Vejen mod elite cykling


AlexanderBojsen
 Share

Recommended Posts

4 minutter siden, Gregers TF skrev:

Fedt, fedt, fedt, at du ikke er hemmelighedsfuld om din træning. Ikke at jeg blot kan skalere den ned på min niveau men det kan helt klart inspirere og sætte gang i tankerne om hvad jeg burde lave. 

Hehe, nej jeg er skam rimelig åben om min træning. Om det så virker efter hensigten er så en anden ting. Men det er godt, at det kan inspirere dig, og du kan bruge noget af det. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Novemberrapport

15337332_133266953825540_682076599573754

 

November måned er overstået, og der er lidt forskelligt at berette om. Det risikerer derfor at blive en lidt længere smøre. 

På nogle måder er november en af de hårdeste måneder mentalt i løbet af hele året, synes jeg. Først og fremmest er man typisk stadig ikke særlig godt kørende, da man stadig kan mærke, at man har holdt pause og fokuserer meget på grundtræningen, som ikke ligefrem rykker det store på formkurven. Derudover er der også bare rædselsfuldt lang tid til sæsonstart, så motivationen for at give den gas er heller ikke ligefrem på sit højeste.

Hvor om alting er, så er jeg sluppet 'helskindet' igennem november måned. Oktober og november har været meget anderledes i forhold til sidste år. Sidste år kørte jeg pga. mit job som spinninginstruktør rimelig hårde intervaller, men træningen varede ofte ikke over 2,5 time. Nu må vi se til foråret, om det giver pote med meget mere grundtræningen, nogle flere timer i sadlen i zone 2 og 3 osv.

 Først og fremmest lidt tal til statistikken for november sammenlignet med oktober måned:

  • Ca. 47 timer på cyklen (ca. 10 timer mere end oktober)
  • Ca. 17,5 time i Z2 (ca. 2 timer mere end oktober)
  • Ca. 8 timer i Z3 (ca. 2,5 timer mere end oktober)
  • Ca. 3,5 time i Z4 (ca. 2 timer mere end oktober)
  • Ca. 1 time i Z5 (ca. 30 min. mere end oktober)
  • Ca. 25 min. i Z6 (ca. 10 min. mere end oktober)
  • Ca. 6 min. i Z7 (ca. 2 min. mere end oktober)
  • Ca. 2.300 TSS (ca. 600 point mere end oktober)
  • 13 styrketræningspas (5 pas mere end oktober)
  • Skiba Long Term Stress (fitness/min form pr. 30. november): 65,4 Stress (+6,6 ift. 31. oktober)
  • Skiba Stress Balance (træthed pr. 30. november): -10,1

Alt i alt en rigtig god måned efter planen, hvor jeg har brugt nogle timer på rammen, men stadig med plads til at bygge videre i december og januar. 

Sammenligner jeg med mine statistikker for månederne i sæsonen som fx juli, august og september måned, så er der meget større fokus på Z2 og Z3 her i november måned, mens min tid i Z6 kun er 1/4 af tiden jeg brugte i september måned i Z6. Og ja, Z7 er i øjeblikket nærmest ikke-eksisterende for november måned. Men det skal nok komme til sin tid.

Selvom meget af træningen har foregået i Z2-Z4, så har træningen været hård nok, hvilket TSS-pointene også vidner om. Sammenlignet med september måned, hvor jeg havde mange hårde cykelløb og følte, at jeg var så træt, at jeg var nødt til at holde et par ugentlige hviledage for at være klar til cykelløb, har jeg 'kun' kørt 200 TSS-point mindre - og det er uden styrketræning indberegnet, hvilket jeg har haft meget af i november måned. Men igen, dette er også rimelig planlagt, da jeg gerne skulle tage et skridt op på TSS-fronten for hele den kommende sæson for at kunne rykke mig niveauet op og kunne gøre mig gældende i A-klassen.

Styrketræning

Ligesom i oktober måned har jeg også styrketrænet her i november måned. Og kroppen er ved at tage godt imod styrketræningen. I løbet af oktober måned kunne jeg mærke lidt ekstra ømhed i lænden samt mit højre knæ, hvilket måske kan skyldes opstarten af styrketræningen, men det er heldigvis gået i sig selv nu. Jeg tror selv, det er fordi kroppen er begyndt at vænne sig til styrketræningen osv.

