Haute Route Alp´s 2016 - en udfordring med bid i:-)


JannieSand
 Share

Recommended Posts

Weekend update

Jeg har ikke fået trænet helt så meget som jeg gerne ville i weekenden, da et andet cykel-relateret projekt kom på tværs. Det er faktisk temmelig spændende, men det kommer der mere om når alle formalier forhåbentligt er faldet på plads;-)

Lørdag ville jeg gerne have været på landevejen, men det silede ned med regn og små-slud så mit komfort gen fik mig til at vælge hometraineren. Det var lige ved at gå helt galt for mig, for mit Zwift virkede af en eller anden underlig årsag ikke. Det gav mig et ordentlig dyk rent mentalt, da jeg så skulle tilbage til den gamle og MEGA kedelige trainer-software. Den tanke kunne jeg slet ikke overskue!
Men træningen skulle i hus, så der var ikke andet at gøre end at parkere hovedet og så ellers få kørt mit program.....

Opvarmning @ zone 2
2 x 12 min endurance drags (5 min AT direkte efterfulgt af 7 min sub AT) -> 10 min zone 2 mellem intervallerne
Fri kørsel med lidt blandet intensitet

I alt 3 timer @ 158 watt i avg

Søndag gik der en håndfuld timer med diverse møder i forbindelse med vores kommende projekt, så da vi langt om længe nåede hjem var der total tømt på øverste etage.
Mit mindset var bare slet ikke til at skulle træne, men jeg fik mig snoldet sammen og hoppede i cykeltøjet. Desværre var kroppen ligeså uoplagt som hovedet. Jeg følte mig egentlig ikke træt, men jeg orkede bare ikke at sidde på hometraineren i endnu 3 timer..... Jeg kortede derfor træningen ned - det sker sjældent, men engang imellem er det altså ok!

1 time og 15 min inkl. 16 min @ sub AT m. 65 rpm
151 watt i avg

Link to comment
Share on other sites

Pga. kundemøde i aften har jeg allerede fået klokket dagens træning. Det er seriøst dejligt at have mulighed for frit at ændre lidt på arbejdsdagen således at alle ender kan nå sammen:-) Min oprindelige plan var udendørs træning da jeg skulle køre sprint træning, men stik imod DMI´s prognoser var vejret yderst våd og på ingen måder tiltalende. Derudover kunne jeg også spare lidt tid ved at vælge indendørs, da der lige er knap så meget udstyr der skal findes frem og gøres klar.

Hele dagen i går samt formiddagen i dag har jeg gået rundt med værkende bentøj. Sådan en syreophobet fornemmelse af tunghed og træthed. Jeg var derfor pænt spændt på at se hvordan træningen ville forløbe. Om det blot var lidt affaldsstoffer der skulle rulles ud efter en hviledag eller om der reelt set var en mængde træthed i benene. Det viste sig heldigvis hurtigt blot at være det første, for efter 5 minutters spin var jeg ovenpå.
Mit udlægspace blev derfor også en kende for højt, da jeg røg med rundt med en gruppe på Zwift hvor der var godt med smæk på. Men hvad pokker, lidt leg skal der også være plads til;-)

Efter en halv times kørsel lod jeg mig falde væk fra gruppen og sænkede wattene for at få tanket lidt overskud inden der skulle køres sprint. Ligesom sidste tirsdag startede jeg med siddende sprint på lille klilnge og i relativt lavt gear, startende i helt lavt tempo og så ellers fuld blus på accelerationen i 8 sek. Det lyder ikke af meget, og det er det som sådan heller ikke, men det giver alligevel et pænt hop rent pulsmæssigt;-)

Da de var kørt forsøgte jeg mig ganske kort med en stående spurt, men det droppede jeg hurtigt igen. Det er sgu ikke optimalt på en hometrainer, så jeg gemmer dem til torsdagens distancetur som forhåbentlig kan køres på landevejen.

35 min opvarmning
10 x 8 sek siddende sprint på lille klinge -> 2 min pause ml. intervallerne
Resten blev kørt i et godt mix ml. zone 2 & 3

2 timer @ 154 watt i avg.

