Sign in to follow this  
steinway

Kettlebells - hvori består forskellen?

Recommended Posts

Jeg har kastet mig over Tyrkish Get Ups og skal i den henseende have fat i en kettlebell. Jeg kan se at der er de første 50+ hjemmsider der sælger den slags - heriblandt også Harald Nyborg der umiddelbart er markant billigere end alle de andre.

Jeg kan google mig frem til kommentarer om at det er "skod-kettlebells" uden nogen begrundelse... men skal kettlebells have en særlig udformning?

Jeg skal bare have fat i en 8kg til at starte med, så prisforskellen er ikke så stor igen uanset hvor jeg køber, men jeg undres bare over hvorfor det er "skod-kettlebells".

Edited by steinway

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denne artikel kan give dig et indblik i hvilke kvalitetskriterier der er for kettlebells, og hvor de billigste skærer hjørner.

http://www.garage-gyms.com/kettlebell-review-shopping-guide-buy/

Jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag men kan sige at støbejernskugler fra http://www.kettlebellshop.dk/kettlebells.html er ganske udmærkede, men næppe heller de billigste.

Det væsentligste du risikerer ved at købe de billige kugler er at håndtaget ikke er slebet godt nok og river huden på dine hænder i stykker, at håndtaget er for glat og/eller tykt til at holde i længere tid. Sidstnævnte mest relevant hvis du også har tænkt dig at lave swings, snatch, clean og den slags øvelser hvor der kommer fart i kuglen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg smuttede forbi Harald og gramsede på alle de kettlebells jeg kunne nå, før jeg fik for mange onde øjne fra de ansatte...

Der er kæmpe forskel på hvor fint de er slebet. Enkelte af dem havde små støbegrater på undersiden af håndtaget hvor andre var fint slebne. Så jeg har nu fået mig min første potentielle dørstopper :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Angående de 20 minutters brug, så synes min 6-årige den er mægtig sjov at lege med, så de 20 minutter bliver hurtigt rundet... det burde så være en indikator for at jeg måske skal have fat i nummeret større :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutter siden, Oksen fra Århus N skrev:

Lige et dumt spørgsmål:

Er der nogen idé at købe 2 stk KB (samme vægt), eller er én tilstrækkeligt til de fleste øvelser?

 

En er tilstrækkeligt til de fleste 1H øvelser. Til 2H-øvelser er 2 at foretrække.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this