Sidious Posted September 5, 2003 Report Share Posted September 5, 2003 Jeg har lige et spørgsmål omkring proteiner: Er proteiner fra f.eks. havregryn, fisk, mælk osv. lige så effektiv som proteinen fra f.eks. Viking Whey? Eller er det 2 vidt forskellige ting. Hvis jeg nu bruger de kære havregryn som eksempel, så ta'r jeg en portion havregryn på 150g á 13g Prot. pr. 100 gram = 18,5g protein + 200g mælk á 3,7g pr. 100g = 7,2g. som ialt giver mig 25,7g proteiner. Ville det svare til at indtage 25,7g protein igennem et produkt som Eiselt protec+ eller viking whey eller hvad man ellers kan finde på, eller skal der mere "konventionel" proteiner til pr 1g. whey protein???? Håber der er nogen der kender noget til det.(Kan også ses på et andet forum hvor man bliver størrere) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas Posted September 5, 2003 Report Share Posted September 5, 2003 BV=hvor der i procent bliver optaget i kroppenKassein proteinet i mælk BV = 71 Havregryn BV = 58Som du ser undyttes Protein i havregryn mindre end det i mælk. Men husk kombinerer du gryn og mælk så stiger graden af hvor meget protein der bliver udnyttet.Så de proteiner der ryger indenbords fra havregryn/ris/pasta/majs/nødder tæller også med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidious Posted September 5, 2003 Author Report Share Posted September 5, 2003 Ok, ja der kan man bare se. Det vil sige man kan ikke bare bruge det umiddelbare BV fra henh. gryn og mælk da de ændrer sig pga at det bliver blandet? Hvor finder du de BV værdier, og hvad står de for? Og hvad er BV f.eks. for et valle produkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phoz Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 (edited) Slettet Edited May 6, 2022 by Phoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 Jeg læser sas's indlæg anderledes :Den samlet BV er højere for en skål havregryn med mælk end for havregryn alene.Dette er jeg ikke uenig med sas i.BV'en for det enkelte produkt ændrer sig ikke - med mindre sas spiser en type morgenmad jeg ikke kender til ;) Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersL Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 BV'en for det enkelte produkt ændrer sig ikke Nej, men ved at blande forskellige produkter, med forskellige aminosyre profiler så stiger BV'en for den blanding.Hvor finder du de BV værdier, og hvad står de for?Det står for Biologisk Værdi og er en betegnelse for hvor komplet aminosyre profilen er i produktet. Her er en kort liste med BV værdi i forskellige produkter.Whole Egg: 100Milk: 91Egg White: 88Cottage Cheese: 84Tuna: 83Fish: 82Beef: 80 Chicken: 79Soy: 74 Casein: 71 Peanuts: 68 Yogurt: 68 Oatmeal: 58 Wheat: 54Faktisk kan kun 94% af æggets aminosyre bruges, men fordi det er den højeste mængde i et naturligt forekommende produkt, er det tildelt den Biologisk Værdi: 100. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 Anyone<< Hvor har du fundet den liste? -Står der flere produkter på den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 det er måske værd at nævne, at selvom æggehvide har en udemærket BV så er optagelsen ikke særlig god. Dvs du kan godt skide en god del af det ud, men stadig opnå en god Biologisk Værdi, fordi BV er defineret som den mængde nitrogen kroppen bruger til muskelopbygning osv. over nitrogen OPTAGET (dvs det der ikke er skidt ud) * 100f.eks:du spiser 50 gram æggehvide proteinde 20 bliver skidt ud så du har en OPTAGELSE på 30g hvor de 26,4g (88%) bliver BRUGT.altså går 26,4g protein til muskelopbygning ud af de 50 gram du åd, hvilket jo ikke er særligt imponerende............bottom line: BV er i de fleste henseende ubrugeligt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 (edited) hvor har du det (ringe) tal for optagelse af æggehvideproteiner fra? :) Edited September 22, 2003 by Claus B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 (edited) Claus B:det konstruerede eksempel var bare for at vise, at BV godt kan se fornuftig ud, selvom proteinkilden ikke er speciel god, så tallet trak jeg ud af røven :angel2:Der er dog dokumentation for, at æggehvide protein ikke er specielt godt. F.eks nedenstående sammenligning med protein fra hytteostMetabolism. 