Sign in to follow this  
Guest Slettet

"Kontant" DR1 (i dag d. 6/5)

Recommended Posts

Guest Femina;-)

Tjek lige DR 1 i aften kl. 21:25!

42 kosttilskud og "slankeprodukter" og markedsføringen bag produkterne bliver testet, diskuteret og kritiseret!

Iblandt produkterne, der kritiseres er bl.a. Easy Slim, Bio-CLA etc.

Programmes genudsendes igen imorgen kl 12:10 på DR1!

Edited by Femina;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så det - ganske god underholdning.. egentlig en glimrende måde at ramme sofagruppen der netop bruger alsken mirakel produkter.

Btw. CLA har en effekt på nutritional partioning ved doser fra 6 gram om dagen... det bliver bare til en smådyr affære :D

Synd ECA lignende stacks ikke blev kommenteret - kunne ellers have været spændende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var direkte pinligt (og samtidig lidt underholdende) at høre søforklaringerne fra producenterne bag 'Easy tab' og 'Bio CLA 80' (eller hvad det nu lige hedder). :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er bare usmageligt, at drive uærlig virksomhed på tykke menneskers problemer. De skulle sat.. mig skamme sig. Ikke at vi ikke vidste det i forvejen - men det er altid trist at se det dokumeteret sort på hvidt. :devil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er tykke mennesker dummere end andre folks børn?

De må da for h.... selv kunne finde ud af at søge information. Det er jo ikke ligesom de pludselig er vågnet op den ene morgen 50kg tungere - der findes massere af debatsider som motiononline omhandlende metoder til varigt vægttab. At de ikke ønsker at bevæge sig, gøre det ekstra eller sætte sig ind i tingene er egentlig mere skræmmende end diverse knapt så heldige reklamer IMO.

Lige en tanke :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Er tykke mennesker dummere end andre folks børn?

De må da for h.... selv kunne finde ud af at søge information. Det er jo ikke ligesom de pludselig er vågnet op den ene morgen 50kg tungere - der findes massere af debatsider som motiononline omhandlende metoder til varigt vægttab. At de ikke ønsker at bevæge sig, gøre det ekstra eller sætte sig ind i tingene er egentlig mere skræmmende end diverse knapt så heldige reklamer IMO.

Lige en tanke :unsure:

Tja - en hver taler ud fra sin indsigt og evne og lyst til at sætte sig ind i andres situation - man er jo ikke forpligtiget ud ovr sin viden og indsigt.. Bare en tanke :unsure:

Men ja, du har ret så langt, som at overvægtsproblemets omfang er det absolut mest skræmmende! Men det gør ikke kyniske udnyttere af andres usikkerhed og problemer spor bedre! :devil:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tja - en hver taler ud fra sin indsigt og evne og lyst til at sætte sig ind i andres situation - man er jo ikke forpligtiget ud ovr sin viden og indsigt.. Bare en tanke. Men ja, du har ret så langt, som at overvægtsproblemets omfang er det absolut mest skræmmende! Men det gør ikke kyniske udnyttere af andres usikkerhed og problemer spor bedre!

Ked at hvis du føler dig jokket over fødderne Arne, men det ændrer ikke på at deres ugidelige livsstil er roden til problemet. At de så forventer en lille pille ala CLA eller Easy Tab får kg'ene til at rasle af samtidig med de napper 1½ liter cola er mig en gåde... fedme er så vidt jeg er informeret, ikke en undskyldning for at springe over selvstændig tænkning og informationsindsamling.

Men vi er ganske enige om, at det ikke legitimerer firmaer med fup produkter ala ovenstående...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine fødder kan skam sagtens klare det - jeg bruger størelse 46 :) Næ jeg synes bare at problemet gøres alt for simpelt og nemt

I dise tider gøres alle problemer individuelle - folk skal bare tage sig samme, så er der ingen problemer. For nogle år siden var vi ved at blive begravet i "det er samfundets skyld" - nu er alt "din egen fejl" (og det er det selvføgelig også ofte) og "det må du sørme selv klare - og vi gider ikke hjælpe dig - det må du selv finde ud af - vi gider ikke høre mere om det - sig mig er du dum eller hvad?". Det er mere den holdning jeg vender mig mod.

