Rystende TV!


MultiCoach
 Share

Recommended Posts

Midt i den bedste sendetid var der i går et program på TV2 om "de danske vægtkonsulenter"

Hun frarådede motion, for så blev fedtet bare "omdannet" til muskler (hun mente vist at man tabte fedt og opbyggede muskelmasse) og så tabte man sig jo ikke! Næh du, man skulle i stedet bruge tiden på at snitte grønsager!

Kostrådene er selvfølgelig gode nok, men den med motionen.... Skal man grine eller skal man græde?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har hørt den med at fraråde motion før, fra en på mit arbejde, som gik hos en vægtkonsulent. Han tabte sig fint med deres råd, han fik også nok protein og fed fisk, så alt det så godt ud. Men da han en dag, havde formastet sig til at løbe en tur på 5-7km dagen inden han skulle vejes, og derfor havde 0,5kg på i forhold til sidste uge, så blev han skældt ud :retard: .

Er meningen ikke (udover, at man skal blive et slankere menneske), at man skal blive et sundere menneske :unsure:

Men mon ikke nogle kloge MOL'ere burde stille dem et par kritiske spørgsmål mht deres holdning til motion på deres hjemmeside (jeg går ud fra, at de har en).

Men deres kostplaner og råd holder. Min mor tabte også 24kg på det på et halvt år, og hun spiste oven i købet meget mere end ellers, men de rigtige ting i de rigtige mængder på de rigtige tidspunkter. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hørt den før fra deres side af - en kollega går hos dem. Jeg tabte nærmest kæben da han fortalte hvad de må og ikke må - der er satme også nogle af kostrådene som er mystiske.

Tillige går en anden kollega hos en selvstændig kost-trænings-vejleder af en art - der er beskeden bl.a.: træn om morgenen, før morgenmaden. 10 min. om morgenen er som 30 min. om eftermiddagen :blink::blink:

/Bellini

Link to comment
Share on other sites

Det piller egentlig ved en interessant problematik (duuh :tongue: )

ej seriøst. Den der med nul motion har jeg ufattelig svært ved at købe - også alligevel ikke.

Jeg kan godt se at overvægtige mennesker, der ikke dyrker motion og hvis stofskifte ligge på et meget lavt niveau, ville tabe sig af flere mindre måltider (6) i løbet af en dag, idet det alene skaber en forbrænding.

Og jeg kan også forstå at man i nogle tilfælde prøver at undgå motion i første omgang, da det måske kan være fysisk belastende for led og knogler.

Men jeg kan ikke forstå hvordan folk kan pine sig ned på et dagligt kalorie-indtag på 1200 - 1300 kcal om dagen og så stadig ikke tabe sig.

Dette er især gældende for kvinder i overgangs alderen. Kvinder som gerne vil være slanke, og som har kostvaner der ville få normale mennesker til at svinde ind, hurtigere end man kunne nå og sige "russisk salat".

Givet, de har måske ikke længere den fornødne entuiasme til dyrke progessiv motion, men de HAR entuiasme til at pine sig langt ned i kalorie-indtag i forsøg på at tabe sig. Men det eneste det tilsyneladende resultere i er løs hud og vand i benene.

En del af problematikken kan formentlig også tilskrives de forskelige ugeblades forsøg på gang efter gang at være innovative med hensyn til de diverse kure (suppekuren, frugtkuren, grøntsagskuren osv.)

Ligger problematikken i at, når man når ned i et kalorieleje der bevæger sig omkring 1200 - 1300 så tilpasser kroppen sig ved tilsvarende at sænke stofskiftet for tilsidst at gå over på vågeblus - og når man så gerne vil have en bøf og et glas rødvin, så sætter det sig hårdt og ubamhjertigt??

håber der er nogen der har lidt indsigt på dette område.

Link to comment
Share on other sites

En del af problematikken kan formentlig også tilskrives de forskelige ugeblades forsøg på gang efter gang at være innovative med hensyn til de diverse kure (suppekuren, frugtkuren, grøntsagskuren osv.)

for slet ikke at nævne den sidste nye mirakelkur: spis efter dit stjernetegn :lol:

Link to comment
Share on other sites

Men jeg kan ikke forstå hvordan folk kan pine sig ned på et dagligt kalorie-indtag på 1200 - 1300 kcal om dagen og så stadig ikke tabe sig.