Af vægt løfter jeg her i slutningen af november 4 sæt med 6 reps af følgende:

  • Front squat: 65 kg. (samme som i oktober måned)
  • Back squat: 90 kg. (+7,5 kg. ift. oktober måned)
  • Step ups: 36 kg. (+4 kg. ift. oktober måned)
  • Ètbens benpress: 95 kg. (+22 kg. ift. oktober måned)

Fremgangen taler for sig selv. Køllerne bliver stærkere og stærkere, og det er kun front squat, som jeg bøvler lidt med. Jeg går lidt efter at nå 100-kg. grænsen i både back squat og étbens benpress inden jeg tager til Gran Canaria i midten af januar.

Generelt kan jeg godt lide at styrketræne, selvom jeg ikke synes, at jeg kan mærke det særlig meget på rammen for tiden - men jeg laver heller ikke spurttræning eller lignende lige nu. Det kan forhåbentlig hen imod foråret. Den eneste ulempe ved styrketræning er, at det er tit, at den maskine til étbens benpress samt squat racksne tit er optagede, så jeg forsøger at styrketræne efter kl. 20.30, hvilket gør, at jeg kommer lidt for sent i seng og får en dårlig søvnrytme. Så jeg glæder mig også lidt til at styrketræningen bliver droslet lidt ned, så det kun bliver en gang om ugen i løbet af sæsonen eller lignende. 

FTP-test

Ja, det var også tid til en FTP-test for helt konkret at se, hvordan det står til med formen. Det smarte ved denne log herinde er, at jeg kan gå tilbage og se, hvordan jeg trænede sidste vinter. I starten af december måned sidste vinter lavede jeg en FTP-test på 348 watt. Den lavede jeg indendørs på hometraineren. Målet var selvfølgelig at slå denne, selvom jeg slet ikke føler, at jeg har kørt lige så intensivt som sidste efterår (pga. jeg ikke kører spinningtimer mere).

Min træner insisterede dog mere eller mindre på, at jeg lavede testen udendørs. Især da der ikke var udsigt til byger eller lignende. Det var også fair nok. Jeg tog en af mine venner fra klubben med ud. Han var ved at være lidt træt af, at klubben kun kørte grundtræning og kunne godt tænke sig at køre nogle hårdere intervaller, så han ville gerne køre en 20-minutters test sammen med mig. I løbet af efteråret nåede han at komme i rigtig fornuftig form, så jeg regnede med at han kunne give mig lidt konkurrence. 

Han fik et lille forspring på ca. 20 sekunder, og så havde jeg ham som 'hare' foran mig til at jagte. Efter 5-6 minutter indhentede jeg ham dog, og da havde jeg ca. 350 watt i gennemsnit. Så det var lidt hurtigere end jeg havde forventet. Han lagde sig hurtigt ind på hjul og en enkelt gang kom han også op på siden af mig, hvilket jeg gerne ville have, så jeg kunne blive presset, men det var kun kort. Efter 8-9 min. med 350 watt i gennemsnit prøvede jeg at gå et lille nyk op i watt, og da der kun var 5 minutter tilbage havde jeg et gennemsnit på 355 watt, men da så jeg også at min ven fra klubben var røget af. Han var åbenbart ikke i lige så god form, som jeg måske havde forventet. Det fik uheldigvis automatisk en lille en djævel på min skulder til at foreslå, at så kunne jeg godt tillade mig at gå lidt ned i fart, når jeg nu kørte så stærkt, at han røg af. Jeg havde derfor et enkelt lille minut, hvor jeg gik en lille smule ned, men da der så kun var et minut tilbage gik jeg et gear op og møvede den det sidste stykke.

357 watt i gennemsnit i 20 minutter (9 watt bedre end sidste år på dette tidspunkt). 

Jeg slog derfor sidste års 20-minutters test, hvilket var målet. Omvendt ville jeg gerne have kørt en endnu bedre test, men som min træner skrev - det vil man jo altid. Og selvom jeg er gået en del ned i watt i forhold til i sæsonen, så er jeg ikke så nervøs, fordi jeg ved, at jeg nok skal forbedre mig i løbet af de næste 4-5 måneder.

Fokus for december måned

Kort sagt så endnu mere fokus på styrketræning, grundtræning og Z3/medium samt fastholde mit vo2max-niveau. Jeg skal øge mit antal timer på rammen og blive ved med at styrketræne, og så vil jeg forhåbentlig mærke endnu mere fremgang i december måned.