1990 Jul;39(7):749-55. Related Articles, Links Metabolic response to egg white and cottage cheese protein in normal subjects.Nuttall FQ, Gannon MC.Metabolic Research Laboratory, VA Medical Center, Minneapolis, MN 55417.In type II diabetic subjects, we previously demonstrated differences in the serum insulin, C-peptide, and glucagon response to ingestion of seven different protein sources when administered with 50 g of glucose. The response was smallest with egg white and greatest with cottage cheese protein. In the present study, we compared the responses to 50 g of the above two proteins ingested without glucose in normal male subjects. We also determined the proportion of each ingested protein converted to urea nitrogen. The incremental area response integrated over 8 hours for serum insulin, C-peptide, glucagon, alpha-amino-nitrogen (AAN), and urea nitrogen were all approximately 50% less following egg white. This was associated with a 50% smaller conversion of protein to urea. Overall, 70% of the cottage cheese but only 47% of the egg white protein could be accounted for by urea formation. Most likely the smaller hormonal response to egg white is due to poor digestibility of this protein Edited September 22, 2003 by -Anders- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted September 22, 2003 Report Share Posted September 22, 2003 ahh, ok :)studiet er ikke særligt godt designet til at vurdere "digestibility" - der er et hav af usikkerheder til at sige noget som helst sikkert(og vi mangler info om rå/tilberedte proteiner?)se istedet på dette studie:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...1&dopt=Abstractlæg specielt mærke til forskellen mellem tilberedte og rå æggehvider - det burde for en gangs skyld udrydde myten om, at tilbedredning nedsætter proteinets værdi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 (edited) jeps, jeg kender godt det omtalte studie... rå æggehvide er noget lort :)Her er et studie der sammenligner hele æg med æggehvide... læg mærke til de aldrig når til REN æggehvide, men at PER falder når hvide:blomme ratioen går i retning af mere hvide/mindre blomme[Low cholesterol egg powder. Nutritive and quality characteristics of the product.]Sotelo A, Gonzalez LDepartamento de Farmacia, Facultad de Quimica, Universidad Nacional Autonoma de Mexico (UNAM), Mexico. The purpose of this study is to obtain a low cholesterol egg powder for the preparation of different foods for persons whose egg consumption is restricted. Egg white and yolk mixtures prepared in different proportions were dehydrated; the following dried mixtures were obtained: A (1:1), B (2:1) and C (3:1) of egg white:yolk respectively. These mixtures were evaluated using the following parameters: proximal analysis, microbiological assay and protein quality evaluation. Physical characteristics of the powder and the sensorial tests of foods prepared with these mixtures were carried out. The fat and the cholesterol content in the mixture C were decreased by 40% and 20% respectively. The microbiological tests showed that the three mixtures were safe for human consumption. The PER of sample A (whole egg) was 3.65 and for the mixture C 3:1 egg white:yolk was 3.05. The PER of the 50:50 protein mixtures eggs white and yolk: with corn lime treated flour (HMN) were higher than that of the casein standard. The sensorial tests of the foods prepared with all the mixtures were acceptable. Edited September 23, 2003 by -Anders- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 hmm, jeg ved ikke rigtigt, hvad du vil fortælle med det studie, men vi må da håbe, at per ikke slår sig, sådan som han falder :-DHvordan er PER defineret?En spansk artikel - nu har jeg set det med.Og så er temaet - hvordan vi laver et cholesterolfattigt æggepulver - ikke lige noget, der er særligt relevant i en dansk husholdning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitnessbutikken.dk Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 BV er et udtryk for hvor god aminosyresammensætningen er i forhold til essentielle aminosyrer i det protein der bliver retineret (tilbageholdt) i kroppen.Dvs. at man kan altså godt have en proteinkilde med en satans høj biologisk værdi, men hvis kroppen ikke retinere så meget, så taber proteinet værdi.Derfor...... det optimale er at gå efter NPU-værdien(NettoProteinUdnyttelsen) som er en samlet værdi af BV og andelen af det retineret protein.... det bruges bare ikke så oftes desværre.