Dette er især gældende for kvinder i overgangs alderen. Kvinder som gerne vil være slanke, og som har kostvaner der ville få normale mennesker til at svinde ind, hurtigere end man kunne nå og sige "russisk salat".

Lyder utroligt. Har du nogle referencer og/eller kan du forklare nærmere hvorfor det hænger sådan sammen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg var på den ene side rystet over de ting som Fru Vægtkonsulent sad og sagde. Men jeg var endnu mere rystet over de såkaldte "konsulenter". Jeg har aldrig i mit liv hørt mennesker foregive at være interesseret i deres kunder, og så være overfladiske og ligegyldige. Det var sgu som at de behandlede dem som pattebørn. ham gutte den er ikke var vejet i 3 uger, fik at vide at det var jo altså sådan at når man havde taget et valg måtte man altså også følge det, og hun sagde til ham, "det er kun dem der bliver der taber sig" fordi han havde taget fucking 100 GRAM på over 3 uger ?????? jamen hvad fanden skal jeg sige der kan svinge 500 på en DAG !! Jeg væmmedes ved at se ærgelsen i ansigtet på konsulenten, over hende der havde tabt sig på ferien selv om hun ikke fulgte diæten. For ikke at sige den stakkels pige der motionerede, og som vist havde taget 1 kg på eller mindre, blive afvist totalt, i stedet for at sige til hene at et jo ret almindeligt når man motionerer at man ikke taber sig i samme tempo - på vægten. Den selvsamme pige havde da heldigvis fundet ud af et målebånd var bedre i den forbindelse. Hvordan fanden bilder man sig ind at man kan behandle andre mennesker på den måde, jeg kunne simpelthen ikke hidse mig ned igen. Det er IKKE underligt at overvægtige mennesker bliver vanvittige af at fokuserer på hvad de vejer, når vi har DDV. Jeg ville gerne være med til at forbyde DDV hvis jeg kunne. :4whip:

Link to comment
Share on other sites

Dumb & Dumber -> ja, det begynder ligeså stille at gå op for en at man ikke kan "rede verden" når man bevidst bliver modarbejdet fra alle fronter :(

Forøvrigt: hvad er DDV

Hessel-> Jeg var på et tidspunkt frivillg instruktør i et center hvor meget af klientellet var af den midaldrende slags, og sjældent har jeg set så mange kvinder, være så ulykkelige og uforstående overfor hvad der gik galt for dem i vægthenseende.

Jeg mener seriøst, når de skitserede op for mig hvad de fik at spise i løbet af en dag - det mindede mest af alt om kostplanen for en straffefange i gamle dage.

Og jeg forstår det ærlig talt heller ikke, som jeg også håber fremgår af mit indlæg. :confused2:

Edited by Nexus
Link to comment
Share on other sites

Og jeg forstår det ærlig talt heller ikke, som jeg også håber fremgår af mit indlæg.

Ja, jeg tror faktisk heller ikke på det. Hvis det er sandt burde der nemlig være en masse studier om at denne gruppe af mennesker har et lavere stofskifte og det tvivler jeg lidt på. Jeg kan godt se at det fremgår af dit indlæg at du også undre dig over det og jeg tror at løsningen skal findes i at kostplanen ikke er helt retvisende. Eller kan det være at der er en anden forklaring?

Link to comment
Share on other sites

I de blindes rige er de énøjede konger...

DDV bryder sig ikke om motion og den deraf følgende vægtstigning, fordi de bruger vægten som succesrate for deres slankekur. De kunne meget vel risikere, at folk fulgte deres kur, men øgede/stabiliseredes i vægt alligevel (på grund af øget muskelmasse, men det rækker folks fantasi ikke til at forestille sig) - og at DDV derfor ville blive mistænkt for at sælge dem et ikke-virksomt produkt.

At måle fedtprocenten med en tang havde været uhyggeligt meget bedre :rolleyes:

Nexus og Hessel: Det er ganske muligt, at stofskiftet påvirkes af ringe kalorieindtag (hvem har ikke følt sig træt og mat under en diæt)? Nexus' midaldrende kvinder er heller ikke en målgruppe, hvis muskelmasse og dermed hvilestofskifte er værd at skrive hjem om :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Forbyde er måske så meget sagt - men oplyses !! det skal de.

