Sign in to follow this  
Emmakm

Skadet tå!

Recommended Posts

Har I prøvet at have en tå, der er spændt og stiv i leddet? Det led, der er tættest på foden, er en smule hævet, men ellers er der ikke noget at se. Jeg kan ikke bøje det nederste led.

Tåen gør desuden ikke ondt i hvile, og egentligt heller ikke, hvis jeg "rokker" eller vrikker i den, derfor vurderede vagtlægen, at "den skulle have et fodbad" (hvad er det dog for noget at sige!) Jeg kan dog godt mærke skaden, hvis jeg skubber den mod den ene side.

Jeg mærker ikke en grusom smerte, men en ømhed rammer mig hver gang jeg træder, og i og med at jeg lever for runners' high-følelsen, er jeg ikke just tilfreds.

Har I oplevet lignende? Jeg havde noget penicilin mod stafylokokker (eller var det streptokokker?) liggende, som jeg har prøvet at spise her til aften, men jeg tvivler på, at det er betændelse. Tåen er ikke rød og kun lidt varm.

Jeg har ikke trænet siden i lørdags og jeg er virkelig ved at gå til! Især fordi, det er en småting som en TÅ, der stopper mig.

Håber I kan hjælpe mig videre med at lokalisere problemet eller dele jeres erfaringer :)

(Har ikke en idé om, hvordan skaden opstod)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hævelsen i sig selv kan nedsætte bevægeligheden i leddet. Jeg vil anvende en type af NSAID gel i max 5 dage, 3x om dagen for at nedsætte hævelsen. Det kan købes i håndkøb som Voltaren, Ipren gel eller Ibutop. Jeg vil absolute ikke anbefale fodbad, men derimod is i 20-30 minutter i stedet. Hvis det ikke hjælper, vil jeg søge hjælp hos en fysioterapeut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for svaret. Det kunne meget vel være selve hævelsen, der skaber problemet. Ibuprofen i 4 dage har desværre ikke hjulpet. Jeg prøver med is, tak for det! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this