Hvad er roden til at så mange pludselig bliver meget fede? Det er et interessant spørgsmål. At sige "det er deres egen skyld" er vist kun en del af svaret. Et meget koldt samfund med en klar opdeling af vindere og tabere - og en intensiv dyrkning af den perfekte krop er uden tvivl en del af svaret. For meget "dovenskab" skabt af for lidt nødvendighed til at skulle bevæge sig, er helt klart en anden del af svaret! Problemet er komplekst og kalder på mange løsninger - og de kan ikke alle bæres igennem af den enkelte.

Men jeg kan da bestemt dele din undren over det selvbedrag mange præstere. Men husk lige at mange har prøvet 5-10 gange på den gammeldagsmåde med slankekur - og fejlet. Nu håber man, at der er et eller andet der kan gøre det bare en lille smule næmmere... såre menneskeligt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syntes du bringer nogle spændende punkter frem..

Hvad er roden til at så mange pludselig bliver meget fede? Det er et interessant spørgsmål. At sige "det er deres egen skyld" er vist kun en del af svaret.

Det skyldes mere og mere inaktivitet samt et større og større forbrug af energitæt mad. Alt i alt munder det ud i et højere indtag af kalorier end der forbruges - og her er jeg ganske overbevist om det er DERES egen skyld. Ingen tvinger nogen til at spise mere end de har lyst til, men som du selv nævner, så har gruppen af mennesker sikkert prøvet decideret slankekure massere af gange uden videre succes. Problemet er stadig deres ugidelige livsstil (1. pkt under hvad der er galt)..

løsningen bliver derfor: spis sundere og bedre samt få en aktiv hverdag

Min personlige erfaring er, at jeg ikke skal gå ret lang tid uden træning eller anden form for aktivitet, før det kan mærkes på min overskud gennem dagen.. det falder simpelthen lynende hurtigt, og bliver til: jeg gør det i morgen... måske. Det samme kunne jeg snildt forestille mig var tilfældet med overvægtige personer.

Ingen grund til at lede dybt og længe efter mulige årsager til problemet - den er allerede fundet: Kalorieindtag vs. kalorieforbrug :tongue:

Arne: Hmm, var det ikke noget at lave et lille fjernsynsprogram på en af de landsdækkende kanaler? Kunne være din succeshistorie ville få det konfektædende publikum op af sofalommerne og ud i forårsvejret ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes, det er at oversimplificere at påstå, at overvægt kun er et spørgsmål om kalorieindtag vs. kalorieforbrug. Mad spiller en meget stor rolle i vores kultur, og mad kan "misbruges" på mange måder og mange niveauer, ligesom alkohol og nikotin (og en del andre stoffer) kan. Mad kan bl.a. bruges til at dulme en psykisk smerte, og hvis man bruger maden til det, kan jeg godt forstå, at man frem for at give slip på sit "narkotikum", kan føle sig fristet af en tilbud om at fjerne overvægten med en lille pille. Tænk, hvis man tilbød rygerne at fjerne kræftrisikoen med en pille, så de uden risiko kunne ryge videre. Hvor mange rygere ville så kæmpe sig igennem flere måneders rygeafvænning? Ville vi også kalde dem ugidelige og slappe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problemet med overvægt er som sagt af andre meget mere komplekst end som så. For mit eget vedkommende tog det mig et par år at opdage at de 20 kg vægten viste mere end den plejede ikke var pga. at jeg altså havde cowboybukser på/at jeg altså havde drukket ½ liter vand lige inden/upålidelig badevægt/find selv på flere og jeg har været der. Efter at opdage det kommer den lange seje vej til erkendelsen af at man jo nok er overvægtig. Så begynder et helt nyt kapitel i livet: kampen mod kiloene. Første skridt er at man tænker at det da lige let kan ordnes ved at gå op til brugsen i stedet for at tage bilen (30 min om dagen inklusive de 46 sekunders sex skulle jo kunne gøre det ifølge de nye tv-spots) og så går man ellers i gang og føler sig rigtigt aktiv og dygtig og forventer at kg rasler af.... det gør de så af indlysende årsager ikke - måske tværtimod oven i købet fordi man da vil belønne sig selv med en marsbar til at gå de 500 m hjem på. Når så den grusomme sandhed går op for een (at man ikke bare lige ændrer en lille detalje og så går det over) begynder man at lytte efter alle de slankeråd man kan komme i nærheden af:

*drik meget kaffe, det øger forbrændingen

*sukker feder ikke

* spis masser af kulhydrater

* max 25 %

* de almindelige kostråd generelt

* "find din slankepersonlighed"

* spis efter din blodtype

* spis mange små måltider (cool tænker man og griber en snickers... et lille måltid)

* undgå frikadeller - det er det værste

* dit og dat feder og dit og dat slanker

*find selv på flere

Alle de råd skal afprøves fordi det er det slankestof der er umiddelbart tilgængeligt i dk. Og efter det store nederlag når der er gået x antal måneder/år kryber man til korset og fatter ikke hvorfor der ikke sker noget. "Jeg må have et utroligt lavt stofskifte" siger man til sig selv. Og den konklussion lever man så med i noget tid, sammen med den relativt nye erkendelse af overvægten og af at man ikke kunne gøre noget ved det. For mit eget vedkommende var jeg endda ved lægen INDEN det blev overvægt - og svaret der var ganske enkelt nedslående: jeg fik en plakat med billeder af hvor meget vingummi jeg kunne spise for at få den samme mængde fedt som der er i en hakkebøf og andre sammenligninger.... det var vel at mærke en læge... en uddannet læge, der stak mig den plakat i hånden!!

Sådan kan man leve længe længe længe ... og så en dag bliver man desparat og bestemmer sig for at nu skal det altså være slut - lavt stofskifte eller ej - man bestemmer sig for at gennemføre den første og den bedste kur man kan finde. For nogen er det Bogensepillen, for andre; nupo - for mig (heldigvis) kaloriestyring. Men det var et tilfælde at det var det jeg faldt over. Jeg bestemte mig for at gøre det fuldt ud i 1 måned og se hvordan det gik, og vupti: der røg de der seje kg... det var jo en mirakelkur. Var jeg faldet over nupo eller bogensepillen eller whatever, så havde jeg prøvet det. Med nederlag til følge og "gå tilbage til start indkasser ikke de 4000".

cilius>> du overvurderer informationsgrundlaget i dk. Ja der er masser af information når man ved hvor man skal lede. Men det gør man ikke - for man har som regel andet at give sig til og man ved ikke hvor man skal starte og hvilke oplysninger man kan stole på. Derfor kan det ene være lige så godt som det andet. Det har intet at gøre med dumhed og dovenskab. Det ovenfor beskevne var faktisk den enkle udgave af overvægt. Du kan tilføje psykiske problemer - trøstespisning - reelt lavt stofskifte eller andre sygdomme der gør det ekstra svært - og når man bliver rigtigt stor; flovhed over at motionere (det kræver mod at sætte sig på en cykel når man får tilråb som "hvorfor lader du ikke bare være dit fede svin?") - følelsen af at det ikke gør en forskel alligevel om man tager den kage eller ej og andre kan sikkert tilføje flere elementer som jeg ikke kender.

Jeg kan mærke på Arnes indlæg at han må have talt til mindst 1 mill inden han skrev og valgt at skrive et indlæg der emmer af ophøjet sindsro. Og dybest set har han jo ret: man kan kun udtale sig udfra hvad man kan forestille sig - og dermed siger han så på en dejligt nedladende måde at din forestillingsevne ikke rækker så langt - og det kan man jo kun give ham ret i. Det er så nemt at synes andre er dumme fordi de ikke ved det samme som man selv ved - men vi har forskellige forudsætninger og forskellige interesseområder. Og andre er altså ikke dumme fordi de ikke vægter dine interesser så højt som du.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kan ikke umiddelbart afgøre, hvem der har ret i denne tråd. Men jeg kan da fortælle lidt herhjemmefra.

Jeg kan stadig huske den juleferie, hvor badevægten var langt oppe i 90´erne. Et par år senere vejede jeg 64 kg.