For i december måned begynder det så småt at blive vigtigt at passe træningen og give den endnu mere gas, hvis jeg skal være klar allerede til april. Og nu har jeg lige set at GP Herning kommer til at ligge d. 22. april og bliver den første Post Cup, og der vil jeg gerne være klar, så jeg kan følge med. 

Jeg kan også mærke at konkurrencegenet snart skal plejes igen, da jeg slet ikke har kørt nogen fællestræning i november måned. Derfor er planen også, at jeg skal ud til nogle fællestræninger i december måned, men de har rimelig strikse krav til vinterraceren og dets skærme, så det skal jeg lige have helt styr på. Ulempen er dog, at selvom vi kører grundtræning til fællestræning, kommer jeg hurtigt til at ligge en del i Z1, hvilket er lidt ineffektivt. Fordelen er dog, at jeg kan træne en time eller to inden og så mødes med de andre til fællestræning og dermed lettere få kørt 5 timer uden det føles så kedeligt, og så kan jeg samtidig får prøvet mine kræfter lidt af mod nogle af de andre og se, hvordan deres form er og forhåbentlig slå dem i en skiltespurt eller lignende. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Kermit skrev:

Find Stoddercuppen på FB. Bliver kørt ca. 1 gang om måneden, og er skærmracer ræs i en times tid. Så får du plejet konkurrencegenet :smile:

Tak for tippet. Det har været oppe og vende. Men generelt er jeg ikke meget for sådanne arrangementer, hvis det ikke er arrangeret ordentligt med trafikofficials, mulighed for ensretning af vejen osv. pga. sikkerhed o.lign. Er det noget, du har deltaget i?

Link to comment
Share on other sites

Sakset direkte fra fjæsen (egentlig mærkeligt at jeg har adgang til gruppen :unsure:

Stoddercuppen 2016-2017 = gruppens navn, hvis du vil søge ind i den

Velkommen til Stoddercuppen 2016-2017 Så er vi klar med datoerne for alle afdelin
Vinter cuppen består 5 afdelinger, som alle afholdes på henholdsvis flyvestationen og rundstrækningen ved Ada Bakken i perioden November til Marts Med start kl. 10:00 Der køres 5 omgange af ca.7km Ruten: Start og mål på toppen af Ada bakken.

Afd: 1 Søndag den 27 November PÅ FLYVESTATIONEN DER KØRES 7 OMGANGE
Afd: 2 Søndag den 11 December
Afd: 3 Søndag den 22Januar
Afd: 4 Søndag den 19 Febuar
Afd: 5 Søndag den 19 Marts

Der er Præmier til de 3 første og point til de 10 første.
1.plads = 10 point. 2.plads = 9 point. 3plads = 8 point 4.plads = 7 point. Osv.
Der vil være 2 samlede stillinger Henholdsvis en for A,B,C og U-19 og en for U-17, D og alle H-klasser. Der vil dog kun være præmier til de 3 første over stregen.

Der køres på Skærm Racer så det er lige for alle, det er Kun tilladt at deltage med skærmracer med godkendt stentklap
Alt deltagelse er på eget ansvar.

 
Der Køres efter Færdselsreglerne, da det ikke er et cykelløb men et træningsinterval og derfor er der ingen flagposter. Hvis det vurderes at forholdene ikke tillader at en afdeling kan gennemføres vil den blive aflyst og rygges til ugen efter 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Decemberrapport

15624515_177405616067354_403303605257371

 

December måned er overstået, og det er gået rigtig fint. På trods af eksamen og juledage har jeg fået de timer i banken på rammen, som jeg gerne ville. På grund af eksamen har det dog været svært at passe det hele, så jeg har måtte prioritere lidt, og der har jeg misset et par styrketræningspas til fordel for eksamenslæsningen. 

Fokus for december måned har, som tidligere skrevet, været at øge mængden i forhold til november. Det har godt kunne mærkes på kroppen, at der er blevet trænet lidt ekstra, og der lige er blevet tilføjet lidt ekstra intervaller på mine træningsture, men følelsen er langsomt blevet bedre og bedre, især de sidste par uger af december.

Jeg har i december måned samtidig kørt de første fællestræninger siden slutningen af oktober måned. Og de første par gange har jeg godt kunne mærke, at kroppen lige har skulle vænne sig til den lidt højere intensitet og lidt mere udmagrende kørsel. Men her til sidst i december måned er der begyndt at komme overskud til fællestræningerne. Men det har været godt at få kørt nogle 4-timers ture med noget fællesskab samt en enkelt 5-timers tur.

