Sign in to follow this  
al_nasri

Jeg er 19 år og følger 16:9-kuren

Recommended Posts

Hej

Jeg er en 19 årig dreng, der skal tabe mig lidt (min mave er lidt for rund). Jeg plejede at løbe hist og her, men stadigvæk spise en DEL usundt mad, hvilket ikke hjælper på vægttabbet.

Her for ca. en måned siden (måske lidt mere), begyndte jeg på 16:8 kuren, hvor jeg spiser i et bestemt tidsrum om dagen. I takt med, at jeg har læst mere om enæring og vægttab, så har jeg fundet ud af (ja, ved godt, at det ikke er raketvidenskab), at, hvis jeg spiser mindre kalorier end mit ligevægtsindtag, så er jeg på rette vej. Det prøver jeg så at efterfølge.

Jeg er stoppet med at drikke store mængder flydende sukker (hvis jeg virkelig lige har lyst til en cola, så er det light-udgaven). Men, alligevel, så kan jeg godt finde på at fx spise pizza hist og her, da jeg netop følger princippet om at spise under mit ligevægtsindtag, så er det ok - det tror jeg da. Men er kommet lidt i tvivl. Har lige nogle spørgsmål derfor:

1) Burde jeg også skære ned på fedtet SELVOM, at jeg spiser mindre kalorier end mit ligevægtsindtag?

2) Jeg indrømmer, at jeg ikke har trænet så meget under min kur, hvilket også har medvirket til, at det går lidt langsomt (jeg kan dog godt se forbederinger), men, hvad bør jeg gøre m.h.t. til træning og min 'kur'?

Tak for det! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 burde og burde... Hvis du taber dig og får protein nok, er der som sådan ikke noget i vejen for at dit indtag af fedt er "højt" på bekostning af kulhydrater. Hvis det virker for dig er det jo fint. Du kan spise mere hvis du spiser mindre fedt men visse mennesker har en tendens til at føle sult, hvis fedtindtagetet er lavt, så... find en balance der virker for dig.

2 90% af en kur er kosten og kun de sidste 10 er motion. Dog kan styrketræning være med til at holde på muskelmassen, så der ikke forsvinder helt så meget som ellers. Det forbrænder dog ikke ret mange kalorier, der skal du over i cardio. Korte træninger med hårde intervaller kan for mange være godt, da de ikke stimulerer sulten på samme måde som et langt træningspas hvor du dræner kroppen for energi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this