Link to comment
Share on other sites

Nå. En rutineret rotte som dig, kan heller ikke få stående spurter til at fungere på hjemmetræner. Jeg troede ellers lidt det var mig der var talentløs. I reklamerne for især de hjemmetrænere med direkte kædetræk, ser men ofte at der spurtes. Jeg synes slet ikke at kunne håndtere al den energi der skal i fyres af og selvom det ikke var den direkte årsag til at jeg ødelagde mine to første Muin' er, vil jeg ikke udelukke at det hjælp til. Men det føltes også bare for sart til, at det lå lige for at træde helhjertet igennem,

 

Link to comment
Share on other sites

Citat

Nå. En rutineret rotte som dig, kan heller ikke få stående spurter til at fungere på hjemmetræner. Jeg troede ellers lidt det var mig der var talentløs. I reklamerne for især de hjemmetrænere med direkte kædetræk, ser men ofte at der spurtes. Jeg synes slet ikke at kunne håndtere al den energi der skal i fyres af og selvom det ikke var den direkte årsag til at jeg ødelagde mine to første Muin' er, vil jeg ikke udelukke at det hjælp til. Men det føltes også bare for sart til, at det lå lige for at træde helhjertet igennem,

Nej, det er ikke kun dig;-) Jeg er slet ikke i stand til at få overført min power til pedalerne i en stående spurt indendørs. Det bliver rent ud sagt noget værre ynkeligt noget (mere end min spurt er i forvejen:crazy:).
Jeg mindes heller ikke at have læst i Kermits log at han spurttræner indendørs, så tror faktisk at det er en generelt problemstilling. Og for jer der træder +1000 watt i en spurt, så har jeg også svært ved at forestille mig at traineren har decideret godt af det. Det problem har jeg så desværre ikke......:blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde dødsintervaller på programmet igår, og det må siges at være lidt uheldigt når benene værkede mere eller mindre hele dagen....;-)
Men man må aldrig give op på forhånd, så jeg kom i tøjet og på cyklen, fik varmet op og var så ellers klar til at give gas.
Menuen bestod af 4 x 4 min VO2 max intervaller. Av for den!
Jeg fik lagt lidt for hårdt ud i første interval, da jeg ikke rigtigt kunne finde en passende kadence på hometraineren. Det blev jeg straffet max for i sidste del af intervallet, ja det sad sgu i bentøjet resten af min træning. Andet og tredje interval fik jeg med møje og besvær kørt inden for min zone, men i fjerde interval knækkede det for mig og jeg måtte stoppe det for at undgå at køre mig selv helt i bund. Det er noget Ricky konstant minder mig om. Altså at der også er en dag imorgen, og at jeg skal huske at respektere kroppens signaler. Selvfølgelig ikke når det er ukomfortabelt pga. hårdheden. Jeg mener, VO2 max intervaller er ALTID lede. Men når kroppen er flad er den flad, og så nytter det ikke noget at forcere i en base-building periode.

Efter intervallerne brugte jeg nogle minutter på at komme mig, og så forsatte jeg ellers i march-tempo. Jeg var ok komfortabel i min medium zone - det var først når jeg kom over 190 watt at det kiksede for mig - så der blev jeg det meste af den resterende træning.

2 timer @ 158 watt i avg. (NP 167)

Link to comment
Share on other sites

Ideen med at stå op og spurte er jo netop at man får rokket cyklen fra side til side for at tvinge power ned i pedalerne. Det er alt andet lige svært på en hjemmetræner, også selvom den har direkte kædetræk. Jeg er jo så tilpas old-skool til at køre med en klassisk hjemmetræner, og der fungerer siddende spurter ikke engang rigtigt, fordi baghjulet slipper :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Det har været en pæn hardcore træningsuge jeg netop er gået ud af, og det er derfor også yderst kærkomment at der står hviledag på programmet idag:-) 
Selvom ugen har været benhård, så har det også været en af de bedre uger startende lidt sløvt men med godt med hul igennem på ugens sidste træningsdage. Jeg elsker følelsen af at slutte stærkt af, så trætheden til trods sidder jeg med en dejlig fornemmelse i kroppen på denne mandag morgen.

