Sign in to follow this  
MiusEmpire

Hjælp? er overvægtig!

Recommended Posts

Mit BMI skriger af mig og svinger mellem 28-29 <.< (jeg er 22 år gammel, 162 cm høj og min vægt svinger mellem 76-79 kg + Jeg er kvinde)
dvs. jeg er nok på randen til svært overvægtig?

Jeg vil gerne tabe mig, men jeg kan bare ikke finde en måde som virker for mig.
Er begyndt at spise vandmelon + gullerødder istedet for diverse snacks (chokolade, kiks, chips etc.)
Er begyndt at drikke skummet mælk istedet for cola + drikke vand til aftensmaden.

Men dette har så resulteret i dårlig / tyndmave ;(...

Jeg har prøvet:

Kuren hvor man KUN må få magert kød + cirka 2 æg til morgenmad cirka hveranden dag. (holdte i en måned så gav jeg efter til den store trang til TILBEHØR = kartofler ja, jeg er desværre et kartoffel dyr og føler mig måske lidt afhængig af kartofler :((( )

Kuren hvor man spiser agurker, gullerødder, majs, vandmelon og kiwi + et varieret aftensmåltid (jeg var ikke sønderlig god til det med kiwi'en, men alt ialt det endte i jeg kom til at spise usundt cirka hver weekend hvor jeg tænkte jeg godt måtte synde -.-' så en masse pinsler med at udholde det og jeg begyndte at føle mig svimmel)

Kuren hvor man spiser almindeligt 5 dage og 2 dage hvor man "faster" / kun får 500 kalorier hver uge (jeg syndede endnu engang fordi jeg ikke skulle tænke over hvad jeg spiste 5 af dagene og jeg har en dårlig tendens til at når jeg glemmer at tænke på hvad jeg spiser så tager jeg mig selv i at spise noget usundt cirka halvvejs igennem eller til slut -.-' fortryder jeg det og får lyst til at kaste op, men det gør jeg ikke (ville ikke engang kunne hvis jeg prøvede))

-- inden folk spørger jeg kan sjældent kaste op numindre det direkte er giftigt for min krop, men så er det også kroppen selv der siger fra, det skal være alvorligt før min krop vælger at kaste noget op --

++++ det ville være dumt = det ødelægger tænderne og er en dum måde at tabe sig på i og med jeg måske kunne ende med helt at miste appetitten (generelt usundt)

Jeg har også prøvet kure hvor man spiser suppe og får weight control shakes samtidig med at jeg prøvede at træne i fitness centeret. (resultaterne kom aldrig rigtig så jeg ved ikke om det weight control får en til at tage på eller hvad der gik galt, men min vægt blev egentlig kun forøget -.-')

Jeg har nu overvejet detox water som man selv laver, følger noget der hedder Shredz på instagram og de har detox water opskrifter der angiveligt skulle virke på oppustethed med mere.

Altså blot som en del af kuren, men jeg vil meget gerne have hjælp til noget der giver hurtige resultater (da jeg føler mig mismodig og ender med at synde efter blot cirka 2 uger hvis jeg ikke kan se en forskel på vægten)

Den kur der har hjulpet mest var nok kun magert kød kuren jeg tabte 10 kg på den, men tog skam også 2 kg på da jeg gik lidt amok i tilbehør da jeg brød sammen og følte at jeg bare var NØDT til at få en masse kartofler <.< (kartoffel porre suppe, kartoffel gratin, bagekartofler m. bacondressing + kød) -.-'

Evt. et råd eller to til hvordan jeg kan holde fokus?? <.< og ikke miste kontrollen undervejs :(

Det mindste jeg har vejet siden jeg fyldte 18 år er 58 kg
Det meste jeg har vejet siden jeg fyldte 18 år er 86 kg

Så vidt jeg kan forstå er min ideal vægt 62 kg? = jeg skal tabe mig cirka 15 kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror det er vigtigt at forstå, hvad man er klar på at opgive og ofre i en meget lang periode. For lige her og nu er du et sted hvor det ikke spiller og du er nød til at bevæge dig hen til et sted hvor du kan bunde og samtidig få resultater. Og når du forleder stedet hvor tingene ikke fungerer, så er du også nød til at efterlade de ting der ikke fungerer.

Du skal derhen hvor kropsopfattelse, motion og kost er et rart sted, hvilket desværre ikke er let og oftest en balancegang på et knivsæg. For mig og mange andre er motion og kost ikke en sur pligt, det er ting vi ikke vil være foruden. Mange af os, er de irriterende mennesker der altid poster skyr med diverse toppings på instagram og hver dag tjekker ind fitnesscenteret via. facebook.

Jeg vil gerne pointere at dette ikke er for alle og for bare år tilbage blev set på som forholdsvis ekstremt of fanatisk. Nu er vi så her hvor folk udvikler spiseforstyrelser fordi de skal følge med deres idoler og ligesindede fra fitnessmiljøet.

Spørgsmålet er så, skal du på en kur eller skal du derhen hvor det aldrig er nødvendigt at være på kur. Det er nemlig ikke særligt svært at sulte sig halvt ihjel i 6 uger, smide 8 kg for så at tage det hele (og mere til) på igen, fordi det har været et forfærdeligt forløb.

Mine råd: Drop de sociale mediers fitnessfiksering. Drop ideen om at være på kur. Indfør små tiltag i hverdagen der er nemme at holde. Dyrk mere motion og gør det sjovt - Det kan være en tur i svømmehallen hver anden uge. Gå en tur men veninde 2 gange om ugen. Hop på crosstrainingholdet i fitnessworld når du har lyst. Cykel til og fra skole/arbejde.

Og jeg vil gerne minde om at det ikke noget der kommer hen over natten. Du vågnede heller ikke op en morgen og havde taget 15 kg på. Og der findes ingen mirakelkur. Faktum er at tynde mennesker forbrænder mere energi end det de indtager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det bedste råd jeg kan give dig er at ændre din grundlæggende holdning til din kost og dit vægttab. Drop kurerne og forsøg i stedet at lave en permanent ændring til en sundere kost.

Du vil gerne se hurtige resultater for at du ikke mister kontrollen? Hvad regner du med at der sker hvis du når dit vægttab på den måde? Mit bud er at du vil tage vægten på igen ligeså hurtigt.

P.S. Hvis du får tynd mave af at drikke mælk, så er det nok en smaddergod idé at begrænse indtaget og drikke vand i stedet. Hvis du har en intolerance overfor laktose, vil tynd mave typisk være resultatet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drop alt det der kur-halløj og begynd at arbejde med din indstilling til mad. Mad er ikke enten godt eller skidt, men det handler i høj grad om mængderne fremfor selve maden du spiser. Du skal finde ud af, hvad der fungere for dig. Da jeg gik igang med mit vægttab talte jeg kalorier og fandt stille og rolig ud af, hvad jeg kunne spise, som passede med mine kalorier og jeg samtidig var mæt og havde energi gennem hele dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kender virkelig godt det du skriver og er nok lidt i samme båd. Har tendens til en All or nothing tilgang. 100% oppe at køre over en kur indtil den dag hvor jeg så smider det hele ud fordi jeg dummede mig lidt.

Forsøger at ændre mit fokus lidt men især at lade være med at spise pga følelser! Kender du det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this