Her lidt tal til statistikken sammenlignet med sidste måned:

  • Ca. 62 timer på cyklen (ca. +15 timer end november)
  • Ca. 22 timer timer i Z2 (ca. +5,5 time mere end november)
  • Ca. 13 timer i Z3 (ca. +5 timer end november)
  • Ca. 6,5 time i Z4 (ca. +3 timer end november)
  • Ca. 2 timer i Z5 (ca. +1 time end november)
  • Ca. 1 time og 15 min. i Z6 (ca. +50 min. end november)
  • Ca. 15 min. i Z6 (ca. +9 min. end november)
  • Ca. 3.400 TSS (ca. +1.100 point end november)
  • 5 styrketræningspas (-8 end november)
  • Coggan Chronic Training Load (CTL - fitness/min form pr. 31.12.2016): 91,3 (+23,4 end 30. november)
  • Coggan Training Stress Balance (TSB - træthed pr. 31.12.2016): -24,0 (-15,3 end 30. november)

Alt i alt plus på det meste, bortset fra styrketræningspas og TSB. Som nævnt måtte jeg prioritere i forhold til styrketræningen. Hvis jeg endelig skulle gå ned i timer noget sted, skulle det helst være styrketræningen, hvor jeg er ved at få opbygget en god styrke. Derudover har jeg også i stedet forsøgt at bevare styrken i benene ved at lave intervaller med lav kadance (50-60) samt siddende starter fra 5 km/t all-out i 10 sekunder. 

I styrketræningen har fokus været på at bibeholde styrken, når jeg nu har måtte nedprioritere styrketræningen lidt. Jeg har derfor forsøgt at vedligeholde styrketræningen og holdt samme vægt som november måned. 

Jeg har skiftet tallene over fra Skiba til Coggans, så det er CTL og TSB i stedet, da det er det, som min træner bruger. Fokus har været at få min CTL til at stige langsomt uden min TSB falder alt for meget, og det er lykkedes meget godt, selvom min TSB er nede på -24 lige nu, men det er bare fordi de sidste par dage har været lidt hårde.

Jeg har 'kun' dataer udelukkende med watt (dvs. uden spinningtimer) fra august måned, men det har fra august måned været den hårdeste måned hidtil - både ud fra antal timer og TSS-point. Men januar skulle gerne blive endnu bedre.

Fokus for januar måned

D. 14. januar tager jeg til Gran Canaria, hvor jeg skal være i tre uger  sammen med kæresten, men min træner +3 andre A-ryttere er også dernede, som jeg nok kommer til at køre lidt med i ny og næ.

Derfor skal jeg gerne være lidt mere frisk end jeg er nu, men stadig holde lidt gang i den inden træningslejren. Under vejs på træningslejren kommer jeg til at have nogle hårde dage, og det skulle gerne resultere i en stigning af TSS-pointene på 200-300 point (3.700 i alt for januar måned), selvom de to første uger af januar ikke kommer til at være helt vildt hårde. 

Dermed skulle jeg gerne i slutningen af januar ligge på +100 i CTL og have en endnu bedre følelse i kroppen og begynde at føle formen er endnu bedre. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Januarrapport

16122919_1651156831567384_14031882310375

Januar måned 'done and dusted', som man siger. Som forventet. Jeg har en del at dele med jer og reflektere skrivende over herinde, så læs med så langt I kan!

Jeg befinder mig lige nu under varmere himmelstrøg, nærmere bestemt Gran Canaria, lidt uden for Maspalomas. Her har jeg snart været tre uger for at forberede mig til sæsonstarten. I dag er det sidste hviledag, og så venter en 2-dagesblok i morgen bestående af de sidste par hårde dage, inden jeg tager hjem.

Som beskrevet i decemberrapporten skulle de første par uger af januar være 'rolige', så jeg var helt frisk til træningslejren. Jeg har aldrig været på en så lang træningslejr før, så jeg har hele tiden tænkt over at passe lidt på her i januar ift. træningen.

Faktisk passede jeg næsten lidt for meget på, inden jeg tog af sted. De to første uger af januar kørte jeg kun ca. 400 TSS hver uge, hvilket ikke er særlig meget i januar måned for mig, og slet heller ikke fordi jeg tilmed kun fik styrketrænet en gang om ugen de to uger. Benene var derfor næsten 'for' friske inden jeg tog af sted. Men jeg havde samtidig også et par eksamener, der skulle overstås inden jeg kunne tage af sted, og så ville jeg bare give den lidt ekstra gas, når jeg var kommet ned i varmen, tænkte jeg. Derfor skippede jeg også et par enkelte træninger de to uger.