Update week 8

Torsdag
Ugens første tur på landevejen hvor fokus egentlig blot var distance, og så ellers at få kørt de spurter i hus som jeg missede i tirsdags. Det var fornuftigt vejr, og jeg havde tilmed pjækket lidt fra arbejde for at komme afsted mens der forsat var dagslys. Alt i alt en herlig tur, hvor jeg virkelig nød hver eneste kilometer.

3 timer inkl. 10 x 15 sek stående spurt
162 watt i avg - NP = 173 watt

Min timing på spurterne var væsentlig bedre end sidste uges ditto. Så vidt så godt, selvom jeg føler mig lidt begrænset af de forholdsvis store mængder med tøj jeg er pakket ind i for tiden. Jeg vil faktisk påstå at det koster mig ca. 100 watt på toppen, da bevægelsesfriheden ikke er som i kort/kort!

Lørdag
Min lørdagstræning kan nok skrives i bogen som værende en af mit livshårdeste hidtil. Ikke pga. distancen, men fordi det ene hardcore interval afløste det andet.
Jeg havde på forhånd ikke gjort mig forventninger om at kunne gennemføre det komplette program, men jeg var selvfølgelig indstillet på at give det et helhjertet forsøg, så jeg drog afsted med fighter hjertet på det helt rette sted og med et håb om at benene var i hopla;-)

Første intervalsæt startede jeg allerede efter ca. 30 min. Det bestod af 4 x 2 min all out med 8 mins pause ml. intervallerne. Av for den!
Mit første interval gik fint og jeg klokkede 293 watt i snit. Det var hårdt og jeg frygtede de næste 3 intervaller, men der var ikke så meget andet at gøre end at knokle på og få dem i hus. Og alt gik fint med intervaller på et sted ml. 292-300 watt hele vejen igennem. Noget jeg faktisk er ok tilfreds med, da mit fokus indtil nu slet ikke har været så hård intensitet men mere AT og sub AT træning. Jeg kunne da også mærke at konditionen mangler en smule, men det skal nok komme lynhurtigt når jeg begynder med lidt mere målrettet VO2 max træning:-)

Andet intervalsæt bestod af 4 x 4 min AT (i den høje ende af zonen) med 6 min pause ml. intervallerne = ca. 250 watt. Det første interval føltes nærmest let sammenlignet med hvad jeg netop havde kørt, men stille og roligt begyndte de med at bide mere og mere, og selvom jeg kom fornuftigt igennem kunne jeg godt mærke at de satte sine spor i bentøjet;-)

3. time af dagens pas var ren og skær endurance pace, hvilket var rart efter et par intensive timer. Jeg cruisede derudad og nød vejret, mig selv og min cykel - og Rihanna´s nye album der spillede i mine headphones;-) Alt var godt, selvom trætheden sneg sig tættere og tættere ind på mig. 
Da jeg gik ind i 4. time var det derfor med pænt møre stænger, og så tilmed med 5 x 30 sek punch der skulle køres. Jeg tænker at det nok ikke er tilfældigt, at coach Ricky havde valgt at lægge dem ind på dette grumme tidspunkt......
Med tankerne på hvor meget denne form for træning vil komme til at gavne mig i en løbssituation senere på året, fik jeg kørt programmet til vejs ende. Shit, hvor var jeg tæt på kramper, hvilket siger lidt om hvor presset jeg var ved at være. Men det til trods, så kom jeg vel igennem dem med et fint output i intervallerne. 
De sidste km ind mod Vejle var ren og skær overlevelse. Jeg var tømt og træt, og længtes bare efter at parkere cyklen og falde om på jorden. Da jeg endelig nåede hjem så det sådan cirka således ud:

45FF2478-4454-4DD1-A4E3-E3650694D18D_zps

4 timer @ 166 watt i avg - NP = 181 watt

Søndag
Selvom lørdagens træning nær havde taget livet af mig, så var træningsugen endnu ikke omme......
Vi startede søndagen med brunch hos min bror i Herning, så jeg fik cyklen smidt bag i bilen så jeg kunne starte min træning deroppe og cykle retur til Vejle. Jeg fik carbet godt op med nybagt brød med nutella, så den del af forberedelserne fejlede bestemt ikke noget. Vejret var tilmed virkelig smukt med blå himmel og en let brise - meget bedre bliver det ikke på en dag i februar:-)