Det ville sikkert være populært, hvis jeg kunne beskrive trick´et. Men faktum er, at jeg ikke synes jeg har ændret livsstil eller kostvaner. Der er i hvert fald ikke tale om en enkeltfaktor - snarere en række mikrofaktorer, der tilsammen giver en ændring af betydning. Jeg har ikke lidt nogle gruppeterapi- eller krisehjælpskrævende afsavn. Jeg har ikke brugt medicin elle andre hjælpestoffer. Der er altså en vej uden de store ændringer - men det kræver selvfølgelig tålmod og vilje for de fleste.

cilius har jo på en måde ret, når han siger, at man skal tage sig sammen og spise mindre og motionere mere. Man behøver jo ikke den helt store notionaløkonomiske doktorgrad for at indse, at ubalance mellem indtægter og udgifter vil føre til udsving på "bogen" i opad- eller nedadgående retning.

Men at det skulle være enkelt og "bare lige" er nok en misforståelse.

Dels kræver det lidt matematisk snilde, at veje og energibalancere sin kost. For mange er den slags regneopgaver mindst lige så uoverskuelige, som et motionsprogram.

Dels er der vitterligt en del, der ikke har den fjerneste ide om, at deres kost består af fedt, kulhydrater og protein. Langt flere bekymrer sig om madens smag, om der er nok, og om det kan moses.

Dels indeholder en typisk kost en masse bestanddele, der er ret "uhåndterlige" i en kostplanlægning. Dressinger, sovs, smør på brødet, Miracle Whip mv. Særligt vanskeligt bliver det, hvis der er tale om kantinemad og fastfood. Og mange spisesituationer er "uplanlagte" og betingede af ganske andre ting, end sult eller sundhed. Kaffeslabberads med blødt brød, fødselsdagsotheloen, fyraftensbajere - alt sammen noget, der selv på en mindre arbejdsplads kan løbe op i flere ugentlige seancer og sætte Det kostbergnende Menneske grå hår i hovedet.

Information om kost og sundhed er aldrig blevet nogen folkesag her i landet. DR går tilsyneladende mere op i om værterne er fotogene eller er kendte fra ugebladene. Landbrugslobbyen vil selvfølgelig afsætte alt, hvad der produceres og er derfor ikke interesserede i for megen fokus på emnet. Og regeringen har travlt med at nedlægge råd og institutioner, der kunne informere. Og så har vi jo slankemiddelproducenterne tilbage …

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE 

Hvad er roden til at så mange pludselig bliver meget fede? Det er et interessant spørgsmål. At sige "det er deres egen skyld" er vist kun en del af svaret.

Det skyldes mere og mere inaktivitet samt et større og større forbrug af energitæt mad. Alt i alt munder det ud i et højere indtag af kalorier end der forbruges - og her er jeg ganske overbevist om det er DERES egen skyld. Ingen tvinger nogen til at spise mere end de har lyst til, men som du selv nævner, så har gruppen af mennesker sikkert prøvet decideret slankekure massere af gange uden videre succes. Problemet er stadig deres ugidelige livsstil (1. pkt under hvad der er galt)..

Ikke alle er jo født lige heldige fra naturens hånd! Nogen mennesker kan med en totalt ligegyldig holdining være åle-slanke, mens andre mennesker der virkelig prøver at gøre noget ved det forbliver overvægtige.

Hvis man er født med en høj forbrænding og en lav appetit, skal du ikke komme og fortælle mig, at man ikke har en fordel i forhold til en person, der er født med en lav forbrænding og en stor appetit!

JEG kan spise mere end jeg har lyst til, og samtidig tabe mig, mens andre kan spise mindre end de har lyst til og tage på!

Vi har alle forskellige forudsætninger fra naturens hånd.

Jeg synes helt klart at "SKYLD" er et forkert ord at bruge. "ANSVAR" er bedre. Og vi kan godt blive enige om, hvem der har ansvaret. Det har folk selv. :4whip:

Hvis man er født uheldigt, så er man bare nødt til at arbejde det hårdere. Sådan er det, og det er der ikke noget at gøre ved!

Ens sociale forudsætninger spiller også ind. Hvis man hører til i den nedre del af samfundet (hvor fedmeproblemet er størst), har man igen heller ikke de samme forudsætninger, som jeg kan se mange på MOL har, men det er en anden diskussion...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ens sociale forudsætninger spiller også ind. Hvis man hører til i den nedre del af samfundet (hvor fedmeproblemet er størst), har man igen heller ikke de samme forudsætninger, som jeg kan se mange på MOL har, men det er en anden diskussion...