20-minutters testen der fejlede
Inden jeg tog afsted var min TSB derfor på ca. +23, hvilket er ret højt for en måned, hvor man for alvor gerne skulle give den gas. Og selvom jeg ventede helt til 3.-dagen med at køre min 20-min. test, var benene stadig lidt for friske, tror jeg. Noget min træner og jeg også har snakket lidt om kunne være med til at påvirke mit resultat. Jeg er bedst, hvis jeg har kørt benene lidt hårdt op til, at jeg skal performe. 

Pulsen fløj nemlig op, hvilket den godt kan gøre, hvis man har lidt for friske ben, og stigningen, som jeg havde valgt at køre test på, fladede ud før jeg troede det. På toppen skulle jeg være drejet til venstre og fortsat videre op, men midt i kampens hede, hvor der kun manglede 45 sekunder af testen, kom jeg til at køre lige ud efter den var fladet ud, og så gik det nedad mod en blind vej. 

Super ærgerligt, da jeg føler, at jeg det sidste minut stadig havde lidt mere skud i piberne, men omvendt tror jeg heller ikke, at jeg ville kunne forbedre den mere end 3-4 watt på det sidste minut. Generelt synes jeg, at det var en ærgerlig 20-minutters test. Jeg følte aldrig jeg fik rigtig skub i det.

Det er lidt frustrerende, når man føler, at man ligger så mange træningstimer i det. Jeg mener.. Jeg har aldrig før kørt så mange TSS-point, som jeg gjorde i december. Og alligevel havde jeg nærmest ikke forbedret mig. Og det kan godt være, jeg er lidt hård ved mig selv, for som min træner siger, er det heller ikke endnu, jeg skal toppe, og december har fokus været på at ligge den sidste z2-base inden intervallerne for alvor begynder. Men det påvirker en lidt mentalt, og på mine træningsture herefter har jeg da især lige givet den en ekstra skalle og 'straffet' mig selv lidt. Igår kørte jeg for eksempel en 7-timers tur, hvoraf de 4 var i regnvejr. Jeg kunne godt se, at der ville være regn, hvis jeg kørte videre op i bjergene, men jeg havde brug for at pine mig selv lidt mere. Køre aggressiviteten lidt ud. Det er selvfølgelig ikke sundt at køre sådan hver dag, det ved jeg godt, så ødelægger jeg mig selv, i hvert fald pga. mængden.. regnen er man jo vant til som dansker.., men jeg har trods alt også taget en hviledag idag, det er ved at være slutningen på træningslejren, der stod bare 'kør langt' på programmet osv., og bagefter havde jeg det lidt bedre mentalt, og nu ser jeg bare fremad og ligger en god træningsindsats frem mod næste test, som er endnu vigtigere. 

Det kontrollerede cykelløb i gruppe
Jeg har også kørt et par dage hernede sammen med et par gutter fra Riwal og et par fra Coloquick. Derudover var der en del danske MTB-ryttere med den ene dag, som kørte på racere. Vi var derfor en god gruppe på i alt 8-9 mand. Vi kørte et 'simuleret cykelløb' sammen, som var en masse medium, AT og vo2max blandet sammen, så det virkede som et formindsket cykelløb. Et slags kontrolleret kriterium op ad et bjerg.

Meningen var, at man skulle hægte sig lidt på hinanden, hvis det passede nogenlunde med ens zoner og starte intervallet samtidig, så man også sluttede samtidig. Man skulle selvfølgelig ikke ligge på vo2max niveau, hvis man kun skulle køre medium, men det siger lidt sig selv, for så ville man ikke kunne holde de i alt ca. 1 time og 15 minutter, som intervallet varede alt i alt uden nogle rigtige pauser.

På det cykelløb holdt jeg på rigtig længe, og det var kun den ene fra Coloquick, Rasmus - min træner, og en enkelt MTB-rytter, der var tilbage, da jeg måtte slippe for ikke at gå udover mine zoner. Jeg havde ligget rigtig meget på hjul, og der var en del modvind på stigningen, men det var der også mange af de andre havde, som alligevel var blevet smidt af. Jeg ved ikke, om de 'droppede' det lidt, hvis det begyndte at gøre ondt på dem. Der er min psyke ret god, jeg kan blive ved med at æde mig selv for at imponere. Hver gang Rasmus og MTB-rytteren kiggede tilbage fyldtes min selvtillidstank, og jeg tænkte mit. Jeg ved det ikke ift. dem, der røg af, men jeg tror bare ikke de kunne sidde med. Og Rasmus, min træner, var ret imponeret over, at jeg havde kunne holde ved i så lang tid. Så det var en genrejsning efter min nedslående 20-min. test.

