Fralle Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Hvad sker der ved en overdosering af protein??Jeg spørger om dette, efter jeg har haft en længere disskution med en ven. Derfor et væddemål. Han mener man bliver fed af det, mens jeg mener det plot ryger ud i den anden anden.For så vidt jeg ved er det for mange kylhydrater som sætter sig som fedt?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Du har tabt væddemålt! :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 En overdosering af protein eller kulhydrat vil først og fremmest forbrændes, men føre til at der lagres ekstra fedt således at man bliver fed. Det fedt som normalt vil blive forbrændt vil istedet lagres.Det er kun ved ekstreme forhold at protein og kulhydrat i nævneværdig mængder omdannes til fedt.Så Jarvig har helt ret i at du har tabt dit væddemål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casper T Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 (edited) Nu ikke for at gøre mig klog, men jeg mener, at under forbrænding omdannes sukker og fedt til pyrovat via glucolysen. Denne proces er reversibel, hvilket betyder at sukker og fedt, der er omdannet til pyrovat, vil omdannes til fedt eller glycogen, hvis der er tale om et energioverskud. Når pyrovaten er blevet dannet omdannes denne efterfølgende til acetyl-CoA, ved en aerob proces. Acetyl-CoA er nødvendig for at citronsyrecyklussen, og en effektiv frembringelse af ATP til følge, kan forløbe. Alternativt dannes mælkesyre under frembringelse af mindre mængder af ATP. Syntesen af acetyl-CoA er irreversibel. Da protein under forbrænding omdannes direkte til acetyl-CoA, vil der efter min overbevisning ikke være mulighed for at skabe fedt, da proteinet ikke indgår i reversible processer. :) Edited May 8, 2003 by Casper T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Casper> alle aminosyrer, undtagen leucin og lysin, kan omdannes til glucose via gluconeogense. Og aminosyrene kan også omdannes til fedt. Dette sker i leveren, via lipogenesen.Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casper T Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Nå men jeg blev jo lige nødt til høre ad jo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Klart nok B) Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MultiCoach Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 Acetyl CoA carboxyleres af acetyl CoA carboxylase til Malonyl CoA. Malonyl CoA er en "precursor" til syntese af fedtsyrer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Acetyl CoA carboxyleres af acetyl CoA carboxylase til Malonyl CoA. Malonyl CoA er en "precursor" til syntese af fedtsyrer.Jamen, så tager jeg to af dem, gerne pakket ind tak :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.