Hariri

Måltid 1/1 marathon ift 1/2 marathon

Recommended Posts

Kære alle,

Jeg er ny på dette site og håber at kunne trække lidt på Jeres ekspertise. 

Er relativt ny løber - har løbet siden april i år. Har altid dyrket sport og de seneste 4-5 år cyklet en del. Formen er der med andre ord - både respiratorisk og muskulært. 

Nu til mit spørgsmål. Har deltaget i tre ½ marathons med tiden 1:51 som bedste tid. Følger et træningsprogran som sikrer at jeg kommer ud på ca 40 km ugentligt fordelt på tre pas (interval, langsom og lang tur). Jeg er klar over at jeg ikke bare kan tage min tid fra ½ marathon, men kan jeg på nogen måde bruge min tid fra ½ marathon ift forventet tid på den hele?

Det skal siges at de tre halve alle har været relativt bakkede/kuperede (mellem 160 og 230 hm) og at min debut på den hele er HCA som efter sigende skulle være pænt flad. 

Håber at høre fra Jer

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, der findes en grov tommelfingerregel der hedder halvmaraton x 2 + 10 min. Hvis det er første maraton, skal du nok ligge lidt yderligere til. Mit eget første maraton var lige omkring +15min til 2 x halvmaratontiden.

http://www.loebesiden.dk/beregn_tid.php

Men pas meget på med at slå dig mentalt fast på under 4 timer total. Du risikere at blive slemt skuffet, hvis du rammer 4:05, som også er en ganske fin begyndertid. Langt, langt de fleste bliver overrasket/udfordret omkring 37-38 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusind tak for det meget brugbare input. Lyder måske en anelse vattet, men mit mål med dette første løb er alene at få en fed oplevelse. Tiden er derfor sekundær, men altid dejligt med en tommelfingerregel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now