Tallene for januar måned
Ellers har jeg fået kørt en masse medium, AT og begyndt lidt på Vo2max, som man også vil kunne se på mine tal lidt længere nede. Til gengæld rigtig meget 'spild-tid' i Z1 på vej ned ad bjergene, men det må man jo tage med. Især et sted som Gran Canaria, hvor det nærmest enten kun går op eller kun går ned. 

Ellers lad os komme til de 'hårde facts' - tallene for nørderne:

  • Ca. 71 timer på cyklen (ca. +9 end december)
  • Ca. 14,5 timer timer i Z2 (ca. -8 timer end december)
  • Ca. 14,5 timer i Z3 (ca. +1,5 time mere end december)
  • Ca. 9 timer i Z4 (ca. +2,5 time mere end december)
  • Ca. 2 timer og 40 min. i Z5 (ca. +40 min. mere end december)
  • Ca. 1 time og 15 min. i Z6 (ca. det samme som december)
  • Ca. 16 min. i Z6 (ca. +1 min. mere end december)
  • Ca. 3.900 TSS (ca. +500 point mere end december)
  • 2 styrketræningspas (-3 end december)
  • Coggan Chronic Training Load (CTL - fitness/min form pr. 31.01.2017): 116,4 (+25,1 end 31. december)
  • Coggan Training Stress Balance (TSB - træthed pr. 31.01.2017): -60,5 (-36,5 end 31. december)

Som det kan ses, er der plus på alt, bortset fra tid i Z2, styrketræning og min TSB (min målte træthed). Tiden i Z2 vidste jeg næsten godt. Det var virkelig meget Z2 i december, synes jeg. Jeg ville gerne have styrketrænet mere, men motivationen har ikke været der, og det kostede 10 euros pr. gang jeg ville styrketræne hernede. Når det er så pebret for at jeg kan lave 4-5 øvelser på en lille time, og det samtidig er 20 grader og sol, er der ikke så meget motivation for at stå og svede indendørs blandt de sædvanlige strand-bodybuildere, mens jeg er her på Gran Canaria. Min motivation for at styrketræne generelt er dog steget mere end før jeg tog af sted, og det er helt klart noget jeg skal igang med igen, når jeg kommer hjem. Selvom det er noget jeg også blev lidt træt af, inden jeg tog afsted, fordi jeg følte, at det gav så lidt på formen, så skal jeg prøve at huske på, at det vil kunne forbedre min force så meget, at jeg i en spurt vil gå fra måske at kunne køre top 10 til at køre med om sejren til cykelløbene, når det virkelig gælder!

Min target CTL er ca. 125 og en TSB på -10 - 0 i midt april, men jeg ved også, at min krop kan være langsom om at optage træningsmængden, så jeg skal gerne have ligget der i noget tid til april. Hvis man er mere nysgerrig på target CTL, kan I læse den her artikel, som opsummerer target CTL meget godt alt efter kategori: http://home.trainingpeaks.com/blog/article/how-to-plan-your-season-with-training-stress-score. Sidste halvdel af artiklen er dog mest for triatleter. Men ellers er der jo ikke langt til de 125 i CTL. Så skal friskheden i benene bare også være der uden formen falder.

Februar-fokus
Ellers føler jeg formen langsomt begynder at stige, og basen er ved at være på plads. På min 'kongeetape' igår på 7 timer følte jeg, at jeg bare kunne blive ved og ved. Da jeg havde kørt 5,5 time og var ved at være nede ved kysten, fortsatte jeg derfor og fik kørt lidt ekstra Z3 langs kysten. Til sidst var jeg dog også ved at være træt! Men jeg kan også fornemme større overskud allerede nu, når jeg kører i Z3, end da jeg startede træningslejren. Jeg ved ikke, om det er bedrag. Om pulsmåleren viser lidt lavere, fordi jeg er ved at være meget træt, og om benene også bedrager, selvom det mærkes som overskud. Men det får vi i hvert fald at se, når jeg er kommet hjem fra træningslejren og har restitueret lidt.