/Bellini

Jammen jammen, det ved du jeg også normalt ville sige, men oplysning virker bare ikke i denne forbindelse - tror jeg. Du kan IKKE forklare sådan en som hende det med motionen for eksempel, hendes argment er at hednes kunder går ned i vægt, og det mere end fitnesscentrenes kunder. at forklare hende at de tyske KZ-metoder er udrendt af psykolgernes virke for mange år siden fungerer heller ikke, af den simple grund at hun tjener for mange penge det her. 1000vis af danskere betaler uanseelige summer for at blive vejet og svinet til af DDV hver uge. Prøv at tjekke disse citater ud, der omhandler DDV:

om DDV i forordet fra deres bog:

Baggrunden for De Danske Vægtkonsulenters succes er den psykologi og disciplin, der er indbygget i programmet.
hvor var psykologien i at behandle voksne mennesker som en flok pattebørn der skal ha skæld ud ?

eller denne fra samme forord:

De Danske Vægtkonsulenter blev startet i 1981 af specialister, der er uddannet efter vægtvogternes daværende principper. Den dag i dag undervises i en moderniseret form efter de samme grundprincipper, der i sin enkelthed går ud på, at man spiser sig slank, uden at springe eet eneste måltid over.
Disse SPECIALISTER er er ene og alene "specialister" i DDV, der uddanner dem.

Denne påstand bunder jeg i dette fra deres hjemmeside

I vore bestræbelser på at etablere endnu flere afdelinger i Danmark og opstart i Sverige, Norge, Tyskland og England søger De Danske Vægtkonsulenter nye, energiske konsulenter.
kravet er "let" at opfylde for at blive konsulent
Har du selv slanket dig efter De Danske Vægtkonsulenter's principper eller lignende principper?, - har du lyst til at hjælpe andre med at slanke sig?, - brænder du for at dele ud af din viden og din erfaring?, - kan du tale til en forsamling?, - kan du motivere og inspirere?, - har du pædagogiske evner?, - har du evt. uddannelse indenfor ernæring, sundhed, fysiologi eller lignende? Så kan du måske blive vores næste konsulent.
uddannelserne man leder efter hos folk er et "ELLER" man behøver ikke såmænd.

det koster 180 kroner at melde sig ind, og dertil 40 kroner om ugen, hvis vi regner med at de "tusindvis" de selv reklamere for er 2000 mennesker der i snit har været der 3 mdr. er omsætningen på DET alene 1,32 mill. dertil kommer at man skal købe bøgerne, (der alle er skrevet af Inge Kauffelt, der er sprunget fra Weight Watchers for at lancerer "sit eget system" i scandinavien), lad os bare sige at medlemmer får 100 kroners rabat, det giver lige en kvart mille oveni. Og jeg tror tallene er underderevne.

Edited by Dumb&Dumber
Link to comment
Share on other sites

Det var en skrækkelig udsendelse. :(

Utroligt at disse "eksperter" må og kan sige så meget lort. På nær det med grønsagerne var der stort set intet jeg kunne sige "Jeps, det er helt rigtigt forstået til" til. :w00t::blink::devil:

Nu må de fand.. mig tage sig sammen. :4whip::4whip::4whip:

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Nu skal man heller ikke altid skue hunden på hårene. Hvis man går i dybten med dem der påstår at leve af "ingenting", lever de ofte af ingenting+. Hvis man virkelig holder en stringent diæt vil man også tabe sig.

Problemet (eller ét af dem) er vel, at ved fravalg af motion skal kalorierne holdes nede på et minimum. Jo lavere kalorieindtag, jo mere sindsyg er man efter mad, og jo større er chancen for at man sniger noget ind, bevidst eller ubevidst.

Jo lavere ens vedligeholdelsesniveau er, jo mindre fejlmargin har man.

Jeg hader selv, når selvretfærdige idioter erklærer om mig selv og andre:"Jamen skal du ikke bare løbe en tur?" Der er mange former for motion, og løb er nok den værste for overvægtige. Det er ulideligt hårdt, ugraciøst (så man får understreget at man er en flodhest), og utroligt slidsomt for leddene, når man er en tykbasse. Måske stammer mange overvægtiges apati over for motion fra lignende "gode" råd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kender 2 mennesker der har succes med DDV. Den ene er en kvinde der vejer en 30-40 kg for meget.

Hun har indtil videre tabt 14 kg på nogle måneder.

Da disse menneskers psyke ikke holder til nederlag mht. deres vægt, frarådes de motionen. Hvis de stiger op på vægten, er det vægttab de vil se og ikke andet. Det er ikke nemt at overbevise dem om at 0 grams vægttab skyldes motionen og dertil hørende stigning i muskelmasse.

