Sign in to follow this  
mickycbb

Kogt kontra Råt

Recommended Posts

Hej Mols

Faldt over dette emne og det gav stof til eftertanke.

Hvis vi bemærker energi indholdet i (Kikærter rå) er det som følgende:

Næringsindhold pr. 100 gr. af varen

Energi 365 kcal

Protein 20,4 gr.

Fedt 6,9 gr.

Kulhydrater 61,6 gr.

Kostfibre 15 gr.

Bemærker vi energi indholdet (Kikærter kogte) evt. på dåse, er det som følgende:

Næringsindhold pr. 100 gr. af varen

Energi 198 kcal

Protein 10,2 gr.

Fedt 3,3 gr.

Kulhydrat 30,8 gr.

Kostfibre 6,1 gr.

Hvordan kan det være? Er det fordi når man koger kikærterne, så siver de vand til sig og bliver dobbelt så store og fylder og vejer mere? Eller er det fordi at der under kogningsprocessen går energi til spilde?

Hvordan skal jeg egentligt forholde mig til dette?

Når jeg ligger en kostplan og beslutter mig for at spise 100 gr. kikærter rå, der indeholder 365 kcal. De 100 gr. rå kikærter opfylder kravene til min kostplan så mine makroer passer. Men når jeg så koger dem, så indeholder de jo kun det halve energi?? Får jeg så kun det halve energibehovet dækket, ved at koge rå 100 gr. kikærter?

Jeg kan jo hvis teorien passer købe kikærter kogte på dåse, som indeholder det halve energi pr. 100 gr. og spise dobbelt så meget af det? pludseligt kan jeg få 200 gr. i stedet for 100 gr.

Hvad er det der gør at kogte kikærter, indeholder det halve energi end de rå?

Kan jeg regner med at de 100 gr. rå jeg har i min kostplan giver mig det energi, som opfylder mine makroer og ikke kun det halve?

Det kunne være lækkert, hvis en venlig sjæl kunne belyse emnet.

Edited by mickycbb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this