden motion og så fremdeles.

Måske skulle du prøve at spise inden træning, så du ikke får et ordenligt dyk i blodsukkeret efter træning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Griner der går vist lidt inden jeg dør af sult :-D

Tak for svarene, vil prøve og spise inden jeg træner :-D

Syntes det er svært at vide præcis hvor mange kcal man har brugt, bruger endomondo, men tror ikke rigtig man kan regne dens kcal forbrug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syntes det er svært at vide præcis hvor mange kcal man har brugt, bruger endomondo, men tror ikke rigtig man kan regne dens kcal forbrug

Du får aldrig et helt præcist tal - Endomondo giver et godt gæt, men vil du tættere på, skal du anskaffe dig et pulsur.

Jeg er lidt i gang med samme mission som dig, skal lidt ned i vægt. For mig virker det bedre at spise lidt mere ved de 3 hovedmåltider, og så kun meget lidt imellem form af et stykke frugt eller gulerødder. Jeg kan selvfølgelig spise noget mere end dig... Men jeg ville bytte smør, buko og mayo ud med mere kød og rugbrød. Det giver dig mere mad i maven til same "pris"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du spiser en hel del 'frokost' i løbet af dagen. Rugbrød og knækbrød er dødens pølse at spise for meget af derfor begynder du sikkert at få trang til mere lækre ting. Du kan også spise en portion blandet salat, der kan sådan set være færre kalorie i forhold til en skive rugbrød. Der findes også de gode grøntsager som blomkål, gulerod og så videre der har 40kcal i sig pr 100gr. I princippet kan du spise et helt blom kåls hoved og et stykke kød efter træningen og blive rimelig mæt(håber jeg), istedet for at drikke en eller anden shake som ikke mætter en skid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har tabt 7 kg på ovenstående kost indtil videre. Med forskellige variationer selvfølgelig, så helt tosset kan det nu ikke være.

Hvis jeg skal bytte mit elskede brød ud med kogt blomkål og kød, så holder jeg ikke ½ dag. Jeg er ikke fan af hverken kød eller grøntsager (er ikke vegetar) kød og grøntsager er bare ikke lige mig.

Appelsiner og råkostsalat i form af revet gulerødder kommer med i kosten. Lige som jeg selvfølgelig varierer kød og grøntsager i aftensmaden. Men ikke flere grøntsager end højest nødvendigt :D

Jeg tæller kcal dagligt, bruger madlog hver dag. Motionerer næsten hver dag, medregner 50 % af de tjente kcal (udregnet af pulsuret), til lidt ekstra "godt" fx en grovbolle eller andet til eftermiddagsmad. Lidt sovs over grøntsagerne et eller andet. Alt bliver vejet og talt.

Jeg har aldrig haft det så godt før som jeg har nu :D

Jeg har ud over det fundet løsningen på mit problem, med den madtrang, der opstår efter træningen. Det er simpelthen fordi jeg træner på tom mave, det kan min krop åbenbart ikke finde ud af. Hvis jeg spiser et let måltid inden træning, så kommer den der cravings ikke :)

Edited by Tina Jensen Horn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this