Sign in to follow this  
ElDuderino

Løbeform - Skyder brystet frem

Recommended Posts

Jeg føler jeg har lidt et "problem" med min holdning når jeg løber i og med at jeg skyder brystet ret meget frem, og føler at jeg har et unaturligt stort svej i min overkrop.

I mit hovede har jeg en forestilling om at jeg skal sætte hælen i jorden først, og ligesom trække mig frem på en rullende fod. Da jeg er ret ny i løb, og primært løber 5km ture, så har jeg endnu ikke den største styrke. Det føles dog ofte som om at jeg sparker mere ned i jorden efter de første 2 km (grundet træthed) end at jeg rent faktisk "trækker" mig frem. Altså - jeg vælter mere fremad ved at læne mig frem end at jeg trækker mig frem via mine ben.

Jeg kan mærke at jeg har et ret stort svej i ryggen, og at min overkrop ikke er så aktiv i løbet. Jeg spænder i skuldrene, er slap i min "core" således at jeg ender med at skyde brystet og maven frem i stedet for at have en stram core og afslapning i skuldre og arme.

Jeg prøver alt hvad jeg kan at have hvad jeg tror er en sund positur når jeg løber hvor jeg ikke løber og spænder de forkerte muskelgrupper, men i stedet bruger kroppen aktivt og forsøger at skabe nogle flydende bevægelser hvor det ikke er mine led der tager fra, men min muskulatur.

Det er vildt svært at forklare, men måske der er nogle der har nogle bud på nogle teknikker eller råd jeg kunne følge for at få en bedre løbestil. Jeg er bare for at jeg overbelaster min lend ved at have en forkert løbeteknik - en skade jeg tidligere har haft, og som jeg meget gerne vil undgå igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tv2 har lavet et program, som hedder Sportslab. Der er et afsnit der hedder: En nation af løbere hvor de kigger nærmere på løbestil. De kommer med et par gode råd, som du måske kan bruge til at forbedre din løbestil. De lavede sådan en før og efter test på værten i programmet. Han løb med lavere puls, og han forbedrede sin tid med et par sekunder efter at han fik ændret sin løbestil.

Det var de helt fundamentale ting i hans løbestil, som de ændrede. Det var noget med at han skulle sætte forfoden i jorden først. Skyde hoften frem og bruge armene noget mere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this