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 serie på 4 stks om protein mv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 hvad med proteinerne i "Bacon Snacks" som enkelte herinde siger er det virkelig en god proteinkilde ? (jeg ved godt der på papiret er mange proteiner i, men er det noget der kan bruges til noget ? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitnessbutikken.dk Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Proteiner fra svin, som bacon jo er, har en høj BV, men der ligger et problem i at bacon indeholder alt for meget fedt af den mættede slags som er "det dårlige" fedt.Derfor ville jeg personligt finde en anden proteinkilde.Grisens celleopbygning ligner meget menneskets og derfor at proteiner herfra af ret god kvalitet, så noget fedtfattigt svinekød er udemærket.fitnessbutikken.dk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Proteiner fra svin, som bacon jo er, har en høj BV, men der ligger et problem i at bacon indeholder alt for meget fedt af den mættede slags som er "det dårlige" fedt.Derfor ville jeg personligt finde en anden proteinkilde.Ok, selvfølgelig er der meget fedt i - men vil det hindre effekten af de proteiner der er i snacks'ene - eller mener du bare at det ikke er så sundt spise, pga. fedtindholdet ?Grisens celleopbygning ligner meget menneskets og derfor at proteiner herfra af ret god kvalitet, så noget fedtfattigt svinekød er udemærket.Okay ? scary thought; filmen "Vi Lever" - var det så de bedste proteiner de fik at spise der ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Okay ? scary thought; filmen "Vi Lever" - var det så de bedste proteiner de fik at spise der ??Scary thought: Hvad vil du gøre hvis det ér? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Fist: Scary thought: Hvad vil du gøre hvis det ér? :lol: Tjae ..... vil du have maximal muskevækst eller ej ? :asthanos: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henning Friis Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Fist: Scary thought: Hvad vil du gøre hvis det ér? :lol: Tjae ..... vil du have maximal muskevækst eller ej ? :asthanos: Nå, så det er din hemmelighed Fitt.... :o :o :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Tjae ..... vil du have maximal muskevækst eller ej ? :D Det bør selvfølgelig indgå i en seriøs og varieret kostplan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitnessbutikken.dk Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Ok, selvfølgelig er der meget fedt i - men vil det hindre effekten af de proteiner der er i snacks'ene - eller mener du bare at det ikke er så sundt spise, pga. fedtindholdet ?Ja i en seriøs diæt undgår man al det "usunde" fedt og holder sig til det "gode", som bl.a. findes i fede fisk og ekstra jomfru olivenolie.Det er dog ikke sådan at man bare skal spise fedt derudad, det er med måde. Det "gode" fedt har bare en række nyttige funktioner, som kroppen nyder godt af.Thats all.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 fitness:Ja i en seriøs diæt undgår man al det "usunde" fedt og holder sig til det "gode", som bl.a. findes i fede fisk og ekstra jomfru olivenolie.Det er dog ikke sådan at man bare skal spise fedt derudad, det er med måde. Det "gode" fedt har bare en række nyttige funktioner, som kroppen nyder godt af.Ja okay, det ved jeg godt :) - men ok, det påvirker ikke proteinernes optag eller noget. Takker for svaret ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Dvs hvis man er ligeglad med helbredet, og kun tænker på at få protein og kcal nok, så er det pisse godt?-Da jeg virkelig gainede spiste jeg 50gram flæskesværd hver dag. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.