Sign in to follow this  
dna

Hviledag mellem intervalløb?

Recommended Posts

Hej

Jeg er netop begyndt med intervalløb og har hørt at man skal holde hviledag mellem træningerne. Men lige lidt om min situation:

Mit mål er at tabe mig samt at komme i bedre kondition. Jeg vejer pt ca. 125 kg, men har tabt ca. 20 kg på et års tid. Jeg er sømand og derfor er mine træningsmuligheder begrænsede, men vi har et løbebånd, en romaskine og lidt forskellige vægttræningsmuligheder.

Jeg er netop begyndt med intervalløb, hvor jeg først går i 5 minutter som opvarmning, derefter 10 runder med 30 sekunders løb og 45 sekunders gang, og tilsidst 3 minutter cooldown med gang. Dette bliver til i alt lidt over 20 min. og vil blive udvidet efterhånden som konditionen er til det.

Indtil videre har jeg gjort dette hver 2. dag (kun 3 gange indtil nu) fordi jeg har hørt man skal holde hviledag, men er dette nødvendigt, hvis benene er ok?

Anders

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man behøver ikke at nødvendigvis at holde holde hviledag, dog er min erfaring at pga. din vægt (har også selv været der oppe) skal du ikke løbe hver dag, du risikerer skinnebensbetændelse og andre skader.

Dermed ikke sagt at du skal hvile i de mellemliggende dage, der er det super med en romaskine og noget vægttræning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil give ret i at løb i den vægtklasse (har også selv været deroppe) bliver en tand for hård. Jeg vil som Gizmo1980 siger enten romaskine eller noget vægttræning.

Personligt ville jeg vælge vægttræning for bevaring af muskelmasse under vægttab, og med et ordentligt program ryger der også rigeligt af kalorier med at løfte vægte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this