Sign in to follow this  
Bellini

Smerter fra "lysken"

Recommended Posts

Jeg søger hjælp til hvilken muskel jeg har ramt - måske med en fiberspængning og/eller skade på ledbånd. Jeg har ret kraftige smerter hvis jeg laver adduktion med højre ben. Kan stort set ikke løfte benet fra jorden hvis jeg ligger på højre side, og jeg kan heller ikke tage en lunges med venstre ben fremme, højre tilbage - jeg er ustabil og må støtte mig for at komme op igen. Jeg har i øvrigt nu haft træningspause i 14 dage (deloaduge + sygdom), uden at jeg synes det har hjulpet.

Smerten er noget diffus, men synes den udspringer fra 5-8 cm over skambanet og ca 5 cm mod højre. Og den føles som om den kommer dybt fra kroppen. Jeg har en svaghed i bugmuskulaturen lige der omkring (som jeg kan se ved nys, host, etc.), men jeg tror ikke det har forbindelse på nogen måde. Skaden føles muskulær.

Nogen ideer? :smile:

Jeg har prøvet at markere hvorfra jeg synes det udspringer... men som sagt er det ret diffust.

post-257-0-56746600-1425365621_thumb.jpg

/Bellini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kan ikke hjælpe dig videre, men jeg har erfaring med samme smerte. Leddet er "fastlåst", ikke?

Jeg fik det især i forbindelse med opvarmning til ju-jitsu; vriddet kunne blive udløst af et pludseligt spark, hvorefter leddet føltes spændt og til tider hakkende. Næsten som et usmurt tandhjul, der ikke kunne køre, og også knirkede. Vi lavede til gengæld mange abduktionsøvelser i forbindelse med opvarmningen, og de var rædselsfulde!

Jeg gik til fysioterapeut 5-6 gange, men husker ikke, at det hjalp vitterligt meget. Har du nogen idé om, hvad der udløser / har udløst skaden? Har du andre problemer med dine led? Er det kun i dine øvelser, eller også generelt, når du fx går?

Jeg startede i fitness (cardio og holdtræning), og har sjældent oplevet det siden. Tror min muskulatur og led er blevet stærkere og vant til træningen. Som sagt, udspringer mit af eksplosive ryk fx i spark, men det er slet ikke noget, jeg skal være påpasselig med mere! :)

Ret mig, hvis jeg er i den helt anden ende af dit problem. PS har søgt på nettet; de fleste anbefaler, at man ikke udsætter området for yderligere belastning, og at man styrketræner (med styrketræner mener de hjemmeøvelser), men jeg tror næsten ikke, at sidstnævnte er nødvendigt for dig? Hvis problemet fortsætter, og specialisterne ikke kan hjælpe, kan en alternativ behandlingsform som zoneterapi, hypnose eller andet eventuelt hjælpe.

http://www.sundhedslex.dk/lyskesmerter.htm

http://kiroultra.dk/hvor-har-du-ondt/hofte-lyske/lyskesmerter-sportsbrok/

http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=62518

http://www.pokernet.dk/forum/lyske-skade-what-to-do.html

http://www.bodybuilding.dk/lyskesmerte-ved-squat-t35075.html

http://www.inthecave.com/blog/?p=1724

Husk en ordentlig opvarmning og eventuelt smidighedstræning (jeg strækker aldrig ud, og træner altid smidighed, men det ku' måske overvejes?)

Håber du får det bedre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Bellini

Ud fra hvad du beskriver og din markering tænker jeg som idrætsfysioterapeut flere ting.

1) Ud fra din markering og ømhed i bugmuskulaturen (ved hoste og nys) kunne man overveje lyskebrok. Det jeg godt kunne tænke mig at vide, er om det er det samme sted du mærker når du laver lunges eller løfter højre ben i sideliggende stilling?

2) Ellers kunne det være interessant at undersøge din inderlårsmuskler og især udspring af musklerne oppe på bækkenet. De udspringer dog ikke hvor du markere, men jeg synes det ville være relevant at undersøge.

Hælder mest til lyskebrok, men som sagt, så skal det undersøges nærmere. Hvis det er lyskebrok, kan man være heldig at træne det væk, hvis det ikke har udviklet sig for meget. Ellers må man fordi læge og evt. kirurg for yderlig vurdering.

Håber det gav lidt svar.

Med venlig hilsen

Nicolai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Bellini

Jeg løber i Sparta og har selv fået konstateret lyskebrok og dine symptomer minder om mine ... Jeg har fundet disse øvelser, som jeg vil prøve til at genoptræne muskulaturen .... måske det er noget du også kan bruge? ...

Er der andre her i tråden der kender til disse eller andre træningsøvelser som kan være gavnlige i forbindelse med lyskebrok? ... ;-)

Jacques

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

:p :p :p ... Manglede vist lige linket :p :p :p

http://www.sportnetdoc.dk/2-slidgigt-i-hofteleddet/lyskebrok

Der er 4 trin af øvelser der over tid skal følges efter hinanden .... har hørt om andre der netop ved at følge instruktionerne til punkt og prikke ... har lykkedes med at blive klar uden operation ... ;-)

Håber det kan hjælpe dig? .... går selv igang med disse øvelser ... ;-)

Jacques

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this