Hvorfor skulle fedmeproblemet være større i den nedre del af samfundet - gætter du eller hva'

Heh! Jeg læste lige en artikel i tænk+test, hvor ikke mindre end 24 produkter var blevet trukket frem i lyset.

I disse tilfælde (24) var enten producenten, forhandleren, distributøren eller importøren blevet meldt til "myndighederne" for vildledende markedsføring, og i nogen tilfælde både producenten og forhandleren. I andre tilfælde havde forbrugerrådet rettet henvendelse vedrørende "forretningens anprisning af slankende effekt".

man kan så blot håber at de folk der ynder at vildlede andre mennesker ikke for lov til at dø i synden, når forbrugerrådet tager afære :retard:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Problemet er stadig deres ugidelige livsstil (1. pkt under hvad der er galt)

Hvis man er født uheldigt, så er man bare nødt til at arbejde det hårdere. Sådan er det, og det er der ikke noget at gøre ved!

Jaah... alle de problemer BURDE jo forsvinde via gen-teknologien's fremskrid eller medicinal-branchens :lol:

Jeg tror altså at folk har nok at tænke på i hverdagen og derfor har en forståelig tendens til at ignorere de mindre problemer.

At disse 'mindre problemer' sidenhen bliver større er en anden ting.

Måske er de fleste ikke klar over hvor stor en indsats der skal til for at tabe sig og FORBLIVE slanke !

Måske de tror at man bare kan købe noget Nupo eller gå til lægen og få en pille.... men den løsning er jo ikke permanent <_<

Jeg synes iøvrigt at det er useiøst at kalde folk ugidelige bare fordi man lige i en periode SELV har taget sig sammen til at gøre noget ved overvægten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citat: Hvorfor skulle fedmeproblemet være større i den nedre del af samfundet - gætter du eller hva'?

Kan huske at man lavede en undersøgelse hvor man tog en gruppe fra Nørrebro i Kbh. og en fra Østerbro i Kbh. Man kunne tydeligt se en korrelation mellem indtægt og vægt. Jo lavere indkomst des højere (over)vægt.

Det er også kendt fra USA, som jo har et mere markant fedmeproblem end DK, at de fattige er federe end de rige.

Det er jo lidt paradoksalt, idet mad historisk set har været en sparsom ressource, men nu er blevet allestedsværende og billig. Den hyppigst benyttede konklusion er at fed mad er billig mad (specielt i USA hvor fastfood er meget billigere end herhjemme), mens den "fedtfattige, økologiske og måske endda hjemmelavede" mad er dyr både regnet i tid og penge.

Men det skulle være sikkert og vist at "jo federe du er, des færre penge tjener du" :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu skal du passe på, med at lade dig narre af korrelationer ;) jeg kan også sagtens påvise en sammenhæng mellem antal storke og antal nyfødte i danmark, men det giver jo ikke grund til en kausal sammenhæng :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fik vist trampet en bunke mennesker over tærene her... lad mig lige redegøre for et par detaljer:

* jeg er fint klar over kampen mod kg'ene er svær og lang

* jeg er fint klar over, en eller anden episode i deres liv har skylden

* jeg er fint klar over, at de fleste har prøvet zillioner af gange med alskens mirakel diæter mv.

Men jeg er står tilbage undrende omkring, hvorfor 98% af alle overvægtige giver samfundet, ekskæresten, forældrene, jobbet eller gruppepres skylden for deres situation. Det er dem selv der står med problemet - ergo bliver de om de vil det eller ej primus motor på projektet "slank krop". Dem af dem som har indset dette, vil jeg æde min gamle stråhat på kommer helskindet igennem strabasserne.

Min pointe med det sidste og dette indlæg, er ikke at overvægtige mennesker selv er ude om det, hvorfor de bare kan sejle i deres egen sø - men at de selv skal være den drivende kraft i processen, og det bliver man ikke ved at sidde hjemme og se fjernsyn samtidig med at man spiser en håndfuld CLA kapsler. Roden af problemet er en usund levestil, ergo må den ændres for at forandringerne er permanente. Kan ikke se hvorfor løsningen skal gøres så kompliceret, og krydres med det er også dit og dats skyld... det kan for så vidt være fløjtende ligemeget, hvis skyld det er - mere spændende at tænke i løsninger.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Men jeg er står tilbage undrende omkring, hvorfor 98% af alle overvægtige giver samfundet, ekskæresten, forældrene, jobbet eller gruppepres skylden for deres situation
hvor er det du siger du har lavet den undersøgelse henne ;)

Det er vist noget af en påstand du der ligger for dagen. Jeg tror næppe den holder vand.

men at de selv skal være den drivende kraft i processen,

se det kan man jo ikke være uenig i, men derfra og så til at sige at man er doven fordi man ikke gør det???

