Sign in to follow this  
POW

Overanstrengt knæ, hvad må man?

Recommended Posts

I starten af april måned fik jeg desværre en skade i knæet pga overanstrengelse, heldigvis var der ikke skade på hverken menisk eller korsbånd, men jeg havde væske i knæet, hvilket gjorde rigtig ondt. Præcist hvad der forårsagede overanstrengelsen ved jeg ikke, da jeg både cyklede, løb, trænede ben og arbejdede og ikke kan sætte en finger på en situation, hvor noget gjorde ondt eller andet - måske var det en kombination af det hele. Efter en måneds tid uden træning af ben gjorde det stadig meget ondt og min læge bad mig pause alt træning indtil det kom i orden igen for at undgå permanente skader.

Heldigvis havde jeg to måneders sommerferie fra studiet og dem har jeg brugt på at skåne mit ben, som i at jeg aldrig i mit liv før har været så inaktiv - frygtelig følelse! :sleepy: Smerten er så småt forsvundet, men jeg kan godt mærke mit knæ og en sovende fornemmelse der strækker sig til mit underben ind imellem. Hvis jeg bøjer mit ben under 90 grader i længere tid eller går ned i knæ og op igen føles det ubehageligt, men gør ikke decideret ondt. 

Jeg forsøgte mig med 10 stk squat fra stol og det kunne jeg slet ikke mærke i knæet, men er det nu også klogt? Hvad kan og bør jeg gøre i min situation?

Edited by POW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som udgangspunkt må du gøre det, der ikke gør ondt.

Men når en skade har stået på i så lang tid, forstår jeg dog ikke, hvis der ikke er en fysioterapeut med inde over genoptræningen. Under et genoptræningsforløb skal man ofte "stresse" muskulaturen i det berørte område. Men det skal du have en fagperson til at vurdere nærmere. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, så venter jeg lige med at træne til jeg kommer til lægen igen d. 2/9, der havde jeg også tænkt mig at spørge om hjælp fra en fysioterapeut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this