Brød?


Mette85
 Share

Recommended Posts

at man skal holde sig fra dem passer jo ikke i realiteten. Fordi hvis du vil tage på i mass, så skal man have mange kulhydrater. især efter træning!

Prøv lige at læse det oprindelige spørgsmål ... Mette er ikke interesseret i at tage på i mass - tværtimod ;)

Edited by MadMan
Link to comment
Share on other sites

Hvis ikke du decideret har vejet dit brød og sammenlignet kan du ikke konkludere som du gør at det mætter ligemeget. De andre ovenfor taler om mæthedsfornemmelse/vægtenhed - ikke f.eks. pr. skive. Det hvide brød har en tendens til at komme i tykkere og større skiver end det mørke, så hvis du vil være sikker skal du veje brødet og så spise lidt mindre af de hvide end du ville have gjort af det mørke før du kan sammenligne.

Link to comment
Share on other sites

Der er da ikke hurtige kulhydrater i hvidt brød? Hvis du kigger på indholdet, står der at der kun er 1-2g sukkerarter i, men det kan selvfølgelig varierer fra brød til brød.

Er det kun sukkerarter, der er hurtige kulhydrater :confused2:

Link to comment
Share on other sites

Tjah, der er vel ikke rigtigt noget man ikke kan spise - heller ikke selv om man vil tabe sig. (Hvis mængden er lille nok - Hvis det er helt vildt vigtigt for dig at spise chokolade f.eks. så gør det, - men vid at du samtidigt bliver nødt til at være endnu mere bevidst om valget af den øvrige mad du spiser i løbet af dagen - og prøv så at begræns chokolade mængden det du kan).

Men hvidt brød er ikke et oplagt valg. Det mætter dårligt i forhold til den energi det giver, der er få "gode" ting i og hvis du skal tabe dig (være i kalorieunderskud) er det jo endnu vigtigere at få dine gode ting fra den begrænsede mængde mad du spiser (gode ting = vitaminer, mineraler, proteiner - især de essentielle, sunde fedtsyrer m.m.)

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Så konklusionen er altså at man godt kan spise hvidt brød, hvis man vil tabe sig...Skal vel bare holde igen med mængden...

Ja - og du kan også godt spise nougat med palmin i piskefløde, og samtidigt tabe dig. ;)

Det er simpelthen ikke den rigtige tilgang til problemet. Hvad god spise er ved diæt er, hvor ernæringsrigtigt det er og hvor meget energi det indeholder - begge dele pr. vægtenhed (vigtigt). Det gælder kort og godt om, at hælde det rigtige ned i ædespalten. Og det rigtige er det der

- giver kroppen den næring den behøver

- indeholder ikke unødvendig energi

- mætter

- mætter i længere tid af gangen

Hvidt brød overholder rimeligt fint de første to ting. Men de to sidste taler vi et fødeindtag der kun slår slik med et mulehår. Derfor er hvidt brød ikke optimalt under en slankeperiode. Groft mørkt brød, med sine noget mere komplekse kulhydrater, der ikke er raffineret og som indeholder mange fiber, er laaaaangt at foretække. ;)

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Rettelse: Nej, jeg har lige set et andet sted, at det ikke kun er sukkerarter, der er hurtige kulhydrater. Så hvidt brød indeholder hurtige kulhydrater, selvom det ikke er sukkerarter :D

hehe det tænkte jeg nok ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share