Roden af problemet er en usund levestil, ergo må den ændres for at forandringerne er permanente
ja ja og ja. Men: problemet er at finde ud af hvad en sund levestil er. Med de oplysningskampagner vi fodres med i populær-tv, er det sq lidt svært for den almindelige dansker at finde ud af - og så plukker man det man tror er det bedste; og det er som regel de huskevenlige slagord: max 25 %, fedtforbrændingszone og sukker feder ikke.
Kan ikke se hvorfor løsningen skal gøres så kompliceret

nej det kan jeg heller ikke, spørg sukkerproducenterne, Arne Astrup, claus Styker, Anne Larsen, damebladene ("chokolade er sundt så længe det er mørkt chokolade") og de andre der forplumrer billedet.

det kan for så vidt være fløjtende ligemeget, hvis skyld det er - mere spændende at tænke i løsninger.

yes, tænk lige på det inden du næste gang konkluderer at fede mennesker er dumme og dovne. Du er den eneste der har haft travlt med at placere skylden i denne debat.

Edited by Litopsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meget spændende debat, med nogle gode indlæg!

Jeg er i gang med en professionsbacchelor i ernæring og sundhed, og bruger derfor en del tid på emnet i hverdagen. Jeg har ikke selv haft overvægtsproblemer, og kan derfor ikke tale ud fra erfaringer på egen krop, men:

Hvis overvægt UDELUKKENDE var et fysisk problem, hvor der kun var tale om at spise mere end du forbruger - er det MIN påstand at overvægtsproblemerne i DK var MEGET mindre.

Mad er ikke bare energi, men en særdeles kompleks størrelse. Mad er livsnødvendigt for at overleve, men også et værktøj til at trøste og forkæle med, samle familie og venner osv. Anoreksi er anerkendt som en spiseforstyrelse, men hvad med svær overvægt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
se det kan man jo ikke være uenig i, men derfra og så til at sige at man er doven fordi man ikke gør det???
Helt korrekt.. såfremt de IKKE ØNSKER at gå ned i vægt. Kunne de derimod godt tænke sig det, så er de klassificeret som dovne.
ja ja og ja. Men: problemet er at finde ud af hvad en sund levestil er. Med de oplysningskampagner vi fodres med i populær-tv, er det sq lidt svært for den almindelige dansker at finde ud af - og så plukker man det man tror er det bedste; og det er som regel de huskevenlige slagord: max 25 %, fedtforbrændingszone og sukker feder ikke.

Troede egentlig ikke det var en hemmelighed... hvis man står med et akut problem (eksempelvis vægttab), så må det da være i ens primære interesse, at tilegne sig så meget viden omkring emnet som muligt. Der er desuden skrevet massere af ganske fornuftige bøger omkring emnet (blodtypediæten er ikke en af dem), men til tider kan det selvsagt være svært at se skille de rådne kar fra. Men hvis man er kommet så langt, som til at ville sætte sig ind i tingene - så vil en uddbynde snak med ens læge garanteret samle mange løse ender.

Hvis jeg vil bestige Everest, havde jeg også tænkt mig at læse en enkelt bog eller to omkring bjergbestigning... ingen grund til at tro vægttab bare kommer dansende let og frejdigt lige i armene på en.

Btw. sukker skal stadig indtages i ret store mængder før det omdannes til fedt ;)

nej det kan jeg heller ikke, spørg sukkerproducenterne, Arne Astrup, claus Styker, Anne Larsen, damebladene ("chokolade er sundt så længe det er mørkt chokolade") og de andre der forplumrer billedet.
Se det er også mig en gåde... men der er heldigvis kommet flere fornuftige tiltag sidenhed. For de faste Urban læsere var midtersiderne hver mandag dedikeret til "slankeklubben" (eller hvad det nu var de kaldte sig). Deres råd var netop kalorieindtag vs. kalorieforbrug...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this