Søndagens program bestod af 2 sæt @ 10 x 30/30 intervaller i VO2 max zonen. Ikke just "a walk in the park", men på den anden side heller ikke tilnærmelsesvis så hårdt som lørdagens program. Og da jeg først havde fået løsnet benene op og kørt dem varme viste det sig, at det rent faktisk var overraskende nemt at køre intervallerne i hus. I hvert fald det første af sættene;-)
Umiddelbart efter at jeg er færdigt med første sæt møder jeg en ungdomsrytter fra Herning CK som jeg følges med en 10-15 km. Hans tempo er en kende over mit, hvilket bringer mig lidt ud af komfortzonen. Ikke noget faretruende, men nok til at det mærker mine efterhånden pænt slidte ben. Da vi skilles og jeg kort efter sætter gang i mit sidste sæt 30/30 intervaller, har jeg ikke voldsomt meget at skyde med og må kæmpe godt for at holde mine watt. Efter 4 intervaller løsner det heldigvis lidt og jeg er derfor i stand til at presse lidt ekstra i de sidste 6 intervaller. 

Da de sidste intervaller er overstået har jeg forsat +2 timer hjem til Vejle, og med en massiv træthed i benene føltes det ret langt;-)
Jeg forsøgte ihærdigt at finde alle de positive tanker frem for at holde gejsten højt, og det lykkes mig da også nogenlunde fornuftigt. Et langt transportstykke (+25 km uden så meget som et sving) på hovedvejen ind mod Bredsten er dog lige ved at tage pippet fra mig, så da jeg endelig ser en mulighed for at dreje fra uden at forlænge turen unødvendigt er det en hel lettelse:-) 
Jeg kommer hjem i fin stil, og kan med stor tilfredshed se tilbage på endnu et veloverstået træningspas:-)

4 timer 25 min @ 167 watt, NP = 174 watt

Alt i alt blev det til 470 km og 16 timer og 36 min i sadlen i den forgangne uge.
Formkurven er stigende og jeg synes vitterligt, at jeg har masser af gode grunde til at være rigtig tilfreds pt:-)

De næste par dage bliver relativt rolige, da der venter en forlænget weekend i Calpe med Team TREFOR hvor der sikkert bliver rigeligt med mulighed for at tømme tanken;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Der har været godt gang i den siden seneste update, så det er vist ved at være på tide med en opsummering:-)
Efter en relativ stor træningsuge tog jeg mig nogle rolige dage inden afgangen til Calpe. Jeg havde egentlig planlagt et par lette rulleture henholdsvis tirsdag og onsdag, men mine ben virkede helt tilsatte og tunge, så jeg droppede det. De forsatte dog med at virke helt ved siden af, og når jeg kiggede ned af dem virkede de også opsvulmede af væske. Jeg konkluderede derfor at det eneste rigtige at gøre var at komme afsted og få dem igang igen.
Torsdag eftermiddag blev således brugt på en 2 timers rulletur, hvor jeg stille og roligt fik kørt tungheden ud af benene.

Fredag morgen var der afgang mod CPH og Calpe. Cyklerne var allerede ankommet til Calpe med holdets lastbil, så det var bare at pakke en let taske og hoppe ombord på flyet.
Fra lufthavnen i Allicante skulle vi cykle til hotellet i Calpe hvilket var en tur på ca. 80 km.
Igen var mine ben tunge og væskeophopede, men flyturen har naturligvis en del af ansvaret. Efter ca. 25-30 km var det heldigvis væk og følelsen i benene var derefter ganske fin.