Det bliver ellers svært at slå januar måned - tror jeg - med de træningstal. Men jeg håber at kunne komme op på lidt over 4.000 TSS-point (!). Og for marts skulle det gerne blive omkring de 4.500. Men samtidig kan jeg mærke, at jeg snart har brug for at komme lidt væk fra cyklen. Restituere både mentalt og fysisk, inden de allersidste forberedelser inden sæsonen for alvor begynder. Derfor tager jeg en uge til Beijing lige efter jeg er kommet hjem. Planen er at styrketræne lidt et par gange på hotellet, mens jeg er i Beijing, men ellers er det sidste mulighed for at holde en 'friuge' uden at røre cyklen en hel uge helt frem til.. Ja, nok omkring slut maj måned. 

Når jeg kommer hjem fra Beijing har jeg 8 dage i Danmark, inden jeg tager til Malaga. Fra d. 21. februar - 4. marts er jeg så i Malaga. De første 4 dage kun sammen med to ambitiøse B-ryttere, en upcoming C-rytter, der var tæt på at rykke op og en enkelt dame A, og derefter kommer resten af Amager-slænget derned. Ja, vi bliver godt og vel 45 licensryttere, lige fra U17-ryttere til A-D, junior, damer og de ældre, der skal afsted. 

Her skal jeg påbegynde de lidt hårdere vo2max, en smule anaerob, lidt spurter og fortsætte medium+AT. Så det begynder at blive en blandet landhandel i en masse forskellige zoner. Men under alle omstændigheder skal det være hårdt, og jeg håber på at kunne komme op over de 4.000 TSS i februar.

Team ACR-FBL Elite

tricot1.jpg?resize=530,726
For at skrive om noget lidt andet end blot min træning, så er det desuden kommet frem, at min moderklub Amager Cykle Ring starter et DCU-team sammen med FBL. Det kommer til at hedde Team ACR-FBL Elite. Jeg tror længe Amager har været lidt irriteret over, at de havde et velfungerende juniorteam, men lige så snart juniorerne blev senior, stoppede de, hvis de ikke var gode nok, eller skiftede til andre A-teams, hvis de var gode nok til det. Der manglede ligesom en 'mellemstation' mellem juniorteamet og blive blandt danmarks bedste. En fuldendt cyklus hvor Amagers ryttere får hjælp til at udvikle sig hele vejen igennem.

Efter flere og flere er rykket op i A-klassen, inklusiv mig selv, og begyndt at se sig om efter andre hold, der støtter dem mere end Amager, har det nok også været med til at give Amager et skub til at få etableret det A-team. 

Det bliver ikke noget vildt og fancy, og det er heller ikke målet. Målet er ikke at blive blandt Danmarks bedste teams, men som sagt mere at hjælpe rytterne opad stigen lige fra børn/ungdom til at kunne komme på kontinentalhold og videreudvikle sig. Derfor bliver det, så vidt jeg er orienteret, heller ikke kontinentalhold på noget tidspunkt. Det er dog lykkedes at skaffe nogle sponsorater, og både Amager og FBL spytter lidt penge i kassen. 

Vi får ikke teamcykler eller løn, men vi får betalt alle vores løbsomkostniner inkl. licens, startgebyr, transport til jylland osv., vi får noget servicebil, der kan servicere os inkl. ved defekter. Derudover får vi sponsoreret noget teamtøj fra Xtreme, som var det mærke, som Riwal kørte i sidste sæson, og vi får sponsoreret noget nutrition (energi og lignende til cykelløb osv.) fra GU, BonkBreaker og Beet It, så vidt jeg ved. 

Vi kommer til at starte med at være 6 A-ryttere på holdet. Et par stykker som jeg ikke rigtig kender, men som vist har været A-ryttere et par år, en enkelt, som har kørt for FBL og ligesom jeg rykkede op i A i løbet af 2016 og så to andre Amagerryttere, som rykkede op i 2016. Derudover 5 B-ryttere, der satser hårdt på at kunne gøre et forsøg på at rykke op i A i løbet af 2017 og nogle dameryttere. Halvdelen af holdet kender jeg derfor rigtig godt og er rigtig gode venner med allerede. Det er nogle, som jeg trænet med ugentligt henover sommeren, og som jeg har det godt socialt med, hvilket har betydet rigtig meget for mig i forhold til at skulle vælge et andet DCU-team. Derudover er igangsætteren af teamet samt team manager Jesper Thiesen en jeg kender godt og de to sportsdirektører Benjamin og Kasper kender jeg også rigtig godt, og de har begge haft rødder i Amager. Men det vigtigste bliver bare, at der er en håndfuld mere eller mindre frivillige mennesker, der står til rådighed i servicevognen, i langningszone mv. til cykelløbene og vil hjælpe os upcoming ryttere.

