Sign in to follow this  
Gabi

Eliteidræt, børn og kost

Recommended Posts

Sund varieret kost vil være det simple svar. Makrofordelingen(hvor mange kulhydrater, proteiner osv) afhænger af hvilken form for idræt der er tale om. Kan du være lidt mere specifik omkring træningsmængden per dag og hvilken form for sport der er tale om?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Der er tale om drenge mellem 10-13 år de træner ishockey, deres træningsmængde ser således ud om ugen:

Morgentræning på is 3 timer

Eftermiddagstræning på is ca 6-8 timer

Fysisk træning off ICE ca 4 timer

På nuværende tidspunkt spiser de varierende men jeg har flere diskussioner med trænere og forældre om hvorvidt de skal spise nutellamadder, druesukker, Faxe kondi og og andre hurtige optagelige kulhydrater, da jeg mener at en sukkerfri kost ville være absolut det bedste hvis de skal restituere hurtigere, de skal have et stabilt blodsukker samt mere energi.

Jeg kunne godt tænke mig at lave en kostplan til disse børn, så de bliver stærkere og mere udholdende, men jeg er i tvivl om det er på samme måde som voksne at de spiser. Kan man øge deres muskelmasse via kosten når de træner så meget?

jeg er sportsernærings konsulent og ved en masse om voksne i forhold til træning, kost og mm. Har selv spillet ishockey i 27 år.

Jeg har ikke arbejdet med børn på denne måde før og vil gerne høre nogle råd i forhold til eliteplan og børn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er 14 timer om ugen/2 timer om dagen.

Har du nogen evidens du kan fremføre for at elimineringen af disse ting i deres kost vil føre til hurtigere restitution og mere energi, stærkere og at de bliver mere udholdende af det?

Jeg syntes du tager forskningen til indtægt for mere end den kan bære.

Og husk at børn skal have liv til at være børn og ikke være små voksne. Så længe at de spiser efter de officielle kostråd, er du der 90%. En faxekondi er det ikke mange der er døde af.

Hvad er en sportsernæringskonsulent?

Edited by Schroinx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har evidens fra forskellige artikler på bl.a. Bodybuilding. Dk, team Danmarks ernæringsrådvivere men det er i forhold til voksne.

Jeg savner flere artikler og viden om børns fysiologi i forhold til elite idræt.

De kan sagtens hygge med Faxe Kondi også videre i perioder. Det er mere i forhold til når de er afsted til lange turneringer i weekenderne, jeg især mener at det er vigtigt at spise rigtigt så de kan restituere hurtigt.

sportsernærings konsulent er en uddannelse hvor du lære alt om kost i forhold til træning, lære at lægge en kostplan alt efter om du vil tabe dig, tage muskler på og mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I øvrigt er de ikke små voksne disse børn elsker at træne og nyder sporten det ses tydeligt. Trænerstaben vil gerne have det maksimale ud af deres træning da de også lægger masser af timer sporten og mange forældre ved ikke nok om kosten i forhold til træning, restitution og søvn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this