Tempoet på turen mod Calpe var ganske moderat, så liggende midt i gruppen betød at der stort set ikke blev trådt nogen watt. Ca. halvvejs på turen kom Thomas Bundgaard fra Velofit i front sammen med Aske Søby, som var med på turen som vores gæst. Det hævede pludselig tempoet en hel del, så pludselig måtte jeg ligge med 280-300 watt for at sidde med;-) Der var heldigvis hurtigt et par af de andre sponsorer der begyndte at pive lidt, hvilket fik tempoet ned i et niveau hvor det føltes noget mere komfortabelt;-)
Resten af turen foregik uden de vilde anmærkninger.

Lørdag skulle rytterne ud på en 4,5 timers tur inkl. 3-4 stigninger @ ca. 4-7 km pr. stk. Vi valgte at forsøge at køre med så længe det nu var muligt, og så ellers forsætte vores eget løb når benene ikke kunne mere.
Rasmus Guldhammer kørte med på turen, da han pt. bor i området. Er du gal, hvor er den knægt trimmet at se på! Han ser virkelig skarp ud, og rygterne går da også om at han skulle være bedre end nogensinde før til trods for at alting sejler på hans nuværende hold. Jeg er meget spændt på at se hvordan han kommer til at klare sig, og jeg håber inderligt ikke at den kaotiske situation på Stölting forpurer tingene alt for meget for ham.

Vi lagde ud med at køre nord ud af Calpe, hvilket betød op og ned fra km 1 og med første længere stigning efter allerede 4 km. Det er ikke just favorit kost for en slow starter som mig, men der var ikke noget at gøre så jeg bed tænderne sammen og kæmpede mig med over. Jeg lå konstant på ca. 220-250 watt hvilket er min AT zone, så det var selvsagt lidt hårdt for mig. Men jeg kom med op over den 4 km lange stigning og kunne nyde godt af at sidde i gruppen på det efterfølgende medvinds/sidevinds stykke. God træning for mig i øvrigt, da sidevind ikke just er min spidskompetence;-)

Næste længere stigning (legendariske Col de Rates) mødte vi efter ca. 1 times kørsel. En længere fætter på ca. 6-7 km som er det vel nok mest kendte og benyttede testbjerg i Calpe området. Der var heldigvis ingen tests for vores vedkomne idag, selvom det mest af alt kom til at fungere som en sådan for mig.....
Rytterne lagde ud med et pænt stramt tempo, som end ikke for dem var ren og skær rul. Michael lå rent wattmæssigt omkring 350-400 watt op over, så selvom han ligger vægtmæssigt lidt højere end de fleste ryttere, så er der vist ingen tvivl om at de har trådt igennem.
For mit eget vedkomne var det ren og skær kamp for overlevelse. Jeg lå og kæmpede med 240-260 watt, velvidende at det var et spørgsmål om tid før jeg måtte slippe. Bag mig lå servicebilen, så den var min backup, men det giver sig selv at jeg gerne ville bevise overfor både mig selv, men også overfor Ricky, at jeg rent faktisk godt kan køre på cykel.
Med ca. 1,5 km til toppen måtte jeg slippe. Jeg var ikke helt kogt over, men havde jeg forsat meget længere var det gået helt galt;-)
På toppen af Col de Rates havde rytterne en kort tissepause, som selvsagt kom dejligt belejligt for mig.... He he....
Jeg ærgrede mig i øvrigt gevaldigt over at jeg ikke fik lappet stigningen på min PC8, for havde jeg gjort det er jeg sikker på at jeg kunne notere mig en ny FTP visende et niveau meget tæt på de 240 watt. Ikke dårligt, og jeg fik da også tonsvis af credit fra Ricky og rytterne for at have været i stand til at sidde med så langt op af stigningen:-)

De næste 15 km var sygt hårde, da det konstant gik enten op eller ned. Derudover var vinden hård og det var koldt! Jeg bandede mine højprofilshjul langt væk af et par omgange, men heldigvis var det som om at vinden lagde sig lidt igen da vi kom ned i dalen.
Derfra var der et dejligt langt transportstykke, hvor jeg fik samlet mig og tanket godt med energi til den sidste del af turen:-)
Og den sidste del af turen blev en god oplevelse! Benene var gode og selvom jeg ofte måtte træde igennem godt ude af min komfortzone, var jeg ikke i nærheden af at måtte slippe.
End ikke den sidste 4 km stigning op mod Javia fik mig knækket, og derfra var det heldigvis et relativt overkommeligt tempo hjemover.
Det var derfor en yderst tilfreds og glad Jannie der kunne parkere cyklen på hotellet. Formen er en klasse over niveauet på samme tid sidste år, og det er sgu en fed fornemmelse.
Samtidigt har jeg aldrig tidligere ligget med så højt et FTP niveau - end ikke i sommerhalvåret hvor jeg har skulle toppe. Det taler næsten for sig selv:-)

