Sign in to follow this  
Natasja Lyng

Korsbåndsskade

Recommended Posts

Jeg sprang i december sidste år mit forreste korsbånd i højre knæ, efter en dårlig landing i et trampolinspring. Først troede jeg ikke det var noget, og tænkte (som de fleste sportsudøvere desværre ofte gør), at det bare skulle trænes væk! Men lægen sendte mig i scanning osv. Jeg blev opereret d. 24/3-15, hvor jeg fik et nyt korsbånd, på Teres Hospitalet i Ålborg. Jeg undre mig bare lidt over at jeg ikke har fået nogle øvelser med hjem fra hospitalet jeg skal lave. Er det normalt?

Jeg fik taget klipserne ud i går, og går stadig på krykker, selvom det er 2 uger siden jeg blev opereret nu... Havde fået at vide at jeg kunne nok nøjes med at gå med krykker i en uges tid ca. Jeg kan ikke strække mit ben, da det trækker fra læggen når jeg prøver at strækker benet og flexe foden, som man ville gøre når man støtter på det.

Burde jeg ikke kunne støtte på benet to uger efter operationen?

MVH. Natasja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit knæ er ALT for vigtigt til vi skal rådgive dig over nettet.

Hvis du var stillet i udsigt at du kunne smide krykkerne efter en uge og der er gået dobbelt op, ville jeg ikke tøve med at komme omkring læge eller hvad du nu har af kontakt til sundhedsvæsenet.

Jeg har ikke prøvet at få nyt korsbånd men kun flået det halvt over. Da jeg fik at vide at jeg skulle genoptræne det, måtte jeg også selv spørge ind til hvad jeg skulle lave og hvor tungt det måtte være - men så var der der fin dialog (mit held at jeg var inde i træningsverden i forvejen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiv fat i lægerne - også med henblik på genoptræning. Hør dem om du skal lave noget fysioterapi for at komme igang igen. Det er ikke nødvendigvis dem der skal stå for fysioterapien, men de må vide om det er en god idé at få trænet muskulaturen op igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg blev opereret for forreste korsbånd i august 2014. Lægerne sagde, at der ville gå 14 dage, hvor jeg skulle gå med krykkerne, men jeg gik med dem i næsten 3 uger, dog hvor jeg støttede på det opererede ben, imens jeg gik. Jeg undrer mig over, at du ikke har fået øvelser fra hospitalet, da øvelserne er særdeles vigtige for at du kan komme igang igen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej.

Jeg er lige blevet opereret for en måned siden. Jeg fik øvelser med hjem, hvor fokus de to første uger var at få 90 grader bøjning og fuld stræk. I forhold til dig, var jeg gående efter et par dage.

Jeg fik 3 øvelser til at starte med, som de to første uger gik med :-).

- Mikkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this