Sign in to follow this  
Fralle

Væddemål

Recommended Posts

Hvad sker der ved en overdosering af protein??

Jeg spørger om dette, efter jeg har haft en længere disskution med en ven. Derfor et væddemål. Han mener man bliver fed af det, mens jeg mener det plot ryger ud i den anden anden.For så vidt jeg ved er det for mange kylhydrater som sætter sig som fedt?? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En overdosering af protein eller kulhydrat vil først og fremmest forbrændes, men føre til at der lagres ekstra fedt således at man bliver fed. Det fedt som normalt vil blive forbrændt vil istedet lagres.

Det er kun ved ekstreme forhold at protein og kulhydrat i nævneværdig mængder omdannes til fedt.

Så Jarvig har helt ret i at du har tabt dit væddemål.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ikke for at gøre mig klog, men jeg mener, at under forbrænding omdannes sukker og fedt til pyrovat via glucolysen. Denne proces er reversibel, hvilket betyder at sukker og fedt, der er omdannet til pyrovat, vil omdannes til fedt eller glycogen, hvis der er tale om et energioverskud.

Når pyrovaten er blevet dannet omdannes denne efterfølgende til acetyl-CoA, ved en aerob proces. Acetyl-CoA er nødvendig for at citronsyrecyklussen, og en effektiv frembringelse af ATP til følge, kan forløbe. Alternativt dannes mælkesyre under frembringelse af mindre mængder af ATP.

Syntesen af acetyl-CoA er irreversibel. Da protein under forbrænding omdannes direkte til acetyl-CoA, vil der efter min overbevisning ikke være mulighed for at skabe fedt, da proteinet ikke indgår i reversible processer. :)

Edited by Casper T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Casper> alle aminosyrer, undtagen leucin og lysin, kan omdannes til glucose via gluconeogense. Og aminosyrene kan også omdannes til fedt. Dette sker i leveren, via lipogenesen.

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acetyl CoA carboxyleres af acetyl CoA carboxylase til Malonyl CoA. Malonyl CoA er en "precursor" til syntese af fedtsyrer.

Jamen, så tager jeg to af dem, gerne pakket ind tak :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this