Sign in to follow this  
Jatlin

Hvilke grøntsager på stramt budget?

Recommended Posts

Hej

Jeg træner for større muskelmasse og har et stramt SU-budget. Jeg spiser ikke særligt mange grøntsager med undtagelse til mit frokostmåltid, hvis indhold af grøntsager består af tomat og agurk på omkring 150 gram. Jeg har læst at grove grøntsager i reglen er sundere, og at agurk fx er meget vandindholdig og derfor ikke har særligt meget næring at byde på. Jeg tænkte på at skifte tomat og agurk ud med en rodfrugtsmixpakke, man kan købe i Netto (og mon ikke også andre steder), bestående af gulerod, pastinak, rødbede og persillerod (så vidt jeg husker). Det er billigere per kg., end de tomater og agurker, jeg plejer at købe. Men mit spørgsmål lyder: Er det for ensidigt kun at spise rodfrugter? Er der vigtige grøntsager med vigtigt næringsindhold (vitaminer, mineraler n all that shit ..), jeg går glip af, og som jeg måske hellere burde lægge mine penge i? Det skal forresten også siges, at jeg også spiser solsikkekerner, kikærter og bananer (men det betragtes ikke lige som grøntsager).

Rettelse: Det er måske et svært spørgsmål at svare på, hvis I ikke kender min kostplan, nu orker jeg ikke lige at remse min præcise kostplan op. Men jeg kan remse op alt det mad, der indgår i min kostplan: havregryn, mælk, rugbrød, kikærter, solsikkekerner, tomater, agurker, æg, ris/pasta, hakket oksekød/hakket svinekød/kylling, peanutbutter, bananer, fitness worlds proteinshake og kreatin

Hvis I kigger på det mad, hvilke grøntsager kunne så supplere min kost, så mit næringsbehov er bedre dækket.

Edited by Jatlin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er ikke grøntsags ekspert, men jeg vil tro at tomater og Agurker er ret ligegyldige i det store billede.

Du har fat i noget af det rigtige i forhold til Rødbede, Pastinak, Knold Selleri, Søde kartofler osv. Du betaler generelt for meget for dem ved at købe dem i mix pakker, frem for at købe dem i løs vægt. Nogle af dem kan holde sig i virkelig lang tid.

Broccoli er altid et hit. Jordskokker er måske lidt svær at kombinere med andre ting, men kan være fantastisk til feks Jordskokke suppe, eller i en PommesAnna. 

Hvis du træner efter budget, forstår jeg ikke du rør Fitness Worlds proteinshake, og jeg forstår heller ikke du bruger penge på Kreatin. (Ikke at jeg underkender effekten af Kreatin, men hvis det re et valg mellem god kost med noget power i, og kreatin, så er det god kost any time) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tag en snak med Din bedstemor og bliv klogere på rodfrugter og kålsorter. Smid eventuelt eksoter som hokaidogræskar eller sødkartofler med i kurven.

Men generelt, er der mange traditionelle og moderne opskrifter til kål og rodfrugter. F.eks. egner spidskål sig formidabelt til råkost da den er meget finere i strukturen en den noget hårdere hvidkål. Snit den fin, ælt med lidt salt, riv et par gulerødder ind over, bland med mayo oder smag til med salt, peber, muskatnød og citron = verdensklasse coleslaw. Bagte rodfrugter eller sødkartoffel-fritter er fingerfood, evt. med en dip på skyr. Klassiske kålretter (igen: tag et kursus hos bedste) er super vintermad.

Kig på klassikerne, Du finder mere tidssvarende ernæringshåndværk end Du tror.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this