Lørdag - 143 km, 4 timer og 33 min

Da jeg vågnede søndag morgen var jeg træt. Benene var trætte og hovedet var faktisk også pænt træt;-) Men der var mere cykling på programmet, så det der piveri måtte jeg gemme til et senere tidspunkt!
Rytterne skulle køre test idag, så vores plan var at følges med dem ud til Col de Rates og så ellers forsætte på egen hånd. Allerede på vej ud fra hotellet blev jeg sat, da jeg ganske enkelt var for langsom ude af starthullerne. Heldigvis kom Coloquick op bagfra og kunne give mig et "lift" op til gruppen med TREFOR drengene;-)
Op ad samme stigning efter 4 km som igår, og den gjorde ikke mindre ondt idag..... Men rytterne var heldigvis lidt mere beskedne med tempoet, så jeg kom fint nok med op over. Videre derfra i et moderat tempo og så stod vi ellers for foden af Col de Rates. Jeg kørte stigningen i et komfortabelt tempo (omkring 190 watt) sammen med team manager Jacob Nielsen, og vi fik os en god snak om alt mellem himmel og jord. Jacob er typen der kan snakke ørene af en døv selv med puls 200, men da jeg desværre ikke selv er så god til at kontrollere min puls under alt for megen snak, lod jeg Jacob føre det meste af samtalen;-)
På toppen stod vi og betragtede rytterne der en efter en kom op og fik lavet lactat målinger, for så efterfølgende at vende om og køre ned igen. Jeg blev desværre stående så tilpas længe at jeg blev alvorligt kold, og nedkørslen blev derfor en sand pinsel! I bunden stemte jeg for et café stop, så Michael, Aske og jeg parkerede cyklerne og bestilte kaffe.
Solen var fremme momentvis og det hjalp mig til at få varmen igen, men så snart den forsvandt var det koldt som bare fanden.

Efter pausen forsatte vi ind mod Denia, for så at tage samme vej retur til hotellet som igår. Aske og Michael trak i modvinden, og selvom jeg kunne finde lidt læ bag dem måtte jeg træde til for at sidde med. Shit, hvor er Aske et wattmonster! Kæmpe lårbasser og en arbejdsiver uden lige! Og nå ja, så også lige en FTP på 420 watt (kropsvægt på 74 kg) - det er vist ikke helt tosset!
Efter at have overlevet stigningen op til Javia stemte jeg for en frokostpause. Den blev udnyttet til at sidde et par timer i solen og nyde en helt igennem lækker burger:-) De sidste 10 km tilbage til hotellet blev således kørt med verdens største madbaby i mavsen. Puha for en brutal oplevelse;-)

Søndag - 107 km, 3 timer 30 min

Vi vendte snuden retur mod DK allerede mandag, hvilket var en dag før beregnet. Men vejrguderne var ikke helt med os, og vi så ikke nogen grund til at spilde tiden med at fise husleje af på hotellet. Så hellere komme hjem til jobbet asap.

Tirsdag eftermiddag var jeg så en smut ude på de danske landeveje igen. Stadigvæk med ok trætte ben, men med mål om at få kørt tungheden ud af stængerne;-)
Det blev derfor en ok rolig tur, hvor jeg kunne erkende at min vinterlåge trænger til nye lejer. Shit, hvor den knager og brager. Normalt har jeg musik i ørene når jeg kører på den, men det havde jeg undladt igår og det var måske meget godt, da jeg så blev opmærksom på hvor galt det egentlig stod til.....
Bortset fra at jeg sluttede af med 1 time i silende regn, så var turen ganske fin.

Tirsdag - 53 km
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share