Forventningerne til teamet er som antydet ikke så store. Vi er helt nye, og jeg er faktisk bare overrasket over, hvor godt det er lykkedes 'dem længere oppe' at skaffe så mange sponsorer til teamet alligevel. Selvfølgelig har jeg nogle personlige ambitioner. Jeg vil gerne være med til at skabe cykelløbene til de lidt mindre løb på sjælland, og målet er helt klart en podieplacering til et af de cykelløb, hvor der ikke er så stor konkurrence - et af de mindre sjællandske alm. søndagsløb. Men til de store løb som Post Cups, UCI-løbene Himmerland, Viborg og Skive, Fyn Rundt og GP Horsens mv., er vi helt klart underdogs, og hvis vi bare kan stikke snuden lidt frem og køre top 10 til nogle af de løb, vil det være fedt. 

Ellers er jeg også blot med på teamet for at lære og få lidt mere erfaring. Det er trods alt min første sæson på teamet, og jeg håber, det kommer til at være en vellykket sæson for teamet. Jeg vil gøre mit for, at det bliver vellykket, i hvert fald. Jeg håber, der kommer dage, hvor der er et par af de andre, der kan hjælpe mig lidt frem i en spurt eller tage lidt vind for mig på et sidevindsstykke, hvis løbet ligger til mig. Omvendt vil jeg også være klar til at hjælpe nogle af de andre, hvis jeg kan mærke, at jeg ikke er på toppen, eller jeg på forhånd ved, at løbet nok ikke kommer til at ligge til mig som fx meget bakket eller meget langt.

Teamet har kørt sammen en enkelt gang til en fællestræning - kun for dem, hvor der vist blev gået til den, men der var jeg på Gran Canaria, og så har der været noget tøjprøvning, som jeg heller ikke kunne være en del af, da det også var mens jeg var på Gran Canaria. Men tøjet skulle være rigtig lækkert, har de andre fortalt mig. 

Men jeg glæder mig meget til at vi skal prøve at køre sammen og møde dem alle - og ikke mindst til at køre cykelløb med dem. Det bliver så konge at være en del af et team, der kun kan overraske!

Man kan læse lidt mere om holdet hos en af vores sponsorer her: http://altomcykling.dk/team-acr-fbl-elite-med-aoc-logo-pa-ryggen

Når vi nærmer os sæsonen, og der kommer til at ske lidt mere skal jeg nok opdatere lidt oftere herinde. Men indtil videre at det jo bare: træning, træning, træning. 

Edited by AlexanderBojsen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 11/2/2017 at 23:32 , kahlua-kalv skrev:

Håber alt er vel med dig.

Kan se der har været et grimt uheld for en del ryttere tilknyttet klubber under jeres team. Håber den hårdest ramte kommer sig.

Træner selv i samme område...

 

Nasty shit!!!

Under vores team? Hvem skulle det være, det er ikke noget jeg lige har hørt noget om, men jeg har heller ikke været til fællestræning i ca. 1 1/2 måned pga. rejser.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
På 29/3/2017 at 09:13 , Svedbaronen skrev:

Hvaaa... Skal vi ikke snart ha' en februar (+marts)-rapportering? :cheer::cheer::cheer:

Jeg rykker mit loggeri lidt herinde fra til www.landevejscykling.dk for at nå ud til endnu flere, så det bliver mere offentligt, og så vi også kan få større eksponering af vores sponsorer. Så jeg kommer ikke til at skrive så meget herinde. Jeg kan skrive herinde, når der er nyt på siden. :smile:

Første skriv kan læses her: http://landevejscykling.dk/alexander-bojsen-rytter-paa-team-acr-fbl-elite-powered-by-integra-advokater/

Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, AlexanderBojsen skrev:

Jeg rykker mit loggeri lidt herinde fra til www.landevejscykling.dk for at nå ud til endnu flere, så det bliver mere offentligt, og så vi også kan få større eksponering af vores sponsorer. Så jeg kommer ikke til at skrive så meget herinde. Jeg kan skrive herinde, når der er nyt på siden. :smile:

Første skriv kan læses her: http://landevejscykling.dk/alexander-bojsen-rytter-paa-team-acr-fbl-elite-powered-by-integra-advokater/

Du gerne linke herinde, hvis du husker/gider det.

Held og lykke i den nye sæson :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share