"Vi andre" som vejer indenfor rimlighedens grænser, kan nemmere se resultater når kur kombineres med motion.

Dette indlæg skal ikke ses som generalisering, men er mit argument for hvorfor jeg tror DDV har valgt at køre den stil de kører.

Mig bekendt er mange af vægtvogterne nogen der selv har været igennem turen og ved hvad de overvægtige føler under kuren.

Link to comment
Share on other sites

Da disse menneskers psyke ikke holder til nederlag mht. deres vægt, frarådes de motionen. Hvis de stiger op på vægten, er det vægttab de vil se og ikke andet. Det er ikke nemt at overbevise dem om at 0 grams vægttab skyldes motionen og dertil hørende stigning i muskelmasse.

Det kan du muligvis ha ret i, men at forsøge at bevæge dem videre er da bedre end at fastholde dem i det samme reaktive mønster og dermed fortælle dem at det er HELT rigtigt at de bare skal forsætte med at fokuserer på vægten. Man reklamerer med hvor mange TONS der er belvet smidt under DDV hvert år.

Link to comment
Share on other sites

Da disse menneskers psyke ikke holder til nederlag mht. deres vægt, frarådes de motionen. Hvis de stiger op på vægten, er det vægttab de vil se og ikke andet. Det er ikke nemt at overbevise dem om at 0 grams vægttab skyldes motionen og dertil hørende stigning i muskelmasse.

Så kan man da sige, at DDV springer over hvor gærdet er lavest... Det er nemmere at sige: " lad være med motion" end at overbevise folk om, at motion bør være en naturlig del af hverdagen i disse tider med stillesiddende arbejde og anden inaktivitet...

HVIs man nu vejer 120 kg, vil denne vægt sandsynligvis ikke blive fastholdt, hvis man dyrker motion, samtidig med at man følger deres program, for på et eller andet tidspunkt må det da gå nedaf... Hende der havde dyrket lidt motion, var da osse stolt af sine resultater, for selvom hun måske ikke havde tabt synderlig vægt, var hendes taljemål blevet 10 cm kortere.

Noget der var skægt, er at man skal have seddel med fra arbejdsgiveren hvis man ikke går til vejning, ellers koster det 40 kr. :lol: "Hvor er din seddel lille Emil?"

Link to comment
Share on other sites

Det er vist ikke svært at blive enige om, at en hel del af deres principper er ufornuftige. Der er jo mange fordele ved motion :)

Omvendt har jeg den tanke, at lidt er bedre end ingenting når det gælder vægttab. Det primære må være, at vægttabet sker, sekundært kan man begynde at overveje, om det skal være gennem kosten eller via motion?

Nævnes det fx. ikke tit herinde, at kosten er alfa og omega, når man vil nå sine mål? Jeg tror på, at mange overvægtige har nemmere ved at ændre på kosten end på motionsvanerne (eller mangel på samme).

Desuden skal der ikke meget til, før et kcalforbrug fra en times motion er opvejet af kosten.

Derfor er jeg af den mening, at kosten skal være i orden som det første, og så kan man begynde at indføre motionen efterfølgende ;) Det kan være en stor mundfuld både at skulle ændre sine madvaner OG begynde at dyrke motion på samme tid, så hvis man synes, det er svært at overskue, skulle man måske bare begynde med et enkelt skridt? ;)

Mit indlæg skal ikke forståes sådan, at jeg er for DDV-metoderne, men blot at jeg synes, det er bedre end ingenting at foretage sig i forhold til sin overvægt ;)

/Des

Edited by Desdemonia
Link to comment
Share on other sites

Jeg følger dig godt. Men årsagen til motion ligger jo også nogen helt andre steder, SUNDHEDEN.

Og jeg mener derfor at hvis man kan sidde og sige på TV, man hellere skulle bruge tiden i kørkkenet på at snitte grøntsager, ja så ved jeg sgu snart ikke mere.... Der er jo i og dor sig ikke noget galt i at hun siger at det er fint nok ikke at motionerer hvis man ikke gider, men det er fanme for strengt ligefrem at opfordre dem til at lade være. Som AF skriver er den eneste succesrate de har jo vægten. Og det kan være fint til nogle - men det ville alligevel være det bedste hvis man sagde at det sgu godt du gider motionerer, ved du hvad vi skifter vægten ud som målemetode, med f.eks. tang

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share