DH1972

Løbebånd jordforbindelse eller ej?

Recommended Posts

    Jeg er ny på siden og har lige bestilt et løbebånd, der dog primært skal bruges til gang. I hvert fald til at starte på. Der står i manualen, at det skal tilsluttes kontakt med jord, men hvem har lige sådan en i stuen? Jeg spurgte support og fik svaret, at jord var at foretrække men ikke nødvendigt. Fitnessgruppen skriver at alle løbebånd skal tilsluttes med jordforbindelse, men skriver ved nogle, at de anbefaler jord, men at det medfølgende stik er uden jord. 

   Ved nærmere forespørgsel viser det sig, at det stik der følger med til mit kommende løbebånd er et schukostik og ikke et trebenet dansk som jeg i første omgang troede. Så det kan altså sættes i min kontakt uden jord i stuen. En anden mulighed er at købe en lang forlængerledning med jord og en schuko-dansk treben adapter. Eller den helt dyre at få installeret en kontakt med jord i stuen. Hvad gør i andre, der har løbebånd? Jord eller ej? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

   Så er løbebåndet ankommet og samlet. Hvor jeg dog hader de tynde ledninger, der skal "klipses" sammen og er svære at proppe ned i hulrummene, så de ikke kommer i klemme, når man skruer delene sammen. Det var lige før det gav dagens motion at løfte det ud af papkassen og få det samlet:weight_lift:. Heldigvis hjalp fragtmanden med at få det ind i huset. 

     Det er afprøvet, uden jord. I manualen står der et sted, at en forlængerledning minimum skal være 1mm2 og max 2m lang, et andet sted står der, man ikke må bruge forlængerledning. Skal mit tilsluttes jord, skal der en 8m lang forlængerledning til, eller en elektriker til at lave en kontakt med jord i stuen.  

    Jeg er stadig interesseret i at høre, hvad andre løbebåndsejere gør.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now